VDSL από τον ΟΤΕ

Re: Απάντηση: VDSL απο τον ΟΤΕ

Βέβαια όπως είπε και ένα παιδί παραπάνω, υποτίθεται ότι θα πρέπει να αυξήσει και το bandwidth προς τα έξω ο provider, διότι έτσι και πλακώσουν όλοι να κατεβάζουν, στο τέλος θα κατεβάζουμε πάλι με 10, αλλά θα πληρώνουμε για 100....

Οι ISPs έχουν εμπειρία από τις μέχρι τώρα αναβαθμίσεις που έχουν κάνει κατά καιρούς στις ADSL τους, και ξέρουν τι τους παίρνει και τι δεν τους παίρνει να δώσουν.

Δεκαπλασιασμός της ταχύτητας στον πελάτη δεν σημαίνει δεκαπλασιασμός στο απαιτούμενο bandwidth με το εξωτερικό, για διάφορους λόγους.

Απάντηση: VDSL απο τον ΟΤΕ

Απ' ότι ξέρω οι μεγάλες απώλειες είναι από τα ΚΑΦΑΟ μέχρι τα dslam. Αυτό εφόσν θα αλλαχθεί με οπτικές ίνες νομίζω θα είναι εφικτό να μιλάμε για τέτοιες ταχύτητες.

Βέβαια όπως είπε και ένα παιδί παραπάνω, υποτίθεται ότι θα πρέπει να αυξήσει και το bandwidth προς τα έξω ο provider, διότι έτσι και πλακώσουν όλοι να κατεβάζουν, στο τέλος θα κατεβάζουμε πάλι με 10, αλλά θα πληρώνουμε για 100....

Το bandwidth είναι περίπου 10Gbps για κάθε ΚΑΦΑΟ(λίγο παραπάνω)δεν θα υπάρξει πρόβλημα με το bandwidth.Κατά την γνώμη μου,το μεγάλο πλήγμα θα το πάθουν οι συνδρομητές άλλων εταιριών που δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το εν λόγω σύστημα.

Το bandwidth είναι περίπου 10Gbps για κάθε ΚΑΦΑΟ(λίγο παραπάνω)δεν θα υπάρξει πρόβλημα με το bandwidth.Κατά την γνώμη μου,το μεγάλο πλήγμα θα το πάθουν οι συνδρομητές άλλων εταιριών που δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το εν λόγω σύστημα.

το θέμα ειναι στο backbone με εξωτερικό οπου πριν λίγο καιρο, τα 10Gbps (όσο θα έχει 1 καφάο) αποτελούσαν όλο το bandwidth κορμού! (και δεν νομίζω να έχουμε τρομερές αλλαγες..άντε τα 10 να έχουν γίνει 100Gbps, ξέρουμε πόσο έχει ο OTE?)

(οι συνδρομητές άλλων εταιριών θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν φυσικα μέσω χονδρικής που θα πουλάει ο ΟΤΕ στους εναλλακτικούς!)

Last edited:

Οπότε στην ουσία για να δοθεί ευρέως, πρέπει να περιμένουμε να σκαφτούν όλοι οι δρόμοι για να τραβήξουν οπτικές ίνες από το κάθε ΚΑΦΑΟ στο κέντρο;

Re: VDSL απο τον ΟΤΕ

ναι Τάσο...καλό 2012 (αν όλα πάνε καλα!)

τα καφάο θα αντικατασταθούν ή απο νέα

ss20100708162853.png

ή θα μείνει το παλιό με το έχτρα VBOX απο πάνω του

ss20100708163005.png

όπου δείτε αυτά σημαίνει οτι γίνεται πρόοδος!

Last edited:

Μπορεις να ανεβασεις εικονα απο τα στατιστικα του router σου;

Απάντηση: Re: VDSL απο τον ΟΤΕ

αυτό είναι το σωστό διάγραμμα..
ss20100708152629.png

250mbit αν είσαι τυχερός με καλό χαλκό και κάπου στα 80-100μέτρα από το καφάο ;)

Πάντως αν αληθεύει και στην πράξη το διάγραμμα αυτό, μια τρύπα στο νερό θα κάνω με VDSL2 διότι απέχω από το dslam 2200 μέτρα (μετρημένο από τον ΟΤΕ). Και με την VDSL θα συγχρονίζω λιγότερο απ' ότι τώρα!

Re: Απάντηση: Re: VDSL απο τον ΟΤΕ

Πάντως αν αληθεύει και στην πράξη το διάγραμμα αυτό, μια τρύπα στο νερό θα κάνω με VDSL2 διότι απέχω από το dslam 2200 μέτρα (μετρημένο από τον ΟΤΕ). Και με την VDSL θα συγχρονίζω λιγότερο απ' ότι τώρα!

αυτό που θα πρέπει να μετρήσεις πλέον είναι η απόσταση απο το ΚΑΦΑΟ σου και όχι απο το DSLAM, αφού το VDSL2 είναι στα πλαίσια του FTTC (Fiber To The Cabinet) ;)

αυτά τα καφάο που έστειλα πιο πάνω, έχουν μέσα τους και mini-dslams

αυτά είναι μέτρα χαλκού γενικά.

τα μέτρα χαλκού στην παρούσα φάση είναι απο το σπίτι μεχρι το καφάο, άρα σπίτι-καφάο.

αυτά είναι μέτρα χαλκού γενικά.

τα μέτρα χαλκού στην παρούσα φάση είναι απο το σπίτι μεχρι το καφάο, άρα σπίτι-καφάο.

Α εντάξει τότε . Αν είναι σπίτι-καφάο την έχουμε σίγουρη την 100άρα !! :award:

Απάντηση: Re: Απάντηση: VDSL απο τον ΟΤΕ

το θέμα ειναι στο backbone με εξωτερικό οπου πριν λίγο καιρο, τα 10Gbps (όσο θα έχει 1 καφάο) αποτελούσαν όλο το bandwidth κορμού! (και δεν νομίζω να έχουμε τρομερές αλλαγες..άντε τα 10 να έχουν γίνει 100Gbps, ξέρουμε πόσο έχει ο OTE?)

(οι συνδρομητές άλλων εταιριών θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν φυσικα μέσω χονδρικής που θα πουλάει ο ΟΤΕ στους εναλλακτικούς!)

Δεν θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν,νομικά ο ΟΤΕ μπορεί να τους το απαγορεύσει,δεν θα μπορούσε σε περίπτωση που γινοταν το ftth,και για αυτόν τον λόγο δεν έγινε.

Όπως προαναφέραμε δεν παίζει κανένα ρόλο η απόσταση από το dslam αλλά από το ΚΑΦΑΟ.Βέβαια έχει γίνει λάθος και σε αυτό το διάγραμμα,επειδή το adsl δεν χρησιμοποιεί από το dslam μεχρι το σπίτι σου καθόλου οπτική.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: VDSL απο τον ΟΤΕ

[/B]
Δεν θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν,νομικά ο ΟΤΕ μπορεί να τους το απαγορεύσει,δεν θα μπορούσε σε περίπτωση που γινοταν το ftth,και για αυτόν τον λόγο δεν έγινε.

εννοώ ,όπως γίνεται με τις συνεγκαταστάσεις των LLU γραμμών, έτσι θα μπορεί και κάθε εναλλακτικός να προσθέσει το δικό του VDSL2 mini-dslam με την δική του οπτική ίνα στο καφάο για να δώσει αντίστοιχη υπηρεσία.

Ναι,αλλά για να περάσει ο κάθε εναλακτικός οπτική ίνα(ιδιόκτητο δίκτιο όπως διαφημίζουν)χρειάζεται κεφάλαιο,και πίστεψε με,επειδή ξέρω τι χρωστάνε,δεν το διαθέτουν,ούτε δια ροπάλου να σκευτόσαστε ότι τα επόμενα 5 τουλάχιστον χρόνια οι εναλακτικοί θα δώσουν VDSL2.

Ναι,αλλά για να περάσει ο κάθε εναλακτικός οπτική ίνα(ιδιόκτητο δίκτιο όπως διαφημίζουν)χρειάζεται κεφάλαιο,και πίστεψε με,επειδή ξέρω τι χρωστάνε,δεν το διαθέτουν,ούτε δια ροπάλου να σκευτόσαστε ότι τα επόμενα 5 τουλάχιστον χρόνια οι εναλακτικοί θα δώσουν VDSL2.

Δεν πρόκειται να μείνει στον αέρα αυτό το θέμα. Απλά στη "χειρότερη" να χρησιμοποιήσουν εικονική συνεγκατάσταση ή μεταπώληση bitstream οι υπόλοιποι πάροχοι. Εκκρεμούν θέματα με την ΕΕΤΤ για το ζήτημα.

