VDSL από τον ΟΤΕ

Re: Απάντηση: VDSL απο τον ΟΤΕ

Καλά, αν δεν καταργήσει πρώτα τον αέρα (βλ. πάγιο=πεταμένα λεφτά) ας περιμένει την ανάπτυξη του αγίου φούφουτου.....

Αντιγραφω απο το site της forthnet
http://www.forthnet.gr/templates/corporateProductsDetails2.aspx?c=10010521
"Σταθερό μηνιαίο κόστος, χωρίς πάγιο σε άλλο πάροχο μέσα από το ιδιόκτητο δίκτυο Forthnet. "

Το σταθερο μηνιαιο κοστος δεν ειναι παγιο ????

Αντιγραφω απο το site της forthnet
http://www.forthnet.gr/templates/corporateProductsDetails2.aspx?c=10010521
"Σταθερό μηνιαίο κόστος, χωρίς πάγιο σε άλλο πάροχο μέσα από το ιδιόκτητο δίκτυο Forthnet. "

Το σταθερο μηνιαιο κοστος δεν ειναι παγιο ????

Όχι, είναι το κόστος της υπηρεσίας. Αν δεν καλύπτεσαι από το ιδιόκτητο, και πρέπει να πας στον ΟΤΕ, ο ΟΤΕ θα σε χρεώσει άλλα τόσα (σχεδόν).

Αν πας στην φόρθνετ μόνο για ίντερνετ, θα πληρώσεις μόνο το ίντερνετ.
Αν πας στον ΟΤΕ μόνο για ίντερνετ, θα πληρώσεις το ίντερνετ + το πάγιο.

Σύνδεση χωρίς πάγιο ο ΟΤΕ δεν δίνει, και δεν είναι θέμα ονομασίας.

Όχι, είναι το κόστος της υπηρεσίας. Αν δεν καλύπτεσαι από το ιδιόκτητο, και πρέπει να πας στον ΟΤΕ, ο ΟΤΕ θα σε χρεώσει άλλα τόσα (σχεδόν).

Αν πας στην φόρθνετ μόνο για ίντερνετ, θα πληρώσεις μόνο το ίντερνετ.
Αν πας στον ΟΤΕ μόνο για ίντερνετ, θα πληρώσεις το ίντερνετ + το πάγιο.

Σύνδεση χωρίς πάγιο ο ΟΤΕ δεν δίνει, και δεν είναι θέμα ονομασίας.

Για την ιστορια αφορα το forthnet telephony που σημαινει τηλεφωνια . Οταν μιλας για ιδιοκτητο ποιο ειναι το ιδιοκτητο ?
Επισης καθε σταθερη επαναλαμβανομενη δαπανη στην λογιστικη ονομαζεται παγια δαπανη δηλαδη παγιο οτι ονομα και αν εχει ΠΑΓΙΟ ειναι.

Last edited:
Για την ιστορια αφορα το forthnet telephony που σημαινει τηλεφωνια . Οταν μιλας για ιδιοκτητο ποιο ειναι το ιδιοκτητο ?
Επισης καθε σταθερη επαναλαμβανομενη δαπανη στην λογιστικη ονομαζεται παγια δαπανη δηλαδη παγιο οτι ονομα και αν εχει ΠΑΓΙΟ ειναι.

Χανεις την ουσια, σου εξηγησαν παραπανω οτι αλλο κοστος υπηρεσιας και αλλο πραγμα κοστος υπηρεσιας + παγιο που χρεωνει ο οτε.

Είχα forthnet telephony + forthnet internet εκτός ιδιόκτητου. Πλήρωνα την τηλεφωνία και το ιντερνετ στην φόρθνετ, και το πάγιο στον ΟΤΕ.

Αν πας στην φόρθνετ και της πεις θέλω μόνο ιντερνετ στο ιδιόκτητό σου, θα πληρώσεις το πακέτα του ιντερνετ μόνο. Αν πας στον ΟΤΕ και πεις το ίδιο, θα πληρώσεις το πακέτο του ίντερνετ + κάτι άλλο. Αυτό το άλλο πώς το λένε;

Re: VDSL απο τον ΟΤΕ

Χανεις την ουσια, σου εξηγησαν παραπανω οτι αλλο κοστος υπηρεσιας και αλλο πραγμα κοστος υπηρεσιας + παγιο που χρεωνει ο οτε.

