VDSL από τον ΟΤΕ

Re: VDSL απο τον ΟΤΕ

O OTE διαθέτει το κεφάλαιο όμως ώστε να υπάρξει ανάπτυξη στον συγκεκριμένο τομέα.Το ίδιο ισχύει και για την cosmote για παράδειγμα.

Απάντηση: VDSL απο τον ΟΤΕ

Οι Γερμανοί έχουν μπει σε πολλές αγορές και έχουν δείξει ότι μπορούν
να επιβιώσουν και να ξεχωρίσουν με την κερδοφορία τους.
Το θέμα με την Ελλάδα και το ΔΝΤ είναι κάτι σημαντικό βέβαια.
Όλα τα παραπάνω φυσικά ΔΕΝ αφορούν εμάς τους τελικούς καταναλωτές που
αναμένουμε γρήγορες υπηρεσίες και τίποτα άλλο ...
Και μια διευκρίνηση για να μή λέμε άκυρα: Ο ΟΤΕ όταν πληρώνεις τηλέφωνο σου δίνει τηλέφωνο, οι πάροχοι κυρίως σου δίνουν κλήσεις μέσω VOIP, οπότε δεν είναι το ίδιο πράγμα νομίζω και προσωπικά προτιμώ να επικοινωνώ με ποιότητα.

Δημήτρη έχεις δίκιο, μιλάω προσωπικά για την περιοχή που βρίσκομαι που
οι πάροχοι δίνουν μόνο VOIP διαφημίζοντάς το σαν τηλεφωνία.
Κατ' εμένα είναι απάτη και απορώ για την ΕΕΤΤ που σε κάθε καταγγελία δέχεται αδιαμαρτύρητα τις αιτιάσεις των παρόχων.

Αν δίνουν voip το καταλαβαίνεις (δε μπορείς να βάλεις τηλέφωνο αλλού παρά μόνο στο router), αλλιώς δεν έχει και τρελή διαφορά (σίγουρα τόση για να δικαιολογεί τη διαφορα τιμής). Τόσα χρόνια σε εναλλακτικούς δεν είχα παράπονο από ποιότητα στο τηλέφωνο. Απάτες είναι άλλες κι άλλες...

φυσικα και Δεν δινουν πραγματικα voip αλλα εξαπατουν τον καταναλωτη παιρνοντας τις κλησεις που εξερχονται απο το τηλεφωνο του η εισερχονται προς αυτον μεσω voip με αποτελεσμα την κατακορυφη πτωση στην ποιοτητα επικοινωνιας. του τυπου εσυ θα εχεις τις καλοπληρωμενες συσκευες σου κτλ αλλα θα ακους απο το υπερπεραν λογω του περασματος που προανεφερα χωρις να στο λεμε ξεκαθαρα αφου διαφημιζουμε τηλεφωνια + ιντερνετ 30 ευρω κτλ ...
για το συγκεκριμενο εχω αμεση πειρα και επιβεβαιωση απο τεχνικο εταιρειας παροχου που εκανε τη δουλεια στο τοπικο παραρτημα.
τουλαχιστον τωρα οταν ο οτε πουλαει τηλεφωνο ειναι καθαρα τηλεφωνο.

δε ξεχνω εννοειται και τις παλιες εποχες με τα φερεσυχνα μεσα στο σπιτι και τη συνακροαση με τη γειτονισσα που εκοβε σαλατα ... ;)

Ξεκίνησε μια χαρά.Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα συνεχιστεί εάν πρέπει να το δώσει δοκιμαστικά δωρεάν για 3 μήνες στους υπόλοιπους.Δηλαδή να μπορούν να το διαθέσουν πιο πριν από τον ΟΤΕ.

Γιατί, υπήρχε ποτέ πρόθεση για VDSL;

Όχι βέβαια!
VDSL -> Αποστολή εξετελέσθη! Το FTTH πέθανε, άρα ο ΟΤΕ παραμένει δεσπόζουσας θέσης, άρα δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί το VDSL!

Το FTTH είχει προταθεί επί Καραμανλή,και ο ΟΤΕ αρνήθηκε να αναλάβει το έργο μιας και είχε υπέρογκο κόστος.Το VDSL δεν έγινε ώστε να μείνει ο ΟΤΕ σε δεσπόζουσα θέση,εξάλλου το ίδιο θα γινόταν και με το FTTH,ο ΟΤΕ θα το έστηνε με δικές του εργολαβίες όπως επίσης και θα το συντηρούσε.Το VDSL2 επιλέχθηκε ως λιγότερο κοστοβόρο σε σχέση με το FTTH.

Γιατί πέθανε το FTTH; Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι στους στόχους της κυβέρνησης (και στις επιδοτήσεις της ένωσης) είναι το FTTH. Το vdsl μόνο στα σχέδια του ΟΤΕ ήταν, όχι της κυβέρνησης. Είχε λεφτά να βάλει και τα' βαλε (μάλλον λογαριάζοντας χωρίς το ξενοδόχο)

Ναι η ιστορία του FTTH άρχισε με την προηγούμενη κυβέρνηση το 2009.

Αυτό που δεν θυμάσαι είναι ότι το σχέδιο νόμου που είχε βγει το Καλοκαίρι του 2009 προέβλεπε ότι ο ανάδοχος γραμμών FTTH θα επιτρεπόταν να ήταν μόνο πάροχος δικτύου και δεν θα του επιτρεπόταν να παρέχει τηλεπικοινωνίες! Όπως καταλαβαίνεις όχι μόνο ο ΟΤΕ αλλά ούτε οι υπόλοιποι πάροχοι μπορούσαν να γίνουν ανάδοχοι τέτοιου έργου.

Ειδικά ο ΟΤΕ θα έχανε τη δεσπόζουσα θέση!

Ξαφνικά αρχές φθινοπώρου ο ΟΤΕ ανακοινώνει το VDSL! Τυχαίο; Δε νομίζω!
Όλοι μιλούσαν για αυτό τότε:
Πως ο ΟΤΕ «σκοτώνει» το γρήγορο ίντερνετ!

Τώρα όμως που δεν υπάρχει πιθανότητα να μπει μπροστά ξανά το θέμα FTTH, ειδικά τώρα εν μέσω κρίσης, ο ΟΤΕ αποφάσισε να σταματήσει το project VDSL. Αυτό που ήθελε να κερδίσει το κέρδισε! Να παραμείνει πάροχος δεσπόζουσας θέσης!

Δεν καταλάβατε.Η κυβέρνηση είχε πει στον ΟΤΕ να αναλάβει το έργο,και δεν το ανέλαβαν λόγω πολύ μεγάλου κόστους και αβλεπούς απόσβεσης.Για αυτό είμαι απόλυτα σίγουρος.Δεν υπήρχε περίπτωση να δημιουργηθεί ανεξάρτητη αρχή για το FTTH.Το VDSL είδατε γιατί μας άφησε χρόνους.Δεν μπορεί να πληρώσει για κάτι ο ΟΤΕ και να το έχουν οι υπόλοιποι πάροχοι 3 μήνες δωρεάν πιο πριν!Όσον αφορά το FTTH μόλις τώρα μου το επιβεβαίωσε προιστάμενος του ΟΤΕ.

Last edited:

Το FTTH είχει προταθεί επί Καραμανλή,και ο ΟΤΕ αρνήθηκε να αναλάβει το έργο μιας και είχε υπέρογκο κόστος.Το VDSL δεν έγινε ώστε να μείνει ο ΟΤΕ σε δεσπόζουσα θέση,εξάλλου το ίδιο θα γινόταν και με το FTTH,ο ΟΤΕ θα το έστηνε με δικές του εργολαβίες όπως επίσης και θα το συντηρούσε.Το VDSL2 επιλέχθηκε ως λιγότερο κοστοβόρο σε σχέση με το FTTH.

To adslgr έχει πολύ ενδιαφέροντα νήματα για αυτό το θέμα. Το VDSL ήρθε σαν μέσο πίεσης επειδή το δίκτυο των οπτικών ινών θα δημιουργούσε νέα κρατική εταιρία, και όχι ο ΟΤΕ. Και το FTTH πάγωσε γιατί άλλαξε η πολιτική χρηματοδότησης του έργου από την ΕΕ (που αποφάσισε να μην χρηματοδοτήσει οπτικές ίνες σε αστικά κέντρα).

Και μέσα σε όλα αυτά, υπάρχει και πρόθεση για ογκοχρέωση των συνδέσεων στην Γαλλία. Που σύντομα την βλέπω να περνά, και να πηγαίνουν περίπατο τα VDSL & FTTH...

Δεν έγιναν έτσι,αλλά πραγματικά δεν γίνεται να το αναλύσω δημόσια.Αυτά που είδατε γραμμένα είναι για τα μάτια του κόσμου.

Θέλεις να μας πεις ότι μόνο εσύ ξέρεις την αλήθεια;
Δηλαδή αυτοί μας έλεγαν ψέματα;:
Κυβερνητικό «χαστούκι» σε Βουρλούμη-Γερμανούς!
ΟΤΕ: Μετωπική με την κυβέρνηση για τις οπτικές ίνες
OTE announces VDSL rollout and upsets Greece’s FTTH Plans
Ή μήπως έλεγε ψέματα ο Βουρλούμης όταν ανακοίνωνε ότι μέσα στο 2010 θα είχαν εγκατασταθεί 3000 νέα καφάο με VDSL;

Δεν θέλω να σε απαγοηεύσω αλλά δεν σε ενημέρωσαν σωστά για το συγκεκριμένο θέμα!

Ο κόσμος το 'χει τούμπανο!

Είναι η πρώτη φορά που ακούω εδώ και 2 χρόνια ότι: "Η κυβέρνηση είχε πει στον ΟΤΕ να αναλάβει το έργο"!!!

Διάβασε πρώτα το σχέδιο νόμου και θα δεις ξεκάθαρα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να αναλάβει ο ΟΤΕ το έργο!

Λες να λέει ψέματα το σχέδιο νόμου;

Να περιμένεις αναλυτικότερη απάντηση το βράδυ.Θα γραφτούν όλα δημοσίως.
Posted via Mobile Device