USB DVB-T TUNER Dreambox 800

Re: USB DVB-T TUNER DM800

κατι δεν παεί καλα γιατι και εγω πριν κλωνο ειχα και δούλευε το crypto. αν θυμαμε καλα είχα το dreamelite 1.3.3 αλλα με το 75 Bootloader

DreamElite 1.3 με bootloader 75 από 19/04/2010 το έχω δοκιμάσει και αυτό.

Αν δούλευε σε σένα η άλλο clone έχεις η τότε η drivers που ήτανε έπαιζαν. Αλλα ποιος ξέρει πια ήτανε.

Δοκίμασα και με το καινούριο για clone αλλα και για original με το καταλήγω bootloader που πόσταρα πριν

http://www.dm800sim2.com/sim2/przitaly/content/97/20100921/507.html

Είναι modified dreamelite 1.3.3 με addons, cams, usb drivers όπως ήτανε πριν kai exei ena PZR Italy group apo piso.

Αλλα και σε αυτό τίποτα (e δεν περίμενα και αλλιώς αφού ίδιο είναι)

Ολοκληρωμένη πρόταση

Καλησπέρα σε όλους (όσους δηλ. δεν πήγαν στο tiki club όπως π.χ. εγώ λόγω έλλειψης "παρκαδόρου" των παιδιών...).

Επειδή η Panasonic plasma που έχω δυστυχώς δεν μπορεί να αναβαθμιστεί με το Neotion FTA+ DVB-T cam (το δοκίμασα ανεπιτυχώς) για να βλέπω τα mpeg4 και επειδή δεν θέλω άλλο ένα κουτάκι με τηλεχειριστήριο, σκεύτομαι να αγοράσω έναν DM800 κλώνο (οικονομική στενότης γαρ...) σε συνδιασμό με ένα USB DVB stick και να έχω 2 σε 1.

Επειδή προσπάθησα να διαβάσω όλα τα posts του thread και ψιλοζαλίστικα, μπορείτε παρακαλώ πολύ (όσοι το έχετε δοκιμάσει) να μου υποδείξετε έναν σωστό συδιασμό για:
  • συγκεκριμένο DM800 κλώνο (για συμβατή sim κλπ και αν μου πείτε και από ποιο μαγαζί να τον αγοράσω, ακόμα καλύτερα)
  • USB stick (προτιμώ κάτι να παίζει σωστά παρά το φθηνότερο δυνατό)
  • Image type και version (από ότι κατάλαβα, το dreamelite κλείνει κλπ)
που να δουλεύει απρόσκοπτα, γρήγορα (zapping) και χωρίς να χρειάζεται πολλά "ακροβατικά" κατά την εγκατάσταση. Τέλος, το συγκεκριμένο μηχάνημα πάει για "Fire and Forget", δηλ δεν θα αναλάβει ρόλο test bed για αναβαθμίσεις κλπ.

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.-bye-

Dm800 sim2.01 απο dhgate
sinovideo usb stick απο ebay
dreamelite phoenix 76c για αυτοματες εγκαταστασεις....
Υποτιθεται οτι συνεχιζουν αυτοι το dreamelite... θα δεξει.

Απάντηση: Re: USB DVB-T TUNER DM800

αυτο είναι το image backup μου με το Gp2backup
ειναι gemini 5.1 με original bootloader.αρα αν θα το χρησιμοποιησεις φλασαρε κατευθείαν 76C ή 76a για κλώνο.

http://rapidshare.com/files/420596083/FlashBackup.zip
MD5: 2F3B3B5E0303F7CC56E99ED647C497E5

Να σε ρωτήσω κάτι,για ένα φίλο που έχει κλώνο με gemini 5.0.

1)Το 5.1 έχει υποστήριξη για στικάκι?
2)Το 5.1 περνάει χειροκίνητα,η η gemini έχει online server?
3)Αν ναι έχει και emus skins κτλ για κατέβασμα?

Ευχαριστώ.

Re: Απάντηση: Re: USB DVB-T TUNER DM800

Να σε ρωτήσω κάτι,για ένα φίλο που έχει κλώνο με gemini 5.0.

1)Το 5.1 έχει υποστήριξη για στικάκι?
2)Το 5.1 περνάει χειροκίνητα,η η gemini έχει online server?
3)Αν ναι έχει και emus skins κτλ για κατέβασμα?

Ευχαριστώ.

1) Ναι.
2) Δυστυχώς χειροκίνητα
3) έχει Online server για όλα.

(Αν είναι original μπορεις να χρησιμοποιήσεις το backup mou. έχει εγκατεστημένους τους drivers gia stikaki af19015)

Re: Απάντηση: Re: USB DVB-T TUNER DM800

Και αμα εχεις κλωνο, ριχνεις το backup του original και πριν το reboot το sim2.01 76c second stage loader για τον κλωνο, και δουλευουν ολα
Δοκιμασμενο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: USB DVB-T TUNER DM800

Και αμα εχεις κλωνο, ριχνεις το backup του original και πριν το reboot το sim2.01 76c second stage loader για τον κλωνο, και δουλευουν ολα
Δοκιμασμενο.

Καλημέρα.Με το dream up ρίχνω το backup του original του φίλου mamrai1.Το sim2.01 76c second stage loader για τον κλώνο με τον ίδιο τρόπο περνάει?Αν κατάλαβα είναι αυτό?http://rapidshare.com/files/420596083/FlashBackup.zip?Το ρωτάω γιατί από το γραφείο μας έχουν κόψει το λαγό χαχαχα

Απάντηση: USB DVB-T TUNER DM800

Ααααα κάτι ακόμα.Για το στικάκι της crypto redi pc 50 λέμε έτσι netblues?

Dm800 sim2.01 απο dhgate
sinovideo usb stick απο ebay
dreamelite phoenix 76c για αυτοματες εγκαταστασεις....
Υποτιθεται οτι συνεχιζουν αυτοι το dreamelite... θα δεξει.

Σε ευχαριστώ πολύ.
Μόλις επαραγγέλθησαν....

Κάτι ακόμα. Η υποστήριξη USB-T stick είναι κάτι που υπάρχει μόνο εάν χρησιμοποιείς dreamelite? Ή μπορείς με κάποιο τρόπο να το βάλεις και σε Gemini κλπ?
Το ρωτάω γιατί έχω ακόμα έναν original DM800 και αυτή τη στιγμή τρέχει το NewNigma 3.0.1 OE1.6. Αν παραγγείλω ακόμα ένα USB stick θα μπορούσα να το εγκαταστήσω εκεί με κάποιο manual τρόπο? Ή πρέπει και σε αυτόν να γυρίσω σε dreamelite?

Το δοκιμασα χτες και σε gemini και σε latest pli e2.. Στο gemini επαιξε στο pli οχι.
Εχω διαβασει οτι παιζει και σε nabilo, αλλα δεν περνω ορκο.
Μια δοκιμη θα σε πεισει.

Γενικοτερα οι αναβαθμισεις μεσω dreamup και σειριακης ειναι τραγικα αργες..
Με browser τα πραγματα γινονται πολυ πολυ γρηγορα.
Αφου κανουμε flash το original nfi στο κλωνο, ΔΕΝ κανουμε reboot..
Παταμε back, browse, επιλεγουμε το second stage nfi και το φλασαρουμε απο πανω...

Το δοκιμασα χτες και σε gemini και σε latest pli e2.. Στο gemini επαιξε στο pli οχι.
Εχω διαβασει οτι παιζει και σε nabilo, αλλα δεν περνω ορκο.
Μια δοκιμη θα σε πεισει.

Γενικοτερα οι αναβαθμισεις μεσω dreamup και σειριακης ειναι τραγικα αργες..
Με browser τα πραγματα γινονται πολυ πολυ γρηγορα.
Αφου κανουμε flash το original nfi στο κλωνο, ΔΕΝ κανουμε reboot..
Παταμε back, browse, επιλεγουμε το second stage nfi και το φλασαρουμε απο πανω...
Υπάρχουν κάπου οδηγίες πως να κάνω manual εγκατάσταση του DVB-Τ stick σε gemini 5.01?

Απάντηση: Re: USB DVB-T TUNER DM800

Εξαιρετικά νεα!!!!!!!!!!

ο server για το usb panel του dreamelite 1.3.3 ειναι online!!

Ναι το είδα και εγώ..απλά δεν έχει τίποτα για κατέβασμα ακόμα....-bye-

Δεν ξέρω αν το είδατε, στο image DreamElite Phoenix edition έχουνε βγάλει 2 update:

1. Update του ιδιου του addon panel σε v1.3 (λύθηκε το πρόβλημα με τα skins)
2. Update για το Software management που δεν δούλευε πριν.

Φαίνεται ότι ασχολούνται με το image και αυτό ειναι το καλύτερο απ όλα.

Crypto ReDi pc 50

Αγόρασα από γνωστό κατάστημα το παραπάνω DVB-T tuner για να το χρησιμοποιήσω στον DM800 (original) για λήψη digea, κρατικών κ.λ.π.
-Πέρασα στην flash του δέκτη το image SSL76dm800-de-133dv3PHOENIX-dm800-22092010.nfi κυρίως διότι μπορείς να κατεβάσεις ακόμα driver' s για το stick.-
-Οι μόνοι drivers από το πάνελ του image που γίνονται αποδεκτοί και βλέπει πλέον ο δέκτης το stick ως tuner είναι οι:
Avermedia AverTV polar black HD plus 850 AF 9015
-Κάνοντας τις ρυθμίσεις που πρέπει στο tuner αυτό και στην συνέχεια χειροκίνητη ή αυτόματη αναζήτηση δεν βρίσκει κανένα κανάλι.-
-Πέρασα έτοιμα settings με τα επίγεια αλλά δεν έχει σήμα σε κανένα από αυτά.-
-είναι θέμα κεραίας με την οποία όμως κεραία στην τηλεόραση απ' ευθείας παίζουν μια χαρά (η τηλεόραση διαθέτει tuner για τα κρατικά) ?
-Είναι θέμα driver' s ?
-Για να μου φύγει η αμφιβολία για το stick εάν είναι σωστό ή όχι, το έκανα εγκατάσταση από το cd του στο pc μου και δουλεύει κανονικότατα. Βρήκε τα κανάλια όλα και τα παίζει τέλεια.-
-Τι μπορεί να συμβαίνει ???
-Ευχαριστώ.-

Crypto ReDi pc 50

Αγόρασα από γνωστό κατάστημα το παραπάνω DVB-T tuner για να το χρησιμοποιήσω στον DM800 (original) για λήψη digea, κρατικών κ.λ.π.
-Πέρασα στην flash του δέκτη το image SSL76dm800-de-133dv3PHOENIX-dm800-22092010.nfi κυρίως διότι μπορείς να κατεβάσεις ακόμα driver' s για το stick.-
-Οι μόνοι drivers από το πάνελ του image που γίνονται αποδεκτοί και βλέπει πλέον ο δέκτης το stick ως tuner είναι οι:
Avermedia AverTV polar black HD plus 850 AF 9015
-Κάνοντας τις ρυθμίσεις που πρέπει στο tuner αυτό και στην συνέχεια χειροκίνητη ή αυτόματη αναζήτηση δεν βρίσκει κανένα κανάλι.-
-Πέρασα έτοιμα settings με τα επίγεια αλλά δεν έχει σήμα σε κανένα από αυτά.-
-είναι θέμα κεραίας με την οποία όμως κεραία στην τηλεόραση απ' ευθείας παίζουν μια χαρά (η τηλεόραση διαθέτει tuner για τα κρατικά) ?
-Είναι θέμα driver' s ?
-Για να μου φύγει η αμφιβολία για το stick εάν είναι σωστό ή όχι, το έκανα εγκατάσταση από το cd του στο pc μου και δουλεύει κανονικότατα. Βρήκε τα κανάλια όλα και τα παίζει τέλεια.-
-Τι μπορεί να συμβαίνει ???
-Ευχαριστώ.-

korn, διάβασε 2-3 σελίδες πίσω να δεις το πρόβλημα που είχα με το συγκεκριμένο stick. Λύση όπως θα δεις δεν βρήκα και δεν καταλαβαίνω πως παίζει σε κάποιους εδώ μέσα.

Αυτό που έχω καταλάβει είναι ο tuner που υπάρχει σε συγκεκριμένο stick που είναι qt1010. Έχει bug o driver όπως θα δεις εδώ:
http://www.spinics.net/lists/linux-media/msg23729.html

Και σε κανονικό linux Ubuntu 10 και Centos 5.5 δεν κατάφερα να το λειτουργήσω, ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.

Περιμένω να μου έρθει το "SINOVIDEO" Digital USB 2.0 DVB-T το οποιο λένε επίσης ότι δουλεύει.

Και αυτό έχει chip af9015 αλλα άλλο tuner οποτε πιστεύω θα παίξει.

-Έχω διαβάσει όλο το τόπικ καθώς και άλλα παρόμοια, τα κακό είναι ότι και εδώ και σε άλλα φόρουμ διάβασα ότι παίζει και μάλιστα πολύ καλά και για τον λόγο αυτό το πήρα, αλλά δεν βλέπω φως.........

-Προφανώς αυτοί οι driver' s που βάζω δεν είναι σωστοί , παρότι με αυτούς το βλέπει ο dream σαν tuner..

- Ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου.-

Δεν νομίζω ότι είναι θέμα drivers, γιατί αν το δεις μου έχουνε στείλει τα παιδιά που τους παίζει το stick τους drivers τους και πάλι τίποτα.

Στο phoenix dream elite image έχει τους τελευταίους drivers που είχαν κυκλοφορήσει.

Αν διαβάσεις στο link που έδωσα πιο πάνω θα δεις ότι μιλάνε για πρόβλημα κλειδώματος όταν έχεις δυνατό σήμα.
P.X. σε μένα πιάνει μονο τα cine+ κτλ. που αν το δω στα windows έχει το χαμηλότερο σήμα.

Άλλο θέμα είναι ότι εγώ έχω τώρα clone αλλα εσύ λες ότι έχεις original, οποτε....

Επίσης σε x86 linux πάλι δεν παίζει, που έχω κατεβάσει τους τελευταίους drivers και τους έχω κάνει compile.

To link που έδωσα νομίζω το εξηγεί όλα: οι drivers για qt1010 tuner που έχει crypto είναι ημιτελείς.

αν θες περιμένεις να παραλάβω το SINOVIDEO να σου πω τι γίνεται

Μιας και έχει διαφορετικό tuner

http://palosaari.fi/linux/

Αυτή είναι η σελίδα του Antti Palosaari, φινλανδός που έχει γράψει το driver για το tuner qt1010.

Αν το δεις το λέει και ο ίδιος ότι έχει bugs και poor performance ο driver.

Τώρα ποτε θα το φτιάξει .............

Αν βρείς πουθενά κανένα patch η νέο driver το κάνουμε compile και port σε mips platform

Παρότι έχω δοκιμάσει με έτοιμα setting' s του φίλου Ηλία, μήπως έχεις έτοιμα setting' s για dream με τα επίγεια να δοκιμάσω τα δικά σου,γιατί και εγώ από την ίδια περιοχή είμαι.-

Ευχαριστώ και πάλι.-