USB to I2S receiver (WaveIO/Amanero etc)

Α γεια σου ρε Σάββα! Αυτό συζητάγαμε τις προάλλες με τον lemon! Άρα ο βούλγαρος παίζει και χωρίς γαλβανική!

H οικονομικότερη του βούλγαρου, εκτός απο την γαλβανική τι άλλες διαφορές έχει? Βγάζει άκρη κανείς?
Ρολόι Xpresso? ίδια σειρά? (δεν μπορώ να το δω)

Δεν Νίκο, εάν είναι να πας σε XMOS άνευ γαλβανικής, άσε το Βούλγαρο με τις "εκπτώσεις" του και πήγαινε με 55$ σε diyhnik που έχει πολύ καλά ρολόγια επάνω (NDK NZ2520SD).
Πέφτει πράμα βλέπω, η νέα κάρτα της Sonore, φαίνεται state of art, με διαφορετική λύση απομόνωσης από τον λοιπό ανταγωνισμό, αλλά φυσικά καίει (249$)

H μεγάλη του Βούλγαρου, μοιάζει με τη χρυσή τομή... μάλλον αυτή θα πάρω.

Tη sonore μου την ανέφερε ο Σάββας, την είχα δει αλλά είναι εκτός εμβέλειάς μου. Μερακλής δεν είμαι. Με τη luckit δε βλέπω το λόγο... τι μένει?
(να μου αλλάξει γνώμη ο Σωκ για το αμανέρο λολ)

Και η cm μια χαρά κάνει τη δουλειά πάντως... χεχε

Και μόνο το σχόλιο στο νήμα της Sonore μου φτάνει:

"Excellent product!
Now Amanero has a real challenger.":flipout:

Χωρίς πλάκα τώρα,ακόμα δεν έχει βρεθεί κάποιος που με στοιχεία και μετρήσεις να μας πει πως κάποια ακούγεται καλύτερα.
Μέχρι τότε δεν μιλάω.

...

Και η cm μια χαρά κάνει τη δουλειά πάντως... χεχε

Μια χαρά κάνει τη δουλειά της και μάλιστα εάν τη θες και με super clock (NDK NZ2520SD) τη δίνει 39,5$ άνευ γαλβανικής και 59$ με γαλβανική με τα ίδια ρολόγια. Τώρα που κοιτώ έβγαλε και μία στα 44$ με digital volume control for Win....εργαστάσιο παραγωγής είναι ο άνθρωπος!
384khz-asynchronous-usb-to-i2sspdif-cm6631a-pcb.jpg

isolated-32bit-384khz-usb-to-i2sspdif-cm6631a-pcb-for-es9018-ak4399-pcm1794.jpg

Στο νήμα αυτό μας λείπουν πληροφορίες για την κάρτα luckit.
waveIO2.png
Εάν κάποιος την έχει ας μας γράψει κάποιες πληροφορίες για την κάρτα, εκτός αυτών που δίνει στον ιστότοπο. Θα χαρώ να δω κάποιο pdf του, θα χαρώ να δω επίσης εάν κάποιος έχει μετρήσει κατανάλωση που απαιτεί για εξωτερική τροφοδοσία.

Τελικά το αναζητούμενο pdf, ήταν στον ιστότοπό τους, ο σύνδεσμος http://www.luckit.biz/downloads/WaveIO Infos.pdf

Σύμφωνα με αυτό, απαιτεί τουλάχιστον 0,5Α εξωτερικής τροφοδοσίας 5V για παράκαμψη του usb.
Όπως θα δείτε δίνει τόσο μη γαλβανική (u.fl ) όσο και γαλβανική έξοδο i2s. Στην περίπτωση της γαλβανικής αναμένει στο βύσμα εξόδου τροφοδοσία 3,3/5V για να λειτουργήσει το τσιπ απομόνωσης. Κάνει το ίδιο και στην spdif έξοδο, αλλά δεν συνιστά χρήση της εξόδου spdif μη γαλβανικής (μόνο για test).
Μπορεί να λειτουργήσει στην παροχή των δεδομένων μέσω usb άνευ του συμβατού βύσματος, μέσω 5pin βύσματος.
Δίνει εξόδους Led της δειγματοληψίας.
Χρησιμοποιεί ρολόγια της NDK.

View attachment 106294

εδώ έχω σχεδιάσει κάτι σε xmos άλλα δεν έχω κανένα κέφι να πάιξω μόνος μου , εάν ψήνεσται να το βάλουμε μπρός να το συζητήξουμε

Η πάνω φύσα είναι για jtag έτσι
Αν κρατήσεις το Pin layout του devboard , θα είναι ευκολότατη και η αλλαγή firmware, από το σκέτο Opensource σε διάφορα άλλα πειραγμένα
Γιατί waveIO και άλλοι, έχουν άλλο layout, και δεν ταιριάζουν τα binaries που κυκλοφορούν
Ένα δυο ενδεικτικά led θα βοηθήσουν
Κοιτά μπορεί το Layout και τα led εκεί να είναι , και να μη τα ξεχωρίζω στο προ-σχέδιο

Αυτα είαι ρε Τάσο που δεν καταλαβαίνω ,, τα binaries και τα ξεμπιναρις , εάν έχω το σωστό θεωρητικό και βοήθεια απο soft , μπορούμε να το κάνουμε άλογο απο πλευράς hardware

και λεντάκια βάνουμε και προβολέις !

