usb καρτα ηχου με 5.1 αναλογικες εξοδους?

soulkeeper

AVClub Addicted Member
5 October 2006
1,992
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Καλημερα σε ολους!
Σε αναμονη διαθεσιμοτητας του νεου 27'..ψαχνω να βρω λυση στο εξης...
χρησιμοποιω για ενισχυτη-ηχεια ενα all-in-one συστημα της technics το οποιο διαθετει μονο αναλογικες εισοδους για ηχο...
χρησιμοποιω το htpc(θα πωληθει με την αγορα του imac) με μια εσωτερικη καρτα ηχου της creative κ την συνδεω αναλογικα με τον ενισχυτη κ ετσι ακουω dts κ τα νεα φορματ ηχου στις σπανιες περιπτωσεις αναπαραγωγης br...
Μιας κ το imac εχει ψηφιακη εξοδο ηχου και δεν σκοπευω να αγορασω νεο ενιχσυτη-ηχεια αμεσα..καταληγω στην αγορα br player με δυνατοτητα αναπαραγωγης .mkv κ αναλογικες εξοδους..(lg390-philips 9500...) ωστε να αναθεσω σε αυτο την θεαση αρχειων και να αφησω το imac για τα υπολοιπα....

Ωστοσο,μηπως υπαρχει usb καρτα ηχου με αναλογικες εξοδους ωστε τελικα να μπορω να χρησιμοποιω το imac ? Φανταζομαι οτι δεν θα μπορω να εχω hd ηχο(λογω bandwidth του usb) αλλα τουλαχιστον dts που εχουν τα .mkv ειτε μεσω decoding απο την ιδια την καρτα ή μεσω του vlc που σκεφτομαι να χρησιμοποιω ως player για τα .mkv (στο υπαρχων htpc χρησιμοποιω mpc αλλα βλεπω οτι για mac οι περισσοτεροι χρησιμοποιουν vlc)...
επισης,μεσω του software της καρτας να μπορω να κανω ενα στοιχειωδες bass management..(με την creative που εχω τωρα μπορω..)

Last edited:
Η θύρα του iMac είναι combo (αναλογική/ψηφιακή).Αναλογικά μπορείς να βγάλεις ή ένα ή δύο (δεξί/αριστερό).Μετά πας σε κάρτα USB ή FW.
Ποιό Technics έχεις?

Last edited:
Νικο ειναι πολυ παλιο..ειναι το technics EH 750...(εχει τα 5 ηχεια και εχω προσθεσει ενα sub)
το θεμα ειναι οτι θελω 5.1 γιαυτο λεω για usb ή firewire οπως σωστα συμπληρωσες....
Εχεις να προτεινεις καποια?

Χτες σε μια βολτα στο fnac , ειδα να εχουν σε στοκ 3 κομματια imac 27'' dual core....αν σε ενδιαφερει.

Oσον αφορα το θεμα σου, ακομη και ανν υπαρχει τετοια καρτα, μαλλον σε συμφερει οικονομικα να πας σε νεο ενισχυτη.
Με λιγα λεφτα παραπανω θα εισαι οκ και καλυμενος για πολλα χρονια.

Last edited:
Γιαννη σευχαριστω για την ενημερωση...:ernaehrung004:
αλλα λεω να παρω την εκδοση με i5 ή i7...

αν παρω ενισχυτη θα μπορω να χρησιμοποιησω τα ηχεια μου?
Γενικοτερα οταν σκοπευουμε να αγορασουμε ενισχυτη-ηχεια,πρωτα καταληγουμε στα ηχεια και μετα τα συνδυαζουμε με τον αναλογο ενισχυτη?

Tα ηχεια ειναι αυτα..

κ οι συνδεσεις αυτες(το center kai surround συνδεονται διαφορετικα απο τα front l/r)

τα χαρακτηριστικα φαινονται κ αυτα στις φωτο...

Τι λες?

Attachments

• eh 750.jpg
    eh 750.jpg
    9.3 KB · Views: 25
  • eh750 connections.jpg
    eh750 connections.jpg
    72.9 KB · Views: 17
  • front.JPG
    front.JPG
    52.6 KB · Views: 17
  • specifications.JPG
    specifications.JPG
    39.9 KB · Views: 15
  • specifications 1.JPG
    specifications 1.JPG
    78.4 KB · Views: 14
  • center-surrounds.JPG
    center-surrounds.JPG
    67.5 KB · Views: 13
Εγώ έχω συνδέσει στο mac mini μου την USB sound blaster live! 24 και δουλεύει μια χαρά.

http://www.soundblaster.com/products/product.asp?category=1&subcategory=206&product=10702

Απλά στο Tiger ήθελε λίγο ψάξιμο για να ενεργοποιήσω τον πολυκάναλο ήχο (είναι στα midi settings αν θυμάμαι καλά).

