VDSL από τον ΟΤΕ

Re: VDSL απο τον ΟΤΕ

Για ποιο σχέδιο λέτε;
Δε τα μάθατε;
Με το που βγήκε η νέα κυβέρνηση ματαίωσε το σχέδιο FTTH!

Τυχαίο; Δε νομίζω!

Απάντηση: Re: VDSL απο τον ΟΤΕ

Για ποιο σχέδιο λέτε;
Δε τα μάθατε;
Με το που βγήκε η νέα κυβέρνηση ματαίωσε το σχέδιο FTTH!

Τυχαίο; Δε νομίζω!

Αυτό καταλάβατε πως έγινε;Όπως προανέφερα υπάρχει επιτροπή ανταγωνισμού και θα υποχρέωνε τον ΟΤΕ να νοικιάσει το δίκτυο οπτικών ινών στους εναλλακτικούς,και επειδή δεν υπήρχε καμιά απολύτως διάθεση από τον οτε να γίνει αυτό δεν το προχώρησε απλά.Αντιθέτως το VDSL δεν μπορεί να το νοικιάσει σε εναλλακτικούς,θα πρέπει να στήσουν δικό τους δίκτυο.

Re: Απάντηση: Re: VDSL απο τον ΟΤΕ

Αυτό καταλάβατε πως έγινε;Όπως προανέφερα υπάρχει επιτροπή ανταγωνισμού και θα υποχρέωνε τον ΟΤΕ να νοικιάσει το δίκτυο οπτικών ινών στους εναλλακτικούς,και επειδή δεν υπήρχε καμιά απολύτως διάθεση από τον οτε να γίνει αυτό δεν το προχώρησε απλά.Αντιθέτως το VDSL δεν μπορεί να το νοικιάσει σε εναλλακτικούς,θα πρέπει να στήσουν δικό τους δίκτυο.

Τις οπτικές ίνες δεν θα τις έβαζε ο ΟΤΕ!
Θα τις έβαζε πάροχος με διαγωνισμό ο οποίος θα ήταν υποχρεωμένος να μη δια θέτει τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες!
Απλά ο ΟΤΕ θα έχανε τη δεσπόζουσα θέση μιας και δεν θα είχε πλέον στην κατοχή του το εθνικό δίκτυο για συντήρηση και εκμετάλλευση όπως τώρα και θα γινόταν ένας πάροχος όπως κι οι υπόλοιποι!

κάνε ping το otenet.gr

αν έχεις κοντά στα 8ms είσαι fast
αν έχεις κοντά στα 20ms είσαι interleaved

Το ερώτημα είναι η VDSL θα έχει την δυνατότητα να δώσει καλύτερους χρόνους απόκρισης απο την adsl2+ ;
Ρωτάω γιατί παιδιά με καλές γραμμές και on telecoms η ΟΤΕ πιάνουν και 5ms.

Το δικό μου αποτέλεσμα που κατατάσσεται;:bigcry:

Υπόψιν το DMT-tools μου λέει ότι είμαι σε fast path ενώ το web interface του modem γράφει Type:interleaved.

Υ.Γ. Υπάρχει δυνατότητα αλλαγής από το ένα στο άλλο στον otenet;

Αν διαβάσετε χιλιάδες post σε άλλα forum θα δείτε οτι το interface του router μπορεί άλλα να γράφει και άλλο να είναι.

Ο καλύτερος τρόπος για μένα είναι είτε να κάνεις ping είτε traceroute.

14ms προσωπικά τα θεωρώ αρκετά, είναι σαν να έχω forthnet με interleaved και μικρό depth. Ενω με το connx που έχω πιάνω απο 7-9ms :D

Και τί δε θα έδινα (όπως και χιλιάδες κόσμος) να αγοράσω ένα πακέτο VDSL με χαμηλότερο download αλλα με το καλύτερο ping!

