VELODYNE CHT-Q Subwoofer (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Εδω κάθομαι στο καναπε και ειναι η θέση θέασης ακρόασης οποτε δύσκολα τα πραγματα για να παίξω με τις θέσεις του υπογουφερ.το εστριψα να με κοιτάει όπως οι κολωνες....

ImageUploadedByTapatalk1342461208.523904.jpg

Λοιπον τέρμα τα offtopic .
Στο θεμα μας τωρα μια πρόχειρη γρήγορη εντύπωση μετα απο μια ωρα ταινια,κανω στάση για τσιγάρο γιατι ζαλιστηκα,σχετικά αρκετα καλη.φαινεται να συμπεριφέρεται αρκετα ελεγχόμενα σε ταινίες και πολυ διαφορετικά σε σχεση με μουσικη.λιγο σφιχτό μου φάνηκε αλλα ελεγχόμενο θα ήθελα να κατεβαίνει λίγο πιο χαμηλα ακομα.αλλα το ψάχνω ακομα με θέσεις εντάσεις κτλ...

Τι εννοείς πιο χαμηλά; Δεν σου γεμίζει το χώρο όπως θα θελες; Δεν νιώθεις τον καναπέ να σείεται; Ξέρεις ποια ταινία έχει φοβερές χαμηλές; Το Μάτριξ το 1 στην σκηνή που ξυπνάει στο κουκούλι και βλέπει τους χιλιάδες στην ίδια μοίρα μ αυτό, μέχρι που τον μαζεύουν με τον Ναβουχοδονόσωρα καθώς και στη σκηνή που μπαίνει με την Τρίνιτι στο κτίριο για να βγάλουν τον Μορφέα. Επίσης στο δεύτερο Μάτριξ όλη η σκηνή του αυτοκινητοδρόμου το υπογούφερ κυριολεκτικά παίρνει φωτιά. Αν θες όμως να δει τι ψάρια πιάνει το υπογούφερ, πολύ καλή δοκιμή είναι μουσική συναυλία, συγκεκριμένα η ταινία των U2 LIVE IN ZOO TV του 92 θα σου δείξει τι πραγματικά κάνει το υπογούφερ σου αφού πλέον οι μουσικές χαμηλές περνάνε ψηφιακά σε σύστημα 5.1 και κυριολεκτικά δεν χορταίνω να την ακούω, σαν να ακούς dvd audio. Τώρα από ταινίες βάλε και το Master and Commander με τα πειρατικά, η ταινία είχε πάρει όσκαρ ήχου, DTS αριστούργημα που σε κάποιες στιγμές νιώθες την οβίδα να σε βαράει στο στομάχι, δες την όλη και θα με θυμηθείς με τις λεπτομέρειες του ήχου, τον διαχωρισμό και τις χαμηλές. Τώρα που είδα και την φωτό σου, πιστεύω το πάτωμά σου είναι γυμνό, ίσως με ένα χαλί να διορθωθεί αρκετά ο ήχος.

Last edited:
Λοιπόν, έχουμε και λέμε... in long terms
1) Βάλε αντικραδασμικά ποδαράκια στο κεντρικό ηχείο.
2) Πάρε το μπαούλο δίπλα από το τζάκι και παντο δίπλα από τους καναπέδες (ανάμεσα από αυτούς και το σκαλοπατάκι) εκτός αν το έχεις γεμίσει με συμπαγή πράγματα όπως βιβλία ή αμόνια :D
3) ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ξεκόλλα το sub από το έπιπλο του ενισχυτή. βασικά δεν είναι και κανένα super έπιπλο... βάλτο αλλού και στήσε ένα rack για τον ενισχυτή και το κεντρικό. Τα ποδαράκια στο κεντρικό βάλτα έτσι κ αλλιώς.
4) Βάλε κάτι στους τοίχους κατά προτίμηση όχι απλά αφίσσες. Βάλε κάτι ψιλοσυμπαγές τύπου υφασμάτινα indie με σχέδια. Κυρίως πίσω από τον καναπέ. Ακόμα καλύτερα χαλιά αλλά τα χρήματα είναι πιό πολλά από το σύστημα μετα...
5) Πάρε ένα καλοκαιρινό χαλάκι μεγάλο σε μέγεθος για μπροστά από τα ηχεία.
6) Γέμισε το έπιπλο που έχεις μπροστά από το δεξί ηχείο τόσο πολύ ώστε ούτε ο Οβελίξ να μη μπορεί να το σηκώσει.
7) Φέρε μηχανικό να σου κάνει δήλωση αυθαιρέτου γιατί ύψος 3,15 σε ημιυπόγειο σαν αυτό... βρωμάει :D
Σε πιό άμεσα:
Δοκίμασε να φέρεις τα ηχεία μπροστά και πιό προς τα μέσα και πήγαινε το sub στη γωνία που είναι τώρα το αριστερό ηχείο. Βάλε μια καρέκλα μπροστά από το τραπεζάκι που έχεις τώρα έτσι για τη φάση, βάλε μουσική αφού έχεις σετάρει τα ηχεία large και έχεις ορίσει αποκοπή στο sub στα 60-80 και φέρε το sub σε φλατ ρύθμιση και πές μου γνώμη.

