USB DVB-T TUNER Dreambox 800

Re: USB DVB-T TUNER DM800

Και μερικά screencaps από τα κανάλια με τις ενδείξεις!
Εδώ στην 25, όλα φυσιολογικά με ber 0 που είναι το αναμενόμενο!
ch25.jpg

Εδώ στην 29, εκεί που το ber είναι 0 ξαφνικά εκτινάσσεται στο τέρμα και το σήμα σπάει, σαν να μην υπάρχει καθόλου!
ch29.jpg

ch292.jpg

Η τιμή 2097151 είναι ακριβώς η τιμή που βγάζει το ber όταν δεν υπάρχει σήμα! Αυτό γίνεται συνέχεια, σκαμπανέβασμα ανάμεσα στο 0 και στο τίποτα! Σημειωτέον ότι η 29 αργεί πολύ περισσότερο να κλειδώσει από τις υπόλοιπες!
Και τέλος η 59 που είναι η πιο χαμηλή από όλες στην περιοχή μου, που αν και με μόνιμο ber βγαίνει σταθερότατα!
ch59.jpg

Δεν μπορώ να βγάλω άλλο συμπέρασμα παιδιά! Αν το στικάκι είχε ελαττωματικό tuner δεν θα έπαιζε η 29 ούτε στο pc και όμως εκεί δεν έχει κανένα πρόβλημα! Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι υπάρχει πρόβλημα στον driver!:rifle:

Last edited:

Όχι δουλεύει καλά αφού του έριξα λίγο την θερμοκρασία με τον τρόπο που ανέφερα (μπορεί όμως και να έκατσε καλύτερα ο οδηγός ).
Με αφορμή το θέμα και αφού καταφέραμε να έχουμε διπλό τιούνερ στον
800άρη να ρωτήσω κάτι τους πιο προχωρημένους.
Μπορούμε να έχουμε λειτουργία pip, pap και δεν ξέρω εγώ τι άλλο ;

Όχι δουλεύει καλά αφού του έριξα λίγο την θερμοκρασία με τον τρόπο που ανέφερα (μπορεί όμως και να έκατσε καλύτερα ο οδηγός ).
Με αφορμή το θέμα και αφού καταφέραμε να έχουμε διπλό τιούνερ στον
800άρη να ρωτήσω κάτι τους πιο προχωρημένους.
Μπορούμε να έχουμε λειτουργία pip, pap και δεν ξέρω εγώ τι άλλο ;

αυτο ψαχνω κι εγω,, o 8000 εχει pip? η παιζει και μισο μισο?

Re: Απάντηση: USB DVB-T TUNER DM800

Μόλις παρέλαβα, το έχει συνδέσει κανείς σε windows; Τι λέω τώρα έ;
Μέχρι να πάω σπίτι να το δοκιμάσω στον DM800 λέω να δω τι παίζει στα windows.

Αν ναι τι ρυθμίσεις έχετε βάλει στο scan; Universal;

Μόλις το παρέλαβα και γω.
Ενώ μου κάνει scan και βρίσκει 8 κανάλια, όταν επιλέγω το κανάλι μου λέει tune failed

Ακυρο.
Εκανα ένα Reboot και όλα έπαιξαν ΑΜΕΣΑ.
Εβαλα και τα κανάλια στο μπουκέτο που έχω φτιάξει και οι αλλαγές καναλιών είναι σε < απο sec.
Σαν να κάνεις αλλαγές σε FTA κανάλια.
Μια ερώτηση μόνο. Τα της ΕΡΤ χρειάζεται κάτι για να τα βλέπω;

Ακυρο.
Εκανα ένα Reboot και όλα έπαιξαν ΑΜΕΣΑ.
Εβαλα και τα κανάλια στο μπουκέτο που έχω φτιάξει και οι αλλαγές καναλιών είναι σε < απο sec.
Σαν να κάνεις αλλαγές σε FTA κανάλια.
Μια ερώτηση μόνο. Τα της ΕΡΤ χρειάζεται κάτι για να τα βλέπω;

να τα πιανεις στην περιοχη σου. παντως μια παρατηρηση.βλεπεις στο dream-elite προσπαθω να βρω μια ακρη με ton angelofsky ως προς το γιατι κολλαει ωρες ωρες. και πας και γραφεις οτι δουλευει οκ. και αυτος "παταει" πανω στο ποστ σου τωρα.και βλεπω οτι το εχεις μολις παρει.οποτε δεν ξερεις καν αν γινεται αυτο που γραφω.τεσπα.

εντελως φιλικα.

Εki είδα την κουβεντούλα που κάνετε στο φόρουμ, απλά να επισημάνω πως σήμερα μου έκανε το πρώτο κόλλημα με τους drivers που είχα.
Για πληροφορία και μόνο το λέω, και η αλήθεια έιναι πως δεν τον πολυχρησιμοποιώ τον δέκτη μήπως είναι και θέμα χρήσης !
Θερμοκρασίας φαίνεται πως δεν είναι .

Εki είδα την κουβεντούλα που κάνετε στο φόρουμ, απλά να επισημάνω πως σήμερα μου έκανε το πρώτο κόλλημα με τους drivers που είχα.
Για πληροφορία και μόνο το λέω, και η αλήθεια έιναι πως δεν τον πολυχρησιμοποιώ τον δέκτη μήπως είναι και θέμα χρήσης !
Θερμοκρασίας φαίνεται πως δεν είναι .

μαλιστα. κι αρχιζα να πιστευω οτι ειναι η ζεστη :P εσενα τωρα ειναι τελειος κρυο?

παιδια σε εσεις που εχετε αλλο στικακι σας το κανει αυτο το κολλημα καμμια φορα?

Απάντηση: Re: USB DVB-T TUNER DM800

Στη σελιδα 15 του thread θα βρεις αναφορα για αυτο το στικακι.
Το AverTV Black Volar HD που υποστηριζεται με drivers έχει chip AF9015
ίδιο με το crypto redi pc 50 αλλα ο φιλος που το εχει δεν μπορουσε να πιασει τα ψηφιακα της ερτ. Αν μπορει ας δωσει μια ενημερωση τι εγινε τελικα.

έχω το crypto redi 50 αλλά είμαι εκτός & δέν το έχω δεί ακόμα το θέμα
όταν γυρίσω μέχρι τέλος της εβδομάδας θα σας πω

παντως εμενα στον vu+ το hauppauge u8000 παρ' οτι αναγνωρίζεται ως dibcom, στο σκανάρισμα δεν βρίσκει κανένα κανάλι, ουτε σε χειροκίνητη ούτε σε αυτόματη αναζήτηση...
το crypto φαίνεται καλή και φθηνή λύση αν παίζει..

Απάντηση: Re: USB DVB-T TUNER DM800

αντε γιατι λεω να το τσιμπησω!

Λοιπον πηγα και το πηρα σημερα να το δοκιμασω στον vu ( το crypto redi pc 50) αλλα ενω το αναγνωριζει κανονικα και βρισκει τα καναλια της digea ,δε βρισκει και δεν παιζει τα ψηφιακα της ερτ. Το δοκιμασα και σε υπολογιστη και τα ιδια παιζει digea ,δεν παιζει ερτ ,και σε ετοιμες λιστες εδειχνε να μην έχει σημα απο πρισμα κλπ. Τωρα πως εξηγειται αυτο μονο οι πιο ειδικοι ισως ξερουν. Παντως αυριο παει πισω.

νομιζω οτι εχει μονοmpeg-4 γιαυτο δεν παιζει τα της ερτ
τσεκαρε το!Εγω παντως για της digea τα θελω!Εξαλλου απο το σεμπτεβριο και τα της ερτ σε mpeg-4 θα παιζουν μαζι με τα αλλα,νετ,ετ-1,ετ-3

Απάντηση: USB DVB-T TUNER DM800

Ακυρο το προηγουμενο ποστ, το στικακι παιζει κανονικα και digea και ερτ. Εκανα ξανα το ψαξιμο απο την αρχη και τα βρισκει και τα και τα παιζει κανονικα. Οποιος βιαζεται σκονταφτει :bang: γιατι μολις γυρισα απο το μαγαζι εκανα στα γρηγορα το ψαξιμο και δεν εγινε σωστα. Τωρα μολις εψαξα και τα κατεβαζει ολα και τα παιζει πολυ καλα, αν εξαιρεσουμε το προβλημα συγχρονισμου της φωνης που στον vu τουλαχιστον υπαρχει και αναμενεται να βελτιωθει με μελλοντικο update.
Γιατι δεν υπηρχε λογικη να μην παιζουν μιας και την αποκωδικοποιηση ειτε mpeg-2 ειτε mpeg-4 την κανει ο δεκτης.

Last edited:
Re: Απάντηση: USB DVB-T TUNER DM800

Ακυρο το προηγουμενο ποστ, το στικακι παιζει κανονικα και digea και ερτ. Εκανα ξανα το ψαξιμο απο την αρχη και τα βρισκει και τα και τα παιζει κανονικα. Οποιος βιαζεται σκονταφτει :bang: γιατι μολις γυρισα απο το μαγαζι εκανα στα γρηγορα το ψαξιμο και δεν εγινε σωστα. Τωρα μολις εψαξα και τα κατεβαζει ολα και τα παιζει πολυ καλα, αν εξαιρεσουμε το προβλημα συγχρονισμου της φωνης που στον vu τουλαχιστον υπαρχει και αναμενεται να βελτιωθει με μελλοντικο update.
Γιατι δεν υπηρχε λογικη να μην παιζουν μιας και την αποκωδικοποιηση ειτε mpeg-2 ειτε mpeg-4 την κανει ο δεκτης.

εδω λεει οτι το προβλημα με τον συγχρονισμο εχει διορθωθει
http://www.dream-elite.net/forum/showthread.php?5387-USB-Tuners-Sync-Audio-problem-SOLVED