VDSL από τον ΟΤΕ

ναι αλλά σε κάποιο print screen σε άλλο site πάνω από τα100/200 που βλέπω εγώ έλεγε 300/500/1000

Μολις ειδα τη διαφήμιση. Λεει ως 200 απο 20/11 διάθεση.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: VDSL από τον ΟΤΕ

Προχθες, μετα απο αποσυνδεσεις ιντερνετ, μου εκαναν το τηλεφωνο voip (Speedport), αυτο σημαινει οτι αναμενεται και vdsl στην περιοχη μου; Τωρα παντως λεει μη διαθεσιμο.
Επισης, η ταχυτητα επεσε στα 6-8 (απο 11) - ετσι γινεται λογω voip ή ξαναδηλωνω βλαβη;

Λίγο κουλό μου ακούγετε (χωρίς να ξέρω και πολλά από τηλεπικοινωνίες).

Είχε αποσυνδέσεις το internet και τώρα θα έχει και το τηλέφωνο αν δεν είναι σταθερή η γραμμή ?

Η ταχύτητα μπορεί να έπεσαι για γιατί σε έβαλαν σε πιο χαμηλό profile για να μην έχεις αποσυνδέσεις.

Απάντηση: Re: VDSL από τον ΟΤΕ

Προχθες, μετα απο αποσυνδεσεις ιντερνετ, μου εκαναν το τηλεφωνο voip (Speedport), αυτο σημαινει οτι αναμενεται και vdsl στην περιοχη μου; Τωρα παντως λεει μη διαθεσιμο.
Επισης, η ταχυτητα επεσε στα 6-8 (απο 11) - ετσι γινεται λογω voip ή ξαναδηλωνω βλαβη;

Καμιά σχέση.
Απλά ήρθαν για βλαβη και στο εκαναν παράλληλα voip.
Ίσως το προφίλ να ήταν οριακό γι αυτό και να έβγαζε λάθη η γραμμή, οπότε και σου έβαλαν κάποιο χαμηλοτερο για να μην έχεις πρόβλημα

Re: Απάντηση: Re: VDSL από τον ΟΤΕ

Μπορείς να μας ανεβάσεις ένα screenshot από τα στοιχεία του modem; Το VoIP δεν συνδέεται κάπως με μείωση στη ταχύτητα.

Έχει ανέβει σελίδα με έλεγχο διαθεσιμότητας. Πάντως ακόμα και σε έλεγχο με τηλέφωνο φίλου, που είναι δίπλα σε καμπίνα και έχει attainable περίπου 100, του έχει Χ στα 100,200 οπότε μάλλον δεν δουλεύει σωστά ακόμα.

Έχεις κάποιο link;

Όσο κοίταξα δεν βλέπω τπτ για έλεγχο διαθεσιμότητας πάνω από 50

(αν και φαντάζομαι απο αύριο, που θα ανακοινώσουν επίσημα τα πακέτα, θα βρίσκεται εύκολα)

Μάλιστα ....

Άρα άλλαξαν την ονομασία από vdsl σε fiber ...

Μέχρι χθες , τι χθες .. σήμερα ξημερώματα που κοίταζα , μου έδινε μη διαθέσιμο το 50αρι , όταν το συμβόλαιο που εχω εδώ και 1 1/2 χρόνο είναι για 50...
Σήμερα το πρωί μου δίνει διαθέσιμο και το 50αρι με τα λεφτά που ήδη πληρώνω

Η διαφορά είναι στην εγγυημένη ταχύτητα
Εγώ κλειδώνω στα 36 και 5 , αντί για 50
Σύμφωνα με το FAQ τους , ή τους παίρνω τηλεφωνο και τους ανακατεύω να με φτιάξουν (χλωμό ) ή μου αλλάζουν το συμβόλαιο στο 30

Το καλύτερο είναι στα πακέτα τους ....
42,24 το 30αρι XL (απεριόριστα σταθερά και 360 κινητά) και ... κρατηθητε ....

42,53 το 50αρι XL

Θεοί .....

παντως αυτο το πραγμα με την εγγυημενη ταχυτητα ειναι πολυ μουφα. Απλα γενικα οπως εχουμε ηδη παρατηρησει, οσοι περνουν απο καμπινα συγχρονιζουν σχεδον στο οριο. Οσοι ειναι πανω σε αστικο κεντρο ομως χανουν αρκετα αναλογα με την αποσταση. Δηλαδη τι θα κανουν τωρα που λενε "εγγυημενη ταχυτητα". Θα φτιαξουν καινουρια καμπινα επειδη μου εγγυηθηκαν την ταχυτητα;

παντως αυτο το πραγμα με την εγγυημενη ταχυτητα ειναι πολυ μουφα. Απλα γενικα οπως εχουμε ηδη παρατηρησει, οσοι περνουν απο καμπινα συγχρονιζουν σχεδον στο οριο. Οσοι ειναι πανω σε αστικο κεντρο ομως χανουν αρκετα αναλογα με την αποσταση. Δηλαδη τι θα κανουν τωρα που λενε "εγγυημενη ταχυτητα". Θα φτιαξουν καινουρια καμπινα επειδη μου εγγυηθηκαν την ταχυτητα;

Απλά θα σου κάνουν δωρεάν υποβάθμιση χωρίς ρήτρα.

Λοιπόν, έχουμε τιμούλα, 100Mbps του ΟΤΕ απερ. σταθερά, 30λ κινητά, 52 ευρώ με φπα και τον φόρο σταθερής.

Μια διόρθωση, βλέπω ότι πλέον θα έχει ή 120 ή 480 λεπτά προς κινητά.

Last edited:
Βλέπω στο Excel την καμπίνα στο χωριό μου να μην την εχει μέσα. Τι θα πει αυτό ότι θα γίνει αργότερα αναβάθμιση;

send from my nexus 5 using Tapatalk

Βλέπω στο Excel την καμπίνα στο χωριό μου να μην την εχει μέσα. Τι θα πει αυτό ότι θα γίνει αργότερα αναβάθμιση;

Αναθέσεις εκ νέου θα γίνονται ανά εξάμηνο οπότε απλά περιμένεις. Υπάρχει μια καλή περίπτωση να ανήκεις στις λευκες αγροτικές με το rural, οι 2 αναθεσεις στον ΟΤΕ ολοκληρώθηκαν, η μια στην Ιντρακατ ναυάγησε, πρέπει να δούμε τι θα γίνει.

Αναθέσεις εκ νέου θα γίνονται ανά εξάμηνο οπότε απλά περιμένεις. Υπάρχει μια καλή περίπτωση να ανήκεις στις λευκες αγροτικές με το rural, οι 2 αναθεσεις στον ΟΤΕ ολοκληρώθηκαν, η μια στην Ιντρακατ ναυάγησε, πρέπει να δούμε τι θα γίνει.
Το rural έγινε το καλοκαίρι είχαν σκάψει τους δρόμους κεντρικά

Σκάψανε τους δρόμους κεντρικά, ζήτησε η ιντρακατ να συνδέσει τις καμπίνες ασυρματικά, δεν πήρε ποτέ άδειες και ναυάγησε το όλο project.

Ναι αλλά θα δίνουν από ΑΚ;
Άσε που το 200/20 ζαχαρωνω. Το 100 δίνει μόνο 10 νομίζω

Οι ταχύτητες (περα από το απλό VDSL) ειναι
10/100
20/200

Από καμπίνα μονο..

Υπομονή παντως παιδια. Εχουμε πολύ μέλλον

Στην ευρώπη όπου πήγα το download ήταν ίδιο με το upload τρομερά βολικό και χρήσιμο.
Εδώ πάλι να πρωτοπορούμε αρνητικά.

Από VDSL Vectoring πακετα δεν θα δεις symmetric upload/download
Κάτσε να φτάσει η οπτική ίνα στην οικία και βλέπουμε..

Έχει αυξηθεί το SNR, πάρε ένα τηλέφωνο την τεχνική υποστήριξη και ζήτηση SNR 8 ή ελεύθερο προφίλ. Αυτή τη στιγμή είσαι σε troubleshooting.

Από VDSL Vectoring πακετα δεν θα δεις symmetric upload/download
Κάτσε να φτάσει η οπτική ίνα στο σπιτι και βλέπουμε...

Στο VDSL έχεις τη δυνατότητα να προσαρμόσεις το φάσμα όσον αφορά upstream/downstream, στο προφίλ 17a μπορείς να φτάσεις μέγιστο θεωρητικό 100/100, ο ΟΤΕ έχει επιλέξει στις καμπίνες να δίνει μεγαλύτερο φάσμα στο downstream, έχοντας ένα θεωρητικό μέγιστο 150/50.