USB S/PDIF Converters

Πραγματικά πολύ ενδιαφέρον. Από καιρό σκεφτόμουν πως θα ήταν πολύ χρήσιμο να συγκεντρώσουμε σ' ένα νήμα όλους τους USB to S/PDIF Converters και τους αντίστοιχους Firewire to S/PDIF Converters. Όχι τους DAC's, μόνο τους USB και Firewire to S/PDIF Converters.
Και να φτιάξουμε μία λίστα με λεπτομέρειες, reviews, κλπ.

Και τώρα δίνεται μία καλή ευκαιρία! :smile:

To bdp-1 για παράδειγμα είναι player/transport… δεν είναι αυτό που συνήθως λέμε usb to s/pdif

εκτος απο τα 2-3 γνωστα και προσιτα (v-link,hiface ....που απουσιαζει αν προσεξα καλα) τα αλλα ειναι πανακριβα,γιατι να τα αγορασει καποιος και να μην παει σε καινουργιο usb-dac (πουλωντας και αυτο που ηδη εχει προφανως)? Στη μονη περιπτωση που δικαιολογειται η αγορα ενος ακριβου μετατροπεα ειναι αν καποιος διαθετει ενα ακριβο dac που δεν θελει να αποχωριστει. Πριν λιγο καιρο ημουν μπροστα σε μια τετοια "νεκρανασταση" οπου ενα v-link εδωσε τη δυνατοτητα σε ενα audiolab 8000 dac να δουλεψει σαν usb-dac .

Last edited:
υπάρχουν και καινούρια dac που δεν έχουν usb, και κάποια είναι και ακριβά, μπορεί κάποιος να θέλει κάποιο τέτοιο dac οπότε ο usb to spdif converter είναι μονόδρομος, όπως στην περίπτωσή μου. Τώρα αν το HiFace2 που έχω κάνει διαφορά από κάποιο άλλο φθηνότερο ή ακριβότερο αυτό είναι ένα καλό ερώτημα

@DomieMic65
Ευχαριστούμε!
ΠΟΛΥΥΥΥ ενδιαφέρον νήμα, ειδικά για μένα που έχω το ένα από τα δύο DAC του τύπου και που ήδη σκεφτόμουν ενδεχόμενη αναβάθμιση του HiFace2, ..... βλέπουμε....

Να εισαι καλά... -bye- ... χαζευω συχνα στο c.a. κ το ειδα!!
τωρα που εχει βγει κ driver για linux για το evo ισως πρεπει να το σκεφτεις ... βεβαια ειναι με driver.. ισως κατι που να μην χρειαζεται καθολου οδηγο να ειναι καλυτερη λυση... μια ακροαση οπως κ να εχει θα σου λυσει την απορια!!!

να σου πω την αλήθεια τους φοβάμαι τους drivers καθόσον είμαι άσχετος από Linux, αν και το χρησιμοποιώ.
Νομίζω βέβαια ότι η νέα έκδοση του MpdPup έχει υποστήριξη για evo χωρίς να είμαι σίγουρος.
Πολλά έχουν γραφεί και για το Audiophilleo και λοξοκοιτάω και προς το "φθηνό" τους μοντέλο

Πραγματικά πολύ ενδιαφέρον. Από καιρό σκεφτόμουν πως θα ήταν πολύ χρήσιμο να συγκεντρώσουμε σ' ένα νήμα όλους τους USB to S/PDIF Converters και τους αντίστοιχους Firewire to S/PDIF Converters. Όχι τους DAC's, μόνο τους USB και Firewire to S/PDIF Converters.
Και να φτιάξουμε μία λίστα με λεπτομέρειες, reviews, κλπ.

Και τώρα δίνεται μία καλή ευκαιρία! :smile:

εδώ υπάρχει ένας συγκριτικός πίνακας κάποιων USB to S/PDIF Converters

http://www.audiophilleo.com/comparison.aspx

βέβαια είναι από την άποψη της εταιρείας που φτιάχνει 2 από αυτούς, οπότε δείτε το με κάθε επιφύλαξη και κριτική ματιά από μέρους σας

πως κ να εχει ακου πριν αποφασίσεις... το evo ευκολα μπορεις να το πάρεις γαι ακρόαση... τα audiphileo τα φερνει κάποιος εδω;

πως κ να εχει ακου πριν αποφασίσεις... το evo ευκολα μπορεις να το πάρεις γαι ακρόαση... τα audiphileo τα φερνει κάποιος εδω;

απ' όσο ξέρω όχι