VDSL από τον ΟΤΕ

Re: VDSL απο τον ΟΤΕ

Εγώ θα έλεγα για "μας" φροντίζει. Και τονίζω το "μας"... -bye-

Πραγματικα νομιζεις οτι η αποφαση τις ΕΕΤΤ ειναι για να προστατεψει εμας τον καταναλωτη ?

Οταν ο ΟΤΕ εστρωνε το χαλκο δεν ηταν ιδιωτικη εταιρια, ανηκε στο λαο. Απλα σημερα ακουγεται λαθος ετσι οπως εθεσα την απαντηση.

Πραγματικα νομιζεις οτι η αποφαση τις ΕΕΤΤ ειναι για να προστατεψει εμας τον καταναλωτη ?

H ΕΕΤΤ έχει πάντα δίκιο. H ΕΕΤΤ έχει πάντα δίκιο. H ΕΕΤΤ έχει πάντα δίκιο. H ΕΕΤΤ έχει πάντα δίκιο. H ΕΕΤΤ έχει πάντα δίκιο. H ΕΕΤΤ έχει πάντα δίκιο.
H ΕΕΤΤ έχει πάντα δίκιο. H ΕΕΤΤ έχει πάντα δίκιο.
Η forthnet να "περνάει καλά και οι άλλοι να ..." Ουψς αυτό μου ξέφυγε. Πάμε πάλι:
H ΕΕΤΤ έχει πάντα δίκιο. H ΕΕΤΤ έχει πάντα δίκιο. H ΕΕΤΤ έχει πάντα δίκιο. H ΕΕΤΤ έχει πάντα δίκιο. H ΕΕΤΤ έχει πάντα δίκιο. H ΕΕΤΤ έχει πάντα δίκιο. H ΕΕΤΤ έχει πάντα δίκιο. H ΕΕΤΤ έχει πάντα δίκιο. H ΕΕΤΤ έχει πάντα δίκιο.

Ναι. Γιατί να πιστέψω το αντίθετο;

Γιατι αν προσεξεις καλυτερα τις αποφασεις τις κατα καιρους, πιστευω θα δεις ποιους πραγματικα προστατευει.
Ο φιλος evagelos πιο πανω το εχει πιασει το νοημα.

Επειδή τις παρακολουθώ λιγάκι, δεν βλέπω κάτι αρνητικό. Περισσότερο "κλίμα" βλέπω να υπάρχει εναντίων των εναλλακτικών, για λόγους που δεν καταλαβαίνω... Και ταυτόχρονα μια τάση "αγιοποίησης" του ΟΤΕ...

Και εγω δεν το καταλαβαινω , μια χαρα υπηρεσιες προσφερουν και οι εναλλακτικοι.

(Τωρα αν στις 3 το μεσημερι με Forthnet εχεις 25 ms ping και 12 mbps και το βραδυ εχεις 190 ms ping και 3 mbps μαλλον φταιει ο αναδρομος Ερμης.:flipout:)

Οταν λες "κλιμα" εννοεις απο τους χρηστες η απο την ΕΕΤΤ?

ΟΜΕ-ΟΤΕ: Οι παρεμβάσεις της ΕΕΤΤ οδηγούν στην εξόντωση του ΟΤΕ

NAFTEMPORIKI.GR Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011 14:46

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο ΟΜΕ-ΟΤΕ τη λήψη Προσωρινών Μέτρων που αποφάσισε η EEET σε ό,τι αφορά την παροχή από τον ΟΤΕhttp://www.avclub.gr/markets/quotestories.asp?id=OTEr.AT υπηρεσιών χονδρικής ευρυζωνικής πρόσβασης μέσω δικτύου πρόσβασης, στο οποίο έχει εγκαταστήσει και λειτουργεί οπτική ίνα μέχρι τον υπαίθριο κατανεμητή (FTTN/VDSL).
Οπως αναφέρει, η απόφαση αυτή, μεταξύ άλλων, επιβάλλει στον ΟΤΕ την Υποχρέωση Παροχής Χονδρικής Ευρυζωνικής Πρόσβασης και Χρήσης Ειδικών Ευκολιών Δικτύου στους εναλλακτικούς παρόχους και την υποχρέωση αποχής για διάστημα 6 μηνών, από τη διάθεση λιανικών υπηρεσιών ευρυζωνικής πρόσβασης, που αντιστοιχούν στις προαναφερθείσες υπηρεσίες χονδρικής.
«Επιτέλους έλεος. Κανένας πάροχος δεν επενδύει ούτε ευρώ απλά περιμένει ο ΟΤΕ να επενδύσει για να εκμεταλλευτεί και να λεηλατήσει τις υποδομές του ελέω ΕΕΤ» σημειώνει η ΟΜΕ-ΟΤΕ και επισημαίνει πως πλέον η διοίκηση του ΟΤΕ μετά από την απόφαση αυτή εξετάζει το «πάγωμα» της επένδυσης στο VDSL ύψους 90 εκατ. Ευρώ για τη διετία 2010-2012.
«Η ΟΜΕ-ΟΤΕ έχει επανειλημμένα τονίσει ότι οι παρεμβάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής οδηγούν στην εξόντωση του ΟΤΕ» προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μην ξεχνάμε ότι οι εναλλακτικοί έχουν το 78% των γραμμών > 2 Mbps, ενώ ο ΟΤΕ το 22%. Όλο και κάποια μικροπροβλήματα θα υπάρχουν, αλλά από την άλλη οι εναλλακτικοί σηκώνουν μεγάλο βάρος της ευρυζωνικότητας...

