Vantage VT-HD 7100 PVR ready

Για τις δυνατότητες ftp γνωρίζει κανείς; Μπορεί να μεταφερθεί μια εγγραφή από το δίσκο του δέκτη σe pc; Μήπως ξέρει κανείς;

Ο δέκτης δεν έχει δικό του δίσκο αλλά του συνδέεις εξωτερικό σε sata ή usb.Εγώ έγραψα μερικές ταινίες σε usb δίσκο από το cine+ το επίγειο ψηφιακό της ερτ και το filmnet2 & mgm της νοβα.Της μετέφερα κανονικά στο φορητό μου(macbook pro) όπου με το πρόγραμμα mpeg streamclip μπορώ και να τις δω και να τις επεξεργαστώ πολύ εύκολα.

Re: Απάντηση: Vantage VT-HD 7100 PVR ready

Ο δέκτης δεν έχει δικό του δίσκο αλλά του συνδέεις εξωτερικό σε sata ή usb.Εγώ έγραψα μερικές ταινίες σε usb δίσκο από το cine+ το επίγειο ψηφιακό της ερτ και το filmnet2 & mgm της νοβα.Της μετέφερα κανονικά στο φορητό μου(macbook pro) όπου με το πρόγραμμα mpeg streamclip μπορώ και να τις δω και να τις επεξεργαστώ πολύ εύκολα.

Σωστά φίλε, αλλά ρωτάω για το αν γίνεται με ftp όπως στον NANOXX 9500. Επίσης σε εγγραφές high definition γνωρίζουμε κάτι; Ευχαριστώ.

Σωστά φίλε, αλλά ρωτάω για το αν γίνεται με ftp όπως στον NANOXX 9500. Επίσης σε εγγραφές high definition γνωρίζουμε κάτι; Ευχαριστώ.

diladi pos ginete me ton nanoxx giati ton eho alla den boro na metafero tis egrafes sto pc

Λοιπόν δεν απάντησα τόσες μέρες γιατί ο δέκτης και το router είναι σε τελείως αντίθετες θέσεις στο σπίτι.Σήμερα λοιπόν κατέβασα το router στο σαλόνι και το σύνδεσα με τον vantage.Μέσα απο το μενού του vantage συνδέθηκα πολύ εύκολα με το router,ενώ και το macbook pro με το ftp program Transmit συνδέθηκε αμέσως με τον vantage και μετέφερα τις εγγραφές.Σε hd δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.Εγραψα δοκιμαστικά από 5' το premiere hd, anoixe hd και το luxe hd και οι εγγραφές μεταφέρονται κανονικά στο mac όπου τις βλέπω ή τις επεξεργάζομαι με το mpeg streamclip όπως έγραψα και παραπάνω;)

Λοιπόν δεν απάντησα τόσες μέρες γιατί ο δέκτης και το router είναι σε τελείως αντίθετες θέσεις στο σπίτι.Σήμερα λοιπόν κατέβασα το router στο σαλόνι και το σύνδεσα με τον vantage.Μέσα απο το μενού του vantage συνδέθηκα πολύ εύκολα με το router,ενώ και το macbook pro με το ftp program Transmit συνδέθηκε αμέσως με τον vantage και μετέφερα τις εγγραφές.Σε hd δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.Εγραψα δοκιμαστικά από 5' το premiere hd, anoixe hd και το luxe hd και οι εγγραφές μεταφέρονται κανονικά στο mac όπου τις βλέπω ή τις επεξεργάζομαι με το mpeg streamclip όπως έγραψα και παραπάνω;)

Ευχαριστώ πολύ. Είσαι και ο πρώτος

Δεν κάνει τίποτα φίλε.Γενικά μετά από 15 μέρες περίπου συμβίωσης με τον δέκτη πρέπει να πω ότι είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος και δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο σημαντικό πρόβλημα.Τα μενού του είναι πολύ εύκολα και τα μαθαίνει κάποιος χωρίς να είναι και ιδιαίτερα έμπειρος με τα δορυφορικά (like me),έχει πολύ καλή υποστήριξη στο διαδίκτυο και το κυριότερο πολύ καλή εικόνα.Πρέπει να δείτε στα ελληνικά και στα κανάλια της νόβα τι εικόνα μου δίνει για να καταλάβετε τι εννοώ!
Στα μείον το πρόβλημα με τα αγαπημένα που τα αποθηκεύεις μόνο από την κεντρική λίστα των καναλιών και όχι απ'ευθείας ανά δορυφόρο,πάροχο,συχνότητα κλπ όπως γίνεται με άλλους δέκτες.Βέβαια το μενού του είναι ταχύτατο καθώς και η απόκριση απ'το τηλεκοντρόλ οπότε δεν αποτελεί και μεγάλο πρόβλημα αλλά πιστεύω ότι θα φτιαχθεί κι αυτό σε επόμενο update.
Επίσης όταν ανοίγεις το δέκτη τα κανάλια της νόβα κάνει 2-3' να τα ανοίξει αν έχεις την καρτα στο ci του δέκτη με irdeto μοντούλα και περίπου 1' αν είναι σε εναν απ'τους card readers του δέκτη.
Μένει να δουμε και αν κάποια στιγμή θα υπάρξει και κάποιος server στο διαδίκτυο που θα μπορεί να συνδεθεί ο vantage με την ethernet...

Τώρα που σε βρήκα θα στα ρωτήσω όλα!!! Προγραμματισμό εγγραφών μέσω EPG κάνει; Επίσης ελληνικό teletext βλέπεις; Τέλος το EPG στα ψηφιακά της ERT το βλέπεις. Σε ευχαριστώ και πάλι. Αν τελικά πάρω τον vantage θα οφείλεται κυρίως σε εσένα.

Προγραμματισμό εγγραφών μέσω epg κάνει και πολύ καλά μάλιστα.Σχεδόν κάθε μέρα γράφω καμμιά ταινία που προβάλλει αργά είτε κάποιο από τα κανάλια της νοβα είτε το cine+ της ερτ.Epg ελληνικό βλέπεις και στα ψηφιακά της ερτ και στα κανάλια της νοβα.Ελληνικό teletext ΔΕΝ βλέπεις προς το παρόν τα βγάζει κινέζικα (μόλις τώρα το διαπίστωσα που το ρώτησες) σε κάποιο επόμενο update θα το διορθώσουν πιστεύω.

Ούτε ο Λούκυ Λουκ να ήσουν φίλε. Πιο γρήγορος από την σκιά σου. Συνοψίζοντας ο δέκτης μάλλον αξίζει τα λεφτά του. Το μόνο συνήθως που μς χαλάει γενικά σε όλους τους δορυφορικούς δέκτες πλην HUMAX και MANHATTAN που είχα ήταν η ποιότητα κατασκευής του δέκτη και του τηλεκοντρόλ. ΑΥτός πως τα πάει από ποιότητα κατασκευής και φινίρισμα; Σε υπερευχαριστώ και πάλι. :worshippy::worshippy::worshippy:

Φίλε lessaros έχω ένα προβληματάκι σοβαρό , το έχω αναφέρει στο thread για το suisse hd. Εχω και εγώ τον 7100 και δεν έχω καθόλου ήχο στο hd suisse το οποίο δίνει ήχο dolby digital. Ξέρεις κάτι σχετικά με αυτό; Πως ακριβώς περνάς τις αναβαθμίσεις; Πρέπει να τις περάσεις όλες με την σειρά;

Εχω το macbook ανοικτό δίπλα μου γι αυτό απαντώ γρήγορα συνήθως.Μερικές φορές όμως δεν μου έρχεται η ειδοποίηση για νεα post από τα θέματα που παρακολουθώ στο avclub και τα βλέπω όταν μπω στο φορουμ.
Από ποιότητα κατασκευής ο δέκτης θα έλεγα ότι είναι άνω του μέσου όρου.Εχει εντυπωσιακή πρόσοψη,πολύ καλό φινίρισμα και γενικά δείχνει στιβαρή και ποιοτική κατασκευή.Εχοντας μάλιστα στο σπίτι και τον hivion hd 9090 που έχει μπει στην κρεββατοκάμαρα πλέον αλλά και τον pace ds 810xe hd που έχει παροπλιστεί πλέον και μάλοον πάει για πούλημα, θα έλεγα ότι ο vantage δείχνει ειδικά σε σύγκριση με τον hivion ποιοτικότερος και ακριβότερος.Τώρα στο τηλεκοντρόλ μας τα χαλάει λίγο.Είναι πανάλαφρο μεν με σκληρά πλαστικά στα κουμπιά σου δείνει όμως την αίσθηση του φθηνιάρικου και του ψεύτικου.Σε ξένα φόρουμ μάλιστα έχουν εμφανιστεί μερικά post με προβλήματα του τηλεκοντρόλ.Σέμένα πάντως δουλεύει άψογα και ο δέκτης ανταποκρίνεται ταχύτατα.
Κι εγώ νομίζω ότι αξίζει τα χρήματα του,δεν μετάνοιωσα καθόλου που τον πήρα,ίσα ίσα είμαι αρκετά ευχαριστημένος και σε σύγκριση με τους άλλους δύο hd δέκτες που έχω και μπορώ να συγκρίνω ο vantage δείνει πολύ καλύτερη εικόνα ειδικά στο upscale στα sd κανάλια σε1080i.

Φίλε hlar δεν έχω κάρτα του suisse hd οπότε δεν μπορώ να το δω για να σου πω.Ποιά έκδοση firmware έχεις?Η τελευταία είναι η 020802.Δεν χρειάζεται να τις περάσεις μια μια.Πέρνα την τελευταία κατευθείαν.Για πάτα το κίτρινο πλήκτρο να δεις τι γλώσσες σου βγάζει το suisse hd και κλικάρισε αυτή που σου δείχνει 1η.Πχ μπορεί το κανάλι να δείχνει ότι εκπέμπει γαλλικά και αγγλικά και η εκπόμπή που προβάλλει εκείνη τη στιγμή να είναι μόνο στα γαλλικά.Αν εσύ στο μενού έχεις δηλώσει σαν γλώσσες ήχου ελληνικά και αγγλικά πρέπει να επιλέξεις γλώσσα για το συγκεκριμένο κανάλι με το κίτρινο πλήκτρο,εφ'όσον είναι δίγλωσσο.

EDIT:Επίσης πήγαινε στις ρυθμίσεις μέσων και άλλαξε το spdif/hdmi outpout σε pcm και dolby bitstream να δεις τι γίνεται.

Last edited:
Πέρασα τις τελευταίες επίσημες ενημερώσεις και μετά από νέο scan εμφανίστηκε ήχος. Ο δέκτης δεν μπορούσε να δεχθεί dolby digital. Σε ευχαριστώ πάντως και έχεις δίκιο, ο δέκτης φαίνεται πολύ καλος. Σου δίνει την αίσθηση ότι είναι μηχάνημα και οχι παιχνίδι.

Ευχάριστο που λύθηκε το πρόβλημα.Σ'εμένα πάντως στα hd κανάλια που βλέπω δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τον ήχο βέβαια με το που τον πήρα του πέρασα αμέσως το τελευταίο λογισμικό πριν κάνω οτιδήποτε άλλο.Βάλε και το ανεπίσημο να δεις δε δημιουργεί κανένα πρόβλημα στο δέκτη.Βασίζεται άλλωστε στο επίσημο λογισμικό.Μόλις βγαίνει νέα επίσημη έκδοση συνήθως την επομένη βγαίνει η ανεπίσημη.Εχει πολλά ωραία πραγματάκια να δεις...

Φίλε lesarros μέτρησες. Μια τελευταία ερώτηση. Δέχεται εσωτερικό δίσκο ή μόνο εξωτερικό. Κάθε extra συσκευή μειώνει το waf (wife acceptance factor) κατά πολύ !!

Μηπως μπορεις να το αναλυσεις λιγο.... τι ρυθμισεις εκανες στο δεκτη και τετοια μηπως τα καταφερουμε κι εμεις???

Thanx!!!

Τις ρυθμίσεις που έκανα τις βρήκα από εδώ και τις προσάρμοσα ανάλογα γιατί έχω mac και χρησιμοποιώ άλλα προγράμματα.Αν έχεις mac πες μου να σου γράψω ακριβώς τι έκανα.Από windows δεν έχω ιδέα!

i odigies kai to programa pou ehi eki einai gia ton server diladi na metaferoume arhia apo to pc ston dekti omos den ehi pouthena gia metafora arhion apo ton dekti sto pc (ego eho ton nanoxx 9500hd pou einai shedon idios)