VDSL από τον ΟΤΕ

Re: VDSL απο τον ΟΤΕ

Ας απαντήσει ο Δερμιτζάκης που φαίνεται ότι έχει κάποιοες σχέσεις με τον ΟΤΕ. 5000 καφάο δεν είναι έτοιμα ούτε για αστείο. Είναι ζήτημα αν είναι έτοιμα 10-15 καφάο στην Αθήνα

Πλήρως έτοιμα είναι λιγότερα και από αυτά που αναφέρεις.Μιας και γνωρίζω που είναι.Σε πολλά ΚΑΦΑΟ έχει γίνει η προεργασία ώστε απλά να μένει το να περάσουν οπτικές ίνες πράγμα το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2010(εκρεμεί).Τα καφάο σε αριθμό που θα είναι πλήρως έτοιμα θα είναι περίπου 1000.Η εμπορική διάθεση του προιόντος αναμένεται για τις αρχές του 2011.

Πλήρως έτοιμα είναι λιγότερα και από αυτά που αναφέρεις.Μιας και γνωρίζω που είναι.Σε πολλά ΚΑΦΑΟ έχει γίνει η προεργασία ώστε απλά να μένει το να περάσουν οπτικές ίνες πράγμα το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2010(εκρεμεί).Τα καφάο σε αριθμό που θα είναι πλήρως έτοιμα θα είναι περίπου 1000.Η εμπορική διάθεση του προιόντος αναμένεται για τις αρχές του 2011.

Εμένα με έχεις μπλέξει πάντως και συνεχίζεις να με μπλέκεις ακόμα περισσότερο. Όταν λες πως το μόνο που απομένει είναι να περαστούν οι οπτικές ίνες μιλάς για το 90% τις όλης εργασίας. Το να συναρμολογηθούν τα ini dslams και το να "προετοιμαστούν" τα καφάο είναι το 10% και λιγότερο. Οι ίνες είναι όλη η ιστορία και από θέμα κόστους και από θέμα χρόνου. Αν δε γεμίσει η Αθήνα συνεργεία να σκάβουν δε προχωράει τίποτα. Πως το βλέπεις εσύ εμπορικά να δίνεται μέσα στο 2011 δε ξέρω.

Εμένα με έχεις μπλέξει πάντως και συνεχίζεις να με μπλέκεις ακόμα περισσότερο. Όταν λες πως το μόνο που απομένει είναι να περαστούν οι οπτικές ίνες μιλάς για το 90% τις όλης εργασίας. Το να συναρμολογηθούν τα ini dslams και το να "προετοιμαστούν" τα καφάο είναι το 10% και λιγότερο. Οι ίνες είναι όλη η ιστορία και από θέμα κόστους και από θέμα χρόνου. Αν δε γεμίσει η Αθήνα συνεργεία να σκάβουν δε προχωράει τίποτα. Πως το βλέπεις εσύ εμπορικά να δίνεται μέσα στο 2011 δε ξέρω.

Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα,εάν υπάρξουν καθυστερήσεις θα το δούμε σε λίγο καιρό.Πάντως με εργολαβία δεν θα αργήσουν να περαστούν οι οπτικές ίνες.

Ξέχασα να αναφέρω στο προηγούμενο post , ότι ο ΟΤΕ υπολογίζει πανελλαδικά την εγκατάσταση περίπου 4400 τέτοιου τύπου ΚΑΦΑΟ. Όσον αφορά την εγκατάσταση της οπτικής ίνας , όντως έχουν μπει οι σωλήνες στο έδαφος σε ορισμένα σημεία , όχι πολλά , και εκκρεμεί να περάσουν τις οπτικές ίνες. Αυτή την στιγμή υπάρχουν τα 6 ΚΑΦΑΟ που ανέφερα , αλλά υπάρχουν και κάποια στην Άνοιξη Αττικής , 4 ή 5 , με τα οποία δεν έμεινε ευχαριστημένος ο ΟΤΕ δεν θα τα ξαναχρησιμοποιήσει.

Απάντηση: VDSL απο τον ΟΤΕ

Που βρίσκονται αυτά τ α6 ΚΑΦΑΟ;
Μπορείτε να μας πείτε;
Έστω και με πμ αν δεν είναι δυνατόν να δημοσιοποιηθεί η θέση τους....

Αφου περνανε οπτικες ινες γιατι μαλακιζονται με το vdsl ετσι και αλιως απατο θα παει ........και δεν κανουν ολα με οπτικες ???????????

Απάντηση: Re: VDSL απο τον ΟΤΕ

Αφου περνανε οπτικες ινες γιατι ............. με το vdsl ετσι και αλιως απατο θα παει ........και δεν κανουν ολα με οπτικες ???????????

Εννοείς το fiber to the home ;

Σαν σκέψη είναι ωραία αλλά δεν ξέρω ποιος θα σκάψει σε τόσα εκατομμύρια σπίτια !! :singer:
Δεν νομίζω να γίνει ποτέ σε μας, ίσως σε νέες κατασκευές περαστούν από την αρχή τέτοια δίκτυα για να είναι έτοιμα όταν και αν.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: VDSL απο τον ΟΤΕ

Εννοείς το fiber to the home ;

Σαν σκέψη είναι ωραία αλλά δεν ξέρω ποιος θα σκάψει σε τόσα εκατομμύρια σπίτια !! :singer:
Δεν νομίζω να γίνει ποτέ σε μας, ίσως σε νέες κατασκευές περαστούν από την αρχή τέτοια δίκτυα για να είναι έτοιμα όταν και αν.