[Σάμπως και εγώ που έχω 2 Mbps στον ΟΤΕ, δεν έχω < 1 Mbps από τις 12:00 μέχρι τις 23:00; Τι να κάνω, να λέω στους γείτονες μην μπαίνετε; :flipout:]

ΟΜΕ-ΟΤΕ: Οι παρεμβάσεις της ΕΕΤΤ οδηγούν στην εξόντωση του ΟΤΕ

NAFTEMPORIKI.GR Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011 14:46

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο ΟΜΕ-ΟΤΕ τη λήψη Προσωρινών Μέτρων που αποφάσισε η EEET σε ό,τι αφορά την παροχή από τον ΟΤΕhttp://www.avclub.gr/markets/quotestories.asp?id=OTEr.AT υπηρεσιών χονδρικής ευρυζωνικής πρόσβασης μέσω δικτύου πρόσβασης, στο οποίο έχει εγκαταστήσει και λειτουργεί οπτική ίνα μέχρι τον υπαίθριο κατανεμητή (FTTN/VDSL).
Οπως αναφέρει, η απόφαση αυτή, μεταξύ άλλων, επιβάλλει στον ΟΤΕ την Υποχρέωση Παροχής Χονδρικής Ευρυζωνικής Πρόσβασης και Χρήσης Ειδικών Ευκολιών Δικτύου στους εναλλακτικούς παρόχους και την υποχρέωση αποχής για διάστημα 6 μηνών, από τη διάθεση λιανικών υπηρεσιών ευρυζωνικής πρόσβασης, που αντιστοιχούν στις προαναφερθείσες υπηρεσίες χονδρικής.
«Επιτέλους έλεος. Κανένας πάροχος δεν επενδύει ούτε ευρώ απλά περιμένει ο ΟΤΕ να επενδύσει για να εκμεταλλευτεί και να λεηλατήσει τις υποδομές του ελέω ΕΕΤ» σημειώνει η ΟΜΕ-ΟΤΕ και επισημαίνει πως πλέον η διοίκηση του ΟΤΕ μετά από την απόφαση αυτή εξετάζει το «πάγωμα» της επένδυσης στο VDSL ύψους 90 εκατ. Ευρώ για τη διετία 2010-2012.
«Η ΟΜΕ-ΟΤΕ έχει επανειλημμένα τονίσει ότι οι παρεμβάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής οδηγούν στην εξόντωση του ΟΤΕ» προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Εγώ νομίζω ότι όταν το 72% των ADSL γραμμών σου είναι 2 Mbps, έχεις και αλλού ανάγκη για επενδύσεις. Ίσως να είναι καλύτερα να παγώσει το VDSL, μπας και δει καλύτερες ταχύτητες το 36% των Ελλήνων, που είναι καρφωμένοι στα 2 Mbps...

Πετάχτηκαν και οι βολεμένοι της ΟΜΕ-ΟΤΕ να μιλήσουν.

Καλά κάνει η ΕΕΕΤ, πρέπει να υπάρχει έλεγχος, ειδικά για το θέμα των παρεμβολών σε ADSL γραμμές. Η μόνη κριτική που πρέπει να της ασκηθεί είναι που καθυστέρησε τόσο πολύ να παρέμβει. Μπορούσε να είχε ζητήσει όλα αυτά που ζητάει εδώ και καιρό.

ΟΤΕ, δε ξεχνώ.

http://www.youtube.com/watch?v=kyvn9r25tD0

Δηλαδη να μην προχωραμε σε νεες τεχνολογιες μεχρι να φτιαξουμε τις παλαιοτερες ?

Το 72% των γραμμων που λες που ειναι στα 2mbit θα βελτιωνοταν αισθητα αν προχωρουσε ο ΟΤΕ με τις οπτικες μεχρι το καφαο.Οποτε αν κοψει το προγραμμα αναπτυξης τις VDSL κανε bye bye και στο οτι θα φτιαξουν τις υπαρχουσες συνδεσεις.

Δεν εχω ακουσει κανενα παροχο παντως να λεει,ελα να βαλουμε και εμεις χρηματα να βοηθησουμε να φτιαχτουν οι υπαρχουσες γραμμες.Απλως το μονο που λενε ειναι (φταιει ο ΟΤΕ κυριε που εχετε κακες ταχυτητες).