IMHO, η αναλογική σύνδεση με τις 5.1 (ή 7.1) εξόδους είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή, καθώς η αποκωδικοποίηση γίνεται με software και συνεπώς δεν χρειάζεται κάθε φορά που εφευρίσκεται ένα νέο format ήχου να τα σκας για νέο ενισχυτή (εγώ χρησιμοποιώ ακόμα τον marantz μου από το 2004). :BDGBGDB55:

Πως δεν το σκέφτηκα νωρίτερα.....

Λοιπόν, παλιότερα είχα μια κάρτα ήχου εξωτερική της Zalman, η οποία συνδέεται με usb με τον υπολογιστή κ βγάζει 3 εξόδους ακουστικών για τα 5.1 ηχεία.

ZM-RSSC_V2_b_02.jpg

http://www.zalman.com/ENG/product/Product_Read.asp?idx=348

μιχαλη ευχαριστω!
αν και μαλλον θα καθυστερησω λιγο την αγορα του imac,ουτως ή αλλως δεν υπαρχει διαθεσιμοτητα του i5....
την χρησιμοποιυσες σε mac?γιατι στο σαιτ δεν καταφερα να βρω αν υποστηριζει mac...ψαχνοντας παντως τοσες μερες δεν βρηκα τιποτα ιδιαιτερο..καποιες παλιες που δεν υποστηριζουν πλεον snow leopard...
τεσπα πιθανον να εχω αγορασει νεο ενισχυτη μεχρι τοτε οποτε λυνεται το προβλημα....

Εγώ έχω συνδέσει στο mac mini μου την USB sound blaster live! 24 και δουλεύει μια χαρά.

http://www.soundblaster.com/products/product.asp?category=1&subcategory=206&product=10702

Απλά στο Tiger ήθελε λίγο ψάξιμο για να ενεργοποιήσω τον πολυκάναλο ήχο (είναι στα midi settings αν θυμάμαι καλά).

IMHO, η αναλογική σύνδεση με τις 5.1 (ή 7.1) εξόδους είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή, καθώς η αποκωδικοποίηση γίνεται με software και συνεπώς δεν χρειάζεται κάθε φορά που εφευρίσκεται ένα νέο format ήχου να τα σκας για νέο ενισχυτή (εγώ χρησιμοποιώ ακόμα τον marantz μου από το 2004). :BDGBGDB55:
καλη φαινεται κ αυτη...μου κανει παντως εντυπωση οτι στη σελιδα του προιοντος δεν αναφερει υποστηριξη σε mac...
αλλα αφου την δουλευεις σε mac mini....μου φτανει...-bye-

μιχαλη ευχαριστω!
αν και μαλλον θα καθυστερησω λιγο την αγορα του imac,ουτως ή αλλως δεν υπαρχει διαθεσιμοτητα του i5....
την χρησιμοποιυσες σε mac?γιατι στο σαιτ δεν καταφερα να βρω αν υποστηριζει mac...ψαχνοντας παντως τοσες μερες δεν βρηκα τιποτα ιδιαιτερο..καποιες παλιες που δεν υποστηριζουν πλεον snow leopard...
τεσπα πιθανον να εχω αγορασει νεο ενισχυτη μεχρι τοτε οποτε λυνεται το προβλημα....

Υπαρχουν ελαχιστα κομματια iMac i5 στο Bestdeals... μολις παρηγγειλα 1 !!!-bye-

καλη φαινεται κ αυτη...μου κανει παντως εντυπωση οτι στη σελιδα του προιοντος δεν αναφερει υποστηριξη σε mac...
αλλα αφου την δουλευεις σε mac mini....μου φτανει...-bye-

Δεν ξέρω τι γράφει η creative στο site της, πάντως την εν λόγω κάρτα την έχω δουλέψει και σε pc με netbsd. Βεβαίως δούλεψε άψογα και εκεί, αφού θεωρείται[FONT=arial, helvetica] compliant με USB audio device class specification v1.0. Εν ολίγοις, νομίζω ότι δουλεύει σε όλα τα λειτουργικά συστήματα με στοιχειώδη υποστήριξη USB audio. :grinning-smiley-043

[/FONT]