VDSL από τον ΟΤΕ

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: VDSL απο τον ΟΤΕ

Η αγορά έπρεπε να ανοίξει αλλά για τους συνδρομητές και όχι για τα λαμόγια.
Αν ήθελαν το καλό μας και την ανάπτυξη του διαδικτύου θα μας έλεγαν το εξής : Κανονίστε σε 5-10 χρόνια όλη η χώρα να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο με ταχύτητες χχmb και κόστος χχ ευρώ . Πώς θα το κάνετε πρόβλημα σας. Είτε με τον κρατικό φορέα είτε με ιδιωτικά . Ο ΟΤΕ σαν κρατικός μπορούσε άνετα. Αλλά τα κέρδη του ήταν ωραία και είπαν να τα μοιραστούν με τους κολλητούς τους.
Εύκολο . Ιδρύουμε εταιρείες τηλ/νίας με ένα ψηφ. κέντρο και πουλάμε με μισές τιμές , σιγά το πράγμα . Έρχεται και ο σύμμαχος "κράτος" που θέλει να μας δώσει τα λεφτά που πήγαιναν στον κοσμάκη και βάζει φρένο στον ΟΤΕ όπως τον έβαζε επίτηδες για να "σκάσει" όλος ο κόσμος με τις άθλιες υπηρεσίες του.
Όσο για τα χρέη των παρόχων..... άστο καλύτερα και ψάξτο καλύτερα....

ΥΓ. Ο ΟΤΕ είναι η ΔΕΗ του 2020. Όπου μυρωδιά χρήματος ξαφνικά απαξίωση-ανταγωνισμός-ανάπτυξη-κέρδη σε ιδιώτες .

Ξέχασα και την πτώχευση της wind..

Σε ποιά πτώχευση της wind αναφέρεσαι? Η wind είχε κέρδη προ φόρων και αποσβέσεων 250m euros και με τις τελευταίες εξελίξεις μετά την εξαγορά, καθόλου χρέη.. Ομολογιακό δάνειο είχε και επαναδιαπραγματεύτηκε την αξία του.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: VDSL απο τον ΟΤΕ

Σε ποιά πτώχευση της wind αναφέρεσαι? Η wind είχε κέρδη προ φόρων και αποσβέσεων 250m euros και με τις τελευταίες εξελίξεις μετά την εξαγορά, καθόλου χρέη.. Ομολογιακό δάνειο είχε και επαναδιαπραγματεύτηκε την αξία του.

Διακήρυξε ότι πλέον δεν μπορεί να πληρώσει και επαναδιαπραγματεύθηκε. Πέρασε στα χέρια των δανειοληπτών . Αν διαφωνούσαν και απαιτούσαν τα λεφτά τους ήταν καθαρή πτώχευση. Τώρα ήταν μοντέρνα σαν αυτή που πάνε να μας περάσουν ότι θα έρθει για το Ελληνικό κράτος.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: VDSL απο τον ΟΤΕ

Διακήρυξε ότι πλέον δεν μπορεί να πληρώσει και επαναδιαπραγματεύθηκε. Πέρασε στα χέρια των δανειοληπτών . Αν διαφωνούσαν και απαιτούσαν τα λεφτά τους ήταν καθαρή πτώχευση. Τώρα ήταν μοντέρνα σαν αυτή που πάνε να μας περάσουν ότι θα έρθει για το Ελληνικό κράτος.

αν και ειμαστε εκτος θεματος, ο λογος που η wind προχώρησε σε διαπραγμάτευση του χρέους ήταν οχι οτι δεν μπορούσε να πληρώσει, αλλά επειδή η πραγματική αξία των ομολόγων ήταν στην αγορά κατά πολύ μικρότερη της ονομαστικής τους.
Αν οι δανειολήπτες διαφωνούσαν, υπήρχαν ακόμα 5 προσφορές εξαγοράς, οπότε no problem.

Re: VDSL απο τον ΟΤΕ

Τελειώνουν σε λίγο καιρό οι εργασίες στου Ζωγράφου (τα πάντα έτοιμα).Σιγά σιγά προχωρούν και σε άλλες περιοχές...

Στο τεύχος Νοεμβρίου ενός περιοδικού του χώρου (computer για όλους) διάβασα ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΤΕ για το VDSL, αυτό θα έρχεται σε δύο ταχύτητες:
α) 30/3,5 Μbps
b) 50/ 5 mbps.

Αν πράγματι είναι αυτές οι ταχύτητες, απλά δεν αξίζει...

Στο τεύχος Νοεμβρίου ενός περιοδικού του χώρου (computer για όλους) διάβασα ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΤΕ για το VDSL, αυτό θα έρχεται σε δύο ταχύτητες:
α) 30/3,5 Μbps
b) 50/ 5 mbps.

Αν δεν ειναι ονομαστικες οι ταχυτητες αλλα πραγματικες πιστευω οτι για καποιον που θα τις χρειαζεται , οτι αξιζει.

Αν δεν ειναι ονομαστικες οι ταχυτητες αλλα πραγματικες πιστευω οτι για καποιον που θα τις χρειαζεται , οτι αξιζει.

450px-FTTX.png

Το VDSL2,στα 300 μέτρα χαλκού μπορεί να δώσει μέχρι και 200mbps,οπότε θεωρείται φυσικά αδύνατο να μην πιάνει κάποιος τα 30 και τα 50.

Απάντηση: Re: VDSL απο τον ΟΤΕ

Τελειώνουν σε λίγο καιρό οι εργασίες στου Ζωγράφου (τα πάντα έτοιμα).Σιγά σιγά προχωρούν και σε άλλες περιοχές...

Επειδή το σιγά-σιγά στην ελλάδα μπορεί να σημαίνει κάτι χρόνια , υπάρχει κανά χρονοδιάγραμμα; (επί πραγματικής βάσης όχι θεωρητικής).

α) 30/3,5 Μbps
b) 50/ 5 mbps.

Αν πράγματι είναι αυτές οι ταχύτητες αξίξει και παραξίζει.

Το 90% των συνδέσεων (μην πω και παραπάνω) βολοδέρνουν στα 10 και 15 mbps από τα θεωρητικά 24.

Τίποτα πρακτικό...σε θεωρητικό επίπεδο λένε τέλος του χρόνου σε ορισμένες περιοχές.Από εκεί και πέρα θα δείξει...

Re: Απάντηση: Re: VDSL απο τον ΟΤΕ

Αν πράγματι είναι αυτές οι ταχύτητες αξίξει και παραξίζει.

Το 90% των συνδέσεων (μην πω και παραπάνω) βολοδέρνουν στα 10 και 15 mbps από τα θεωρητικά 24.

Η 30άρα θα κοστίζει ελάχιστα πάνω από την 24άρα adsl πάντως.

Απάντηση: VDSL απο τον ΟΤΕ

Ανδρέα αληθεύει ότι τα καινούρια HUAWEI dSLAMS που έχουν μπεί πάνω σε οπτικές ίνες είναι έτοιμα για vDSL?

Last edited:
Re: Απάντηση: VDSL απο τον ΟΤΕ

Ανδρέα αληθεύει ότι τα καινούρια HUAWEI dSLAMS που έχουν μπεί πάνω σε οπτικές ίνες είναι έτοιμα για vDSL?

Ναι :) Λες να έβαζαν καινούρια dslams και να τα άλλαζαν ξανά όταν έμπαιναν οι οπτικές;:a0210:

Εγω ξεκινησα απο 18 και μεσα σε εναμιση χρονο εχω φτασει τα........ 8 με φορθνετ :AFADF0:

Re: Απάντηση: Re: VDSL απο τον ΟΤΕ

Εγω ξεκινησα απο 18 και μεσα σε εναμιση χρονο εχω φτασει τα........ 8 με φορθνετ :AFADF0:

Θα μπορούσα να πω πολλά πάνω σε αυτό το θέμα,αλλά επειδή θα φανώ ''κάπως'' περιορίζομαι στο ότι απλά δεν τους φτάνει το bandwidth,ανεβάζουν την τάση της γραμμής στην αρχή για πλασματικές ταχύτητες και ιδού τα αποτελέσματα.

α) 30/3,5 Μbps
b) 50/ 5 mbps.

30/2,5 Μbps θα είναι η πρώτη ταχύτητα σύμφωνα με το επίσημο περιοδικό του ΟΤΕ!

Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση? αυτό σημαίνει ότι και αυτοί που έχουν άλλο πάροχο εκτός του ΟΤΕ θα δουν μεγάλες ταχύτητες?
Πχ εγώ έχω στο ρουτερ 28 db snr που σημαίνει ότι έχω απόσταση γύρω στα 6-7 χλμ από ΟΤΕ περιοχή Ζωγράφου. Αλλά παρόλα αυτά το καφαο που πετάνε τις οπτικές είναι 30 μέτρα απο το σπίτι μου. Θα κατέβει ο θόρυβος λογικά όταν τις ενεργοποιησουν?