Συν, ας μας πουνε ποσα χρηματα χρωστανε στον ΟΤΕ οι παροχοι.

Κατα τα αλλα.....( οπως ειπε ο φιλος evagelos)

Δεν εχω ακουσει κανενα παροχο παντως να λεει,ελα να βαλουμε και εμεις χρηματα να βοηθησουμε να φτιαχτουν οι υπαρχουσες γραμμες.Απλως το μονο που λενε ειναι (φταιει ο ΟΤΕ κυριε που εχετε κακες ταχυτητες).
Με το υπάρχον καθεστώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι χαρίζουν στον ΟΤΕ χρήματα. Να γίνει διαχωρισμός του ΟΤΕ σε δύο κομμάτια, δικτύου και υπηρεσιών, και μετά όλοι να πρέπει να δίνουν χρήματα για την ανάπτυξη του δικτύου.

Αν ο ΟΤΕ δε θέλει να αντιμετωπίζεται με "ιδιαίτερο" τρόπο, ας ζητήσει ο ίδιος να υπάρξει διαχωρισμός, γιατί δε το κάνει;

Τοτε ας βγει η ΕΕΤΤ και να πει, Κυριε ΟΤΕ δεν εχεις το δικαιωμα να πουλας λιανικα αλλα μονο χονδρικη.

Δηλαδη να μην προχωραμε σε νεες τεχνολογιες μεχρι να φτιαξουμε τις παλαιοτερες ?

Το 72% των γραμμων που λες που ειναι στα 2mbit θα βελτιωνοταν αισθητα αν προχωρουσε ο ΟΤΕ με τις οπτικες μεχρι το καφαο.Οποτε αν κοψει το προγραμμα αναπτυξης τις VDSL κανε bye bye και στο οτι θα φτιαξουν τις υπαρχουσες συνδεσεις.

Ναι. Το 72% των γραμμών είναι στα 2Mbps, γιατί ο ΟΤΕ δεν έχει ADSL 2 Dslam. Μαντεύεις που είναι αυτοί, μάλλον όχι στα ελάχιστα αστικά κέντρα που θα βάλει VDSL ο ΟΤΕ.

Δηλαδή θα αρμέγουμε την επαρχία, το 72% των πελατών μας, για να απολαμβάνει έως-24άρες το υπόλοιπο 28% των πελατών στις πόλεις, και ένα 2% που θα του βάλουμε VDSL. Για το 72% των πελατών (που είναι η πλειοψηφία), τι θα κάνουμε; Αυτοί μόνο θα πληρώνουν;

Για εμένα θα πρέπει να απαγορευτεί εντελώς το VDSL αν δεν εξαλειφθεί το ADSL 1 από το 36% της χώρας.
Ούτως ή άλλως αποτελεί εκβιασμό για να μην φτιαχτεί δίκτυο οπτικών ινών, όπως προβλέπει ο τρέχων σχεδιασμός του κράτους: όπου οι οπτικές ίνες θα ανήκουν σε πάροχο που δεν θα πουλά περιεχόμενο, και όλοι (εναλλακτικοί/ΟΤΕ) θα αντιμετωπίζονται ισότιμα, και τα έσοδα της εταιρίας θα πηγαίνουν στην συντήρηση/ανάπτυξη του δικτύου.

Στο τελευταιο μαλιστα, συμφωνο στα 1000 μαζι σου.
Το θεμα ειναι οτι αυτο δυσκολο το βλεπω να γινει γιατι νομιζω οτι καπου τεθηκε καποιο veto για την κατασκευη ftth γραμμων.Το θεμα ειναι τωρα τι γινεται ?
Γιατι δεν βλεπω αλλη λυση περαν του ΟΤΕ γαι την ωρα

Τα βέτο που νομίζω τέθηκαν για τις οπτικές ίνες, είναι δύο:

α) Διαφωνεί ο ΟΤΕ, που θα τον βόλευε το δίκτυο οπτικών ινών να το διαχειρίζεται αυτός, και να λαμβάνει τα διάφορα πάγια, και

β) Η ΕΕ είπε ότι δεν θα επιδοτήσει κανένα μέλος για την κατασκευή οπτικών ινών σε πόλεις. Μόνο σε περιοχές που χρειάζονται επιδότηση θα δοθεί τέτοια...

Οπότε με δεδομένο ότι δεν υπάρχει ευρώ στο κράτος, το ξανασχεδιάζουν μπας και "επιδοτηθεί"...

Πάντως νομίζω το θέμα δεν έχει παγώσει, τρέχει ακόμα. Νομίζω ότι ο σύμβουλος ετοιμάζει την μελέτη;

:offtopic:

Μιας και είδα ΟΜΕ-ΟΤΕ, τελικά ο ΟΤΕ έκανε τις απολύσεις που σχεδιάζει;
(Αν και είναι οξύμωρο εταιρία που ζητά μειώσεις τιμών να κάνει και απολύσεις...)