edit
Μόλις είδα πως το έπιπλο δεξιά είναι γραφείο... Πάρε ένα με μεταλλικά πόδια που δεν είναι κλειστό πλάγια ^^

Last edited:
απόδοση ηχοσυστήματος, ανεκτίμητη.
Για όλα τα άλλα υπάρχει η mastercard.
Άλλωστε το λένε και στην τηλεόραση άρα είναι αλήθεια χεχεχεχε

Και βάλε και ένα προβολέα... με τέτοια απόσταση θέασης είναι κρίμα ^^

+1 και για τον προβολέα και για το ταβάνι και για τα χαλιά όπως έγραψα και στο πιο πάνω ποστ μου, αν κι απ τις φωτό δεν μου φαίνεται για 3 μέτρα, μήπως ρε Σταύρο είναι 2,15 και μπερδεύτηκες;

Τωρα μπορω να παω να πιω μπυρα γιατι με κάνατε να αυτοκτονησω...!!!
Σνιφ σνιφ.
Ολα θα γίνουν τωρα το φτιαχνω το Σπιτι και το διαμορφωνω οποτε σιγα σιγα κατι θα γινει.
4,5 μέτρα θέασης εχω

Τωρα μπορω να παω να πιω μπυρα γιατι με κάνατε να αυτοκτονησω...!!!
Σνιφ σνιφ.
Ολα θα γίνουν τωρα το φτιαχνω το Σπιτι και το διαμορφωνω οποτε σιγα σιγα κατι θα γινει.
4,5 μέτρα θέασης εχω

Eλα μην κλαις τώρα κι όταν με το καλό πάρεις προτζέκτορα θα κατέβω εγώ να σε βοηθήσω. Δε σε ρώτησα για την απόσταση θέασης, για το ύψος ταβάνι ρώτησα, αλλά μιας που το ανέφερες είσαι μακριά φίλε σε σχέση με το άνοιγμα των ηχείων κι ίσως παίζει κι αυτό ρόλο στην ακρόαση και του υπογούφερ. Υπάρχει περίπτωση να βάλεις τον καναπέ στη μισή απόσταση και να κάνεις κάτι άλλο με τον χώρο από πίσω; Λέω μια βλακεία τώρα αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Eλα μην κλαις τώρα κι όταν με το καλό πάρεις προτζέκτορα θα κατέβω εγώ να σε βοηθήσω. Δε σε ρώτησα για την απόσταση θέασης, για το ύψος ταβάνι ρώτησα, αλλά μιας που το ανέφερες είσαι μακριά φίλε σε σχέση με το άνοιγμα των ηχείων κι ίσως παίζει κι αυτό ρόλο στην ακρόαση και του υπογούφερ. Υπάρχει περίπτωση να βάλεις τον καναπέ στη μισή απόσταση και να κάνεις κάτι άλλο με τον χώρο από πίσω; Λέω μια βλακεία τώρα αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Εχει τοίχους βρε συ δεξιά αριστερά δεν εχω περιθώρια πολλα.δες φωτο

Τωρα για το επιπλο είχα κάτω στην αρχη ενισχυτη διάφορα και πάνω στο επιπλο παταγε η τηλεόραση.προχτες την καρφωσα στο τοιχο και κάτω στο επιπλο θα βάλω πικαπ και τελικο οποτε θα γεμίσει μέχρι να βρω κατι καλυτερο.
Τωρα όπως είδατε φωτο τι με παίρνει για διαμόρφωση;

