VDSL από τον ΟΤΕ

Εάν ως το τέλος της εβδομάδας (το πολύ) δεν έχει επιδιορθωθεί να ξανακαλέσεις και να αναφέρεις ότι σου είπαν ότι θα κλείσουν τη βλάβη χωρίς να έχει επιδιορθωθεί. Αν είναι δυνατόν....

Ναι μη το δηλώσεις ποτέ γιατί μετά θα σου πουν ότι εσύ μας δήλωσες επιδιόρθωση κι άντε μετά να βγάλεις άκρη. Τι μακάκες που είναι ρε παιδί μου, πουθενά δεν υπάρχει το κράτος, πουθενά!

Να το δηλωνεις συνεχεια.
Μονο ετσι θα ασχοληθουν.
Φαινεται αυτο στα συνολικα νουμερα και ειναι κατι που δεν το θελουν.
Δημοσιο, τι περιμενεις....

Μενω σε ενα παλιο κτισμα τριοροφο στον δευτερο,μολις πρωτομπηκαμε δεν δουλευαν τα τηλεφωνα και πριν μπουν οι σοβαδες καναμε καινουργια τηλεφωνικη εγκατασταση.
Μολις καναμε συμβολαιο με καποιον παροχο διαπιστωθηκε οτι η γραμμη απο την "φωλια" στο διαμερισμα μας μεχρι τον διανεμητη(καφαο λεγεται ?) δεν λειτουργει και επειδη δεν ειναι ευθυνη του παροχου ,μας ειπαν που θα κανουμε την συνδεση και ο ηλεκτρολογος μας απο το καφαο,(το οποιο βρισκεται ακριβως κατω αστην προσοψη του κτιριου που διαμενουμε ,σχεδον ακουμπαει την προσοψη),περασε τηλεφωνικο καλωδιο εξωτερικα απο εναν μεταλλικο σωληνα στην φωλια του διαμερισματος στον δευτερο που ειναι στο μπαλκονι.
Αυτες της μερες αλλαξαν το καφαο με αυτα τα νεα,και καπου διαβασα οτι βελτιωνεται η αποδοση εαν εχεις και οπτικη ινα απο το καφαο στο σπιτι,φυσικα εαν βαλουμε vdsl,συμφερει να περασω οπτικη ινα απο το καφαο στο σπιτι,η εφαρμογη ειναι ευκολη στην περιπτωση μου,αλλα αξιζει?χρειαζονται και καποιοι "ανταπτορες"? που κοστιζουν? ας πουμε οτι η οπτικη εχει6-7 ευρω το μετρο..η εσωτερικη εγκατασταση σιγουρα θα κοστισει πιο πολυ,μπορει να γινει αναιμακτα χωρις γκρεμισματα?

Δεν είναι έτσι όπως την περιγράφεις η πραγματικότητα.

Μετά την ενεργοποίηση του νέου δικτύου, η τηλεφωνία και το ίντερνετ παραμένουν όπως είχαν και πριν, και το μόνο που αλλάζει είναι η σύνδεση με vdsl, κατά την οποία το ζευγάρι καλωδίων του συνδρομητή "παραλληλίζεται" με το minidslam που βρίσκεται στη νέα καμπίνα και συνδέεται με το ΑΚ με την οπτική ίνα.
Δηλαδή,στο adsl δεν θα δεις καμία διαφορά.

μα αυτο γραφω εαν βαλω vdsl,εαν αξιζει ,θα βελτιωθει και αλλο η συνδεση και ποσο θα κοστισει περιπου..

Γράφεις "βελτιωνεται η αποδοση εαν εχεις και οπτικη ινα απο το καφαο στο σπιτι" και σ' αυτό απαντώ ότι η σύνδεση από το KV στο χώρο που συνδρομητή δεν γίνεται με οπτική ίνα αλλά μέσω της απλής σύνδεσης του ΟΤΕ.
Η οπτική ίνα συνδέει το minidslam του KV με το ΑΚ.

Καταρχην ευχαριστω για τις απαντησεις,μαλλον δεν διατυπωνω σωστα τις ερωτησεις μου,γνωριζω οτι με adsl δεν θα δω διαφορα ενα βαλω οπτικη και οτι απο τους διανεμητες στους οικιακους χρηστες η συνδεση εξακολουθει να ειναι με χαλκο ακομα και με τα νεα καφαο, εγω ρωτω εαν με δικη μου πρωτοβουλια βαλω οπτικη εαν θα χω πλεονεκτηματα..
θα μου πειτε οτι αφου δεν βαζει ο οτε δεν χρειαζεται,αυτο δεν ειναι απαραιτητο,υπαρχουν καποιοι εξιδεικευμενοι παροχοι που περνουν οπτικη μεχρι την κατοικια του συνδρομητη εαν δεν απατωμαι...

Last edited:
Δεν χρειάζεται να αλλάξεις κάτι άλλο. Με ένα CAT6 καλώδιο δεν θα έχεις καθόλου απώλειες. Οπτική βάζεις για μεγάλες αποστάσεις. Εαν η καλωδιακή απόσταση ειναι κατω απο 100 μέτρα θα δεις attainable 103 Mbps θεωρητικό μέγιστο χωρίς απώλειες χωρίς vectoring.

Αυτο σημαινει οτι δεν θα παρω τα οποια πλεονεκτηματα εαν αυτα υπαρχουν, ακομα και να βαλω με δικη μου πρωτοβουλια?γιατι ετσι και αλλιως απ οτι μου ειχε συμβει στο παρελθον την ευθυνη απο το καφαο μεχρι την κατοικια μου δεν την αναλαμβανει ο οτε για την καλωδιωση..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν χρειάζεται να αλλάξεις κάτι άλλο. Με ένα CAT6 καλώδιο δεν θα έχεις καθόλου απώλειες. Οπτική βάζεις για μεγάλες αποστάσεις. Εαν η καλωδιακή απόσταση ειναι κατω απο 100 μέτρα θα δεις attainable 103 Mbps θεωρητικό μέγιστο χωρίς απώλειες χωρίς vectoring.

Α ευχαριστω,καταλαβα...

Αυτο σημαινει οτι δεν θα παρω τα οποια πλεονεκτηματα εαν αυτα υπαρχουν, ακομα και να βαλω με δικη μου πρωτοβουλια?γιατι ετσι και αλλιως απ οτι μου ειχε συμβει στο παρελθον την ευθυνη απο το καφαο μεχρι την κατοικια μου δεν την αναλαμβανει ο οτε για την καλωδιωση..

Φυσικά και την αναλαμβάνει ο ΟΤΕ αυτή την ευθύνη. Το τι γίνεται μέσα στην οικοδομή σου είναι δικιά σου ευθύνη.

Στην δικια μου περιπτωση το καφαο ειναι κολλημενο στην προσοψη της οικιας ερχεται το καλωδιο απο το καφαο μεσω ενος εξωτερικου κουφιου μεταλλικου σωληνα απευθειας στο μπαλκονι μου ,κατοικια κατασκευης 36 γαρ,ετσι οταν διαπιστωθηκε προβλημα στο εξωτερικο καλωδιο ,δεν ανελαβε ο οτε και αναλαβα μονος μου...ευχαριστω για την ενημερωση.

Εσύ είσαι ειδική περίπτωση. :smile:

Αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι γιατί δεν σου δίνει κατάλληλη πόρτα ο ΟΤΕ ή χώρο για να εγκαταστήσεις κάποιον media converter (οι οποίοι υπάρχουν αλλά ένα ζευγάρι θα σου κοστίσει κοντά στο χιλιάρικο).

Για να μην πω για τον παραλογισμό του να κάνεις τέτοια φασαρία για 10-15 μέτρα απόσταση.. :p

Φυσικα ειναι παραλογισμος εφοσον χρειαζεται media converter, στην inalan με 27ευρω τον μηνα σου βαζουν οπτικη μεχρι το σπιτι και εχεις 100αρα ,χωρις τηλεφωνια ομως...

Χωρίς κλασική τηλεφωνία.. είσαι ελεύθερος να βάλεις όποιον VoIP provider θέλεις.

Η Yuboto που έχουν συνεργασία είναι αξιοπρεπής. Αν και προσωπικά ελάχιστα την χρησιμοποιώ.. γενικότερα το σταθερό πιάνει αράχνες στο σπίτι μου.

Αλλά τα 100/100 είναι από άλλο πλανήτη. Απλά δεν σε απασχολεί πια το θέμα του bandwidth, ειδικά του upload.

Χωρίς κλασική τηλεφωνία.. είσαι ελεύθερος να βάλεις όποιον VoIP provider θέλεις.

Η Yuboto που έχουν συνεργασία είναι αξιοπρεπής. Αν και προσωπικά ελάχιστα την χρησιμοποιώ.. γενικότερα το σταθερό πιάνει αράχνες στο σπίτι μου.

Αλλά τα 100/100 είναι από άλλο πλανήτη. Απλά δεν σε απασχολεί πια το θέμα του bandwidth, ειδικά του upload.

Ποσο δινει upload δηλαδη ?