VDSL από τον ΟΤΕ

Απάντηση: VDSL απο τον ΟΤΕ

το overbooking όσο δεν γίνεται τραγικό το ratio, είναι αποτελεσματικό και βιώσιμο (για όλους). Αλλιώς είναι σαν να λέμε ότι θα έπρεπε να έχουμε δρόμους για να κυκλοφορήσουν ταυτόχρονα τα π.χ. 5.000.000 αμάξια των Ελλήνων, τα δίκτυα κινητής θα έπρεπε να εξυπηρετούν ταυτόχρονα τα 12.000.000 νούμερα που είναι καταχωρημένα, και οι ISPs θα έπρεπε να έχουν bw το σύνολο των megabit όλων μας... Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν είναι ούτε πραγματικά ούτε βιώσιμα, οπότε γίνεται ένας συμβιβασμός στην λογική ότι ταυτόχρονα δεν πρόκειται ποτέ όλα να παίξουν μαζί στα μέγιστα.... Ούτε θα βγούμε όλοι με τα αμάξια μας ταυτόχρονα, ούτε ότι θα κατεβάζουμε όλοι μαζί με το μέγιστο ταυτόχρονα, κλπ...

Re: VDSL απο τον ΟΤΕ

Για αυτό και είμαστε …εκεί που είμαστε,
όταν κάτι φτιάχνεται δεν πρέπει να είναι just αλλά πρέπει να έχει περιθώρια​

Απάντηση: VDSL απο τον ΟΤΕ

Πάντως η επένδυση του ΟΤΕ είναι μακροπρόθεσμη αφού μου είπαν ότι από τις οπτικές ίνες για το vdsl στην καμπίνα δεν θα χρησιμοποιηθούν ούτε το 1/5 . Τα υπόλοιπα είναι ρεζέρβα για fiber to building.

Και πιο πάνω άκουσα για τα απαρχαιωμένα καλώδια χαλκού του ΟΤΕ. ΜΑ δεν είναι του ΟΤΕ , απλώς ο ΟΤΕ διαχειρίζεται το δίκτυο. Και ούτε πρόκειται να κάνει επένδυση για το κοινωνικό καλό χωρίς να έχει κέρδος πλέον .
Ήδη οι Γερμανοί σε συζητήσεις με την ΕΕΤΤ είπαν ότι αν τους αναγκάσουν να δίνουν πιο φθηνά οι πάροχοι το vdsl , θα τα ξηλώσουν όλα γιατί δεν θέλουν να συμβεί ότι και στην σταθερή-ιντερνετ .

πραγματικά, μόνο το κοινωνικό όφελος πρόσεχε ο ΟΤΕ τόσα χρόνια!! που τόσα χρόνια πληρώναμε το τηλέφωνο-χρυσάφι για να πίνουν ούζα στα καφενία μέσα και κάτω απο τους ΟΤΕδες και έφεραν και το απαρχαιωμένο ISDN όταν τα "βρήκαν" με τον Κόκκαλη τη στιγμή που οι άλλες χώρες το ξήλωναν για να ρίξουν ADSL! :laugh:

Απάντηση: Re: VDSL απο τον ΟΤΕ

πραγματικά, μόνο το κοινωνικό όφελος πρόσεχε ο ΟΤΕ τόσα χρόνια!! που τόσα χρόνια πληρώναμε το τηλέφωνο-χρυσάφι για να πίνουν ούζα στα καφενία μέσα και κάτω απο τους ΟΤΕδες και έφεραν και το απαρχαιωμένο ISDN όταν τα "βρήκαν" με τον Κόκκαλη τη στιγμή που οι άλλες χώρες το ξήλωναν για να ρίξουν ADSL! :laugh:

Για όλα αυτά έχεις δίκιο αλλά ώς τώρα η επενδυτική πολιτική του ΟΤΕ καθοριζόταν από την κυβέρνηση και όχι από τον ΟΤΕ. Και ο κάθε διευθύνων του ΟΤε ήταν φερέφωνο των κομμάτων. Η όλη απαξίωση αυτή ήταν προγραμματισμένη λεπτομερώς.

Αλλο το ISDN και αλλο το ADSL . Το ενα αφορα τηλεφωνια και τα παρελκομενα της και το αλλο αφορα δικτυα , Ιντερνετ κλπ. . Για τον σκοπο που βγηκε το ISDN συνεχιζει να πουλαει και σημερα και μαλιστα αρκετα.
Επισης οταν ξεκινησε το ISDN στην Ελλδα υπηρχαν ευρωπαικες χωρες και μαλιστα απο τις μεγαλες που δεν ειχαν ολοκληρωσει την ψηφιοποιηση του δικτυου τους .

θα έλεγα οτι το ISDN δεν πουλάει σχεδόν καθόλου και το ξέρω πολύ καλά αφού είμαι στον χώρο απο το 2003, εκτός απο κάποια γραφεία κτλ που λόγο legacy τηλ. κέντρων δεν έχουν άλλη επιλογή.

Δεν ξέρω για ποια χώρα λες, άλλο να ψηφοποιήσεις το δίκτυο τις Ελλάδας και άλλος τις Γερμανιας. Το να ολοκληρώσεις επίσης είναι σχετικό, αφού απ'όσο γνωρίζω και ελπίζω να κάνω λάθος ακόμα υπάρχουν αναλογικά κέντρα ΟΤΕ σε χωριά και απομακρυσμένες περιοχές.

ps. στην Αγγλία η Kingston Comms έδινε ADSL από το 1998

θα έλεγα οτι το ISDN δεν πουλάει σχεδόν καθόλου και το ξέρω πολύ καλά αφού είμαι στον χώρο απο το 2003, εκτός απο κάποια γραφεία κτλ που λόγο legacy τηλ. κέντρων δεν έχουν άλλη επιλογή.

Δεν ξέρω για ποια χώρα λες, άλλο να ψηφοποιήσεις το δίκτυο τις Ελλάδας και άλλος τις Γερμανιας. Το να ολοκληρώσεις επίσης είναι σχετικό, αφού απ'όσο γνωρίζω και ελπίζω να κάνω λάθος ακόμα υπάρχουν αναλογικά κέντρα ΟΤΕ σε χωριά και απομακρυσμένες περιοχές.

ps. στην Αγγλία η Kingston Comms έδινε ADSL από το 1998

Αναλογικα κεντρα στην Ελλαδα δεν υπαρχουν εδω και σχεδον μια δεκαετια. Tα τελευταια ξηλωθηκαν αν θυμαμαι καλα γυρω στο 2002.
Το ISDN λογω των δυο γραμμων που εχει πουλαει ακομη και σε σπιτια . Και μαλιστα καποιοι που θελαν την δευτερη γραμμη για Fax ειναι σχεδον μονοδρομος και πιστεψε με υπαρχουν αρκετα σπιτια που εχουν τηλεφωνο και FAX.

Αναλογικα κεντρα στην Ελλαδα δεν υπαρχουν εδω και σχεδον μια δεκαετια. Tα τελευταια ξηλωθηκαν αν θυμαμαι καλα γυρω στο 2002.
Το ISDN λογω των δυο γραμμων που εχει πουλαει ακομη και σε σπιτια . Και μαλιστα καποιοι που θελαν την δευτερη γραμμη για Fax ειναι σχεδον μονοδρομος και πιστεψε με υπαρχουν αρκετα σπιτια που εχουν τηλεφωνο και FAX.

+1

Μιας και μπορώ να πάρω θέση πάνω στο θέμα,όντως,όλες οι επιχειρήσεις έχουν ISDN,λόγω των κέντρων και τον ''λειτουργιών'' που προσφέρουν (Συνδιάσκεψη με 10 άτομα μπορείς να κάνεις άνετα πχ...και δεν είναι ακραίο).Για net έχουν άλλες γραμμές...Σε κάθε περίπτωση,όσον αφορά την τηλεφωνία είναι ότι καλύτερο.

ghm ghm,
μόνο που το ελληνικό isdn ΔΕΝ έχει καμία μα καμία σχέση με το κανονικό isdn που υπήρχε στο εξωτερικό –εννοώ τις ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ISDN !

η συνδιάσκεψη και όλα αυτά είναι τρίχες, μπροστά στις πραγματικές υπηρεσίες που πρόσφερε αυτή η τεχνολογία

ghm ghm,
μόνο που το ελληνικό isdn ΔΕΝ έχει καμία μα καμία σχέση με το κανονικό isdn που υπήρχε στο εξωτερικό –εννοώ τις ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ISDN !