Με ολα τα παραπανω μου λυθηκε η απορια που ειχα ... γιατο ποιος τους πιστευει.
Ειναι σαν το ιδιοκτητο δικτυο ΟΙ που με πηραν τηλεφωνο για να με βαλουν. Και οταν τους ρωτησα αν θα εχω μεχρι το σπιτι μου μου ειπε "βεβαιως κυριε" και σε παρατηρηση μου οτι δεν εχω δει ΟΙ στην γειτονεια μου - στην πολυκατοικια μου η απαντηση ηταν αποστομοτικη " ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ"

Είχα forthnet telephony + forthnet internet εκτός ιδιόκτητου. Πλήρωνα την τηλεφωνία και το ιντερνετ στην φόρθνετ, και το πάγιο στον ΟΤΕ.

Ειχες τηλεφωνια με Πρεπιλογη σαν πελατης του ΟΤΕ και οχι σαν πελατης της forthnet . Αν ησουνα αποκλειστικα στην forthnet δεν θα ειχες παγιο απο τον ΟΤΕ αλλα απο την forthnet οπως και αν λεγετε.

Αν πας στην φόρθνετ και της πεις θέλω μόνο ιντερνετ στο ιδιόκτητό σου, θα πληρώσεις το πακέτα του ιντερνετ μόνο.

Θα σου δωσει η forthnet μονο internet αν δεν εχεις σταθερο τηλεφωνο σε καποιο παροχο ???? Δινει internet χωρις να υπαρχει γραμμη??????

Αν πας στον ΟΤΕ και πεις το ίδιο, θα πληρώσεις το πακέτο του ίντερνετ + κάτι άλλο. Αυτό το άλλο πώς το λένε;

Και στον ΟΤΕ αν πας και εχεις σταθερο τηλεφωνο σε αλλο παροχο και ζητησεις μονο ιντερνετ αυτο και μονο αυτο θα πληρωσεις και τιποτα αλλο

Τα κάναμε λίγο μπάλα αλλά ας καταλάβουμε κάτι.

Ο ΟΤΕ δεν δίνει κύκλωμα ADSL (και σύνδεση μετά) αν δε του πληρώνεις πάγιο για τον χαλκό (το ζευγάρι καλωδίων).

Οπότε ο ΟΤΕ έχει πάγιο (για τον χαλκό) + κύκλωμα ADSL + σύνδεση στο Internet, όλο μαζί μία σούμα.

Οι πάροχοι επειδή λαμβάνουν προνομιακή τιμή από τον ΟΤΕ για τον χαλκό και χρησιμοποιούν δικά τους DSLAM στον ΟΤΕ (προφανώς πληρώνουν ξεχωριστά εκεί ή καθόλου) δε χρεώνουν το κόστος του χαλκού στον πελάτη. Οπότε αυτό εννοούν εκείνοι πάγιο και πως δε το πληρώνει ο πελάτης σε σχέση με τον ΟΤΕ που το χρεώνει.

Όμως αυτό δε σημαίνει πως για τον πελάτη δεν είναι πάγια πληρωμή το κύκλωμα ADSL & η σύνδεση στο Internet που πληρώνει στον κάθε πάροχο.

Αυτά μήπως καταλάβουμε την διαφορά και τα ξεμπερδέψουμε λίγο στο μυαλό μας.

Εύχομαι να βοήθησα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: VDSL απο τον ΟΤΕ

Αναφέρομαι στις τιμές του ΟΤΕ προς του παρόχους, όχι για τις τιμές στους καταναλωτές. Είναι λογικό να μην αφήνει η ΕΕΤΤ να δώσει τιμές στους καταναλωτές που δεν συμβαδίζουν με τις τιμές χονδρικής που δίνει ο ΟΤΕ.

Και εκεί τις τιμές τις ορίζει η ΕΕΤΤ μετά από έκθεση του ΟΤΕ για το πόσες εργατοώρες του βγαίνει η συντήρηση.
Και εννοείται ότι όχι απλώς δεν συμβαδίζουν με την χονδρική αλλά απέχουν έτη φωτός και δεν μπορεί να τις πλησιάσει για τον λόγο του ότι:
Τις τιμές του ΟΤΕ τις ορίζει η ΕΕΤΤ με βάση το μισθολόγιο του ΟΤΕ + κέρδος .
Τις τιμές του παρόχου τις ορίζει η ΕΕΤΤ με βάση μισθολόγιο ανειδίκευτου χωρίς κέρδος .
Οπότε με αυτήν την λογική προς το παρόν οδηγούν τον ΟΤΕ σε υποχρεωτικό κλείσιμο εις όφελος των παρόχων .

Λοιπον... VDSL τελος... Τι να κανουμε, shit happens all the time...

Πλεον ο ΟΤΕ ειναι μια ιδιωτικη εταιρεια (προς μεγαλη χαρα οσων καιρο τωρα ηθελαν να πουληθει) που σημαινει οτι αν δεν βγουν τα φραγκα υπηρεσια γιοκ. Οι εποχες του υλοποιουμε και δεν πειραζει ανηκουν πια στο περελθον.

Σκοτιστηκε η DT αν θα εχει η Ελλαδα VDSL... και δεν μπορει κανεις να την υποχρεωσει να προχωρησει με ορους που δεν την συμφερουν. Ειπαμε, private company κυριοι.

Τελος, για την ΕΕΤΤ, φυσικα και ειναι πληρωμενα τα μελη της απο τους λοιπους παροχους. Ο καθενας απο τον δικο του. Δεν θελω να αναφερω ονοματα συμβουλων και θεσεις που απασχολουνται σε αλλες εταιρειες γιατι, δυστυχως, δεσμευομαι.

Τα σεβη μου.

Υ.Γ. Δημητρη εφοσον ειναι πλεον (απο το Σεπτεμβρη δηλαδη) μια αμιγως ιδιωτικη εταιρεια δεν υπαρχει περιπτωση να χωρισει σε φορεα υποδομων και σε παροχο υπηρεσιων. Ποιος θα γυρισει τα λεφτα πισω στην DT; οεο!

Η ιδιοκτησία κάθε εταιρίας δεν σταματά στα τηλεφωνικά της κέντρα; Η υποδομή από τα κέντρα μέχρι τα σπίτια δεν ανήκει στο κράτος;

Υ.Γ. Δημητρη εφοσον ειναι πλεον (απο το Σεπτεμβρη δηλαδη) μια αμιγως ιδιωτικη εταιρεια δεν υπαρχει περιπτωση να χωρισει σε φορεα υποδομων και σε παροχο υπηρεσιων. Ποιος θα γυρισει τα λεφτα πισω στην DT; οεο!

Εξαρτάται από το τι ακριβώς αγόρασε η DT. Τη στιγμή που δεν γνωρίζω, δεν μπορώ να σχολιάσω...

Το last mile ειναι το τελευταιο οταν μιλαμε για x-dsl υψηλων ταχυτητων (προς το παρον τουλαχιστον). Αυτο υπαρχει ετσι κι αλλιως και "ρυθμιζεται" απο την ΕΕΤΤ.

Ομως πρεπει, μεχρι το KV, να υπαρχει αλλη υποδομη τυπου "core", ινες μηχανηματα κλπ. που πρεπει να τερματιζουν εκει που αρχιζει το last mile...
Ποιος θα στησει υποδομες, θα κανει τετοιο deployment και μετα θα το χαρισει; Η DT; Δε νομιζω...

Ειναι σαν να ζητας απο τη Vodafon λ.χ. να στησει δικτυο 4G και μετα να το παραχωρησει στην Cosmote...
Γινεται; Δεν γινεται...

Γιαυτο λεω... χαρειτε οσοι θελατε τον ΟΤΕ ιδιωτικο, ηρθε επιτελους η αναπτυξη...

Η ιδιοκτησία κάθε εταιρίας δεν σταματά στα τηλεφωνικά της κέντρα; Η υποδομή από τα κέντρα μέχρι τα σπίτια δεν ανήκει στο κράτος;

Δεν έδωσαν στον ΟΤΕ απλά μια ''εργολαβία'',το δίκτυο δεν ανήκει στο κράτος.

Εξαρτάται από το τι ακριβώς αγόρασε η DT. Τη στιγμή που δεν γνωρίζω, δεν μπορώ να σχολιάσω...

Τα πάντα.Τον ΟΤΕ,συνεπώς και όποια θυγατρική έχει.Οπότε ο ΟΤΕ παραμένει πάροχος δεσπόζουσας θέσης.

...Γιαυτο λεω... χαρειτε οσοι θελατε τον ΟΤΕ ιδιωτικο, ηρθε επιτελους η αναπτυξη...

Το να ζητάει κάποιος μεγάλη ανάπτυξη όπως πριν σε μία χώρα με Δ.Ν.Τ., πιστεύω είναι λίγο τραβηγμένο.

Αν είναι να επενδύσουν για να έχουν τους ίδιους συνδρομητές για internet, τότε δε θα το κάνει καμία εταιρεία.

Να μεγαλώσει η αγορά είναι δύσκολο, οπότε πλέον η ανάπτυξη θα είναι με πολύ μικρά βήματα. Άσχετα αν ο ΟΤΕ τώρα θα είναι και ιδιωτικός ή όχι.