Για το FTTH απαιτείται να σκάψουμε και τα σπίτια ώστε να αλαχθεί όλη η εσωτερική καλοδίωση με οπτική ίνα...καταρχάς δεν θα το κάνει κανένας,κατά δεύτερον κοστίζει...και κοστίζει πολύ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: VDSL απο τον ΟΤΕ

Για το FTTH απαιτείται να σκάψουμε και τα σπίτια ώστε να αλαχθεί όλη η εσωτερική καλοδίωση με οπτική ίνα...καταρχάς δεν θα το κάνει κανένας,κατά δεύτερον κοστίζει...και κοστίζει πολύ.

Eγώ είπα κάτι διαφορετικό?
Στον φίλο optex να τα πεις ..... -bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: VDSL απο τον ΟΤΕ

Eγώ είπα κάτι διαφορετικό?
Στον φίλο optex να τα πεις ..... -bye-

Ναι,πάνω κάτω τα ίδια λέμε...απλά το εκατομύρια κάνε το δισεκατομύρια.Με το vdsl έχουμε την οπτική μέχρι το ΚΑΦΑΟ (fttc)και μετά από το ΚΑΦΑΟ εώς το σπίτι χαλκός.Το ftth μπορεί να γινόταν εάν υπήρχαν μεγάλες αποστάσεις από τα ΚΑΦΑΟ,αλλά πολλές φορές είναι και μικρότερες των 100 μέτρων.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: VDSL απο τον ΟΤΕ

...απλά το εκατομύρια κάνε το δισεκατομύρια.

Γιατί έχουμε δισεκατομμύρια σπίτια σε όλη την επικράτεια. :bigcry:
Φτου ρε ..μότη μου, εγώ στο πηγάδι ..............και δεν έχω ούτε ένα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: VDSL απο τον ΟΤΕ

Γιατί έχουμε δισεκατομμύρια σπίτια σε όλη την επικράτεια. :bigcry:
Φτου ρε ..μότη μου, εγώ στο πηγάδι ..............και δεν έχω ούτε ένα.

Δισεκατομύρια ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου ενοώ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: VDSL απο τον ΟΤΕ

Δισεκατομύρια ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου ενοώ...

Άντε καλά γιατί εγώ για σπίτια μίλησα. :drummer:
Κλείνω εδώ γιατί με βάρεσε και η ζέστη και δεν την παλεύω.
Εν αναμονή λοιπόν του vdsl αρχές 2011, λογικά με πιάνει και αν δώσουν κανα 6άρι Upload με κανά 40άρι γιούρα μάλλον θα τους τιμήσω.

Δεν είναι ανάγκη να σκαφτεί το σπίτι. Ας έρθει η οπτική μέχρι την είσοδο μιας πολυκατοικίας (ή μονοκατοικίας) και από κει και πέρα αναλαμβάνουμε εμείς!

Δεν είναι ανάγκη να σκαφτεί το σπίτι. Ας έρθει η οπτική μέχρι την είσοδο μιας πολυκατοικίας (ή μονοκατοικίας) και από κει και πέρα αναλαμβάνουμε εμείς!
+ 1000:drummer:

Εαν δεν μπουν και οι παροχοι στο κολπο δεν το βλεπω να πρωχοραει ,οχι 40ε αλλα 60-70 το βλεπω απο την ντοιτσε τελεκομ (ΟΤΕ) //////////////////....................... :fahne90:

Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα,και το FTTB(fiber to the building)πάλι και εκεί χρησιμοποιείται χαλκός,και συνήθως η εγκατάσταστη του σπιτιού είναι για κλάματα και όχι ο χαλκός από το dslam μέχρι το σπίτι...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: VDSL απο τον ΟΤΕ

Ναι,πάνω κάτω τα ίδια λέμε...απλά το εκατομύρια κάνε το δισεκατομύρια.Με το vdsl έχουμε την οπτική μέχρι το ΚΑΦΑΟ (fttc)και μετά από το ΚΑΦΑΟ εώς το σπίτι χαλκός.Το ftth μπορεί να γινόταν εάν υπήρχαν μεγάλες αποστάσεις από τα ΚΑΦΑΟ,αλλά πολλές φορές είναι και μικρότερες των 100 μέτρων.

αυτο λεω και εγω τοσο κοντα τοσο μακρια :award:αντε να περιμενω αλλα 5-8 χρονια να βγαλει τα λεφτα της επενδυσης ο οτε για να παμε πιο κατω ..................μονο αν το κυνηγησουν και οι παροχοι θα προχωρησουμε σε οπτικη .....αλλα αντε με τετοια κριση και ψιλομαιμου ανταγωνισμο:singer:

Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα,και το FTTB(fiber to the building)πάλι και εκεί χρησιμοποιείται χαλκός,και συνήθως η εγκατάσταστη του σπιτιού είναι για κλάματα και όχι ο χαλκός από το dslam μέχρι το σπίτι...

Ας έρθει και μέσα σε 2 ώρες και 16 λεπτά σου έχω απλώσει cat6 στα 4 διαμερίσματα της οικοδομής (εξωτερικό με καναλάκι).

-bye-