VDSL από τον ΟΤΕ

Απάντηση: VDSL απο τον ΟΤΕ

Αυτό είναι ακόμα χειρότερο.. Σημαίνει ότι κάνει και διακρίσεις μεταξύ των πελατών της! :D

Τις προάλλες έτυχε να είμαι πάνω από το uT ενώ κατέβαζε.. με το που πήγε 12:00 από 250-300ΚBps πήγε καρφί στο 1.3MBps.... Μιλάμε ακαριαία.

Αυτό είναι δύο φορές χειρότερο!!! :smash:
Μέχρι και και διακρίσεις στους ήδη "περιορισμένους" κάνουνε! Εσένα 250, εμένα 120!!!! :damnyou:

Re: VDSL απο τον ΟΤΕ

Το καλύτερο σίγουρα είναι να μην υπάρχουν όρια, το utilisation των γραμμών να είναι στο 60-70%. Αλλά όταν αυτό δε γίνεται, από το να σέρνονται όλοι για να τερματίζουν τα λιτσέρια με τα torrent με τα εκατοντάδες connections, προτιμώ να σέρνονται τα λιτσέρια. Από αυτή την οπτική γωνία λοιπόν, μπράβο στη HoL.

Πάνο, το καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, και θα συμφωνούσα μαζί σου αν ήταν ακόμα 1995 και το πανάκριβο bandwidth το κυνηγούσαν όλοι οι ISPs με το δίκαννο.

Αλλά εν έτη 2011 και τη στιγμή που κανένας άλλος ISP δεν έχει τέτοια θέματα bandwidth ώστε να χρειάζεται να κάνει traffic shaping, θεωρώ πολύ μεγάλο φάουλ αυτό που κάνει η HOL και σαφέστατα λόγο για να μην την προτιμήσει ο κόσμος.

Να αγοράσει bandwidth ώστε να φτάσει το επίπεδο των άλλων ISPs, όχι να βρίσκει τρόπους να καλύψει την ανεπάρκεια της υποδομής της υποβιβάζοντας τις υπηρεσίες που παρέχει σε κάποιους πελάτες της.

Απάντηση: Re: VDSL απο τον ΟΤΕ

Το καλύτερο σίγουρα είναι να μην υπάρχουν όρια, το utilisation των γραμμών να είναι στο 60-70%. Αλλά όταν αυτό δε γίνεται, από το να σέρνονται όλοι για να τερματίζουν τα λιτσέρια με τα torrent με τα εκατοντάδες connections, προτιμώ να σέρνονται τα λιτσέρια. Από αυτή την οπτική γωνία λοιπόν, μπράβο στη HoL.
Εγώ δεν έχω τέτοιο θέμα με τη HOL, ανεβοκατεβάζω 24/7 full speed

...για να τερματίζουν τα λιτσέρια με τα torrent με τα εκατοντάδες connections, προτιμώ να σέρνονται τα λιτσέρια...

λιτσέρια = leachers
χαχαχαχα! Αθανατη ελληνικη γλωσσα!!!!! :Banane0:

λιτσέρια = leachers
χαχαχαχα! Αθανατη ελληνικη γλωσσα!!!!!

Τα'σπασε η ατάκα. Θα το χρησιμοποιώ κι εγώ! :-D

Πάνο, το καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, και θα συμφωνούσα μαζί σου αν ήταν ακόμα 1995 και το πανάκριβο bandwidth το κυνηγούσαν όλοι οι ISPs με το δίκαννο.

Αλλά εν έτη 2011 και τη στιγμή που κανένας άλλος ISP δεν έχει τέτοια θέματα bandwidth ώστε να χρειάζεται να κάνει traffic shaping, θεωρώ πολύ μεγάλο φάουλ αυτό που κάνει η HOL και σαφέστατα λόγο για να μην την προτιμήσει ο κόσμος.

Να αγοράσει bandwidth ώστε να φτάσει το επίπεδο των άλλων ISPs, όχι να βρίσκει τρόπους να καλύψει την ανεπάρκεια της υποδομής της υποβιβάζοντας τις υπηρεσίες που παρέχει σε κάποιους πελάτες της.

Η άποψή μου έχει κατατεθεί, διαφωνώ με τα πακέτα "ως 24" για όλους. Πρωτ' απ' όλα είναι άδικα. Γιατί εγώ που είμαι στα 3,5km από το Ε/Κ να κατεβάζω με 6-7Mbit και ο άλλος με 24, να πληρώνουμε την ίδια τιμή; Θα πρέπει να γίνουν πακέτα με βάση την ποιότητα και την αξιοπιστία της υπηρεσίας, ενδεχομένως και με κάποια όρια στο download. Τα "κατεβάζω μέρα-νύχτα 24Mbit" πρέπει κάποιος να τα πληρώσει, και σίγουρα δε θέλω και δε πρέπει να είμαι εγώ που συγχρονίζω στα 7Mbit και απλώς θέλω να σερφάρω αξιοπρεπώς και να βλέπει η κόρη μου βιντεάκια των Mazoo και των Ζουζουνιών από το γιουτιούμπι χωρίς να σπάει κάθε 30 δευτερόλεπτα.

ΥΓ: λιτσέρια, από το αγγλικό leecher, από το leech, βδέλλα.

Η άποψή μου έχει κατατεθεί, διαφωνώ με τα πακέτα "ως 24" για όλους. Πρωτ' απ' όλα είναι άδικα. Γιατί εγώ που είμαι στα 3,5km από το Ε/Κ να κατεβάζω με 6-7Mbit και ο άλλος με 24, να πληρώνουμε την ίδια τιμή; Θα πρέπει να γίνουν πακέτα με βάση την ποιότητα και την αξιοπιστία της υπηρεσίας, ενδεχομένως και με κάποια όρια στο download. Τα "κατεβάζω μέρα..

Δυστυχως το προβλημα με τις διαφημιζομενες ταχυτητες και τις πραγματικες εχει χιλιοειπωθει και ειναι ενα μεγαλο ζητημα στην Αγγλια και στις υπολοιπες χωρες στην ευρωπη.
Η Virgin για παραδειγμα (πρωην NTL) στην Αγγλια διαφημιζε ταχυτητες εως 50mbit σε περιοχες που παιρνουν απο την ιδιωτικη οπτικη ινα της εταιριας και ταχυτητες εως 8mbit σε περιοχες που χρησιμοποιουν νοικιασμενες γραμμες της BT (αγγλικος ΟΤΕ)

Οι ταχυτητες ομως ΠΟΤΕ δεν εφταναν τις διαφημιζομενες. Τα 50mbit ζητημα ηταν να εφταναν 25-30mbit αληθινη ταχυτητα και υπηρχαν και συχνα στιγμες (σε ωρες αιχμης συνηθως) που εφτανε να πεφτει και κατω απο 10mbit

Αυτο συμβαινει κυριως στο μεγαλο traffic που υπαρχει μιας και εκει το ιντερνετ ειναι εξαιρετικα διαδεδομενο και οχι τοσο στην ποιοτητα της γραμμης (αν και υπαρχει και εκει θεμα σε μερικες περιπτωσεις)
Οι εταιρειες λοιπον για να προσπαθησουν να περιορισουν τον ογκο του traffic πουλανε πακετα συνδρομων με max allowance στα ποσα Gιgabyte μπορεις να κατεβασεις τον μηνα. Επισης σε ωρες αιχμης κοιτανε να μειωσουνε την ταχυτητα σε ολους ωστε να κρατησουν εναν μεσο ορο στην ταχυτητα ολων

Γι'αυτό πολλές εταιρίες δίνουν και έως 8 ή έως 6! Από τη στιγμή που συγχρονίζεις στα 7 ζήτα να σε πάνε σε πακέτο των 8 και μη παραμένεις άδικα στο πακέτο των 24 και συγχρονίζεις μόνο στα 7 ενώ πληρώνεις για 24! Αν η εταιρία σου δεν σου δίνει 8 αλλά σου δίνει ή 2 ή 24 τότε άλλαξε εταιρία. Τουλάχιστον να δίνεις λιγότερα χρήματα!

Γι'αυτό πολλές εταιρίες δίνουν και έως 8 ή έως 6! Από τη στιγμή που συγχρονίζεις στα 7 ζήτα να σε πάνε σε πακέτο των 8 και μη παραμένεις άδικα στο πακέτο των 24 και συγχρονίζεις μόνο στα 7 ενώ πληρώνεις για 24! Αν η εταιρία σου δεν σου δίνει 8 αλλά σου δίνει ή 2 ή 24 τότε άλλαξε εταιρία. Τουλάχιστον να δίνεις λιγότερα χρήματα!

Συνηθως τα προβλεπουν κατι τετοια οι εταιρειες και σου βαζουν cap (περιορισμο) στην ταχυτητα σου. Ετσι αν εχεις 24 και συγχρονιζεις 7
αν εχεις 8 θα συγχρονιζεις στα 3-4 (για πχ)

Η λογικη του connx ειναι (2 ταχυτητα = περιορισμος και να συχρονιζεις 1 με 1,5)
(24 ταχυτητα = χωρις περιορισμους, παρε οτι μπορεις να πιασεις απο το δικτυο της περιοχης σου)

Βεβαια αν εχεις 24αρα, φανταζομαι θα πιανεις 7 μονο για μερικες ωρες τις ημερας και αλλες ωρες θα βελτιωνετε η ταχυτητα

Πιάνει 7 γιατί τόσο του επιτρέπουν τα χαρακτηριστικά της γραμμής και δεν έχει να κάνει με την ώρα της μέρας. Εγώ ας πούμε που είμαι αρκετά μακριά από το dslam συγχρονιζω στα 800Kbps (ούτε καν 1Mbps) και πληρώνω φυσικά "έως 24"....

Μπορείς πάντα να αλλάξεις πακέτο και εταιρία προκειμένου να πληρώνεις λιγότερα...
Υπάρχουν αρκετοί πάροχοι που δίνουν διάφορες ταχύτητες (π.χ. OTE, Cyta, κτλ.). Όσοι λοιπόν θεωρείτε ότι αδικείστε μπορείτε πολύ απλά να επιλέξετε.
Όσο για τις ταχύτητες τις οποίες θα πιάνετε με την ADSL και μελλοντικά την VDSL γραμμή σας θυμηθείτε ότι ειναι Best Effort.

Απάντηση: VDSL απο τον ΟΤΕ

Το θέμα έχει θαυτεί/χαθεί για τα καλά στο site :D...
το 2016 και ΑΝ όλα πάνε καλά(!) θα έχει vdsl
ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΟΥΤΕ ΤΟ 16 ΘΑ ΧΟΥΜΕ "ΓΡΗΓΟΡΟ" internet στην :fahne90:

Στα όρια νέου ηράκλειου/νέας Ιωνίας έσκαβαν πριν 1 μήνα περίπου, αλλά δυστυχώς ήταν η ΕΥΔΑΠ.

Πως έλεγαν για internet μέσω του ρεύματος. Πρέπει να βγάλουν και ένα μέσω του νερού (η ταχύτητα θα εξαρτάται από την πίεση) :BDGBGDB55:

Και μία μέσω του δικτύου αποχέτευσης! Έτσι ώστε αν το internet είναι σκ@τ@ να ξέρουμε τι φταίει!!!

:laugh::laugh::laugh: