VDSL από τον ΟΤΕ

Απάντηση: VDSL απο τον ΟΤΕ

Απλα οταν η cyta σε adsl,σε γραμμη που συνδεεται στα 22-23 σε λιμιταρει στα 12,86 σταθερα 24/7 στην vdsl στα ποσα θα σε εχει ; Στα 24 ; Eιμαι "διπλα" στον κεντρικο ΟΤΕ και κατα καιρους,ειχα διαφορους παροχους,γενικα ειναι "σουπερ" οι γραμμες στην περιοχη.

Last edited:
Re: VDSL απο τον ΟΤΕ

μετα απο τηλεφωνική επικοινωνία με την cyta με ενημερωσαν οτι στην περιοχη μου υπαρχει διαθεσιμοτητα vdsl. Ο έλεγχος γίνεται με την οδό και τον αριθμό της οδού, ουσιαστικά μετράνε ποσά μέτρα απέχει ο πελάτης απο το καφαο. Με ενημέρωσαν ότι απεχω 750μ και ότι δεν έχουν νόημα τα 50mbit, για 50mbit η μέγιστη απόσταση πρέπει να είναι μικρότερη απο 600μ ένω για πανω απο 600 και μέχρι 1000μ βάζουν 35mbit.

Υπάρχει κάπου στο Ίντερνετ κάποιος χάρτης με τα καφαο στην περιοχή μας και αν μπορουμε να μετρησουμε ποσά μέτρα απέχουμε απο αυτο;

Η Cyta δεν δίνει VDSL από καφάο αλλά κατευθείαν από το αστικό κέντρο. Γι' αυτό και μετράει μέτρα διαφορετικά άμα βγεις και ψάξεις κοντά στο σπίτι σου, το κοφάο πάνω από 100 μέτρα μακρυά δεν θα είναι!

Σωστά . Εγώ που τους πήρα μου είπαν ότι απέχω 750μ και ο ΟΤΕ μου λέει ότι είμαι 1080μ.Το ΚΑΦΑΟ είναι στα 40μ

To ξέρω αυτό. Αλλά δεν είναι ακριβές γιατί το κέντρο μου είναι αλλού και στο χάρτη λέει άλλο

μετα απο τηλεφωνική επικοινωνία με την cyta με ενημερωσαν οτι στην περιοχη μου υπαρχει διαθεσιμοτητα vdsl. Ο έλεγχος γίνεται με την οδό και τον αριθμό της οδού, ουσιαστικά μετράνε ποσά μέτρα απέχει ο πελάτης απο το καφαο. Με ενημέρωσαν ότι απεχω 750μ και ότι δεν έχουν νόημα τα 50mbit, για 50mbit η μέγιστη απόσταση πρέπει να είναι μικρότερη απο 600μ ένω για πανω απο 600 και μέχρι 1000μ βάζουν 35mbit.

Υπάρχει κάπου στο Ίντερνετ κάποιος χάρτης με τα καφαο στην περιοχή μας και αν μπορουμε να μετρησουμε ποσά μέτρα απέχουμε απο αυτο;

Η απόσταση φαίνεται από το attenuation της τρέχουσας σύνδεσης σου. Μπορείς να βρεις μια προσέγγιση εδώ:

http://www.adslgr.com/features/adsl_calculator.php

Re: Απάντηση: VDSL απο τον ΟΤΕ

To ξέρω αυτό. Αλλά δεν είναι ακριβές γιατί το κέντρο μου είναι αλλού και στο χάρτη λέει άλλο

Βασικά παίζει ρόλο το μήκος των καλωδίων, η απόσταση στον χάρτη είναι μια ένδειξη. Καλύτερα να δείτε την απόσταση βάση attenuation.

Μέχρι να εξαπλωθεί το VDSL στην Ελλάδα, θα έχει βγει το FTTH με laser στις άλλες χώρες!!!

Ρε παιδιά, να σας ρωτήσω γιατί δεν ξέρω τι να κάνω. Έχω 24mbps στον οτε τώρα. Και εγώ έχω ανάγκη μεγαλύτερη ταχύτητα upload. Προβλήματα με αποσυνδέσεις είχα αλλά πήρα τηλέφωνο για βλάβη και απ' ότι φαίνεται το έφτιαξαν. Επομένως είμαι χαρούμενος γενικά με τον οτέ, αλλά αν είναι να αργήσει άλλους 4 μήνες με το vdsl, μήπως να 'υποκήψω' και να το γυρίσω σε cyta? Τους πήρα τηλέφωνο και μου είπαν πως είμαι ακριβώς στο όριο (975μέτρα - μέγιστο είναι 1000), και πως μπορώ να πάρω στα 35mbps download και 3mbps upload. Πόσο πιστεύετε θα είναι όμως το upload στην πραγματικότητα; Τώρα έχω και καλά 1mbps αλλά πιάνει μόνο ~0.6-0.7

Αν είναι να γυρίσω σε cyta μόνο για να πάει από 0.6 σε 1mbps το upload, τότε να το αφήσω καλύτερα... αλλά αν πάει κανά 2mbps τότε ψίθηκα. Τέλως πάντων, πείτε μου λίγο αν πιστεύετε ότι αξίζει να περιμένω τον οτέ πότε θα του καπνίσει να βάλει vdsl ή να πάω cyta ήδη; Τα λεφτά που δίνω τώρα στον οτε είναι 30-31 ευρώ τον μήνα πάγια, χωρίς δωρεάν κλήσεις από το σταθερό. Ενώ με την cyta θα δίνω 37 ευρώ με απεριόριστες αστικές και υπεραστικές.

Θα ζητήσεις να αξιοποιηθεί το Annex M που υποστηρίζει μέχρι 3,5 mbps upload speed.

Όσο για το VDSL από τον ΟΤΕ.....τον Ιούλιο!

Θα ζητήσεις να αξιοποιηθεί το Annex M που υποστηρίζει μέχρι 3,5 mbps upload speed.

ok ευχαριστώ, επίσης ήθελα να ρωτήσω πως είναι γενικά η cyta με τις αποσυνδέσεις; Με ενδιαφέρει να μην πέφτει το internet καθόλου.

Όσον αφορά το adsl έχω ακούσει θετικά σχόλια,τουλάχιστον είναι αρκετά καλύτερη της forthnet από όσο είδα,τουλάχιστον σε χρόνο σύνδεσης.Από εκέι και πέρα το κατά πόσο σταθερή ή όχι είναι μια σύνδεση,έχει να κάνει με τις υποδομές και το snrn του κάθε παρόχου.

Η Cyta υποστηρίζει Annex M? Αν ναι πως, απλά το ζητάμε?

τους πήρα σήμερα τηλέφωνο να ρωτήσω για το annex M που είπες, και μπορεί να έτυχα σε χαζή κοπέλα (φάνηκε να μην έχει ιδέα τι της γίνεται, δεν ήξερε καν για την προσφορά που έχουν μέχρι 30 απριλίου...), αλλά μου είπε πως δεν ξέρει τίποτα για το Annex M. Λέω να πάω σε κανά κατάστημα καλύτερα μπας και βρω κανένα ψαγμένο άνδρα γιατί αυτοί συνήθως ξέρουν 2 πράγματα παραπάνω.

Το θεωρω τελειως απιθανο να σου δωσουν annex M. Μονο αν ζητησεις κατι σε μισθωμενο, με αναλογο κοστος (που δεν θα θες καθολου).
Απλα δεν.