η συνδιάσκεψη και όλα αυτά είναι τρίχες, μπροστά στις πραγματικές υπηρεσίες που πρόσφερε αυτή η τεχνολογία

Αμαν πια με αυτη την κακομοιρια ......
Το ISDN στην Ελλαδα παρεχει τις ΙΔΙΕΣ και ΟΛΕΣ υπηρεσιες που παρεχει οποιαδηποτε τηλεφωνικη εταιρεια στην Ευρωπη.
Το οτι ο κοσμος δεν αγορασε συσκευες Fax G4 , δεν αγορασε εικονοτηλεφωνα η τηλεφωνα με υψηλη ποιοτητα ηχου κλπ η οτι δεν αξιοποιησε υπηρεσιες οπως την "Κλειστη Ομαδα Χρηστων" η αλλες αποκλειστικα του ISDN υπηρεσιες δεν σημαινει οτι δεν τις παρεχει τις υπηρεσιες .
Οι υπηρεσιες υπαρχουν και οποιος θελει και ξερει τις κανει χρηση.
.

Last edited:

Συμφωνώ απόλυτα! Προσωπικά έχω ISDN σχεδόν μια δεκαετία τώρα και δεν το αλλάζω με τίποτα. Είναι επίσης και ο λόγος που δεν μετακινούμαι σε καμία άλλη ιδιωτική τηλεφωνία γιατί απλά καμία τους δεν το προσφέρει (γιατί άραγε; )
Θεωρώ μάλιστα ότι όλες οι νέες συνδέσεις θα έπρεπε να είναι by default ISDN εκτός από ειδικές περιπτώσεις...

Last edited:

Αμαν πια με αυτη την κακομοιρια ......
Το ISDN στην Ελλαδα παρεχει τις ΙΔΙΕΣ και ΟΛΕΣ υπηρεσιες που παρεχει οποιαδηποτε τηλεφωνικη εταιρεια στην Ευρωπη.
Το οτι ο κοσμος δεν αγορασε συσκευες Fax G4 , δεν αγορασε εικονοτηλεφωνα η τηλεφωνα με υψηλη ποιοτητα ηχου κλπ η οτι δεν αξιοποιησε υπηρεσιες οπως την "Κλειστη Ομαδα Χρηστων" η αλλες αποκλειστικα του ISDN υπηρεσιες δεν σημαινει οτι δεν τις παρεχει τις υπηρεσιες .
Οι υπηρεσιες υπαρχουν και οποιος θελει και ξερει τις κανει χρηση.
.

Εάν δουν πόσο έχουν βέβαια τα τηλέφωνα με βιντεοκλήση δεν θα χαρούν...Εγώ πχ έχω σπίτι 2 της cisco που έχουν τα πάντα κυριολεκτικά πάνω...με ethernet συνδεδεμένα!

Εάν δουν πόσο έχουν βέβαια τα τηλέφωνα με βιντεοκλήση δεν θα χαρούν...Εγώ πχ έχω σπίτι 2 της cisco που έχουν τα πάντα κυριολεκτικά πάνω...με ethernet συνδεδεμένα!

Το ISDN την παρεχει την υπηρεσια . Τωρα το ποσοι την χρησιμοποιουν οχι μονο στην Ελλαδα αλλα και στο εξωτερικο και για πιο λογο δεν την χρησιμοποιουν ειναι αλλο θεμα.
Και μια απο της δυνατοτητες του ISDN .
Το ξερετε οτι ολες οι ραδιοφωνικες μεταδοσεις απο τα γηπεδα γινονται μεσα απο συνδεσεις ISDN εκμεταλευομενοι την δυνατοτητα / υπηρεσια για μεταδοση ηχου σε υψηλη ποιοτητα.

Last edited:

Στα 64kbps ή 128 γίνεται η μετάδοση από τα γήπεδα;

Σε 128 . Μονο χρησιμοποιοντας και τα δυο καναλια εχεις την δυνατοτητα.
Δεν βαζουν τηλεφωνο αλλα μια δικια τους συσκευη που δεχεται μικροφωνο για την περιγραφη και εχει δυνατοτητα να γινουν ρυθμισεις στον ηχο.

Α για αυτό ρε σεις έψαχνα όλα αυτά τα χρόνια (έστω) ένα ρημάδι τηλέφωνο με σύνδεση rj45 για να νιώσω πως δεν πάει τσάμπα η isdn μου !
Τελικά βαρέθηκα και παρήγγειλα ό,τι ήθελα από γερμανία

PS: όταν κάτι παρέχει κάποιες υπηρεσίες ΠΡΕΠΕΙ να διαθέτει στην αγορά και τα αντίστοιχα προϊόντα

... οποιος θελει και ξερει τις κανει χρηση

Ακριβώς! – εδώ στα δικά τους καταστήματα δεν το ξέρουν

Last edited: