USB fat32

marharet50

New member
26 October 2023
14
Θεσσαλονικη
Καλησπέρα. Προσπαθώ να περάσω μια ενημέρωση οθόνης για την οθόνη της peugeot. Ενώ την κατεβάζω κανονικά όταν πάω να την περάσω στο usb μου βγάζει δεν γίνεται φορματ με fat 32 να επιλέξω native format η άλλο usb. Σημειωτέον το usb είναι 64g ενώ ζητάει 32g και δεν έχει διαμόρφωση fat32 πάρα μόνο ntfs και exfat. Και με τα δύο που δοκίμασα συνεχίζει να βγάζει το ίδιο μυνημα.

1. Open Command Prompt as an administrator.
2. Type `diskpart` and press Enter.
3. Type `list disk` to see connected drives, and find your USB drive.
4. Type `select disk #` (replace # with your drive's number) and press Enter.
5. Type `clean` and press Enter.
6. Type `create partition primary` and press Enter.
7. Type `select partition 1` and press Enter.
8. Type `format fs=fat32 quick` and press Enter.
9. Type `assign` and press Enter to assign a drive letter.
10. Type `exit` to close Diskpart.

Δεν θέλω fat32 καθώς το αρχείο που θέλω να περάσω είναι 21g.Με ntfs βγάζει το ίδιο μυνημα για fat32 κάτι που δεν έχει το usb. Μήπως φταίει το ότι το usb είναι 64g ενώ η peugeot ζητάει 32g

Αν εχεις αλλο στικακι ομοιας χωρητικοτητας δοκιμασε το πολλες συσκευες ειναι ιδιοτροπες στα στικακια δεν τα δεχονται ολα.

Για να σου ζήτα 32 όπως λες η οθόνη του peugeot ενημερώνεται μόνο με FAT32 αν δεν έχεις μικρότερο usb από 32GB ώστε να το διαμορφώσεις στα windows FAT32 κατέβασε το IM-Magic Partition Resizer που τα μετατρέπει όλα σε FAT32 με τους γνωστούς όμως περιορισμούς του μεγέθους των 4GB για κάθε αρχείο.

Μπορεί το αυτοκίνητο να μην αναγνωρίζει stics μεγαλύτερα από 32GB γι' αυτή την δουλειά. Κάπου θα λέει στο εγχ χρήσης.
Επίσης το FAT32 θέλει αρχεία με μήκος στο όνομα 8.3 χαρακτήρων

Last edited:
Σε 2din pioneer στο αυτοκίνητο χρησιμοποιούσα μόνιμα τοποθετημένο NTFS κάπου στα 64GB και κάθε3 εβδομάδες περίπου έχανε τους σταθμούς του ραδιοφώνου.. Το μετέτρεψα σε fat32 64GB και εδώ και αρκετό καιρό όλα καλά.. Το υποψιάστηκα γιατί για αναβάθμιση λογισμικού λέει σαφώς μόνο fat32.

Δεν θέλω fat32 καθώς το αρχείο που θέλω να περάσω είναι 21g.Με ntfs βγάζει το ίδιο μυνημα για fat32 κάτι που δεν έχει το usb. Μήπως φταίει το ότι το usb είναι 64g ενώ η peugeot ζητάει 32g
Εννοείς ότι το αρχείο είναι 21Gb???? Τι αρχείο είναι αυτό; Καταλαβαίνεις ότι αν είναι 21Gb το fat32 δεν «παίζει».

Είναι αρχείο ή φάκελος 21Gb;
Γιατί όπως λέει ο george πιο πάνω, ένα αρχείο με 21gb δεν αντιγράφεται σε fat32.
Αν είναι φάκελος και περιέχει αρκετά αρχεία των 4gb (πχ 5-6 αρχεία των 4Gb σύνολο 21gb) τότε μπορεί να αντιγραφεί σε fat32.

• Like
Reactions: #@george@#
Είναι δύο αρχεία το ένα για την οθόνη 5g και το άλλο χαρτογράφηση 16g μα γιαυτό προσπαθώ με ntfs και βγάζει μυνημα ότι φορματ fat 32 δεν γίνεται και με παραπέμπει σε native format η σε άλλο στικακι. Γι αυτό η εταιρεία προτείνει στικακι τουλάχιστον 32g

Οι οδηγιες χρησης του αυτοκινήτου δεν λένε τίποτα για την διαδικασία αναβάθμισης?

Καλησπέρα. Προσπαθώ να περάσω μια ενημέρωση οθόνης για την οθόνη της peugeot. Ενώ την κατεβάζω κανονικά όταν πάω να την περάσω στο usb μου βγάζει δεν γίνεται φορματ με fat 32 να επιλέξω native format η άλλο usb. Σημειωτέον το usb είναι 64g ενώ ζητάει 32g και δεν έχει διαμόρφωση fat32 πάρα μόνο ntfs και exfat. Και με τα δύο που δοκίμασα συνεχίζει να βγάζει το ίδιο μυνημα.
Πιο μοντέλο και ποια χρονιά φίλε μου?

....#4
you have to use a memory stick no bigger than 32gb

....#10
The solution is simple, partitions bigger than 32GB cannot be formatted using FAT32. So open your disk management on your computer. (right click on "this pc", click on manage, then disk management) Find the corresponding USB drive in the listed disks. Delete the volume (you will lose everything in the disk in this step). Then create a new volume which is smaller than 32GB, there you go! Now you are able to format the newly created partition with FAT32 file system. After that "Peugeot Update" application will be able to manage the disk.

FAT32format GUI

Last edited:
Αν δεν πάει καλά, πάντα υπάρχει και η επίσκεψη στην Ρeugeot, εκτός και αν ζητούν πολλά ☹️