usb to spdif blind test???

Kαλησπερα και απο εμενα.
Για το ηχητικο αποτελεσμα της συγκρισης δεν εχω να πω κατι παραπανω, εκτος του οτι συμφωνω με τους προλαλησαντες. Μαλιστα σε ορισμενες περιπτωσεις τα αποτελεσματα ηταν τοσο ακουστικα ευδιακριτα που δεν το περιμενα.
Το μεγαλυτερο ομως κερδος της βραδιας για μενα ηταν οτι γνωρισα αλλον εναν αξιολογο φιλο και χομπιστα τον Σωτηρη - BUSONI, μιας και τον Σταυρο τον ξερω αρκετο καιρο τωρα. Τελικα περισσοτερο ενδιαφερον εχει να γνωριζεις αγνους ανθρωπους του χομπυ, παρα οποιοδηποτε ακουστικο συμπερασμα. Δεν σας κρυβω πως προς το τελος της δοκιμης και αφου ειχα βγαλει τα ακουστικα μου συμπερασματα, επιασα τον εαυτο μου αφηρημενο, να απολαμβανει περισσοτερο την μουσικη και να μην προσεχει τις αλλαγες.
Σωτηρη και ιδιαιτερα Σταυρο, ως οικοδεσποτη, σας ευχαριστω για την ομορφη βραδια.

Ευχαριστω πολυ τον Σωτηρη και τον Θαναση για την παρεα τους που παντα απολαμβανω.

Τελικα ναι,το πιο σημαντικο ειναι οι φιλιες που δημιουργουνται στο χομπι,και το να καθεσαι να απολαμβανεις την ωραια μουσικη που φροντιζουμε να παιζει σε ετσι ακροασεις.

Ευχαριστω ξανα τους δυο φιλους,και ελπιζω πριν τις γιορτες αν εχουμε νεο υλικο για δοκιμη να το ακουσουμε,να εχουμε και την ευκαιρεια να ακουσουμε καλη μουσικη:)

Οσο αφορα το τεστ,δεν εχει σημασια το ποιο ακουστηκε καλυτερα,αλλα η διαπιστωση των πολυ μεγαλων ακουστικων διαφορων που υπαρχουν στις διαφορες τεχνολογιες τρανσπορτ.
Διαφορες που κανενας μας δεν περιμενε να ειναι τοσο μεγαλες,κι ομως σε ορισμενα κομματια ηταν...αστα...
Οπως ειπε και ο Σωτηρης δεν ειναι ολα τα 0 και 1 τα ιδια:grandpa:

Last edited:
Βρε δεν αφήνετε τις φιλίες και τις καλοσύνες. :angel:
Πάει!!! Χάλασε ο κόσμος. :devil-smiley-029:
Κανονικά το χειρότερο θα έπρεπε να τιμωρηθεί παραδειγματικά... με ESD. :BDGBGDB55:
Πέρα από την πλάκα μπράβο για το εγχείρημα...
αλλά πραγματικά τα μπλε λεντάκια βγάζουν μάτι!

Μπράβο παίδες! :grinning-smiley-043
Άντε, δοκιμάστε και ένα ακριβό transport εναντίων του PC να δούμε τι παίζει!

Τα led βγηκαν με χρονο εκθεσης 4 δευτερολεπτα,για αυτο βγαζουν ματι:flipout:

Και ειναι στο πατωμα οποταν στραβωνουν τη γατα και οχι εμας:flipout:

Ειμαστε σε αναζητηση ακριβου τρανσπορτ και αλλων streamers για δοκιμη.Οσοι πιστοι προσελθετε

Μπράβο παίδες!
Είναι θετικό το ότι καταλήξατε ότι ο ήχος του cm102 ήταν καλύτερος από τον ανταγωνισμό που του είχατε. Είναι ένα πρώτο βήμα και για επόμενα τεστ. Ας δούμε εάν θα συνεχίσει να ακούγετε καλύτερα και σε άλλα dac.

Όσον αφορά το axis miniboard. Έχετε δοκιμάσει τα usb->spdif κάτω από linux? Υπάρχουν drivers κ.ο.κ.?
Δεν είμαι σίγουρος ότι θα ήταν η καλύτερη επιλογή, αν και α)μ’αρέσει β) είναι μικροσκοπικό και οικονομικό!

