Value for money για 4/πλο NAS

Τελικα το καλωδιο ειναι το προβλημα .
Μολις το κουναω λιγο κανει επαφη και ολα καλα .

Παντως απιστευτο μηχανακι .Βλεπω καταναλωση 20 watt με ενα δισκο 4TB
κανοντας 3 δουλειες συγχρονως .

Το συνιστω ανεπιφυλακτα .

Καλησπερα παλικαρια.Η παραπανω μνημη και ο πιο δυνατος επεξεργαστης που χρειαζεται σε ενα home-nas που χρησιμοποιηται καθαρα για θεαση ταινιων ή μηπως δεν χρειαζεται και ειναι αρκετη η 512 ram?

Για μενα ειναι αρκετη .
Αφου μπορω να βλεπω την ταινια μου ενω συγχρονως κατεβαζω και αν χρειαστει μεταφερω και αρχεια
απο usb στον εσωτερικο σκληρο εγω ειμαι ευχαριστημενος .

Re: Απάντηση: Value for money για 4/πλο NAS

Καλησπερα παλικαρια.Η παραπανω μνημη και ο πιο δυνατος επεξεργαστης που χρειαζεται σε ενα home-nas που χρησιμοποιηται καθαρα για θεαση ταινιων ή μηπως δεν χρειαζεται και ειναι αρκετη η 512 ram?

Πολλή μνήμη θες για να κάνεις πολλές δουλειές ταυτόχρονα. Για να βλέπεις ταινίες δεν έχει τόσο ανάγκη...

Έχω βαλει ταυτόχρονα 3 ταινίες να παίζουν και παράλληλα να κατεβάζει το 413 και είχε CPU usage 40%. Κανένα κόλλημα πουθενά. Το έχω κάνει να κολλήσει μεταφέροντας αρχείο 50 gig απο το nas στο pc και παράλληλα να παίζω ταινία στο ίδιο pc. Εκεί ζοριστηκε, το δίκτυο περισσότεροι ακ το pc και όχι το CPU του nas, και έκανε κόλλημα τα η ταινία αλλά ειναι και λογικο καθώς έδινε με 45mb/sec και παράλληλα στριμάρε ταινία.

Ενδιαφερομαι κ εγω για το ιδιο αλλα επειδη, εχω macbook pro , κ γενικα δεν θελω να μπλεκω με windows πλεον, το synology συνεργαζεται καλα με mac?
Η χρηση που θα κανω ειναι τορρεντ 24/7 , streaming ταινiων σε ενα WD live 2nd gen και time machine. Με καλυπτει??

(3 δισκους των 1,5 ΤΒ σε NTFS γεματους με mkv. Μπορω απλα να τους βαλω μεσα στο synology, η θα πρεπει να ειναι formatted oi hdd?)

Την ιδια δουλεια μπορω να την κανω με το HP?? η λογω windows k ΟSX θα εχω θεματα ?

Την ιδια δουλεια μπορω να την κανω με το HP?? η λογω windows k ΟSX θα εχω θεματα ?
αν λες το hp microserver οπως και καθε αλλο pc, ναι μπορεις να κανεις τα ιδια, αλλα θελει καποιες γνωσεις απο μερος σου για να το σεταρεις.
Στην synology το λογισμικο ειναι σχεδον plug n play, γι'αυτο τιμολογουνται τα προιοντα της πιο ακριβα (πχ απο το hp), και οχι για το hardware.