Last edited:

Από που προκύπτει ότι δε θα αναγκάσει η ΕΕΕΤ τον ΟΤΕ να διαθέτει τη δυνατότητα εγκατάστασης VDSL miniDSLAM στα ΚΑΦΑΟ και σε άλλους πάροχους;

Επίσης, από που προκύπτει ότι δε θα αναγκάσει η ΕΕΕΤ τον ΟΤΕ να διαθέτει την υπηρεσία VDSL και σε χονδρική; (όπως κάνει με το ΑΡΥΣ)

Το ερώτημα είναι η VDSL θα έχει την δυνατότητα να δώσει καλύτερους χρόνους απόκρισης απο την adsl2+ ;
Ρωτάω γιατί παιδιά με καλές γραμμές και on telecoms η ΟΤΕ πιάνουν και 5ms.

Τι σημασία έχει αν το ping είναι 5 ή 15ms;

Στην τελική αν πραγματικά κάποιος έχει ανάγκη για τόσο realtime απόκριση (<10ms) αυτό πρέπει να θεωρείται premium υπηρεσία και όποιος έχει την ανάγκη να τα σκάει χοντρά. Είναι πολύ πιο δαπανηρό να εξασφαλίσεις πολύ χαμηλό ping από το να εξασφαλίσεις γρήγορη μετάδοση.

Αν διαβάσετε χιλιάδες post σε άλλα forum θα δείτε οτι το interface του router μπορεί άλλα να γράφει και άλλο να είναι.

Ο καλύτερος τρόπος για μένα είναι είτε να κάνεις ping είτε traceroute.

14ms προσωπικά τα θεωρώ αρκετά, είναι σαν να έχω forthnet με interleaved και μικρό depth. Ενω με το connx που έχω πιάνω απο 7-9ms :D

Και τί δε θα έδινα (όπως και χιλιάδες κόσμος) να αγοράσω ένα πακέτο VDSL με χαμηλότερο download αλλα με το καλύτερο ping!

το συνολικό ping εξαρτάται κυρίως από τα hops και το congestion του κάθε hop και όχι απο την ταχύτητα ή την τεχνολογία (ADSL2/ VDSL).

Από που προκύπτει ότι δε θα αναγκάσει η ΕΕΕΤ τον ΟΤΕ να διαθέτει τη δυνατότητα εγκατάστασης VDSL miniDSLAM στα ΚΑΦΑΟ και σε άλλους πάροχους;

Επίσης, από που προκύπτει ότι δε θα αναγκάσει η ΕΕΕΤ τον ΟΤΕ να διαθέτει την υπηρεσία VDSL και σε χονδρική; (όπως κάνει με το ΑΡΥΣ)

Από πουθενά. Και πιστεύω ότι θα το κάνει. Τα ίδια ήθελε να κάνει και η DT στην Γερμανία: http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=347691&highlight=ftth

Από πουθενά. Και πιστεύω ότι θα το κάνει. Τα ίδια ήθελε να κάνει και η DT στην Γερμανία: http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=347691&highlight=ftth

Πολύ σωστά! Άρα το επιχείρημα ότι προτιμήθηκε το VDSL για να μη μπορεί η επένδυση του ΟΤΕ να χρησιμοποιηθεί και από εναλλακτικούς, απλώς δεν ευσταθεί.

Όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε παραπάνω, προτιμήθηκε το VDSL για να μη χάσει ο ΟΤΕ τον έλεγχο (που θα τον έχανε με το FTTH)

Τι σημασία έχει αν το ping είναι 5 ή 15ms;

Στην τελική αν πραγματικά κάποιος έχει ανάγκη για τόσο realtime απόκριση (<10ms) αυτό πρέπει να θεωρείται premium υπηρεσία και όποιος έχει την ανάγκη να τα σκάει χοντρά. Είναι πολύ πιο δαπανηρό να εξασφαλίσεις πολύ χαμηλό ping από το να εξασφαλίσεις γρήγορη μετάδοση.

Θες στην ελλάδα κάτι να θεωρείται premium κάτι που στις υπόλοιπες χώρες θεωρείται δεδομένο? Νόμιζα αυτό ήταν το όνειρο του ΓΑΠ.

