VDSL από τον ΟΤΕ

Οσοι εχουν Cyta η Wind VDSL από αστικό κέντρο μπορούν να εχουν μεχρι 10Mbps upload. Υποθετω ειναι θέμα configuration των DSLAMs και ρυθμισης profile.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παντως γενικά εισαι καλά και μην ασχολείσαι τόσο πολυ με τα νούμερα όσο με την εμπειρίο χρήσης

H εικόνα της δικής μου σύνδεσης φαινεται τυπικά πολύ καλή (εχω δει και 46άρια στο download)

(Το DSLAM ειναι στα 20 μέτρα από το σπιτι, νεα κατασκευη και καλωδιωση τριών ετών. Το attainable download rate τυπικά ξεπερνάει τα 128Mbps)

...
...

αλλά σε ώρες αιχμής τα απογεύματα ή τα βράδια η γραμμή μου σέρνεται οταν δουλεύω με τους συνεργάτες μας στην Αμερική

Τραγική Vodafone, απλά περιμένω να λήξει το συμβόλαιό μου και να δω εναλλακτικες (αν δεν λυσουν το πρόβλημα)

Στις VDSL συνδέσεις το default προφίλ του ΟΤΕ είναι fast path για το upstream και interleaved για το downstream. Αυτό στην ουσία προσθέτει error correction με αποτέλεσμα να αυξάνει αρκετά το ping στο πρώτο hop. Interleaved δεν χρειάζεται στη μεγάλη πλειοψηφία των συνδέσεων VDSL από KV.

Πάντως τα στατιστικά σου είναι σωστά. Τα speedtest τα κάνεις μέσω ethernet, σωστά;

Επιπλέον, δοκίμασε να ανεβάσεις ένα αρχείο στο drive και δες από τα windows (task manager) το traffic.

Ναι μεσω ethernet συνδεομαι.

Εννοεις να ανεβασω αρχειο στο Google Drive ?

Επιτέλους, θα κάνω πάρτι λέμε, με σαμπάνιες κτλ.! :award: :firstprize: :music-smiley-005: :BDGBGDB55:

Μπήκε σήμερα η καμπίνα VDSL στην οποία είμαι συνδεδεμένος από τον ΟΤΕ, αντικαθιστώντας την παλιά.

VDSL_321_cabinet_zpssilobvxf.jpg

Χασοδίκη, μπορείς να σκάσεις από τη ζήλεια, με την ησυχία σου! :flipout:

Όχι βέβαια ότι και πάλι θα είμαι ικανοποιημένος, θα ήθελα τουλάχιστον 1Gbps ταυτόχρονο download και upload για να είμαι τζιτζί, αλλά λέμε τώρα...

Re: Απάντηση: VDSL από τον ΟΤΕ

Επιτέλους, θα κάνω πάρτι λέμε, με σαμπάνιες κτλ.! :award: :firstprize: :music-smiley-005: :BDGBGDB55:

Μπήκε σήμερα η καμπίνα VDSL στην οποία είμαι συνδεδεμένος από τον ΟΤΕ, αντικαθιστώντας την παλιά.

Χασοδίκη, μπορείς να σκάσεις από τη ζήλεια, με την ησυχία σου! :flipout:

Όχι βέβαια ότι και πάλι θα είμαι ικανοποιημένος, θα ήθελα τουλάχιστον 1Gbps ταυτόχρονο download και upload για να είμαι τζιτζί, αλλά λέμε τώρα...

Σε πια περιοχή είσαι ??

Και δεν είναι μόνο να μπει η καμπίνα στη θέση της. Είναι και να της δώσουν ρεύμα και να την ενεργοποιήσουν. Από ότι γράφουν τα παιδιά στο ADSL.gr αυτό σημαίνει 4-6 μήνες τουλάχιστον. :speechless-smiley-0

Θα κάθομαι τώρα και θα βράζω στο ζουμί μου. Αλλά από τα άθλια 9Mbps που έχω εδώ και πολλά χρόνια, θα είναι μια κάποια αναβάθμιση...

Δεν θα πάρει 4-6 μήνες, αλλά αρκετά λιγότερο, αυτά συνέβαιναν μια φορά και έναν καιρό με την ΕΕΤΤ. Ενδιαφέρον βέβαια από τα 9mbps το ότι θα πας στα 50 και οσονούπω στα 100+ :D

Αγία Μαρίνα, Ηλιούπολης (κέντρο Δάφνης), έχουμε ήδη φτάσει στο 4μηνο (απο την αρχή των εργασιών) και απο τον ΟΤΕ ούτε φωνή ούτε ακρόαση...

και βλέπουμε τα δικά σας άθλια 9 mbs και ζηλεύουμε εμείς με τα φτωχά 5.....