πως θα ανάψουν αυτά δεν ξέρω ,, και δεν έχω και διάθεση και ώρα να μπω στο τριπάκι του soft ..

Αυτα είαι ρε Τάσο που δεν καταλαβαίνω ,, τα binaries και τα ξεμπιναρις , εάν έχω το σωστό θεωρητικό και βοήθεια απο soft , μπορούμε να το κάνουμε άλογο απο πλευράς hardware

πως θα ανάψουν αυτά δεν ξέρω ,, και δεν έχω και διάθεση και ώρα να μπω στο τριπάκι του soft ..

No problem

Θα κοιτάξω να βρω τα pdf του developer board, για να βεβαιωθούμε για το routing, να δούμε δηλαδή μήπως και οι άλλοι είχαν κάποιο σοβαρό λόγο που άλλαξαν pins
Κατά τα άλλα μην ανησυχείς το compile του έτοιμου κώδικα είναι εύκολο.

Αυτά είναι που αποδυκνείουν ότι ακόμη έχουμε διαδρομή που δεν έχει διανυθεί ακόμη.
Μακάρι να είχαμε τέτοια νήματα και για CMedia, να βλέπαμε τελικά τι κάνει ο "νάνος" μπροστά στο "γολιάθ"!

Dalanic,να τον ακούς τον θείο Σωκράτη.

Χωρίς πλάκα τώρα,αυτο εννοούσα όταν ζητούσα μετρήσεις.
Τώρα μπαίνουμε στον σωστό δρόμο.
Όταν επιστρέψω και το βρω,θα πόστάρω κάτι ανάλογο για τα low level unlocks που εντόπισα.
Κι εκεί όμως το αμανερακι κάνει πολύ καλή δουλεια.
Έχει τα λιγότερα και με ένα μικρό μοντ (δυο πυκνωτές) φτάνει εώς και μηδενικά.

Καλιο αργά παρά ποτέ
Το διαγραμμα του αρχικου https://www.xmos.com/download/public/USB-Audio-2.0-Ref-Design-XS1-L1-Hardware-Manual-(1v1)(1.1).pdf

Bill οτι θες , εαν θες να δείς λ.χ. εαν μπορείς να αλλάξεις κάποια πιν με κάποια άλλα, πες μου.
στην ουσία δεν μπορείς να κάνεις ότι θές μεν, αλλα καποιες μεταξύ τους "πορτες" είναι συμβατές και άλλες όχι.

Μετά από την προτροπή του Lemon από το νήμα του mambo v3 για την τροφοδοσία του wave i/o αυτά που έχω να πω είναι τα εξής:

1) η εμπειρία μου με το τροφοδοτικό που προτείνει ο τύπος του wave i/o είναι πολύ θετική και από απόψεως ποιότητας σταθεροποίησης και από ηχητικής ποιότητας.

2) Η συναρμολόγηση του κιτ είναι εύκολη για κάποιον με μέτρια εμπειρία σε τέτοια θέματα και χωρίς προβλήματα αξιοπιστίας.

3) Για όποιον ενδιαφέρεται το λινκ είναι: http://www.audio-creativeshop.nl/product/dddac-power-supply-12volt-1a-fully-assembled-tested/ και είναι ικανοποιητικά γρήγοροι με την αποστολή των προϊόντων. Για όποιον έχει άλλες απορίες ή θέλει να το δει σε δράση ας μου στείλει ΠΜ.

και τα συμπεράσματα

Το όλο θέμα απασχόλησε τον Ian επειδή η υλοποίησή του παρουσίασε πρόβλημα στα 384khz με την προηγούμενη έκδοση του XMOS στην WaveIO

Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι τα παλιότερα USB to I2S που είναι βασισμένα σε XMOS (π.χ. το WaveIO) παίζουν out of spec.. Οπότε προσωπικά θα τα απέφευγα γενικότερα.

Επίσης το Amanero φαίνεται να εξακολουθεί να είναι ο πρωταθλητής στις μετρήσεις.

Μετά από την προτροπή του Lemon από το νήμα του mambo v3 για την τροφοδοσία του wave i/o αυτά που έχω να πω είναι τα εξής:

1) η εμπειρία μου με το τροφοδοτικό που προτείνει ο τύπος του wave i/o είναι πολύ θετική και από απόψεως ποιότητας σταθεροποίησης και από ηχητικής ποιότητας.

2) Η συναρμολόγηση του κιτ είναι εύκολη για κάποιον με μέτρια εμπειρία σε τέτοια θέματα και χωρίς προβλήματα αξιοπιστίας.