Αν και πετάτε ξανά και ξανά τα 15 περισσότερα ms χωρίς να υπολογίζετε πως μιλάμε για συνόλικα 30ms όταν πρόκειται δύο χρήστες να συνδεθούν μεταξύ τους και άσχετα με το πόσο μακριά είναι ξεκινάνε με +30 κάθε ένας.
Στην τελική στη λογική του "Τι σημασία έχει το 5 με το 15" τότε τι σημασία έχουν και τα ψηφιακά κανάλια αφού και τα αναλογικά μικρές διαφορές δίνουν στην εικόναπου πολλοί μπορεί να μη τη παρατηρούν καν.

Το θέμα είναι να πηγαίνουμε ένα βήμα μπροστά σε αυτά που θεωρούμε ως δεδομένα και να ψάχνουμε κάτι καλύτερο/γρηγορότερο/ποιοτηκότερο. Όχι να βαφτίζουμε premium μία υπηρεσία που ούτε κατά διάνοια δεν είναι, επειδή ορισμένοι δε μπορούν να δουν διαφορά ανάμεσα στα 5 και στα 15ms. Αν είναι έτσι ας αράξουμε με αυτά που έχουμε και παρατήστε τα FTTH και τα 4kHD 3D μιάς και λίγοι θα καταλάβουν τις διαφορές μεταξύ full hd και 4kHD

Ευτυχώς που στις τηλεπικοινωνίες έχει ανοίξει η αγορά, σε διαφορετική περίπτωση ακόμα θα συζητάγαμε για το πιό είναι το καλύτερο 33.600 modem της αγοράς. Θέλω να πιστεύω πως αυτό και μόνο θα προστατέψει το fast path.

Last edited:

Τουλάχιστον για τον OTE Που γνωρίζω,δίνονται fast path συνδέσεις χωρίς το iptv.

Θες στην ελλάδα κάτι να θεωρείται premium κάτι που στις υπόλοιπες χώρες θεωρείται δεδομένο? Νόμιζα αυτό ήταν το όνειρο του ΓΑΠ.

Αν και πετάτε ξανά και ξανά τα 15 περισσότερα ms χωρίς να υπολογίζετε πως μιλάμε για συνόλικα 30ms όταν πρόκειται δύο χρήστες να συνδεθούν μεταξύ τους και άσχετα με το πόσο μακριά είναι ξεκινάνε με +30 κάθε ένας.
Στην τελική στη λογική του "Τι σημασία έχει το 5 με το 15" τότε τι σημασία έχουν και τα ψηφιακά κανάλια αφού και τα αναλογικά μικρές διαφορές δίνουν στην εικόναπου πολλοί μπορεί να μη τη παρατηρούν καν.

Το θέμα είναι να πηγαίνουμε ένα βήμα μπροστά σε αυτά που θεωρούμε ως δεδομένα και να ψάχνουμε κάτι καλύτερο/γρηγορότερο/ποιοτηκότερο. Όχι να βαφτίζουμε premium μία υπηρεσία που ούτε κατά διάνοια δεν είναι, επειδή ορισμένοι δε μπορούν να δουν διαφορά ανάμεσα στα 5 και στα 15ms. Αν είναι έτσι ας αράξουμε με αυτά που έχουμε και παρατήστε τα FTTH και τα 4kHD 3D μιάς και λίγοι θα καταλάβουν τις διαφορές μεταξύ full hd και 4kHD

Ευτυχώς που στις τηλεπικοινωνίες έχει ανοίξει η αγορά, σε διαφορετική περίπτωση ακόμα θα συζητάγαμε για το πιό είναι το καλύτερο 33.600 modem της αγοράς. Θέλω να πιστεύω πως αυτό και μόνο θα προστατέψει το fast path.

Μα το εγγυημένο χαμηλό ping EINAI premium υπηρεσία. Σε ποια ακριβώς χώρα είναι αυτονόητο το χαμηλό ping; Ακόμα και κυκλώματα FTTH δεν έχουν εγγυημένο ping <10ms.

βασικά να το πω διαφορετικά...δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο εγγυημένο ping ούτε σε premium ούτε σε υπηρεσία της πλάκας ,πάρα μόνο σε μισθωμένα κυκλώματα όπου εφαρμόζονται ειδικές τεχνικές QoS τόσο στο roundtrip όσο και στο bandwidth.

βασικά να το πω διαφορετικά...δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο εγγυημένο ping ούτε σε premium ούτε σε υπηρεσία της πλάκας ,πάρα μόνο σε μισθωμένα κυκλώματα όπου εφαρμόζονται ειδικές τεχνικές QoS τόσο στο roundtrip όσο και στο bandwidth.

Ping κάτω από 10ms συναντάμε πολύ σπάνια,έστω και ο λίγος χαλκός,ή το καλώδιο του σπιτιού,ακόμα και το ασύρματο δίκτυο το αυξάνουν,οπότε για ακριβείς μετρήσεις για το τι μας δίνει ο πάροχος μόνο μέσα από το καφάο μπορούμε να κάνουμε(στο καφάο εφόσον μπεί το vdsl)πάντως μετά από σχετική δοκιμή που έκανα πάνω στο dslam,τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά,0,001ms το ping στο otenet.gr,με ταχύτητα 1Gbps(η κάρτα του pc δεν υποστηρίζει παραπάνω).Για να καταλάβετε χαμηλό Ping έχει ο δορυφορικός σταθμός του ΟΤΕ με δικιά του οπτική ίνα,και όλες τις καλοδιώσεις να είναι οπτικής ίνας.

Μα το εγγυημένο χαμηλό ping EINAI premium υπηρεσία. Σε ποια ακριβώς χώρα είναι αυτονόητο το χαμηλό ping; Ακόμα και κυκλώματα FTTH δεν έχουν εγγυημένο ping <10ms.
Εγγυημένο και adsl δε πάνε μαζί. Το fast path το μόνο που εγγυάται είναι χαμηλότερο ping από το interleaved, δεν εγγυάται ούτε 5 ούτε 10 ms. Χαμηλότερο ping στη σύγκριση έχει και τίποτα παραπάνω. Τώρα αν το fast path έγινε εν έτη 2010 premium υπηρεσία τότε σηκώνω τα χέρια ψηλά και βγάζω γρήγορα το high end isdn modem μου από το συρτάρι.

Ping κάτω από 10ms συναντάμε πολύ σπάνια,έστω και ο λίγος χαλκός,ή το καλώδιο του σπιτιού,ακόμα και το ασύρματο δίκτυο το αυξάνουν,οπότε για ακριβείς μετρήσεις για το τι μας δίνει ο πάροχος μόνο μέσα από το καφάο μπορούμε να κάνουμε(στο καφάο εφόσον μπεί το vdsl)πάντως μετά από σχετική δοκιμή που έκανα πάνω στο dslam,τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά,0,001ms το ping στο otenet.gr,με ταχύτητα 1Gbps(η κάρτα του pc δεν υποστηρίζει παραπάνω).Για να καταλάβετε χαμηλό Ping έχει ο δορυφορικός σταθμός του ΟΤΕ με δικιά του οπτική ίνα,και όλες τις καλοδιώσεις να είναι οπτικής ίνας.
Μα σε fast path το πιθανότερο είναι να έχεις ping κάτω από 10, ίσως και 5 αν η γραμμή είναι καλή. Αυτά είναι και τα όρια του χαλκού. Αυτά είναι και τα όρια του adsl/vdsl ή όπως αλλοιώς ονομαστεί κάποια τεχνολογία βασισμένη σε χάλκινα καλώδια.

Τώρα ρε μάγκες σοβαρα μου φαίνεται λίγο κουλό να προσπαθώ να πείσω κόσμο που ασχολείται με τη τεχνολογία πως το fast path δε πρέπει να θεωρείται premium. Εδώ γέλαγε ο κόσμος με τη forthnet που δεν είχε fast path και πρόσφατα αναγκάστηκε να το δώσει ως επιλογή και εμείς συζητάμε να γίνει το fast path premium ως υπηρεσία. Κρίμα για τα πισωγυρίσματα.

Last edited:

Καλά, δεν θα μαλώσουμε για τα 250MB.
Και τα 100 μια χαρά. Παραπάνω από μια χαρά. Αρκεί να τα δούμε στην πράξη και να μην μείνουν στην θεωρία όπως τώρα με τις περίφημες 24άρες γραμμές.....

Στο θεμα ταχυτητας νομιζω οτι αναλογο με το θεμα ιντσων ...στην αρχη οι 50 ιντσες σου φαινονται οκ αλλα μετα απο λιγο σου φαινονται λιγες.

Αντιστοιχα οταν ειχα βαλει για πρωτη φορα adsl τα 100-120 kb μου φαινονταν διαστημικα σε σχεση με τις dial up. Βεβαια μετα απο λιγο καιρο και μεχρι να βαλω 24αρα τα θεωρουσα απελπιστικα αργα...ετσι ειναι η τεχνολογια.

Κοινος οταν συνηθισεις την ταχυτητα ισως μετα να σου φαινεται λιγη.

Το ποιο ενδιαφερον κατα την γνωμη μου ειναι να περασουν οπτικες απο dslam σε καφαο...αν γινει αυτο το σταδιο το επομενο βημα (και ισως το πιο μπελαλιδικο) ειναι να δωσουν οπτικη απο καφαο σε σπιτι.

Οποτε καλος να τα δεχτουμε....σ αυτον τον αιωνα παρακαλω!

Εγγυημένο και adsl δε πάνε μαζί. Το fast path το μόνο που εγγυάται είναι χαμηλότερο ping από το interleaved, δεν εγγυάται ούτε 5 ούτε 10 ms. Χαμηλότερο ping στη σύγκριση έχει και τίποτα παραπάνω. Τώρα αν το fast path έγινε εν έτη 2010 premium υπηρεσία τότε σηκώνω τα χέρια ψηλά και βγάζω γρήγορα το high end isdn modem μου από το συρτάρι.

Δεν είπα πουθενά ότι το fast path είναι premium υπηρεσία. Είπα ότι το πολύ χαμηλό ping είναι premium υπηρεσία. Το fast path είναι απλώς μία επιλογή που μπορεί να κάνει ο πελάτης ανάμεσα σε σταθερότητα γραμμής και λίγο χαμηλότερο ping.

Κάποιος που θέλει <10ms ping σημαίνει πως απαιτεί το δίκτυο να είναι κάτω από το 80% της χωρητικότητάς του (γιατί στα όρια του congestion δημιουργούνται είτε χαμένα πακέτα είτε buffering που αυξάνει το ping). Το να απαιτείς να είσαι σε κανάλι επικοινωνίας που δε θα είναι γεμάτο ΕΙΝΑΙ premium υπηρεσία. Και όπως είπε ο sfortis είναι εφικτό μόνο σε μισθωμένα κυκλώματα με ακριβά συμβόλαια.

Απάντηση: VDSL απο τον ΟΤΕ

Οικονόμου μην παίζεις με τα νεύρα μας. :bigcry:
35 att και κλειδώνεις στα 14 mbps, κάτσε καλά είσαι. :FSGSFGS4:
Το snr μια στα 6 μια στα 12 , to crosstalking πάει σύννεφο.
Αυτά θα σταματήσουν με το vdsl ή μία από τα ίδια.

Καλά μην παίρνεις θάρρος..... τα 14000 που βλέπεις είναι με πείραγμα snr από το modem.....
Κανονικά είμαι στα 11500 από default με snr 9.0 . Μέχρι τα 24000 που μας υπόσχονται έχει μια μικρή διαφορά.....

Αν είναι έτσι και στα VDSL ......

Υ.Γ. Πάντως κι εσύ με 9.2 snr άνετα πάς στα 14500 με πείραγμα.

Last edited: