USB wireless stick σε Dreambox

18 June 2006
8,278
Θεσσαλονίκη
Έχω ένα stick της Netgear αλλά ο dreambox 800 δεν το δέχεται λόγο μη συμβατότητας του chipset του stick . Υπάρχει κάποιος που να το δουλεύει με τον τρόπο αυτό να μου πει ποίο stick χρησιμοποιεί ?

Re: USB wireless stick για τον 800αρη

εγω αυτο που ξερω οτι στα συστηματα linux,παιζουν τα sticks τυπου Ralink chipset.

Απάντηση: USB wireless stick για τον 800αρη

Εγώ έχω δοκιμάσει ένα της linksys, το οποίο δούλεψε μια χαρά.

D-LINK DWL-G122..Δουλευει 100%..το χρησιμοποιω κιολας.απλα να εχεις υποψην οτι πρεπει οπωσδηποτε να χρησιμοποιησεις wpa για να δουλεψει..χωρις ασφαλεια η wep δεν δουλευει.

¨Έχω πάρει αυτό http://elektronik.gr/eshop/index.php?main_page=product_info&cPath=87_93_1457&products_id=1760 που φοράει τα Chipset: Ralink RT2571WF το οποίο αναγνωρίζεται από τα linux αλλά ο 800αρης αρνείται να το διαβάσει πεισματικά . Έχω σηκώσει τα χέρια . Ας μου πει κάποιος την διαδικασία που ακολούθησε για να δουλέψει και πιο ακριβός στικάκι του έβαλε γιατί θα σκάσω

Τώρα είναι που έχω φρικάρει τελείως . Τράβηξα καλώδιο δικτύου και τον σύνδεσα. Το ρούτερ τον βρίσκει αλλά αυτός συνεχίζει να έχει δηλωμένο σαν επιλογή το ϴWLAN . Αν τον κάνω μι επαναφορά στις αρχικές ρυθμίσεις λέτε να στρώσει και να έρθει στα ίσια του?

Δε σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις μεταξύ LAN & WLAN?
Αν όχι, τότε μια επαναφορά στις αρχικές ρυθμίσεις ίσως λύσει το πρόβλημα...

Έχει δοκιμάσει κάποιος wireless usb stick με Gemini 3.70, γιατί μόνο για Nabilo έχω διαβάσει, και να κατάφερε να το λειτουργήσει? Ποιό stick ήταν αυτό?

Νομιζω οτι το gemini εμφανιζει καποιο προβλημα σε αυτο το θεμα!πρεπει μεσα απο το kernel modules να ενεργοποιησετε το wlan αλλα μαλλον εχουν καποιο
bug οπωs διαβασα σε καποια forums!Υπομονη μεχρι το νεο gemini ενω με LT και nabilo το wlan παιζει αμεσωs με το d-link adapter!
gab

Όταν θα γυρίσω Αθήνα (1η Σεπτέμβρη) θα το δοκιμάσω και θα σου πω.

Ο Γαβριήλ έχει δίκιο. Με την 3.70 έκδοση του Gemini δεν λειτουργεί το WLAN.

Εψαξα το θέμα στο IHAD (I have-a-Dreambox-Forum) και στα πολλά σχετικά θέματα που έχουν ανοιχτεί η απάντηση ήταν λακωνική και πάντα ίδια: "Ist ein bug beim Gemini 3.7. Sorry."

Μπορεί να λειτουργήσει με Nabilo ή την προηγούμενη έκδοση του Gemini 3.6