Βάψιμο ξύλου....

Και αυτό:
Η λέξη "βερνίκι" έρχεται από τη λατινική λέξη vernix, που σημαίνει άοσμη ρητίνη, που η ετυμολογία της προέρχεται από το ελληνικό Βερενίκη, το αρχαίο όνομα της σύγχρονης Βεγγάζης στη Λιβύη. Εκεί, χρησιμοποιήθηκαν τα πρώτα βερνίκια και υπήρχαν προς πώληση ρητίνες από τα σήμερα εξαφανισμένα δάση. Το Βερενίκη έρχεται από τις ελληνικές λέξεις φέρω + νίκη.

ενα συνοπτικο βιντεο για τα διαφορα "βερνικια" ξυλου.
Λεει καποια ενδιαφεροντα πραγματα για τηνεφαρμογη του βερνικιου πολυουρεθανης και τις ιδιαιτεροτητες των "λιπαρων"ξυλων

https://www.youtube.com/watch?v=_2Da8RXmGGw

Καλησπερα παιδες!

Αγορασα προχθες αυτο το σετακι κατασκευασμενο απο ευκαλυπτο για το μπαλκονι στο σπιτι.

PP_372760.jpg

Η ερωτηση που εχω εχει να κανει με την προστασια του απο τις καιρικες συνθηκες με στοχο να αντεξει περισσοτερο.
Εχω χρωματα εμποτισμου της 3V3 καθως και το διπλοβρασμενο μιξ λινελαιων.

Τι να κανω?
Να το βαψω με το 3V3 και οταν στεγνωσει λινελαιο?

εγώ ένα παραπλήσιο που έχω το περνάω κάθε χρόνο με το πιο φθηνό teak oil που βρίσκω (όχι όμως αυτά που είναι teak oil βερνίκι αλλά τα απλά που σκουπίζεις το παραπάνω υλικό μετά το τέταρτο)

Κυριάκο το ίδιο σετάκι έχει εδώ και μερικά χρόνια η αδερφή μου στο μπαλκόνι της....δυστυχώς θα έχεις πρόβλημα με το ξύλο....δεν ξέρω τι φταίει στον ευκάλυπτο....αλλά δεν πιάνει τίποτα καλά και σωστά....

Κυρ δοκίμασε πρώτα με το μιξ λαδιών.
Αν δεν είναι περασμένο με βερνίκι θα το ρουφήξει στα σίγουρα!

Δεν πρέπει να είναι περασμένο με βερνικι εμποτισμου επειδή κρουστας δεν είναι σίγουρα! Λες πρώτα το λινελαιο και μετά το εμποτισμου η καθόλου εμποτισμου?

Βάλε το λινέλαιο και βλέπεις.
Καθόλου εμποτισμού απλά ανα 8-12 μήνες θα περνάς ένα χέρι λάδι με ένα ελαφρύ τρίψιμο με 180άρι γυαλόχαρτο.

Καλησπερα παιδες!

Αγορασα προχθες αυτο το σετακι κατασκευασμενο απο ευκαλυπτο για το μπαλκονι στο σπιτι.

Λέω καμιά φορά και γίνομαι μη αρεστός.... " αγοράζετε πανάκριβα εργαλεία " και περιμένει κάποιος να φτιάχνετε "παπάδες" ..... και τελικά αγοράζετε και έπιπλα που αν μη τι άλλο είναι πανεύκολα στην κατασκευή.

Νίκο δεν τίθεται θέμα αρεσκείας.
Δυστυχώς χρόνο την περίοδο αυτή δεν έχω καθόλου.
Επίσης το βρήκα σε πολύ καλή τιμή.
Για την ιστορία έχω ξεκινήσει ένα καναπεδακι το οποίο είχα σκοπό να βάλω εκεί αλλά όταν με το καλό ολοκληρωθεί θα ανέβει στην ταράτσα μαζί με μια περγκολα.

παιδια θελω την βοηθεια σας στην αναγεννηση κουφωματων ξυλου....

εχω ξεθωριασει απο χρονια και μεχρι τωρα εβαζα καθε 2-3 χρονια βερνικι νερου.
φετις σκοπευω να τα τριψω εντελως οποτε θα χρειαστω, χρωματισμο και βερνικωμα κτλ....

