VCB-100 CROSSOVER BOX! Αυτο ειναι εργαλειο!!!!

stavrosz

Supreme Member
4 November 2007
3,014
Αθηνα
vcb100titl.gif

Συνδεεις το ενισχυμενο σημα στο crossover (παθητικο και αναλογικο) παιζεις με ολες τους πιθανους συνδυασμους συχνοτητων σε συνθηκες πραγματικου παθητικου crossover και στελνεις απλα τα καλωδιακια σου σε μια Hi, μια Mid και Low εξοδο (και μαλιστα με επιλογη διπλου woofer).

vboxfilters.jpg

vboxconn.jpg

http://purebits.com/virtcross.html

ΔΥΣΤΥΧΩΣ (γιατι εχω αρρωστησει απο τοτε που το ειδα) το προιον πωλειται μονο στις ΗΠΑ και η εταιρεια δεν κανει διεθνεις αποστολες.
ΠΟΙΟΣ ΦΕΥΓΕΙ ΓΙΑ ΗΠΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ??????

Δεν είναι και καμία ιδιαίτερη κατασκευή, γιατί ακριβώς να το αγοράσει κάποιος; Τόσο δύσκολο είναι να υπολογίσεις ένα τόσο απλό κρος;

Re: Απάντηση: VCB-100 CROSSOVER BOX! Αυτο ειναι εργαλειο!!!!

Δεν είναι και καμία ιδιαίτερη κατασκευή, γιατί ακριβώς να το αγοράσει κάποιος; Τόσο δύσκολο είναι να υπολογίσεις ένα τόσο απλό κρος;
Ειναι η δυνατοτητα δοκιμης real time διαφορων επιλογων και συνδυασμων συχνοτητων, βαθμιδων, αντιστασεων κλπ (εκτος αν καποιος μαγος βγαζει το τελειο κροσσαρισμα μονο με τα χαρακτηριστικα των ηχειων).

Ναι όμως η ποιότητα των μεταβαλλόμενων πυκνωτών και αντιστάσεων που έχει κατ' εμέ δεν συγκρίνεται με καλά υλικά που μπορεί να χρησιμοποιησει ένας DIYης οπότε το αποτελέσμα θα είναι αρκετά αμφιβόλου ποιότητας. Επίσης δεν βλέπω για ποιόν λόγο κάποιος που έτσι και αλλιώς φτιάχνει κροσόβερ (σε τέτοιους δεν απευθύνεται;) δεν μπορεί να το φτιάξει μόνος του;

Mετάχειρο Μπέρι
Γύρω στο κατοστάρι

(μαντινάδα :grinning-smiley-043 )
Το κακο ειναι οτι το Behringer-αν δεν κανω λαθος- δεχεται μη ενισχυμενο σημα και με εξοδο προς τελικους ενισχυτες το στελνεις στα μεγαφωνα. Δεν εχω 3 τελικους... αλλιως θα το ειχα παρει παραυτα.

Το κακο ειναι οτι το Behringer-αν δεν κανω λαθος- δεχεται μη ενισχυμενο σημα και με εξοδο προς τελικους ενισχυτες το στελνεις στα μεγαφωνα. Δεν εχω 3 τελικους... αλλιως θα το ειχα παρει παραυτα.

Σωστά ολα αυτά.
Υπάρχει όμως το πρόβλημα των υλικών, όπως είπε και ο Άρης.
Το L3 πχ , είναι κρίσιμο για την απόδοση του συστήματος και σε τρείς δρόμους θα πρέπει να είναι ογκώδες (θα θες αρκετή αυτεπαγωγή για να κόβεις χαμηλά, οπότε είτε αέρος, είτε με πυρήνα, απαιτήται μέγεθος αν θέλουμε καλές επιδόσεις)
Δεν μου φαίνεται να χωράει εκεί μέσα ένα καλό και μεγάλο πηνίο.

Αν μιλάς για τρίδρομο θα μπορείς να απαλλαγείς απο τον "τρίτο δρόμο" που είναι ουσιαστικά το πρόβλημα, χωρίζοντας το φάσμα στα δύο με ένα ενεργό φίλτρο, συν ένα παθητικό, μεταξυ μίντ και τουίτερ. Αυτή η πρακτική ειναι αρκετά διαδεδομένη σε "καταξιωμένα" ηχεία του εμπορίου πχ AvandGarde, Martin Logan κλπ.

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι άλλος ένας τελικός ....