VDSL από τον ΟΤΕ

Re: VDSL απο τον ΟΤΕ

Εγω ειμαι στη forthnet 2play,την περασμενη πεμπτη εκανα αιτηση για static ip (απαραιτητη προυποθεση για να πας σε 2 μβ upload + 8.8 euro το μηνα),χτες απογευμα εγινε η μετατροπη σε static ip,και αμεσως μετα πηρα τηλ για να μου δωσουν τα 2μβ upload,σε 3 ωρες με γυρισαν σε ANEX-M και fastpath,και πλεον συνχρονιζω 16200 download 2,048 upload και παει σφαιρα το σερφαρισμα και το upload μια χαρα.
Προυποθεση ομως για ολα αυτα να εχετε καλη γραμμη γιατι με το fastpath θα εχετε πολλες αποσυνδεσεις.
Για οσους εχουν καλη γραμμη το fastpath παντως αξιζει (και ειναι δωρεαν).

Αλλο το fastpath...
Τιμοκαταλογος για στατικ υπαρχει.. Ανααφορα ομως για annex.m πουθενα. Πως το ανακαλυπτει κανεις ?

Αλλο το fastpath...
Τιμοκαταλογος για στατικ υπαρχει.. Ανααφορα ομως για annex.m πουθενα. Πως το ανακαλυπτει κανεις ?

Αν θελεις upload 2mb πρεπει αναγκαστικα να πας σε static ip πρωτα,μετα αφου γινει αυτο τους λες να σου δωσουν ta 2 mb upload και τοτε αναγκαστικα σε βαζουν σε ANEX-M και fastpath 8,88 euro επιπλεον το μηνα με φπα.
Αν θελεις μονο fastpath δεν χρεωνεσαι διοτι δεν χρειαζεται να πας σε static ip παραμενεις οπως εισαι dynamic.
Δεν εχεις να ανακαλυψεις κατι σου λεω εγω πως γινεται,απλο ειναι.

Last edited:

Τα περι fastpath ειναι γνωστα. Σιγα μην το χρεωσουν κιολλας. Αλλο λεω. Πουθενα δεν βρηκα στη forthnet να λεει οτι δινει annex.m ή εστω 2mbit up... εστω και με static. Μονο στο μιλητο?

Τα περι fastpath ειναι γνωστα. Σιγα μην το χρεωσουν κιολλας. Αλλο λεω. Πουθενα δεν βρηκα στη forthnet να λεει οτι δινει annex.m ή εστω 2mbit up... εστω και με static. Μονο στο μιλητο?

Το λενε κατι σαν επαγγελματικο τελως παντων

Οσο και αν εψαξα δεν το βρηκα. Εχεις καποιο link?

Οχι μου το ειπανε απο τη φορθνετ που ειχαν ερθει να δουνε ενα προβλημα που ειχα,και το γραφει και σε φορουμ,ειναι κανα χρονο τωρα που γινετε αυτο,στο site τους δεν το εχουν.

Γιατι θελω να εκβιασω και κανεναν αλλο παροχο μπας και γινει τιποτε...

Οποιος ειναι στη θεσσαλονικη και ενδιαφερεται για ταχυτητες εως 120 mbps down & 2 upload, μπορει να παει σε αυτη http://www.hcn.gr/index.php/gr/
Δε κανω διαφημιση απλος το αναφερω γιατι εχει ενδιαφερον

Σε ποιες περιοχές είναι διαθέσιμες οι υπηρεσίες της HCN; Σκοπεύει η HCN να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές;
Η επέκταση του δικτύου της HCN ξεκίνησε από το κέντρο της Καλαμαριάς και συγκεκριμένα από την οδό Πασσαλίδη. Αυτή τη στιγμή όσοι βρίσκονται στην οδό Πασσαλίδη και στην οδό Περικλέους μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας ώστε να μάθουν τις δυνατότητες σύνδεσης με το δίκτυό μας. Στα άμεσα σχέδιά μας είναι η επέκταση σε όλη τη Θεσσαλονίκη.

Τωρα αυτο ειναι καποιο ανεκδοτο ετσι?

Last edited:
Να πω την αληθεια νομιζα ηταν εφικτο σε ολη τη β. Ελλαδα αλλα δε πειραζει οποιος ειναι κατα κει, αν θελει να το δοκιμασει να μας,πει εντυπωσεις

Καλα δεν φταις εσυ αν η εταιρεια ειναι κακογουστο αστειο.

Παντως αμα ειναι σκεφτομαι να φτιαξω και γω ενα provider για το δρομο μου. Ισως και τις καθετους. Θα τους μοιραζω FTA δορυφορικο, οτι βλεπω, και internet απο τα ανοιχτα wifi της διπλανης γειτονιας. Λετε να πετυχει?

Τωρα αυτο ειναι καποιο ανεκδοτο ετσι?

τους πήρα τηλέφωνο, και μου είπαν πως μπορεί στο άμεσο μέλλον να επεκταθούν προς την περιοχή μου (μένω βαφοπούλειο - ντεπώ), και να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω πολλά για την εταιρία, αλλά δεν είναι η οπτική ίνα 10 φορές καλύτερη? Δηλαδή πρώτα πρώτα, ότι αγοράσεις πέρνεις, δεν έχει την μικρή λεξούλα 'εως', άρα το 40/2 down/up στα 30ευρώ εμένα μου φαίνεται καλύτερο από το εως 35 down και εως 3 up της cyta στα 37ευρώ. Πείτε μου αν κάνω λάθος. Επίσης με τις αποσυνδέσεις δεν ξέρω τι θα παίζει... είμαι σε τρίλημα δυστηχώς. Να κάτσω στο connex μέχρι να νιώσει ο οτε να βάλει vdsl, να πάω cyta τώρα, χωρίς να μου εγγυάται κανείς ότι δεν θα τρώω random dcs και παίζει να το μετανιώσω, ή να περιμένω και για αυτό της hcn (μου είπαν πως ξεκίνησε η εταιρία πριν ~4μήνες, άρα πολύ πιθανόν να έρθει σε μένα σε 2-3μήνες).

Εννοεις η ιδια εταιρια τι bandwith εχει? Παντως λεει οτι σε πολλες ευρωπαικες χωρες δινει ιντερνετ οποτε φαινεται καλη εταιρια.αλλα θα ελεγα λογω οπτικης ινας η ταχυτητα θα ειναι καρφωμενη σε αυτο που θα παιρνουμε

Για να τα βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους..

Η HCN απ' ότι διαβάζω στο site της λέει ότι είναι θυγατρική μιας Αυστριακής εταιρείας. Πουθενά δεν λέει ότι δίνει αυτή (η HCN) internet σε Ευρωπαϊκές χώρες (αυτό θα ήταν αστείο.. εδώ με το ζόρι καλύπτει δυο δρόμους της γειτονιάς της).

Επίσης πουθενά δεν λέει ότι στέλνει οπτική ίνα στους πελάτες της. Αντιθέτως λέει ότι παίζει με καλωδιακό internet (DOCSIS3.0), δηλαδή στο σπίτι έρχεται ένα (ή δυο) κλασικά ομοαξονικά καλώδια. Καμία σχέση με οπτικές ίνες.

Όποιος θυμάται τον "πόλεμο" μεταξύ καλωδιακού internet (cable modems) και ADSL που είχε γίνει προς τα τέλη της δεκαετίας του '90 (κάπου προς το 97) στην Αμερική θα θυμάται ότι ναι μεν τα cable modems έδιναν μεγαλύτερες ταχύτητες αλλά το διαθέσιμο bandwidth μοιράζεται σε όλους τους πελάτες της περιοχής. Δεν είναι όπως το ADSL που δίνει εγγυημένο bandwidth μέχρι το DSLAM. Οπότε αν είσαι μόνος σου θα πηγαίνεις καλά.. Αν μαζευτούν καμιά 10ριά "heavy users" στην γειτονιά τα πράγμα αλλάζουν..

Τέλος, όπως έγραψα και παραπάνω, αν δεν μας πει η εταιρεία τι bandwidth έχει (προς το εξωτερικό και προς το εσωτερικό (GR-IX)) είναι σαν να μην μας έχει πει τίποτα. Από τα 120Mbps που διαφημίζει μπορεί να δίνει το 1.

Σιγα μην ειναι και στο GR-IX...
Οσο για τις φωτο, μοιαζει περισσοτερο με καποιο κυκλωμα με οπτικη και metro ethernet που βαζουν σε πολλες εταιρειες.
Δεν μας πειθει η LCN. Για να κανει αυτο που λεει, χρειαζονται λεφτα που θα ειχαν βουηξει τα καναλια.

Δυστυχως τα αυγα δεν βαφονται με οτιδηποτε..

Απάντηση: VDSL απο τον ΟΤΕ

Υπάρχει κάπου (κάποιο λινκ) ποιες περιοχές και πότε θα έχουν vdsl;;;