Τι να προτιμησω απο τις εξεις λυσεις?
http://www.bondex.gr/products/vernikia-eksoterikis-xrisis/
http://paints-tools.gr/index.php?route=product/product&path=34_86&product_id=98

βερνικι εμποτισμου νερου
βερνικι εμποτισμου διαλυτου
λαδι + βερνικι (πολυουρεθανης?)

καπου υπολογιζο το κοστος γιατι υπολογιζω καθε χερι να μου παρει 1,5 κιλο

καρδιακο... μολις ειδα την κατασταση στα παντζουρθα ενος ενοικιαζομενου που εχω.
δειτε με τι εχω να παλεψω (2 μπαλκονοπορτες μεσα εξω + 1 παραθυρο)

web-0660.jpg~original

δυο φορες περασμενο με βερνικι νερου (αρλιδια για εμποτιστικο πανω σε τριμμενο ξυλο) το καλοκαιρι του 2014
το καλο ειναι οτι το βερνικι ξεφλουδιζει με το χερι (φαινεται στα δεξια), το κακο ειναι οτι το ξυλο σε σημεια γκριζαρισε, οποτε θελει ΠΟΛΥ τριψιμο
(και χωρις ρευμα στο σπιτι)

σε τέτοιες περιπτώσεις που το τρίψιμο είναι δύσκολο, είναι καλό να επενδύουμε σε καλά βερνίκια για να κρατάνε περισσότερο, να μην σκάνε και να χρειάζονται μετά από 4-5 χρόνια ένα πέρασμα από πάνω.

τρίψιμο να φτάσεις στο ξύλο και 2 χέρια βερνίκι εμποτισμού και 2 χέρια ζελέ (εγώ προτιμώ τα adler, αλλά και τα bondex καλά είναι).

καρδιακο... μολις ειδα την κατασταση στα παντζουρθα ενος ενοικιαζομενου που εχω.
δειτε με τι εχω να παλεψω (2 μπαλκονοπορτες μεσα εξω + 1 παραθυρο)

web-0660.jpg~original

δυο φορες περασμενο με βερνικι νερου (αρλιδια για εμποτιστικο πανω σε τριμμενο ξυλο) το καλοκαιρι του 2014
το καλο ειναι οτι το βερνικι ξεφλουδιζει με το χερι (φαινεται στα δεξια), το κακο ειναι οτι το ξυλο σε σημεια γκριζαρισε, οποτε θελει ΠΟΛΥ τριψιμο
(και χωρις ρευμα στο σπιτι)

Τα βερνίκια νερού είναι μόνο για εσωτερικούς χώρους. Για εξωτερικούς μόνο διαλύτου. Βρωμάνε αλλά κρατάνε πάρα πολύ.
Εγώ με bondex είμαι καλυμμένος εδώ και μερικά χρόνια!

Απάντηση: Re: Βάψιμο ξύλου....

Τα βερνίκια νερού είναι μόνο για εσωτερικούς χώρους. Για εξωτερικούς μόνο διαλύτου. Βρωμάνε αλλά κρατάνε πάρα πολύ.

ας το πούμε επιεικώς .....παραπληροφόρηση.....

Απάντηση: Re: Βάψιμο ξύλου....

http://www.kraftpaints.gr/product.aspx?id=115&cat=4

Εως 7 χρόνια αντέχει, λέει.

Αλήθεια το λέει άλλος αυτό; π.χ. bondex, 3v3, adler ??
και αυτός που το λέει...έχει ένα σωρό παραμέτρους.....ξύλα με κατάλληλη προετοιμασία, 3 χέρια, να μην είναι σε δυσμενείς συνθήκες, να μην είναι σε νοτιοδυτικό προσανατολισμό κλπ....δηλ. απλά δεν ισχύει σε πραγματικές συνθήκες....για αυτό λέει το "έως" στην αρχή...

ΟΤΑν τελειωσω με το τριψιμο θα βαλω βενικι εμποτισμου διαλυτου. Ηδη εχψ ενα αχρωμο και ενα χρωματιστο για να δω τι μιγμα θα κανω για να πλησιασω στην αρχικη βαφη