Γουστάρω μεν να πιάσω τα κολλητήρια… Αλλά για την ώρα μελετάω… σας βρίσκω μάλιστα και αρκετά διαβασμένους
-Πέραν της απίστευτης όρεξή σας-
Με τα reclocking κυκλώματα της αγοράς είναι που έχω κολλήσει. Το άτιμο το Benchmark dac-1 με το οποίο συγκατοικώ, έχει και αυτό τις δικές του προτιμήσεις. Το ‛κακό’ είναι ότι από τη μια πλευρά είναι αποκαλυπτικό ενώ από την άλλη έχει την τάση να ‛κρύβει’ τα συνωδά του – βάση σχεδιασμού. Μασκέ πάρτι θυμίζει η υπόθεση.
Αυτό ανεβάζει πολύ τη δυσκολία σε blind tests. Για παράδειγμα με οπτική ίνα είναι πολύ δύσκολο να προτιμήσω κάποιο από τα pc με διάφορες κάρτες ήχου που έχουν αυτά. Και έχω δοκιμάσει πάνω από 10 pc / laptops / linux boxes.
Σίγουρα η coaxial δουλεύει καλύτερα για εμένα – ανεξάρτητα από πυγή – μπορεί να οφείλεται και στα όποια καλώδια.
Από την άλλη θυμάμαι πριν από καιρό ο Internet King να μου έχει προτείνει AES/EBU. Δεν το έχω δοκιμάσει! και για εμένα λογικά θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα. Και αυτό γιατί είμαι προβληματισμένος με το ποια είναι η καλύτερη επένδυση από πλευράς τιμή/απόδοση.
-Ακριβός αυτό που απασχολεί και εσάς-

Off topic (Στα ~100 ευρώ κυκλοφορούν κλώνοι dreambox 500 με οπτική. Σε αυτά τα λεφτά δεν έχω βρει κάτι καλύτερο για Network Transport. Αλλά θα ήθελα να ήξερα και εντυπώσεις φίλων από συσκευές όπως popcorn ή αντίστοιχους media players συνδεδεμένα με οπτικό/ομοαξονικό σε διάφορα dac.)

Έχετε βρει κάνα φθηνό ΤΙ usb->spdif ?

Last edited:
Τασο δεν μας απασχολει τοσο το θεμα λογος αποδοση/τιμη αλλα το να βρουμε το καλυτερο τροπο αποκτησης spdif απο το pc,και στην τελικη,μια συγκριση με ενα κορυφαιο player.Λεω κορυφαιο γιατι τα consumer ειναι πολυ πισω και απο την πιο φτηνη υλοποιηση usb to spdif.

Δεν εχουμε βρει ακομα υλοποιηση με κανενα Τεξας,αλλα λιγουρευομαι αυτο:
http://cgi.ebay.com/Pop-Pulse-USB-t...4|66:2|65:12|39:1|240:1318|301:1|293:1|294:50
Με το cm108:):)

Καλο το διαβασμα,αλλα ειπαμε να το ριξουμε στις δοκιμες και επιστρεφουμε:)

Το καλο με τις δοκιμες μας ειναι οτι το receiver και το dac που χρησιμοποιω στο"dac" ειναι πολυ ευαισθητο οπως φαινεται στα συνοδα του.Ετσι φαινεται και απο τις δοκιμες.Γιατι δεν υπολογιζα να ειναι τοσο αισθητες οι διαφορες τουλαχιστο στα conveters.

Και μια υλοποιηση με το UDΑ1321,το οποιο ειναι configurable και εχει εξοδο i2s και LSB justified στα 16,18,20bit:a0210:
http://cgi.ebay.com/PCLINK-USB-SPDI...4|66:2|65:12|39:1|240:1318|301:1|293:1|294:50

Δεν ξερω αν μπορουμε να φτιαξουμε τπτ με αυτο..:guitarist:

Last edited:
http://www.positive-feedback.com/Issue39/ramblings_computer.htm

Κοιταχτε και αυτο το συγκριτικο γενικα για pc audio.
Αυτο που μετραει αρκετα ειναι η ποιοτητα του ρολογιου,
δηλαδη οποιος θα μπορουσε να αντικαταστασει τα "φτηνα" ρολογια των παραπανω μηχανηματων θα διαπιστωνε τεραστια διαφορα...

μπραβο παιδια για την δοκιμη.

υπαρχουν πολλες μεταβλητες στην υποθεση παντως.

π.χ.καλυτερη καρτα ηχου με asio drivers σε XP και εξοδο 16/44,1khz

καλυτερη καρτα ηχου με upsampling σε 24/96 η 24/192 με vista

θα ειχε ενδιαφερων μια τετοια συγκριση.

back,το dac ηταν non-os και παιζαμε υλικο 16/44.1,που ειναι και η πλειοψηφια του υλικου που κυκλοφορει.Το upsampling-resampling δεν μας απασχολησε,γιατι θα εισαγαμε και αλλες παραμετρους.Πρωτα ας βρουμε το καλυτερο τρανσπορτ στα 16/44.1:guitarist:

Γυρεψαμε καρτες εξωτερικες(Μ-Audio ktl)για τη δοκιμη,αλλα δεν βρηκαμε,μιας και δεν προσφερτηκε και κανεις.....Φυσικα ειμαστε και λιγο μακρυα-bye-

Παντως η creative ακομα και με KS,ή και ASIO δεν λεει πολλα πραγματα.Φυσικα μπορει να μην ξερω (οσο εψαξα)να την εκμεταλλευτω σωστα με τα σωστα εργαλεια(drivers),αλλα πιστευω οτι μπορουσε να δωσει το εδωσε.

Αναζητειται νεο υλικο για το τεστ #2!!!:argue:

back,το dac ηταν non-os και παιζαμε υλικο 16/44.1,που ειναι και η πλειοψηφια του υλικου που κυκλοφορει.Το upsampling-resampling δεν μας απασχολησε,γιατι θα εισαγαμε και αλλες παραμετρους.Πρωτα ας βρουμε το καλυτερο τρανσπορτ στα 16/44.1:guitarist:

Γυρεψαμε καρτες εξωτερικες(Μ-Audio ktl)για τη δοκιμη,αλλα δεν βρηκαμε,μιας και δεν προσφερτηκε και κανεις.....Φυσικα ειμαστε και λιγο μακρυα-bye-

Παντως η creative ακομα και με KS,ή και ASIO δεν λεει πολλα πραγματα.Φυσικα μπορει να μην ξερω (οσο εψαξα)να την εκμεταλλευτω σωστα με τα σωστα εργαλεια(drivers),αλλα πιστευω οτι μπορουσε να δωσει το εδωσε.

Αναζητειται νεο υλικο για το τεστ #2!!!:argue:

δυστυχως ημαστε μακρια για να διεθετα την δικια μου στο test.

η creative οτι και να τις κανης δεν μπορη να δωση κατι παραπανω.

ανεφερα για τα 24/96 γιατι στην καρτα μου ο ηχος ειναι καλυτερος και πολυ

μαλιστα αλλα μονο με vista ενω τα usb converters δεν ανεβαινουν τοσο εκτος

του ενσωματωμενου στο benchmark που ομως δεν ξερω αν διατιθεται και σε

stand alone η αν θα μπορουσαμε να το φτιαξουμε χρσησιμοπιωντας το ιδιο

τσιπακι.

Τι να πρωτοσυγχρονίσεις και τι να αφήσεις … Δύσκολες περιπτώσεις. Και οι κατασκευαστές φαίνεται να υλοποιούν διαφορά κυκλώματα clocking και reclocking και ξανά μανά…και world clocks και άλλα πολλά.
Γενικά, το έχουμε κάνει αρκετά τεχνικό το θέμα…
αποπροσανατολιζόμαστε από το blind test.

συμφωνω με τον τασο. σε ενα νονοσ ντακ (οπως και το δικο μου) χωρις κυκλωματα αντιτζιτερ (καλος ορος ε?) το ιδανικο τρανσπορτ μαλλον ειναι ενα πολυ καλο τρανσπορτ σαν το philips pro2 πχ σε ενα σταθερο απο κραδασμους κουτι, με ελαχιστες παρεμβολες απο το σημα μεχρι το ντακ. περιμενω ενα για δοκιμη και τα ξαναλεμε....
απο εκει και περα βλεπεις διαφορες υλοποιησεις. εδω στα dCS κανουν μετατροπη σε dsd και βεβαια οσοι τα εχουν ακουσει ξερουν το αποτελεσμα.
ελα ομως που χρειαζεται και πολυ καλο ρολοι. οσοι μαλιστα ακουσουν τα dcs με εξωτερικο ρολοι της εταιριας το αποτελεσμα γινεται ακομα καλυτερο.. (που ειναι ο κοψ?)
Νικος

Νικο σε ενα non-os,το καλυτερο τρανσπορτ μεχρι τωρα βγηκε μακραν ενας μετατροπεας usb.

Φυσικα να βρουμε και κανενα ακριβο τρανσπορτ να το επιβεβαιωσουε.
Οποτε μπορειτε να κατεβειτε κατω μου το λετε.-bye-

Νικο σε ενα non-os,το καλυτερο τρανσπορτ μεχρι τωρα βγηκε μακραν ενας μετατροπεας usb.

Φυσικα να βρουμε και κανενα ακριβο τρανσπορτ να το επιβεβαιωσουε.
Οποτε μπορειτε να κατεβειτε κατω μου το λετε.-bye-

η ποιοτητα ενος μετατροπεα usb οπως και μιας καρτας ηχου μαλλον εξαρταται

αποκλειστικα απο το ρολοι τους.