usb irda remote control στα windows xp pro sp3

xaniamike

Senior Member
20 February 2009
403
καλησπερα. για αλλη μια φορα θελω τα φωτα σας.
αν αγορασω ενα usb irda remote control οπως τα παρακατω:

remote1

remote2

remote3

θα δουλευει με την μια στα windows xp pro sp3;
θα πρεπει να βρω drivers;
μπορω να δουλευω προγραμματα οπως winamp, bsplayer, gom, kmplayer;

ευχαριστω...

Το τελευταίο το έχω, είναι απαράδεκτο.
Τα κουμπιά είναι ανάγλυφα και θέλει πολύ δύναμη και κάνουν κλικ εάν καταφέρεςι να τα πατήσεις.

Τα άλλα δύο δεν τα ξέρω φαίνονται απομιμήσεις του Microsoft το οποίο όντως δουλεύει χωρίς drivers σε XP MCE αλλά όμως κάνει ΜΟΝΟ για MCE και τίποτε άλλο. Είναι πάντως πολύ εύχρηστο.
Βέβαια με λίγο ψάξιμο σίγουρα θα τα καταφέρεις να το δουλέψεις και με άλλα προγράμματα.
Εφόσον επικοινωνεί άψογα με το receiver, είναι μόνο θέμα driver να δουλέψει με όλα τα προγράμματα.
Δες κι εδώ

πολύ χρήσιμα αυτά που είπες! τώρα τα ψάχνω αυτά τα θέματα και εγώ, οπότε μάλλον με έσωσες από πολύ ψάξιμο! να φανταστεις οτι έχω το mce 4 χρονια τώρα και δεν ήξερα ότι τα άλλα δύο μπαρμπαλαδακια ήταν πομποί υπερύθρων! νόμιζα ήταν απλά προσθετοι δεκτες. θα επανέλθω όταν τα δοκιμάσω όλα και παίζουν.....

Δηλαδή το πρώτο κάνει και για απλά ΧΡ; Αν το πάρω και το μάθω στο Logitech Harmony και κρατήσω μόνο τον δέκτη, θα μπορώ να χειρίζομαι winamp, acdsee κλπ σε windows XP;

φιλε orfeas το δουλευεις σε xp;
με ενδιαφερει οχι μονο να το δουν τα xp αλλα να συνεργαστει και με τα προγραμματα...

Το γνησιο mce remote ειναι γενικα πολυ καλο και πολύ φθηνο..... Αν το προγραμμα μπορεί να "μάθει" εντολές χειριστηρίου, όπως είναι πχ το dvbviewer (δορυφορικη τηλεοραση στο πσ), τοτε τα πραγματα ειναι εύκολα. Με το κανεις τα πάντα.
Τωρα για άλλα προγράμματα αναπαραγωγης (όπως το itunes που χρησιμοποιώ εγώ), τα προγράμματακια στο πιο πανω ποστ φαινονται πολύ καλά. Τώρα τα δοκιμάζω για να δω δυνατότητες.
Επίσης τωρα ανακάλυψα πως με τους πομπους υπερυθρων του χειριστηρίου μπορεις να ελέγξεις την τηλεοραση σου και τον ενυσχυτή σου... έχει λίγο ψάξιμο αλλά σίγουρα αξίζει....