Value for money για 4/πλο NAS

gkpapad

AVClub Addicted Member
29 January 2007
2,083
Καλημερα στο φορουμ.Επειδη αρχισα πλεον να ψαχνομαι σοβαρα για Nas με 4/δισκους,θα ηθελα να μου πειτε πιο ειναι το καλυτερο στην καλυτερη τιμη.Αγορα απο το εξωτερικο ειναι στα υποψιν, εφοσον υπαρχει μεγαλη διαφορα τιμης απο τα εδω μαγαζια.Ευχαριστω.

Hp Microserver ειναι μονοδρομος.
Αν θελεις raid 5 θα του βαλεις καρτουλα μιας και απο την μανα του υποστηριζει μονο 0/1.

Ευχαριστω χρηστο για την απαντηση,αλλα ενω μπορω να το συναρμολογησω δεν....μπορω να του βαλω λειτουργικο και να το σεταρω(κατα πασα πιθανοτητα θα πεσω σε τοιχο).Οποτε ΝΑΣ

φιλε lykman το γνωριζω αυτο.Με το DS413j θα κανω καλα την δουλεια που κανουν οι περισσοτεροι ή παμε στον 2/πυρινο DS413.Οι διαφορες ειναι μεγαλες στα 2 μοντελα ως προς τους επεξεργαστες;
Το DS413 εχει 1 γιγα ραμ και usb3 απο οτι βλεπω.
Υ.Γ.Χρηστο με τα windows,θα μπορει το μηχανημα να δουλευει 24/ωρες το 24/ωρο 7/ημερες την εβδομαδα;

Last edited:
φιλε lykman το γνωριζω αυτο.Με το DS413j θα κανω καλα την δουλεια που κανουν οι περισσοτεροι ή παμε στον 2/πυρινο DS413.Οι διαφορες ειναι μεγαλες στα 2 μοντελα ως προς τους επεξεργαστες;
Το DS413 εχει 1 γιγα ραμ και usb3 απο οτι βλεπω.
Υ.Γ.Χρηστο με τα windows,θα μπορει το μηχανημα να δουλευει 24/ωρες το 24/ωρο 7/ημερες την εβδομαδα;

διάβασε το review που σου έβαλα, έχει μετρήσεις με το 413... και φυσικά ψάξε και για άλλα τεστ.

Οσο για τα win... το ΑiO 24x7 της υπογραφής μου, στα μηχανάκια μου (DIY, ουτε καν δλδ σε hardware για server), με απλά 7άρια ΗΡ, παίζουν 24x7 τα τελευταία 2+2 χρόνια περίπου...

Hp Microserver ειναι μονοδρομος.
Αν θελεις raid 5 θα του βαλεις καρτουλα μιας και απο την μανα του υποστηριζει μονο 0/1.
οπ αυτο δεν το γνωριζα.. τι καρτουλα θελει; κανα λινκ αν ειναι ευκολο..

Αφήστε τις hardware κάρτες raid5 είναι ακριβές για το μικρούλι. Software raid is the way…

Hp Microserver +1

Συνδυασμός Hp Microserver + openmediavault, τα σπάει

έχω και qnap 412, πολύ καλό. Σταθερό και αξιόπιστο.

Ισως off-topic αλλα πρεπει να το αναφερω

Στο link του Kostas_Y ,στη πρωτη σελιδα ,εκει που λεει για NAS Servers δεξια εχει τρεις Red WD με απιστευτες τιμες, αλλα στη σελιδα με τους σκληρους δισκους, εχει αλλες τιμες για τους συγκεκριμενους δισκους.
Ποιο ειναι το σωστο?

Ισως off-topic αλλα πρεπει να το αναφερω

Στο link του Kostas_Y ,στη πρωτη σελιδα ,εκει που λεει για NAS Servers δεξια εχει τρεις Red WD με απιστευτες τιμες, αλλα στη σελιδα με τους σκληρους δισκους, εχει αλλες τιμες για τους συγκεκριμενους δισκους.
Ποιο ειναι το σωστο?

To newsletter είναι "φρεσκότατο", βγήκε πριν λίγες ώρες και μάλλον δεν έχουν ανανεώσει τις σελίδες των δίσκων. Αν δεν βγάζει τις τιμές με έκπτωση, μπορείς να δώσεις τον κωδικό του newsletter στο checkout.

Πρόσφατα άλλαξα το 212j που είχα με ένα 413j.
Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Μου δίνει ταχύτητες γύρω στα 65Μbytes/sec στη σύνδεση με το πησί μου μέσω ενός Gigabit Switch. Περνάει σε sleep mode και ξυπνάει άψογα.
Έχει εξαιρετικό software και υποστήριξη μέσω Internet.
Είναι αθόρυβο με 4 δίσκους μέσα.
Δεν καίει πολύ ρεύμα....
Και αν ξανααγόραζα, synology θα αγόραζα, τέλος!!!

Το πήρα 327 Ευρώ από Amazon.de.

Και εγω απο χθες ευχαριστημενος κατοχος synology 413j .
Το εχω να κατεβαζει torrent ενω συγχρονως περναω ταινιες μεσω USB
στον εσωτερικο σκληρο και παραλληλα βλεπω ταινια στο media player
χωρις κανενα προβλημα .

Το μονο προβλημα που αντιμετωπιζω και με εχει παραξενεψει πολυ
ειναι οτι δεν αναγνωριζει δισκους 2,5 σε εξωτερικη θηκη οι οποιοι
δεν εχουν ξεχωριστη τροφοδοσια ρευματος .

Και εγω απο χθες ευχαριστημενος κατοχος synology 413j .
Το εχω να κατεβαζει torrent ενω συγχρονως περναω ταινιες μεσω USB
στον εσωτερικο σκληρο και παραλληλα βλεπω ταινια στο media player
χωρις κανενα προβλημα .

Το μονο προβλημα που αντιμετωπιζω και με εχει παραξενεψει πολυ
ειναι οτι δεν αναγνωριζει δισκους 2,5 σε εξωτερικη θηκη οι οποιοι
δεν εχουν ξεχωριστη τροφοδοσια ρευματος .
Μήπως έχει θέμα ο δίσκος; Το καλώδιο;
Στο δικό μου έχω δοκιμάσει δύο διαφορετικά και λειτουργούν κανονικά.....

Τι να σου πω δεν ξερω τι συμβαινει .
Δοκιμασα με 2 διαφορετικους δισκους ενα usb 2.0 και ενα usb 3.0
και δεν ειδε κανενα .
Οι ιδιοι δισκοι αναγνωριζονται κανονικα στον υπολογιστη καθως και στο media player .