Δεν θα πάρει 4-6 μήνες, αλλά αρκετά λιγότερο, αυτά συνέβαιναν μια φορά και έναν καιρό με την ΕΕΤΤ. Ενδιαφέρον βέβαια από τα 9mbps το ότι θα πας στα 50 και οσονούπω στα 100+ :D

Στα 100 εννοεις με το speedbooster ?

Γιατι με πηραν και εμενα να μου το προσφερουν αλλα δυστηχως το upload παραμενει στα 5.....

Αγία Μαρίνα, Ηλιούπολης (κέντρο Δάφνης), έχουμε ήδη φτάσει στο 4μηνο (απο την αρχή των εργασιών) και απο τον ΟΤΕ ούτε φωνή ούτε ακρόαση...

Σε πέρασα, 4!

Απάντηση: Re: VDSL από τον ΟΤΕ

Παιδιά, συγγνώμη, αλλά αυτά τα νούμερα που συζητάμε εδώ, δεν είναι καν για γέλια ή κλάματα, απλά δεν υπάρχουν, δεν υφίστανται καν. :flipout:

Πριν τέσσερα χρόνια, νοίκιασα για τρεις βδομάδες δύο seedboxes σε ssd δίσκους του 1Gbps ταχύτητα το καθένα, μία φέτα των 400GB και μία των 500GB, επειδή ήθελα να ανεβάσω το ratio στο hd...ts. Πλήρωνα 26 δολάρια τη βδομάδα νοίκι, για το καθένα ξεχωριστά. Δεν πίστευα στα μάτια μου, με αυτά που έβλεπα να κάνουν αυτοί οι "μικροί λυσσασμένοι δαίμονες", δεν είχα ξαναβρεθεί ποτέ με τέτοια απίστευτα γκάζια! Bluray των 40-45GB να κατεβαίνουν σε λιγότερο από πέντε λεπτά (!!!!!!) αλλά και να ανεβαίνουν ταυτόχρονα στον ίδιο χρόνο!

Ξέρω πολύ καλά ότι είναι δύσκολο να γίνει πιστευτό, αλλά ανέβασα ένα ολόκληρο ΤΒ στο hd...ts μέσα σε ένα 24ώρο! Είχα βάλει ένα συγκεκριμένο Bluray που το περίμεναν όλοι πως και πως, και στα δύο seedboxes και το τάϊζαν και τα δύο ταυτόχρονα, σαν crossfire δηλαδή... :flipout:

Re: Απάντηση: Re: VDSL από τον ΟΤΕ

Παιδιά, συγγνώμη, αλλά αυτά τα νούμερα που συζητάμε εδώ, δεν είναι καν για γέλια ή κλάματα, απλά δεν υπάρχουν, δεν υφίστανται καν. :flipout:

Πριν τέσσερα χρόνια, νοίκιασα για τρεις βδομάδες δύο seedboxes σε ssd δίσκους του 1Gbps ταχύτητα το καθένα, μία φέτα των 400GB και μία των 500GB, επειδή ήθελα να ανεβάσω το ratio στο hd...ts. Πλήρωνα 26 δολάρια τη βδομάδα νοίκι, για το καθένα ξεχωριστά. Δεν πίστευα στα μάτια μου, με αυτά που έβλεπα να κάνουν αυτοί οι "μικροί λυσσασμένοι δαίμονες", δεν είχα ξαναβρεθεί ποτέ με τέτοια απίστευτα γκάζια! Bluray των 40-45GB να κατεβαίνουν σε λιγότερο από πέντε λεπτά (!!!!!!) αλλά και να ανεβαίνουν ταυτόχρονα στον ίδιο χρόνο!

Ξέρω πολύ καλά ότι είναι δύσκολο να γίνει πιστευτό, αλλά ανέβασα ένα ολόκληρο ΤΒ στο hd...ts μέσα σε ένα 24ώρο! Είχα βάλει ένα συγκεκριμένο Bluray που το περίμεναν όλοι πως και πως, και στα δύο seedboxes και το τάϊζαν και τα δύο ταυτόχρονα, σαν crossfire δηλαδή... :flipout:

και εγω αυτο κανω εγω ενα seedbox με ταχυτητα 10gbps και εχει συνδεθει με plex και βλεπω της ταινιες απο εκει

Απάντηση: Re: VDSL από τον ΟΤΕ

Στα 100 εννοεις με το speedbooster ?

Γιατι με πηραν και εμενα να μου το προσφερουν αλλα δυστηχως το upload παραμενει στα 5.....
Με το vectoring που θα εφαρμοστεί εννοεί

6 μήνες θέλει.
Εγώ είμαι στον 7ο τώρα και ακομα περιμενω

Θεωρητικά πρέπει σε 3-4 μήνες να είναι διαθέσιμες. Τα έργα του ΟΤΕ τελειώνουν αρκετά πιο γρήγορα. Υπάρχουν περιοχές και συγκεκριμένες καμπίνες -ακόμη και στο χαλάνδρι που λόγω ΔΕΔΗΕ ή άλλου εξωτερικού παράγοντα χρειάζονται 9+ μήνες αλλά θέλω να ελπίζω ότι είναι η εξαίρεση.

Στο αστικό περιβάλλον του Α/Κ Αλυσίδα, υπάρχει ΚΑΦΑΟ ανά τετράγωνο με μέγιστη καλωδιακή απόσταση όχι μεγαλύτερη από 100-150 μέτρα. Επειδή γενικά ο χαλκός στην περιοχή είναι σε καλή κατάσταση και δεδομένης της καλής εσωτερικής εγκατάστασης οι γραμμές έχουν attainable κοντά στα 90-100Mbps και χωρίς vectoring ενώ με vectoring + 35b προφίλ υπερδιπλασιάζονται οι ταχύτητες.

Εάν επιτρέψει η ΕΕΤΤ στον κάθε πάροχο-ανάδοχο των περιοχών να παρέχει ότι καλύτερο μπορεί ανεξαρτήτως εάν οι υπόλοιποι μπορούν να ακολουθήσουν (στο κάτω κάτω ας αγοράσουν bitstream) θα δούμε πολύ μεγάλη ανάπτυξη των ταχυτήτων.

Re: Απάντηση: VDSL από τον ΟΤΕ

Την περασμένη παρασκευή άλλαξαν και σε μας την παλιά καμπίνα που για καλή μου τύχη βρίσκεται ακριβώς στο διπλανό σπίτι. Επειδή όμως με τον ΟΤΕ ή χαρά δεν κρατάει για πολύ, το απόγευμα της Παρασκευής που τελείωσαν με τις εργασίες (κρατησαν περίπου 2 μερες), η ταχύτητά μου επέσε από τα 8 στα 3,5Μb!!!!
Στην αρχή δεν έδωσα σημασία γιατί ελεγα ότι θα κανουν τίποτα ελέγχους στο κέντρο κλπ κλπ, αλλά όλο το σουκού κύλισε έτσι με αποτέλεσμα να τους πάρω τηλέφωνο να το δηλώσω σαν βλάβη, Την επομένη (Δευτέρα πρωί παρόλο που μου έιχαν πει ότι θα ερχονταν Τετάρτη) ήρθαν 2 κύριοι του ΟΤΕ να δουν τι παίζει και έχω χειρότερο ιντερνετ. Μετρησαν το σπίτι, μέτρησαν και στη καμπίνα και διαπίστωσαν πως το πρόβλημα παρουσιάζεται μεταξύ καμπίνας και του σπιτιού μου,(απόσταση 10-12 μέτρα!!!!!) εκεί που διαχωρίζονται τα καλώδια για να κυκλοφορήσουν στη γειτονιά.

Παίρνουν τηλέφωνο το συνεργείο που έιχε βάλει την καμπινα και τους λένε τι παίχτηκε (εαυτοί αρνούνταν ότι είχαν κάνει λάθος ενώσεις), τσακώνονται, έρχεται ένας άλλος τυπάς του ΟΤΕ απο το συνεργείο που ήταν υπεύθυνο για την αλλαγή της καμπίνας, είπαν κάτι μεταξύ τους ( απ' ότι άκουσα είχαν κάνει μακακία με τις μουφες??) και σηκώθηκαν και έφυγαν. Όλοι. Και εγώ να έχω μέινει παγωτό έξω από το σπίτι χωρίς να έχω καταλάβει αν θα ξανάρθουν, αν πρεπει να τους περιμένω, αν , αν...
Περιττό να πω πως αισθάνθηκα μαλ... μακάκας.

Μετά από κανα τρίωρο λοιπόν με παίρνει τηλέφωνο ο τεχνικός που είχε έρθει στην αρχή στο σπίτι και μου λέει ότι θα δηλώσουν πως η βλάβη επισκευάστηκε και να μην ανησυχώ. Κάποια στιγμή θα περάσει το συνεργείο και θα τα φτιάξει αλλά μέχρι τότε να μην ξαναπάρω να το δηλώσω σαν βλάβη. Και τον ερωτω. Δλδ για πόσο καιρό θα είμαι σε ατυή την κατάσταση. Και η απάντηση ήταν: "Ε κάποια στιγμη σύντομα, αλλα γιατί ανησυχείς σε 2 μήνες θα έχεις μεχρι και 100αρι ίντερνετ", και μου το κλείνει.
Δυστυχώς ονόματα τεχνικών δεν συγκράτησα γιατί δεν μου συστήθηκαν και ποτέ.
Για πείτε μου βρε παιδιά, τι θα κάνατε εσείς στην θέση μου;