3) Για όποιον ενδιαφέρεται το λινκ είναι: http://www.audio-creativeshop.nl/product/dddac-power-supply-12volt-1a-fully-assembled-tested/ και είναι ικανοποιητικά γρήγοροι με την αποστολή των προϊόντων. Για όποιον έχει άλλες απορίες ή θέλει να το δει σε δράση ας μου στείλει ΠΜ.

Καλημέρα,
Ευχαριστούμε:)
Το θέμα είναι μετά την κατασκευή του PSU πως γίνεται η σύνδεση με το Wave IO, και επίσης η σύνδεση με το mambo v3, αφού για αυτό γίνεται περισσότερο λόγος.
Προσπάθησα να καταλάβω απο το PDF που έχει στο site αλλά δεν είμαι σίγουρος
Αν μπορούσες να δώσεις λίγες περισσότερες λεπτομέρειες πιστεύω ότι θα βοηθούσαν πολύς απο εμάς το newbies :)

Καλημέρα,
Ευχαριστούμε:)
Το θέμα είναι μετά την κατασκευή του PSU πως γίνεται η σύνδεση με το Wave IO, και επίσης η σύνδεση με το mambo v3, αφού για αυτό γίνεται περισσότερο λόγος.
Προσπάθησα να καταλάβω απο το PDF που έχει στο site αλλά δεν είμαι σίγουρος
Αν μπορούσες να δώσεις λίγες περισσότερες λεπτομέρειες πιστεύω ότι θα βοηθούσαν πολύς απο εμάς το newbies :)

Κανένα πρόβλημα (κι ας λένε ότι θέλουν οι φανατικοί οπαδοί του Amanero, εμένα δε μου καίγεται καρφί για κανένα από δαύτα αρκεί να δουλεύουν χωρίς πρόβλημα, το συγκεκριμένο μάλιστα μου φαίνεται, και μου έχει ακουστεί, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα, πιο σωστό ηχητικά και πιο αξιόπιστο κατασκευαστικά). Αλλά κι αυτό είναι μια γνώμη. Κι όπως οι κωλοτρυπίδες όλοι έχουμε από μία.

Ας γυρίσουμε στο θέμα μας όμως. To Wave I/O δέχεται 5V εκεί που είναι η είσοδος της τροφοδοσίας και θέλει για να δουλέψει η γαλβανική απομόνωση (του I2S) επιπλέον τροφοδοσία 5V (εγώ τα παίρνω παράλληλα από το ίδιο τροφοδοτικό) στα pins του I2S που από την κάτω πλευρά της πλακέτας του wave I/O αναφέρει ως V+ και Ground.

Κατά τα άλλα ακολουθείς τη σύνδεση του I2S (δηλαδή GND στο pin του GND, BCKL στο pin του BC, LRSKL στο pin του LR και SDATA στο pin του DT) και αν κολλήσεις πουθενά ο Βασίλης είναι πάντα (απ' όσο ξέρω) εκεί για να βοηθήσει σε όλα (όντως είναι!).

Φυσικά και δεν ξεχνάς να βάλεις στο mambo v3 το βραχυκυκλωτήρα της επιλογής των εισόδων στα σωστά pins για την επιλογή της αντίστοιχης εισόδου...

Μήπως θα μπορούσες να του βάλεις μία δύο φώτο στα επίμαχα σημεία της τροφοδοσίας; Σίγουρα θα το διευκολύνουν.

1) Η τροφοδοσία για το γαλβανικό μέρος που του γράφεις, είναι πανεύκολη και δίνεται στο κατάλληλο molex βύσμα. Σαφώς μπορεί να δώσει μόνο αυτή την τροφοδοσία και το λοιπό μέρος να τροφοδοτείται μέσω του usb διαύλου.
2) Τώρα για την επιπρόσθετη τροφοδοσία και στο λοιπό μέρος, έτσι ώστε να παρακαμφθεί η τροφοδοσία και από το usb δίαυλο, είναι αυτό που του περιγράφεις για το βύσμα κάτω από το i2s.

Τι τροφοδοτικό έβαλες για το wave...νομίζω θέλει τουλάχιστον 0,5-0,6Α για τροφοδοσία και των δύο έτσι;

Τέλεια !
Οπότε η επιπλέον τροφοδοσία παει στο τελευταίο pin (V+) της i2s και το V- παει σε ένα απο τα 5 pins ground, σωστά ?
Και πάλι ευχαριστώ
Νίκος

Re: Απάντηση: USB to I2S receiver (WaveIO/Amanero etc)

Μήπως θα μπορούσες να του βάλεις μία δύο φώτο στα επίμαχα σημεία της τροφοδοσίας; Σίγουρα θα το διευκολύνουν.

Τι τροφοδοτικό έβαλες για το wave...νομίζω θέλει τουλάχιστον 0,5-0,6Α για τροφοδοσία και των δύο έτσι;

Θα προσπαθήσω να βρω κάτι αν και από τη δική μου υλοποίηση είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς το δικο μου είναι βιδωμένο ανάποδα(!) και το άλλο το έχω ήδη δώσει στο φίλο.

Το λινκ για την τροφοδοσία του Wave I/O το έχω ήδη δώσει στο #134.