USB Κάρτα Ήχου

panos540

New member
3 December 2008
27
Ψάχνω για USB κάρτα ήχου για έξοδο ήχου απ' το PC σε ενισχυτή. Θέλω συγκεκριμένα USB και όχι PCI ώστε να μπορώ να την βάλω εύκολα και σε άλλο PC ή σε laptop.
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να έχει τις εξής εξόδους:
-RCA (coaxial)
-3.5mm jack (η συνηθισμένη υποδοχή για ακουστικά κ.τ.λ.)
-Digital SPDIF coaxial (απαραίτητα coaxial και, ίσως επιπρόσθετα, οπτική)
Αν έχει και line-in σε RCA, 3.5mm jack ή SPDIF δεν θα με πείραζε.
Θα προτιμούσα να μην έχει παραπάνω εισόδους/εξόδους ώστε να μην έχει πολύ μεγάλο όγκο.
Έχω δει κάποιες Sound Blaster της Creative, αλλά ψάχνομαι μήπως βρω κάτι άλλο και, ενδεχομένως, κάτι πιο φτηνό γιατί οι Sound Blaster είναι κάπως τσιμπημένες.

Last edited:
Δεν την ήξερα την e-mu και βρίσκω τα προϊόντα της πολύ ενδιαφέροντα!
Ψάχνομαι κι εγώ για USB-DAC για PC--> USB-DAC --> Ενισχυτής
Τα μηχανήματα της e-mu σε σύγκριση με τα USB-DAC της Trends Audio ή της Kingrex, πως κρίνονται?

EDIT: Και φυσικά, που βρίσκουμε τα προϊόντα της e-mu στην Αθήνα?

Ευχαριστώ.

Εγώ πάντως τσιγλάω συνέχεια. Έχει firewire ο υπολογιστής σας; Τότε αφήστε το USB στην άκρη.

Έχεις δίκιο για την firewire αλλά δεν έχω, άρα τώρα η μόνη λύση είναι η USB.
Σχετικά με αυτά που ρώτησα παραπάνω γνωρίζει κανείς κάτι?

Δηλαδή τι καλύτερο έχει η firewire από τη USB; Εγώ έχω firewire θύρα, αλλά για μένα είναι θέμα ευχρηστίας και καθολικότητας της USB έναντι της firewire. Κατά 99% όλοι χρησιμοποιούν USB κι εγώ θέλω να μπορώ εύκολα να βάζω την κάρτα ήχου σε οποιοδήποτε άλλο PC.

Last edited:
Η firewire σχεδιάστηκε εξ´αρχής για υψηλή ταχύτητα διαμεταγωγής βίντεο, κι όχι για αντικατάσταση των σειριακών εξόδων του υπολογιστή. Με την firewire έχεις αρκετό bandwith για έξι κανλαία 24/192, ενώ το usb μπορεί με το ζόρι να βγάλει δύο 24/96. Η κάρτα usb μειράζεται το bandwith με όλα τα usb περιφερειακά που έχει επάνω το bus (και οι πιο πολλοί υπολογιστές έχουν ένα, άσχετα αν έχουν πολλά βύσματα), ενώ στην firewire δεν έχεις τίποτε άλλο συνδεδεμένο.

Γνωρίζει κάποιος αν η firewire δίνει ρολόι, δηλαδή αν 2 από τα 4 χρησιμοποιούνται για data και τα άλλα δύο για ρολόι;

Η firewire σχεδιάστηκε εξ´αρχής για υψηλή ταχύτητα διαμεταγωγής βίντεο, κι όχι για αντικατάσταση των σειριακών εξόδων του υπολογιστή. Με την firewire έχεις αρκετό bandwith για έξι κανλαία 24/192, ενώ το usb μπορεί με το ζόρι να βγάλει δύο 24/96. Η κάρτα usb μειράζεται το bandwith με όλα τα usb περιφερειακά που έχει επάνω το bus (και οι πιο πολλοί υπολογιστές έχουν ένα, άσχετα αν έχουν πολλά βύσματα), ενώ στην firewire δεν έχεις τίποτε άλλο συνδεδεμένο.

Τα «usb audio devices» όπως ορίζονται από το πρότυπο {class 01h} έχουν περιορισμούς και κάποια προτερήματα. Περιορισμός στο rate υπάρχει, αλλά σου δίνουν την ευκολία ότι δουλεύουν σε windows/mac χωρίς driver.
Με την προϋπόθεση ότι η εταιρία θα ασχοληθεί με εξειδικευμένα firmware ή και με την special drivers … μπορούμε να κάνουμε περισσότερα.

Επειδή δεν θέλω να μπλέξω πολύ με τεχνικές λεπτομέρειες και εξειδικευμένα πράγματα, βρήκα μία κάρτα USB η οποία φαίνεται πως με καλύπτει από θέμα απλότητας και ευχρηστίας. http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dl...2319&_trksid=p3907.m32&_trkparms=tab=Watching Δεν την έχω ξανασυναντήσει τη μάρκα Audiotrak, οπότε αν την ξέρει ή αν έχει κάποιο προϊόν της κάποιος να μας πει. Πάντως φαίνεται αξιόπιστη.

Καλα που το βρήκες αυτό το μαργαριτάρι , εμείς το ψάχνουμε τόσο καιρό και τίποτα
Κανει τα παντα και συμφέρει !!!
Και 24/96 και spdif out και wolfson πολύ καλο και προσοχη ΒΒ τελεστικους και ας σανυο και wima και γενικώς πράγματα που δεν φοράνε μεσα ουτε CD των 20000 ε.

Απ' ότι είδα στο site της εταιρείας, αντιπρόσωπος της AUDIOTRAK είναι ο Νάκας. Οπότε εντός των ημερών θα του κάνω μια επίσκεψη. Πάντως πρόκειται για εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περίπτωση!

Βρήκα καλό εργαλείο απ' ότι καταλαβαίνω δηλαδή. Εγώ θα την τσίμπαγα τώρα από ebay αλλά είμαι λίγο short σε $$. Μετά τις γιορτές τώρα... Πιστεύω πρέπει να είναι αρκετά καλή για τα λεφτά της. Πάντως από ebay θα είναι σίγουρα πιο φτηνή απ' ότι στον Νάκα ή σε οποιοδήποτε ελληνικό μαγαζί. Αυτό είναι το καλό με το ebay, βρίσκεις συνηθισμένα μέχρι πολυ εξειδικευμένα πραγματα στις καλύτερες τιμές, εφόσον το ψάξεις λίγο βέβαια.

Α, ξέχασα να προσθέσω ότι η κάρτα αυτή της Audiotrak είναι USB powered (δε χρειάζεται εξωτερική τροφοδοσία) και δεν θέλει και drivers. Πολύ πρακτικό αυτό και γι´αυτό είναι η καλύτερη που έχω βρει ως τώρα για αυτά που ζητάω. Όσο για το τι φοράει ή αν είναι 24/96 (που δεν ξέρω τι πάει να πει αυτό καν) δεν μπορώ να πω, γιατί είμαι ολίγον τι άσχετος. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να ψάξω το θέμα του ήχου γενικότερα.

Είναι λίγο επικίνδυνο να βγάζουμε συμπεράσματα για κάρτες που δεν έχουμε ακούσει.
Εντωμεταξύ καλό θα ήταν να καθένας μας να ορίζει τι ανάγκες έχει και πώς θα χρησιμοποιήσει την κάρτα.
Άλλο το usb->spdif και άλλο το usb-dac.
Άσε που επιλογές οπός ‛dry monitor’, είναι επιλογές που συνήθως δεν αξιοποιούν οι περισσότεροι.