VDSL από τον ΟΤΕ

Τι να σου πω, απ' ότι ξέρω όσοι παιχνιδάδες έχουν βάλει Inalan (που μόνο αυτούς πραγματικά νοιάζει το latency σε τέτοιο βαθμό) έχουν μείνει πάρα πολύ ευχαριστημένοι.

Αλλά όλοι ανεξαιρέτως έχουν ξετρελαθεί από την ταχύτητα. Κανείς άλλος δεν πλησιάζει τα 100Mbps upload, τα οποία πολύ απλά "ξεμπουκώνουν" το latency. Γιατί ωραίο το ping του ΟΤΕ όταν η γραμμή είναι "άδεια", αλλά βάλε πάνω ένα τορεντάκι (ή οποιαδήποτε P2P υπηρεσία) να κατεβαίνει και θα δεις τι θα γίνει..

Με την Inalan ούτε που το καταλαβαίνεις ότι κατεβάζεις και torrent με 10MB/sec+ ενώ παράλληλα σερφάρεις.

Και εννοείται ότι εμπορικά είναι απλά ασυναγώνιστο το πακέτο της. Με τρελή διαφορά.

Οπότε ναι, δεν είναι σοβαρός ανταγωνιστής του ΟΤΕ, αλλά μόνο και μόνο λόγω μικρής κάλυψης, όχι λόγω προϊόντος.

Δημήτρη, επειδή ξανα-διαβάζοντας το ποστ μου κάλλιστα μπορεί κάποιος να καταλάβει κάτι λάθος, το FTTH είναι προφανώς ανώτερο ολων όσον αφορά τις FTTx συνδέσεις. Και δεδομένων των προτύπων που χρησιμοποιεί (φανταστείτε το σαν ethernet connection) δεν έχεις προβλήματα σχετικά με p2p ή άλλα downloads με πολλές συνδέσεις. Οπότε το last mile είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε να υπάρξει. Το πρόβλημα -κατ εμέ- είναι στο backbone της και τον πάροχο διεθνούς διασύνδεσης που έχει επιλέξει. Για τις xDSL συνδέσεις και τα πολλά connections, με σωστό QoS έστω ότι κατεβάζουμε με την ίδια, σταθερή ταχύτητα που δεν είναι το απόλυτο μέγιστο της γραμμής δεν έχεις κανένα πρόβλημα στο surfing.

Πάντως το μοντέλο ανάπτυξης που ακολουθεί η Ιnalan και τα μεγάλα κεφάλαια που απαιτεί το FTTH θα την οδηγήσουν νομετελειακά στην αγκαλιά κάποιου μεγαλύτερου παίκτη..

Re: Απάντηση: VDSL από τον ΟΤΕ

Όμιλος ΟΤΕ: Αυξάνει σε 1,5 δισ. τις επενδύσεις σε οπτική ίνα και δίκτυα νέας γενιάς έως το 2020

https://digitaltvinfo.gr/news/news/...optiki-ina-kai-diktya-neas-genias-eos-to-2020

Αυτο ειναι πραγματικα εξαιρετικο νεο. Νομιζω οτι με vectoring μπορουμε να εχουμε σημαντικα υψηλοτερο upload (νομιζω 30) με την υπαρχουσα υποδομη στο σπιτι (χαλκο). βεβαιως το επομενο βημα ειναι ftth, αλλα αυτο εχει καποια προβληματακια, μιας και θελει τρυπες κτλπ. Προσωπικα παντως, το vdsl συμβολαιο μου με την wind ληγει αρχη καλοκαιριου και σκεφτομαι να επιστρεψω στον οτε, και ας ειναι σημαντικα ψηλοτερο το κοστος, ωστε να ειμαι ετοιμος οταν ενεργοποιηθει το vectoring.

Πολύ καλά νέα αλλά να ρίξουν λίγο και τις τιμές τους γιατί βλέπω τα 100mb να θέλουν συν 10 15 ευρώ από την ήδη υψηλή τιμή των 50mb.

Send From Note 3 With Note 7 Port Rom

Και πολύ άργησαν :)

sent from my mobile phone, i apologise for any spelling errors

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Την αναστολή της διάθεσης VDSL Vectoring από τον ΟΤΕ ζητά η Vodafone

http://tech.in.gr/analysis/article/?aid=1500104864
Μήπως είναι περσινή αυτή η είδηση; Από πριν γνωμοδότησει η ΕΕΤΤ

Και πολύ άργησαν :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μήπως είναι περσινή αυτή η είδηση; Από πριν γνωμοδότησει η ΕΕΤΤ

Η ημερομηνία δημοσίευσης είναι όπως μπορείτε να δείτε 30/09/2016
Ημερολογιακά λοιπόν η είδηση είναι περυσινή μεν, όχι αρχαία, δε.

