USB to I2S receiver (WaveIO/Amanero etc)

Μανόλη,επειδή ξέρω τον κόπο που έχεις κάνει και τον χρόνο που έχεις αφιερώσει,χίλια ευχαριστώ και λίγα είναι.
Λίγο-πολύ το I2s είναι η διασύνδεση που έχουμε καταλήξει οι περισσότεροι,οπότε τα συμπεράσματα είναι πολύτιμα.

Απομένει να βρούμε τον τρόπο και τύπο σύνδεσης που επιδρά όσο το δυνατόν λιγότερο.
Και πάλι μπράβο!

Έχω κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα με αυτό το USB to I2S receiver που φοράει το cm6331A chip,έχοντας άτακτες διακοπές ήχου κατα την αναπαραγωγή της μουσικής με Jriver 19-20 και με foobar.
Δοκίμασα πολλές αλλαγές στις ρυθμίσεις και κατέληξα,μετά από αρκετές ώρες ακροάσεων και δοκιμών,ότι φταίνε οι asio drivers του συγκεκριμένου chip,αυτοί που έχω κατεβάσει και χρησιμοποιώ εγώ βέβαια.
Παίζοντας με Wasapi και Asio4all V.2 δεν μου παρουσιάστηκε κάποια διακοπή του ήχου,παρ' όλο που ζόριζα το παλιό λάπτοπ μου,Toshiba core2duo-3GB ram-Windows7-32bit με παράλληλες λειτουργίες.
Τι μπορεί να συμβαίνει άραγε;
Δεν έχω τους σωστούς asio drivers η υπάρχει κάποιο γενικό πρόβλημα με αυτούς;
Πάνω στην προσπάθεια μου να βρώ την αιτία του προβλήματος,άλλαξα και το firmware του cm6331a από το 314 σε 319 αλλά τα πράγματα έγιναν χειρότερα και ξαναπέρασα το 314.
Έχει κάποιος φίλος πιο ''ειδικευμένος'',όπως π.χ ο Lemon,καμμιά ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει αυτό;

Last edited:
Κάνω παράθεση, μία παλιά ανάρτησή μου, γιατί πλέον δεν θυμάμαι τις διαφορές μεταξύ fw, άλλωστε από τότε που παίζω usb streaming απευθείας από Synology NAS έχω πάψει να ψάχνω τα fw.

...
Η πλακέτα αυτή δοκιμάστηκε με επιτυχία μέσω της εξόδου s/pdif που διαθέτει αλλά είχαμε πρόβλημα στην έξοδο μέσω του foobar. Ενώ όλα λειτουργούσαν μέσω DirectSound (DS), δεν υπήρχε έξοδος όταν γινόταν η επιλογή ASIO spdif out.
Τελικά μετά από πολύ ψάξιμο, το πρόβλημα και η λύση είναι η παρακάτω.
Για την έκδοση CM6631A υπάρχουν διαθέσιμα δύο fw.
Το ένα CM6631A Firmware 0101 VID 0x0D8C PID 0x0319: https://docs.google.com/file/d/0B_6Y...it?usp=sharing
υποστηρίζει συνάμα έξοδο asio spdif & i2s
To άλλο fw CM6631A Firmware 0108 VID 0x0D8C PID 0x0314: https://docs.google.com/file/d/0B_6Y...it?usp=sharing
δεν υποστηρίζει spdif out μέσω asio αλλά επιτρέπει το πέρασμα του dts/ac3.

Σε μένα το fw που είχε πάνω η πλακέτα ήταν το 314 και ως εκ τούτου δεν μπορούσα να έχω ήχο μέσω asio.
Μετά τη διαγραφή του fw και φλασάρισμα με το fw 319, τα πράγματα επανήλθαν και λειτουργεί το asio κανονικά.
Το λογισμικό φλασαρίσματος θα το βρείτε στο: http://www.nutsaudio.com/driver/CM6631_Firmware.zip
αλλά προσέξτε λειτουργεί μόνο σε winXP και τροφοδοσία μόνο από τις πίσω usb θύρες του υπολογιστή.

Όλες αυτές οι πληροφορίες βρέθηκαν στο : http://www.diyaudio.com/forums/digital-source/217764-cm6631-usb-audio-interface-any-good-22.html όπου και αναλύονται διεξοδικά.

Συνεχίζεται...

Σύμφωνα με αυτά που είχα γράψει και με την προϋπόθεση να μην είχα βρει λάθος πληροφορίες, asio και 314 δεν συμβάδιζαν.
Δεν μου στέλνεις με π.μ ένα mail σου να σου στείλω έναν οδηγό που έχω και λειτουργεί απρόσκοπτα με asio? Αλλά όπως γράφω έχω fw 319.

Το ότι λειτουργεί κανονικά εκτός asio, είναι δείγμα ότι η κάρτα δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα, σαφώς το πρόβλημα είναι στο λογισμικό.

Κάνω παράθεση, μία παλιά ανάρτησή μου, γιατί πλέον δεν θυμάμαι τις διαφορές μεταξύ fw, άλλωστε από τότε που παίζω usb streaming απευθείας από Synology NAS έχω πάψει να ψάχνω τα fw.

Σύμφωνα με αυτά που είχα γράψει και με την προϋπόθεση να μην είχα βρει λάθος πληροφορίες, asio και 314 δεν συμβάδιζαν.
Δεν μου στέλνεις με π.μ ένα mail σου να σου στείλω έναν οδηγό που έχω και λειτουργεί απρόσκοπτα με asio? Αλλά όπως γράφω έχω fw 319.

Το ότι λειτουργεί κανονικά εκτός asio, είναι δείγμα ότι η κάρτα δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα, σαφώς το πρόβλημα είναι στο λογισμικό.

Ευχαριστώ,έχεις π.μ

Θα παρακαλέσω κάποιον κάτοχο Amanero που συγχρόνως έχει και NAS Synology, να δοκιμάσει εάν στην τελευταία DSM5.1 το αμανέρο αναγνωρίζεται κανονικά μέσω usb.
Νομίζω ο Δημητρακούδης έχει amanero, σωστά;
Μέχρι και τη DSM5.0 ενώ την αναγνώριζε, η αναπαραγωγή δεν γινόταν, ο δείκτης έπαιζε μεταξύ 0:00-0:01sec

Μπράβο Δημήτρη, θα αναμένω...γιατί βλέπω ότι στο DSM 5.1 έχουν κάνει αλλαγές στο πως βλέπει τις εξωτερικές audio συσκευές, αλλά δεν έχω πια διαθέσιμο εδώ στο σπίτι amanero, να δω μήπως το έχουν καλύψει.
Πάντως εάν δεν το έχουν καλύψει θα ανοίξω "ticket" στην υποστήριξή τους.

Έκανα τις δοκιμές μου:

IMG_8310_resize.JPG

Η αλυσίδα έχει ως εξής:

Synology DS211j (DSM 5.1) -> USB -> Amanero -> I2S -> Buffalo III

Bottom line: Παίζει μια χαρά!

dsm-5-2.jpg

dsm-5-1.jpg

Για πλάκα περισσότερο έφτασα μέχρι και σε DXD, όπου τα βρήκε σκούρα, κάνοντας pops και clicks, αλλά αυτό είναι λογικά λόγω της ψόφιας CPU του παλιού πλέον 211j.

Γενικά, μέχρι και τα 24/192 έπαιξε μια χαρά.

Δημήτρη η ανατροφοδότηση έρχεται κουτί.
Εάν δεν το έχεις ξεστήσει, γιατί βλέπω ότι το δοκίμασες με Audio Station, μήπως δημιουργείται πρόβλημα από τις mobile εκδόσεις της Synology? Αναφέρομαι στo DS-Audio. Αν και δεν το βλέπω σωστό αυτό που γράφω, γιατί και τα δύο δίνουν εντολές και μόνο προς το NAS.

To πιο πιθανόν είναι να κάλυψαν στο DSM5.1 το υλικο του Amanero.
Ευχαριστώ για τη δοκιμή.

Last edited:
Ευχαριστώ διπλά Δημήτρη, μπράβο τους το έχουν καλύψει πλήρως, φαίνεται ότι δεν το βάζουν κάτω εύκολα!

Απάντηση: Re: USB to I2S receiver (WaveIO/Amanero etc)

To Amanero black board ηρθε .Αντε και καλα τσουρουφληματα.:flipout:

Μπα,μην το λες.
Αν ήταν να καίγεται εύκολα,το δικό μου θα ήταν ήδη πυροτέχνημα.:flipout:

Σε τελικό στάδιο σε βλέπω έτσι.
(Εγώ έχω βάλει μόνο στο c27 ως τώρα. )

dsc02411.jpg

Exεις κανει και τα Mods βλεπω παει καλυτερα ετσι ?
Ποσα mA τραβαει σε φουλ δειγματοληιψια ?
180 ma ? στα 3,3V

Last edited:
Δεν τα έχω κανει όλα σου λέω,μόνο στην είσοδο έχω βάλει,στο C27,αυτό είναι του hifiduino.
Τραβάει 605mW στα 32/384,δηλαδή γύρω στα 120 mA αν δεν κάνω λάθος.*

*Υπολογισμένο με τα 5V του USB.
Με 3.3V είναι 183,έχεις δίκιο.

To λοιπον να τροφοδοτησω την Αμανερα απο την USB ή να κανω cut the trace μετα το LDO και να τροφοδοτησω και την Αμανερα και την μια πλευρα του isolator απο το D Reflector?

Attachments

• usb Amanero.JPG
    usb Amanero.JPG
    57.9 KB · Views: 126
  • usb Amanero.JPG
    usb Amanero.JPG
    58.9 KB · Views: 117
Last edited:
Υπόψιν συνονόματε, ο Sok προσπαθεί να σε καλοπιάσει για να ανταλλάξετε με το ροζ που έχει.

(αν θες πράσινο σε καλή απόχρωση που ταιριάζει με πολλές άλλες πλακέτες - αντρική πλακέτα δλδ... έχομεν βεβαίως βεβαίως και να προτιμήσεις εμένα :-)

Εγώ του έδωσα ανεξάρτητο +5V από το USB.
Δεν νομίζω να έχει νόημα να πειράξεις την πλακέτα, είναι και πολύ λεπτεπίλεπτα τα pads.