USB wireless stick σε Dreambox

Απάντηση: Re: Απάντηση: USB wireless stick για τον 800αρη

Επιβεβαιωνω οτι δουλευει μια χαρα και μαλιστα ειναι καλυτερο stick απο ενα πιο ακριβο netgear speedbooster που εχω αλλα δεν δουλευε (αλλο chipset) μιας και συνδεεται σε μεγαλυτερη αποσταση απο την βαση.

Παιδιά μπορείτε να μας πείτε τι ρυθμίσεις έχετε (router, wifi) και σας δουλεύει μια χαρά;

Απάντηση: USB wireless stick για τον 800αρη

Εγώ τώρα έχω gemini 3.80 και ενσύρματο δίκτυο, οπότε δεν χρησιμοποιώ πλέον το wireless stick. Πάντως ο router είναι ο 585ν6 της Τόμσον και στο στικάκι είχα βάλει και καρφωτή αντρέσα με default gateway την address του router & dns πάλι τη διεύθυνση του 585ν6 και μέσω dhcp.

Re: Απάντηση: USB wireless stick για τον 800αρη

Βεβαίως έβαλα και το κλειδί WEP encrypted, απλά το έσβησα στην attached photo.

@Τάσο δοκίμασε μόνο με wpa

http://avclub.gr/forum/showthread.php?p=573011

Τι ήθελες και έμπλεξες με dreambox, τρέχα τώρα.
Έχεις πολλά να μάθεις ακόμα και να βρεις μπροστά σου, όρεξη να έχεις.:grinning-smiley-043

Πες το ψέματα....ελπίζω το αποτέλεσμα να με αποζημιώσει... ;)

anyway θα δοκιμάσω με wpa και βλέπουμε. Αν και χθες το δοκίζαμα χωρίς επιτυχία βέβαια γιατί δεν τσέκαρα στο access point την αντίστοιχη ρύθμιση :slapface:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: USB wireless stick για τον 800αρη

Παιδιά μπορείτε να μας πείτε τι ρυθμίσεις έχετε (router, wifi) και σας δουλεύει μια χαρά;

Θελει wpa με encryption key και δεν παιζει παντα με την πρωτη αλλα με λιγη προσπαθεια θα δεις φως.Εμενα οταν το εβαλα πρωτη φορα - σε nabilo το εχω - στο network test περνουσε τα τρια πρωτα τεστ αλλα δεν του εδινε ip και κρασαρε οποτε εκανε reboot το enigma.Μπορει επισης στο find wireless network να μην βρισκει τιποτα αλλα με κανα δυο,τρεις προσπαθειες θα βρει τον router και μετα δεν τον χανει ξανα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: USB wireless stick για τον 800αρη

Θελει wpa με encryption key και δεν παιζει παντα με την πρωτη αλλα με λιγη προσπαθεια θα δεις φως.Εμενα οταν το εβαλα πρωτη φορα - σε nabilo το εχω - στο network test περνουσε τα τρια πρωτα τεστ αλλα δεν του εδινε ip και κρασαρε οποτε εκανε reboot το enigma.Μπορει επισης στο find wireless network να μην βρισκει τιποτα αλλα με κανα δυο,τρεις προσπαθειες θα βρει τον router και μετα δεν τον χανει ξανα.

ακριβώς αυτό μου συνέβαινε χθες συνέχεια. Μια έλεγε No wireless network found μιά το έβρισκε στα καλά καθούμενα. Και όταν δεν το έβρισκε και επέμενα με πολλαπλά Refresh (κίτρινο) τότε κράσαρε.

Και ερωτώ: αν αυτό συμβαίνει ΜΟΝΟ και μόνο για να συνδεθεί , τι θα γίνεται μετά στα κανάλια που οι απαιτήσεις θα είναι αυξημένες; θα βλέπουμε εικόνα 10 δευτερόλεπτα το λεπτό;

Re: USB wireless stick για τον 800αρη

Eμενα παντως μετα δουλευε χωρις κανενα προβλημα απο την στιγμη που συνδεθηκε - εχω και ccam σε server και μου ανοιγαν ολα σαν να ηταν ενσυρματα.

Xθες εβαλα το gemini 3.8 να κανει update (33 ενημερωσεις !) και κατα την διαρκεια κατι εγραψε για wirelles lan αλλα δεν το τσεκαρα μαλλον πλεον ξανα υποστηριζει wlan.Tσεκαρε το , ισως δουλευει καλυτερα.

Απάντηση: Re: USB wireless stick για τον 800αρη

Xθες εβαλα το gemini 3.8 να κανει update (33 ενημερωσεις !) και κατα την διαρκεια κατι εγραψε για wirelles lan αλλα δεν το τσεκαρα μαλλον πλεον ξανα υποστηριζει wlan.Tσεκαρε το , ισως δουλευει καλυτερα.

wireless;; :speechless-smiley-0
κι εγώ με gemini 3.8 ξεκίνησα και ούτε καν αναγνώρισε το στικάκι.... πως να το ενεργοποιήσω;

Τοτε μαλλον για το δικο μου δεν ετσι???

Το δικο σου οπως και ενα αλλο stick netgear που εχω σε pc με linux γινεται αλλα εχει μια διαδικασια,σε dreambox χλωμο το βλεπω.Υποστηριζει μονο δυο ειδων chipset απο τα 5-6 που εχουν τα stick.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Μπορούν αυτά τα usb wireless sticks να λειτουργήσουν χωρίς κρυπτογράφιση?

Δηλαδή, το router να ειναι ελεύθερο ανοιχτό, αλλά να έχουμε ορίσει κατά mac address τις συσκευές (πχ υπολογιστής, PS3, κινητό που έχει wifi, ipod touch) που μπορούν να συνδεθούν.

Αυτά τα stick έχουν mac address?

ναι, οτιδήποτε wifi έχει mac address, ακόμα και το iphone.

Για το αν μπορεί να παίξει σε ελεύθερο δίκτυο δεν ξέρω... :nounder:

Επιβεβαιώνω κι εγώ ότι κατά το σημερινό update κάπου έκανε κάτι σαν update ή εγκατάσταση wlan. Όμως μετά δεν είδα την επιλογή ασύρματου δικτύου στις επιλογές δικτύου...

Επιλέγοντας το WPΑ από το access point μου βγάζει τώρα αυτές τις επιλογές. Εδώ τι βάζω;
που είναι το encryption key;

Attachments

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    48.1 KB · Views: 32

Στα άλλα παραθυράκια advanced? : ή μάλλον στο πεδίο shared secret.

ΕΡΩΤΗΣΗ 2

Μπορoύμε να συνδέσουμε το DM 800 με PS3 και να κάνουμε εγγραφές στο σκληρό του τελευταίου? Και επίσης άν γίνεται η σύνδεση, μπορεί ο DM 800 να χρησιμοποιεί το wifi του PS3?