Απλα να διευκρινισω κατι. Περιπου εκεινη την εποχη (φθινοπωρο του '16) ειχαν υπαρξει οντως ενστασεις απο αλλους παροχους και το θεμα ειχα κολλησει απο τη μερια του οτε. Φιλος μου που δουλευει στον οτε μου ειχε στειλει μαλιστα εσωτερικο email του τσαμαζ που εξηγουσε στο προσωπικο τις αντιστασεις που ειχαν προβαλλει οι ανταγωνιστες στην επενδυση του οτε σε νεες τεχνολογιες. Το λινκ που παρεθεσε ο @billys13 ομως ειναι πολυ φρεσκο και απο οτι φαινεται και εδω

http://www.adslgr.com/forum/threads/976439-%CE%88%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%BE%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CF%82-VDSL-vectoring-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82

το θεμα φαινεται να ξεκολλησε.
Με αυτα θελω να εξηγησω οτι αυτο που ανεφερες δεν ειναι αρχαιο μεν, αλλα απο οτι φαινεται (εκτος αν υπαρξουν νεες ενστασεις) δεν εχει σημασια πλεον.

Re: Απάντηση: VDSL από τον ΟΤΕ

Προσωπικα παντως, το vdsl συμβολαιο μου με την wind ληγει αρχη καλοκαιριου και σκεφτομαι να επιστρεψω στον οτε, και ας ειναι σημαντικα ψηλοτερο το κοστος, ωστε να ειμαι ετοιμος οταν ενεργοποιηθει το vectoring.

Δεν είναι και πολύ ψηλότερο πλέον...
Πρόσφατα έπεσαν οι τιμές του ΟΤΕ, δηλ. για το 50ρι VDSL δίνεις 35 ευρώ το μήνα (ήταν 41) + το νέο φόρο 5% που ισχύει από 1/1/2017 για όλους. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει 30 λεπτά το μήνα προς κινητά.
Στη Wind το αντίστοιχο πρόγραμμα είναι 6 ευρώ φτηνότερο αλλά με 300 λεπτά προς κινητά (τα οποία ούτως ή άλλως είναι σχεδόν άχρηστα για το σταθερό).

εχεις δικιο. Απο τελευταια φορα που το ειχα δει το εχουν αλλαξει. Δεν ξερω ομως αν ειναι καμμια προσφορα για λιγο χρονο. Οταν ειχα κοιταξει εγω πριν κανα μηνα θυμαμαι οτι ειχε τις προνομιακες τιμες για 6 μηνες και μετα σε πηγαινε στην κανονικη τιμη. Νομιζω μιλαμε παντα για διετες συμβολαιο. Τωρα λεει οτι οι πρωτοι 12μηνες ειναι με προνομιακη τιμη. τις πληροφοριες τις εχω παρει απο εδω

https://www.cosmote.gr/fixed/sl/204300/home_double_play_vdsl_gia_neoys_pelates?lastLayoutId=18?utm_medium=skinbanner&redir=1&utm_campaign=vdsl_new_customers_2790e&utm_source=vdsl_new_customers_2790&productId=double_play_30_M_pstn_new_cust#_idRef_double_play_30_M_pstn_new_cust

Κανείς δεν έχει εδώ σε κάμποσες περιοχές του τρομερού δήμου Αθηναίων!
Και πολλοί λένε φταίει ο Δήμαρχος..

Ναι Χάρη.. παρακολουθώ τι γίνεται.. λένε θα έρθει και σε εμάς τελικά το "Άγιο Φως" .. :p

Κανείς δεν έχει εδώ σε κάμποσες περιοχές του τρομερού δήμου Αθηναίων!
Και πολλοί λένε φταίει ο Δήμαρχος..

Ναι Χάρη.. παρακολουθώ τι γίνεται.. λένε θα έρθει και σε εμάς τελικά το "Άγιο Φως" .. :p

σε μας εχουν περασει γραμμες στο πλαίσιο του έργου γνωστού και ως Rural Broadband και περιμενουμε ποτε θα δωσουν της γραμμες. προς το παρον εχω forthnet 24 κλειδωνει στα 15

..."κλειδώνει στα 15";

Μια χαρά είσαι!!! Εδώ στην εξωτική Ηλιούπολη μετά βιάς βλέπουμε 5. Και έχουμε και την καινούργια καμπίνα του ΟΤΕ απέναντι απο το σπίτι να κάθεται ανενεργή εδω και 2-3 μήνες!!!
Πίκρα....