Βέβαια είμαι λιγότερο σίγουρος ότι θα προχωρήσει σε εμπορική διάθεση το 2010 ο ΟΤΕ, για διάφορους λόγους ;) (2011+ ίσως)

ΥΓ: Για μεγάλου εύρους κάλυψη, Αττική και Θεσσαλονίκη μόνο έστω, ούτε ο ΟΤΕ διαθέτει απροβλημάτιστα τους πόρους που απαιτούνται. Και καθώς το προϊόν θα είναι πιο "premium" από το ADSL2+, και για να βγάλει τα λεφτά του θα πρέπει να διατίθεται σε τιμές π.χ. 70+ / μήνα, έχουμε ένα άλλο σημείο ενδιαφέροντος εδώ: Πόσοι θα το πλήρωναν αυτό. Η απάντηση είναι "λιγότεροι απ' ότι θα έπρεπε", λόγω και της γενικότερης κρίσης στη χώρα.

Οπότε: Επένδυση <πολλών εκατομμυρίων > για να μην αποσβεστεί καν? Ούτε καν ο ΟΤΕ δεν θα το έκανε αυτό αβίαστα...

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: VDSL απο τον ΟΤΕ

Δεν πρόκειται να μείνει στον αέρα αυτό το θέμα. Απλά στη "χειρότερη" να χρησιμοποιήσουν εικονική συνεγκατάσταση ή μεταπώληση bitstream οι υπόλοιποι πάροχοι. Εκκρεμούν θέματα με την ΕΕΤΤ για το ζήτημα.

Βέβαια είμαι λιγότερο σίγουρος ότι θα προχωρήσει σε εμπορική διάθεση το 2010 ο ΟΤΕ, για διάφορους λόγους ;) (2011+ ίσως)

ΥΓ: Για μεγάλου εύρους κάλυψη, Αττική και Θεσσαλονίκη μόνο έστω, ούτε ο ΟΤΕ διαθέτει απροβλημάτιστα τους πόρους που απαιτούνται. Και καθώς το προϊόν θα είναι πιο "premium" από το ADSL2+, και για να βγάλει τα λεφτά του θα πρέπει να διατίθεται σε τιμές π.χ. 70+ / μήνα, έχουμε ένα άλλο σημείο ενδιαφέροντος εδώ: Πόσοι θα το πλήρωναν αυτό. Η απάντηση είναι "λιγότεροι απ' ότι θα έπρεπε", λόγω και της γενικότερης κρίσης στη χώρα.

Οπότε: Επένδυση <πολλών εκατομμυρίων > για να μην αποσβεστεί καν? Ούτε καν ο ΟΤΕ δεν θα το έκανε αυτό αβίαστα...

Οι τιμές θα κυμαίνονται το μέγιστο στα 40 ευρώ τον μήνα για τα 100mbps.

Ωραία όλα αυτά που γράφετε παιδιά αλλά με τους ΧΡΟΝΟΥΣ ΑΠΟΚΡΙΣΗΣ τι γίνεται, κάποιον που δεν τον ενδιαφέρει τόσο πολύ να κατεβάζει και τον ενδιαφέρουν τα pings τι γίνεται ;

Μήπως η adsl2+ σε συνδυασμό με fastpath έχει καλύτερη απόδοση από μια vdsl ;

@lagman

ακόμα και interleaved να είναι το VDSL ,θα θυσιάσεις τα δεκάδες mbit για λίγα msec παραπάνω?! έτσι και αλλιώς οι περισσότερες ADSL2+ σε interleaved παίζουν!

μπορείς dermitzakis να μας στείλεις ένα ping από το www.otenet.gr?

@lagman

ακόμα και interleaved να είναι το VDSL ,θα θυσιάσεις τα δεκάδες mbit για λίγα msec παραπάνω?! έτσι και αλλιώς οι περισσότερες ADSL2+ σε interleaved παίζουν!

μπορείς dermitzakis να μας στείλεις ένα ping από το www.otenet.gr?
Το interleaved αναβοιώνει εξαιτίας των iptv. Θα πρέπει ο κόσμος να έχει την επιλογή από μόνος του. Ακόμα και η ξεπεσμένη forthnet έβαλε επιτέλους fast path. Δε νοείται πλέον adsl χωρίς fast path, κατά τη γνώμη μου. Επίσης αν χρειαστεί να επιλέξω ανάμεσα στα 100 mbit +inteleaved και 24+ fast path δεν υπάρχει περίπτωση να πάω στα 100. Ελπίζω να μη χρειαστεί να βρεθώ σε αυτή τη θέση...

Last edited: