USB to I2S receiver (WaveIO/Amanero etc)

Να ανεβάσω κάποιες συλλήψεις από αυτό το εργαλειάκι...μου θυμίζει το αντίστοιχο της CMedia, αλλά εδώ είναι πιο κωδικοποιημένο.

Με επιλογές για:
CLPD Firmware selection
for 1080
1080_XC12
Slave for 1080
Master 2224
Slave 2224
bclk_test
i2s_4ch
MasterDF1706

CPU Firware Selection
1080
1080a
1084
1082a
1094b
1095b
1074
1082_USB10e
bitckl_test
i2s_4ch

Attachments

• Firm_Program.png
    Firm_Program.png
    26.3 KB · Views: 235
  • Conf_tool.png
    Conf_tool.png
    33.3 KB · Views: 236
  • Advanc.png
    Advanc.png
    23.3 KB · Views: 234
  • i2s Act_Set.png
    i2s Act_Set.png
    27.5 KB · Views: 236
Μερικά σκόρπια που βρήκα για κάποια από αυτά.

CPLD_for_1080:
"Flash this version associated with CPU firmware 1.080 with prescaler option"

FW 1093:
"Requires CPLD_for_1080 -- Optimized code for DSD512"

FW 1082a:
"DSD swap option - audio usb 1.0 support prepared -"

i2s_4ch:
"I2S PCM only 4CH I2S_DATA=1/2 channels DSDOE=3/4 channels

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εν τω μεταξύ έχει κυκλοφορήσει και το oem117.

Λογικά ΟΕΜ πρέπει να ήταν και το άλλο από τη στιγμή που έχει καρτέλα για εισαγωγή εταιρικού ονόματος και τα σχετικά στο fw. Δεν βλέπω αλλαγές (ορατές) μεταξύ τους.
Πως σε φαίνεται το Soac Dac Inc.?
Θέλει ψάξιμο αυτό το εργαλείο, δεν μου είναι οικείο προς το παρόν.

Ούτε εγώ βλέπω αλλαγές,ποιος ξέρει τι έχει βελτιωθεί ή αλλάξει...

Με τις σαύρες πάντως από ότι διαβάζω,το καλύτερο F/W είναι αυτό που έχουμε ήδη.

Soac Dac Inc.?
Το So το πιάνω,το ac όχι.:flipout:

Re: Απάντηση: USB to I2S receiver (WaveIO/Amanero etc)

Ποιο καλό παλλικάρι που έχει amanero, θα μας πει τι γράφει το Maintenance Tool στο Device Name (όταν πρωτοανοίγει)?

Τα ίδια ακριβώς με σένα μου εμφανίζει και το δικό μου.

Ευχαριστώ για την ανατροφοδότηση.
Εάν και μεταξύ μας το γνωρίζετε, αντιμετωπίζω ένα θέμα με το DS112+ NAS (Synology) όπου αδυνατεί να αναπαράγει σωστά το usb streaming με amanero (μόλις ξεκινά μεταξύ 0:00-0:01 δευτερολέπτου σταματά η αναπαραγωγή).
Προχώρησα σε αλλαγή fw, με μερικές εκ των επιλογών που δίνονται στο tool αλλά δεν είχα αποτέλεσμα.
Μέχρι στιγμής η amanero έχει παίξει διαπιστωμένα σε δύο NAS Synology, DS211j και ένα άλλο με έξοδο usb2.0 που δεν με έχουν ενημερώσει το ακριβές μοντέλο.

έχω μια ερώτηση για το WaveIO από LUCKIT για να πάρει τα 5v το jumper που έχει δίπλα στο βύσμα ( κλεμα) σε ποια θέση μπαίνει ;

τα 5v από το καλώδιο usb που ερχεται από το pc παραμένουν ;

τα led που συνδέονται στο WaveIO φαντάζομαι ότι το ένα ποδαράκι πάει στο στο j9 το άλλο που συνδέεται;

τα ρωτάω γιατί έχω μπερδευτεί κάπου για μην γίνει κάρβουνο

@takis = έχεις κοιτάξει τα προηγούμενα μηνύματα, περί της κάρτας, εάν δίνουν απαντηση στο ερώτημά σου;
Το γράφω επειδή δεν έχω άποψη της κάρτας, ως μη κάτοχος...

τα έχω κοιτάξει μάλλον την βρήκα την λύση αλλά δεν έχω κάνει ακόμη δοκιμή
είχε γράψει κάποια πράγματα ο ttquatro αν διαβάζει ας δώσει κάποιες οδηγειες μιας και το έχει

Εάν εξακολουθείς να έχεις ενδοιασμούς για την ορθότητα του τι πράττεις, μάλλον βάλε κάποιες παραθέσεις του τι έχεις βρει από μηνύματα, άλλων μελών, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε.
Φυσικά εάν διαβάσει το μέλος ttquatro το ερώτημά σου θα δώσει την εμπειρία του...

Re: Απάντηση: Re: USB to I2S receiver (WaveIO/Amanero etc)

ο ttquatro γραφει
( Ας γυρίσουμε στο θέμα μας όμως. To Wave I/O δέχεται 5V εκεί που είναι η είσοδος της τροφοδοσίας και θέλει για να δουλέψει η γαλβανική απομόνωση (του I2S) επιπλέον τροφοδοσία 5V (εγώ τα παίρνω παράλληλα από το ίδιο τροφοδοτικό) στα pins του I2S που από την κάτω πλευρά της πλακέτας του wave I/O αναφέρει ως V+ και Ground. )

Λοιπόν, από θέμα χρόνου δεν μπορώ να ψάξω στα πρωτύτερα μηνύματα και να σε βοηθήσω καλύτερα.
Εδώ βλέπω το σχετικό pdf της κάρτας σου, κοίτα είναι αυτή ακριβώς;
Εάν ναι βλέπω δύο τροφοδοσίες μία επάνω (1 μωβ) η οποία μπορεί να παρακάμψει την τροφοδοσία μέσω του usb διαύλου και η άλλη κάτω (3 μπλε) με τζαμπεράκι για τροφοδοσία μέσω usb ή μέσω εξωτερικής δική σου.
Επιπλέον, παρόλο που έχει συζητηθεί ξανά το θέμα εάν θα πρέπει η τροφοδοσία μεταξύ γαλβανικής και μη γαλβανικής απομόνωσης να είναι κοινή ή όχι, φαίνεται ότι οι περισσότεροι κατασκευαστές τέτοιων καρτών συνιστούν διαφορετική τροφοδοσία μεταξύ αυτών των μερών.

Για να μη γράφω αδίκως...είσαι καλά με αυτά; Ρώτα ότι ξεφεύγει και εάν μπορώ ευχαρίστως να σου δώσω την άποψή μου.

ναι αυτο ειναι που εχεις βαλει
εγω σκεφτομαι να παιξω με μια τροφοδοσια και δωσω ταση στην κλεμα που εχει απλα δεν εχω καταλαβει με μια τροφοδοσια σε ποια θεση πρεπει να μπει το jumper
απο οτι καταλαβαινω με μια τροφοδοσια βαζουμε το jumper στην θεση ext και δινουμε 5v στην κλεμα απλα δεν ξερω αν τα 5v που ερχονται απο το καλωδιο usb απο το pc αν πρεπει να υπαρχουν η οχι

σε ευχαριστω για την βοηθεια

Τι μας λέει το pdf: "J12 header (PSU Select - see bottom of the card) switches between two power supply options: EXT = external PSU by means of J13 power connector while USB = power from USB bus."
Οπότε εάν μας τα γράφει σωστά, εάν δώσεις σε αυτό την κλέμα τα 5V με τουλάχιστον 0,5Α, θα θέσεις το τζάμπερ στη θέση EXT (κοιτάς από κάτω για το που ακριβώς είναι).

Επιπρόσθετα, από ότι καταλαβαίνω - θέλεις τα ίδια 5V να τα οδηγήσεις και στην πάνω ακιδοσειρά 1, παρακάμπτοντας την τάση του usb διαύλου. Έχει από κάτω από την ακιδοσειρά jumper που πρέπει και αυτό να το βάλεις στο EXT από ότι βλέπω. Σε αυτήν την περίπτωση και εάν αυτό είναι σωστό σύμφωνα με τον κατασκευαστή (γράψαμε παραπάνω ότι αυτό δεν το συστήνουν οι περισσότεροι) θα πρέπει να υπολογίσεις και το ρεύμα που απαιτεί αυτή η σύνδεση στο ρεύμα που είχες για την κάτω κλέμα. Η κάτω κλέμα έλεγε τουλάχιστον 0,5Α μαζί με αυτό που θα πάει...μπορείς να το μετρήσεις για να δεις τις απαιτήσεις του;

takis, συγνώμη αλλά δεν θυμάμαι καλά...είσαι το μέλος με τις ωραίες κατασκευές Fx ενισχυτών που μας είχες παρουσιάσει; Εάν ναι συγνώμη για το αρχάριο ύφος που σου απευθύνομαι!

ναι αν λες για τις κατασκευές ba-2 , ba-3 και τώρα ετοιμάζεται και ένας cascode ba-3

όσο για το ύφος δεν υπάρχει κανένα θέμα

τώρα την δεύτερη τροφοδοσία την θέλει νομίζω αν θέλουμε να παίξουμε με γαλβανική απομονωση

takis, πολλές φορές ο γραπτός λόγος δημιουργεί τεράστια προβλήματα, που στην περίπτωση του προφορικού δεν υπήρχε περίπτωση να δημιουργηθούν!
Είσαι άτομο με προχωρημένες γνώσεις, όταν ο άλλος έρχεται - άθελά του, δίχως δόλο - και σου απευθύνεται ως αρχάριο μέλος, εντάξει καταλαβαίνεις, μια στιγμή να είσαι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση...θα βγει!

Σε αυτές τις πλακέτες από ότι έχουμε δει, πάντα η δεύτερη πάει σε χωριστή τροφοδοσία του σταδίου απομόνωσης. Μερικές πλακέτες άλλων κατασκευών (παράδειγμα diyhnik στην πλακέτα γαλβανικής της CMedia6631A), δεν σου δίνουν καν τη δυνατότητα διασταύρωσης τροφοδοσίας από το usb στον απομονωτή.

Δεν θυμάμαι από τις κατασκευές σου, χρησιμοποιείς FFT?
Εάν ναι, δες τι κάνει κυρίως στις χαμηλές συχνότητες. Έχει παρατηρηθεί ότι σε κοινή τροφοδοσία δημιουργεί αρκετές επιδράσεις από τη συχνότητα του δικτύου και κάνει μαντάρα τα πολλαπλάσια των 50Hz.
Πάντως, όπως το έχουν πει και άλλα μέλη σε αυτό το νήμα, οι περισσότεροι ρητώς αναφέρουν να χρησιμοποιείται απομονωμένη τροφοδοσία ανάμεσα σε αυτά τα στάδια.

Μία φώτο ίσον χίλιες λέξεις...

attachment.php