usb καρτα pc, για ακροαση μουσικης

Φιλε Komhst (και οποιος αλλος εχει γνωμη) σου εχει πεσει στα χερια καμμια Emu 0202 να την ακουσεις???
Τι ψαρια πιανει σε συγκριση με την Prodigy???

Καμμια γνωμη ρε παλληκαρια???

Μιας και έχω Juli@ θα πειραματιστώ στο μέλλον. Ακόμα περιμένω ένα βουβάλι. Θα σας ενημερώσω μεν αλλά δεν το βλέπω να γίνεται σύντομα το πείραμα – τα σχόλια στο διαδίκτυο όσα έχω διαβάσει είναι θετικά.

Ποσο κοστιζει στο περιπου και απο που?

Thanks

Ποσο κοστιζει στο περιπου και απο που?

Thanks

Η ελληνική αντιπροσωπία είναι ο ΝΑΚΑΣ. Αλλά έχει μήνες (πολλούς) να φέρει κομμάτια και από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει απόθεμα ούτε σε υποκαταστήματα. Εδώ http://www.thomann.de/gr/esi_juliat.htm στα 115 ευρώ.
Παρακαλώ :-)

Απάντηση: Re: usb καρτα pc, για ακροαση μουσικης

Φιλε Komhst (και οποιος αλλος εχει γνωμη) σου εχει πεσει στα χερια καμμια Emu 0202 να την ακουσεις???
Τι ψαρια πιανει σε συγκριση με την Prodigy???

Γιατι μαλλον για κει με βλεπω ,εφοσον ο Δημητρης δεν μπορει να βρει την Prodigy.

Δυστυχώς δεν την έχω ακούσει οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.
Αρχικά με ενδιέφερε και ήθελα να την αγοράσω. Την αναζήτησα στον Νάκα και εδώ στην Νέα Σμύρνη και στην Αθήνα. Δεν υπήρχε όμως διαθέσιμη πουθενά.
Οπότε αφού θα έμπαινα ούτως ή άλλως στην διαδικασία παραγγελίας μέσω internet κατέληξα τελικά να παραγγείλω την Prodigy Cube.
Και όχι μόνο δεν το μετάνιωσα, αλλά την θεωρώ και από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει...

Ποσταρω σε ενα παλιο θεμα για μια απορια που δεν μου εχει λυθει σχετικα με την prodigy cube.
Εχω 4 ποντεσιομετρα στο setup μου που λειτουργουν ανεξαρτητα.
1 Της prodigy
2 του ενισχυτη (lepai) που την εχω συνδεσει
3 των windows(7-64)
4 του foobar(plugin wassapi)
Συνήθως εχω ολα τα ποντεσιομετρα στο τερμα πλην του ενισχυτη που απο εκει αυξομοιωνω την ενταση. Ειναι σωστο αυτο η πρεπει να κανω κατι διαφορετικο?

Απάντηση: Re: usb καρτα pc, για ακροαση μουσικης

Ποσταρω σε ενα παλιο θεμα για μια απορια που δεν μου εχει λυθει σχετικα με την prodigy cube.
Εχω 4 ποντεσιομετρα στο setup μου που λειτουργουν ανεξαρτητα.
1 Της prodigy
2 του ενισχυτη (lepai) που την εχω συνδεσει
3 των windows(7-64)
4 του foobar(plugin wassapi)
Συνήθως εχω ολα τα ποντεσιομετρα στο τερμα πλην του ενισχυτη που απο εκει αυξομοιωνω την ενταση. Ειναι σωστο αυτο η πρεπει να κανω κατι διαφορετικο?

Ίσως θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιείς το ρυθμιστικό της prodigy και τα υπόλοιπα τέρμα.

Γεια σας. Θα ηθελα να ρωτησω εαν καποιος φιλος/η εχει δοκιμασει καρτα ηχου USB σε Ubuntu (εχω την εκδοση 10.04) και εχει διαπιστωσει απροβληματιστη λειτουργια. Εχω ενα notebook dell με θυρες usb/firewire και θα ηθελα να ακουω mp3/FLAC μεσα απο εναν Marantz SR4200 AV receiver. Οπως καταλαβαινετε οι απαιτησεις μου δεν ειναι υψηλες. Το βαλαντιο μου δεν μου επιτρεπει να ξεπερασω τα 100+ ευρω. Μου αρεσε το ASUS Xonar U1, αλλα δυστυχως δεν ειναι πληρως συμβατο με Ubuntu. Σας ευχαριστω.

παιδια τελικα πληρωνεις τιποτα για τελωνειο για την αγορα της καρτας?
αφου μονο κορεα υπαρχει.
το ολικο κοστος με τα μεταφορικα για αποστολη ελλαδα ποσο ειναι?
την εχει παρει κανεις τωρα τελευταια? μηπως εχει αλλαξει κατι με τον εκτελωνισμο? παραθετω και τα λινκ με τους 2 πωλητες που υπαρχουν στο e-bay.
http://cgi.ebay.co.uk/AUDIOTRAK-Pro...684?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c1729442c

http://cgi.ebay.co.uk/AUDIOTRAK-Pro...166?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27ae9527be

Επειτα απο ενδελεχες ψαξιμο και εξουθενωτικο διαβασμα του παροντος thread αγορασα την UCA222 της Behringer (καπου πηρε το ματι μου στο web οτι παιζει και στο Ubuntu). Εχω κανει εγκατασταση του ASIO driver 2.8.40 (απο το site της Behringer) σε XP 32-bit SP3 και εχω βαλει το σχετικο plug-in στο winamp (ver 0.67 SSE2). Κατ'αρχην να πω οτι δεν υπαρχει καποια εφαρμογη (control panel) των ASIO, ωστε να προβω σε ρυθμισεις, οπως εχω δει σε καποια σχετικα threads. Θεωρω οτι οι adapted drivers απο την Behringer εχουν τις βελτιστες ρυθμισεις και αφαιρουν καθε δυνατοτητα παρεμβολης σε αυτες απο τον χρηστη. Παντως ο ASIO τρεχει, εφ'οσον το ποτενσιομετρο του winamp δεν λειτουργει με επιλεγμενο το plugin. Παντως δεν βλεπω καποιο εικονιδιο ("πρασινο τριγωνακι" οπως εχει γραψει ο komhst), ισως να εχει αφαιρεθει σε αυτην την εκδοση του plug-in. Εκει που εχω προβλημα ειναι κατα το playback σε FLAC 96/24-bit. Δεν γινεται αναπαραγωγη καθολου. Γινεται μονο εφ'οσον επιλεξω re-sampling στο winamp και υποβιβασω την συχνοτητα στα 48KHz (και παλι θα υπαρχουν στιγμες οπου "χανεται" ο ηχος, διαλειψεις δηλαδη). Εχω εναν Core2 Duo και γενικα το process που αντιστοιχει στο winamp δεν ξεπερνα το 25%, αρα δεν τιθεται θεμα ισχυος επεξεργαστη. Αυτο μηπως εχει να κανει οτι στα specs της καρτας αναφερεται sample rate εως 48KHz (και 16-bit converter). Εχω συνδεσει την UCA με εναν Marantz SR 4200 μεσω οπτικης. Υποτιθεται οτι ο τελευταιος εχει 96/24-bit DAC. Ειναι περιορισμος της συγκεκριμενης καρτας λοιπον?

Συγχωρηστε με για το μακροσκελες post, σας ευχαριστω!

ΥΓ οταν τρεχει ο ASIO ολοι οι αλλοι ηχοι των Windows ακουγονται απο τα ηχεια του laptop, αλλα ειναι σαν να εχουν "βαθος" (δεν ειναι αντιχηση παντως). Σιγουρα διαφορετικα σε σχεση με την κατασταση οπου δεν ειχα ASIO drivers.

Attachments

• winamp_plugin.jpg
    winamp_plugin.jpg
    71.8 KB · Views: 246
όλες οι επαγγελματικές κάρτες συνήθως σταματάνε στα 48KHz.
Τουλάχιστον πριν από ένα διάστημα.
Το πράσινο τριγωνάκι είναι γιά το asio4all που είναι soft drivers που ουσιαστικά το κάνουν emulation.
Την συγκεκριμένη την έχω, είναι πολύ καλή γιά τα λεφτά της, αλλά πλέον δεν την χρησιμοποιώ τουλάχιστον με το asio, γιατί αν εγκατασταθούν δουλεύουν μόνο μ αυτήν χωρίς να έχεις δυνατότητα γιά άλλη εφαρμογή asio μέχρι να τους απεγκαταστήσεις.
Ετσι τους δουλεύω απλά.

παιδια τελικα πληρωνεις τιποτα για τελωνειο για την αγορα της καρτας?
αφου μονο κορεα υπαρχει.
το ολικο κοστος με τα μεταφορικα για αποστολη ελλαδα ποσο ειναι?
την εχει παρει κανεις τωρα τελευταια? μηπως εχει αλλαξει κατι με τον εκτελωνισμο? παραθετω και τα λινκ με τους 2 πωλητες που υπαρχουν στο e-bay.
http://cgi.ebay.co.uk/AUDIOTRAK-Pro...684?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c1729442c

http://cgi.ebay.co.uk/AUDIOTRAK-Pro...166?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27ae9527be

για την παραγκελια του πληρωνεις τιποτα εξτρα για τελωνειο, γνωριζει καπιος?

αυτο εδω το εχει δοκιμασει καπιος? ειμαι για αγορα σε ενα απο αυτα τα δυο. http://cgi.ebay.co.uk/Creek-OBH11-H...&otn=3&po=LVI&ps=63&clkid=5300475018690260513

δεν υπάρχει τίποτα έξτρα.

Και αν υπάρξει δεν θα είναι πάνω από 3 ευρώ.
πάρε το 99
από τον gyrocom

Το 11 είναι ενισχυτής ακουστικών.
Πού κολλάει?

Last edited:
εχεις δικιο για τον 11 που λες. αλλα επειδη το θελω πιο πολυ για να ακουω μουσικη απο ακουστικα, ελεγα τελικα μηπως μου ειναι πιο χρησιμος ο 11 για τον σκοπο που θελω. ευχαριστω

πάντως και ο κύβος παίζει πολύ καλά ως ενισχυτής ΚΑΙ ακουστικών.
αλλά δεν είναι αυτή μόνο η δουλειά του.
Το άλλο είναι μόνο για τη δουλειά αυτή και την κάνει σαφώς καλύτερα

Εαν εχετε προβλημα με ASIO drivers και την UCA222 της Behringer κατα την αναπαραγωγη FLAC μεσω winamp, με επιλεγμενο re-sampling εως 48 KHz, απλα μειωστε το "quality" απο "ultra" σε "high" φερ'ειπειν. Σε εμενα παιζει απροβληματιστα τοτε. Εχω εναν Core 2 Duo T5670@1,8 GHz.

ρε μάγκες έχω παραγγείλει τα edifιer c3 και τα περιμένω από μέρα σε μέρα να μου έρθουν.Μετά από αρκετό ψάξιμο στο μπάτζετ των 150 ευρώ και με μία προτίμηση στην συγκεκριμένη μάρκα αν και δεν έχω ακούσει κάποιο προιόν της.Στα ριβιούς των ηχείων αυτών κατάλαβα ότι πρέπει να αγοράσω και μια κάρτα ήχου για την βελτίωση και συνολικά φυσικά του ήχου αλλά κατά κύριο λόγο του μπάσου.Έχω διαβάσει στο φόρουμ μια αρκετά έντονη προτίμηση στην 222 την οποία βρήκα σε κατάστημα,αλλά σκέφτομαι μήπως διαθέσω ένα κατοστάρικο μαξ και κλείσω το θέμα για αρκετό καιρό.Τι γνώμη έχετε για την native instruments traktor audio 2?

Με αυτά τα πράγματα δεν κλείνεις για αρκετό καιρό.
Ψηφιακά είναι. ..