μπορείς να μετρήσεις μήκος - πλάτος χώρου? Αν και εργονομικά, ειδικά αφού πλέον έχεις κρεμάσει την tv, δε βλέπω να υπάρχει τρόπος για να μετακινηθεί η θέση ακρόασης μπροστά αφού το τζάκι το απαγορεύει. Όπως και η πρόσβαση στο χώρο από το σκαλοπάτι. Νομίζω πως μια ταπετσαρία ή κάποιο trendy χαλί στον πίσω τοίχο είναι απαραίτητο. Ή μπορείς πολύ απλά να βάλεις καμία γυριστή καρέκλα απέναντι από τον καναπέ και να ακούς μουσική από εκεί. Δοκίμασε το πάντως πριν κάνεις οτιδήποτε είτε με μια απλή καρέκλα όπως είπα πριν είτε στηρίζοντας προσωρινά ένα χαλί ή μια κουβέρτα στον πίσω τοίχο. Η πρώτη περίπτωση είναι καλύτερη μάλλον καθώς θα πλησιάσεις και στα ηχεία. Όπως και η μετακίνηση των ηχείων ώστε να έχουν τουλάχιστο μισό μέτρο απόσταση από τον πίσω τοίχο και από τους πλαινούς είναι σημαντική. tbh έχω την εντύπωση πως αν τα χρήματα που έδωσες για την αλλαγή υπογούφερ τα έδινες για τέτοιες βελτιώσεις θα έβλεπες πιό σημαντική βελτίωση. Τώρα για τον προβολέα τα θετικά και τα αρνητικά τα αντιλαμβάνεσαι. Είναι θέμα επιλογής, τουτέστιν ψώνιου και οικονομικής άνεσης που στις μέρες μας... Άσε άσε, και μένα όλα μου τα μηχανήματα (επειδή τα πήρα σχεδόν μαζί τις "καλές ημέρες") έχουν γεράσει ταυτόχρονα. Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες. Γούσταρε όπως εσύ προτιμάς. Και επαναλαμβάνομαι. δοκίμασε τη φάση με την καρέκλα μπροστά από το τζάκι, τα ηχεία σε απόσταση και το sub στη γωνία. Αν δεν είχες πάνω στο γραφείο συνδεδεμένο τον υπολογιστή θα σου πρότεινα να το μετακινήσεις προσωρινά και στη γωνία εκείνη να έβαζες το sub. Αλλά όπως είναι τώρα δεν είναι και ότι πιό βολικό. Πολλή μανούρα. Αν φέρεις τα ηχεία μπροστά, το έπιπλο του κεντρικού δε θα είναι ιδιαίτερο θέμα καθώς το πλάτος του χώρου σου το υποστηρίζει. Και άλλωστε μόνο η κάτω πλευρά του αφήνει υποψίες λάσπης. Αλλά το γραφείο σίγουρα θα ήταν καλύτερο αν δεν είχε τα ενιαία ξύλινα πλαινά να μπουκώνουν τη γωνία.

μπορείς να μετρήσεις μήκος - πλάτος χώρου? Αν και εργονομικά, ειδικά αφού πλέον έχεις κρεμάσει την tv, δε βλέπω να υπάρχει τρόπος για να μετακινηθεί η θέση ακρόασης μπροστά αφού το τζάκι το απαγορεύει. Όπως και η πρόσβαση στο χώρο από το σκαλοπάτι. Νομίζω πως μια ταπετσαρία ή κάποιο trendy χαλί στον πίσω τοίχο είναι απαραίτητο. Ή μπορείς πολύ απλά να βάλεις καμία γυριστή καρέκλα απέναντι από τον καναπέ και να ακούς μουσική από εκεί. Δοκίμασε το πάντως πριν κάνεις οτιδήποτε είτε με μια απλή καρέκλα όπως είπα πριν είτε στηρίζοντας προσωρινά ένα χαλί ή μια κουβέρτα στον πίσω τοίχο. Η πρώτη περίπτωση είναι καλύτερη μάλλον καθώς θα πλησιάσεις και στα ηχεία. Όπως και η μετακίνηση των ηχείων ώστε να έχουν τουλάχιστο μισό μέτρο απόσταση από τον πίσω τοίχο και από τους πλαινούς είναι σημαντική. tbh έχω την εντύπωση πως αν τα χρήματα που έδωσες για την αλλαγή υπογούφερ τα έδινες για τέτοιες βελτιώσεις θα έβλεπες πιό σημαντική βελτίωση. Τώρα για τον προβολέα τα θετικά και τα αρνητικά τα αντιλαμβάνεσαι. Είναι θέμα επιλογής, τουτέστιν ψώνιου και οικονομικής άνεσης που στις μέρες μας... Άσε άσε, και μένα όλα μου τα μηχανήματα (επειδή τα πήρα σχεδόν μαζί τις "καλές ημέρες") έχουν γεράσει ταυτόχρονα. Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες. Γούσταρε όπως εσύ προτιμάς. Και επαναλαμβάνομαι. δοκίμασε τη φάση με την καρέκλα μπροστά από το τζάκι, τα ηχεία σε απόσταση και το sub στη γωνία. Αν δεν είχες πάνω στο γραφείο συνδεδεμένο τον υπολογιστή θα σου πρότεινα να το μετακινήσεις προσωρινά και στη γωνία εκείνη να έβαζες το sub. Αλλά όπως είναι τώρα δεν είναι και ότι πιό βολικό. Πολλή μανούρα. Αν φέρεις τα ηχεία μπροστά, το έπιπλο του κεντρικού δε θα είναι ιδιαίτερο θέμα καθώς το πλάτος του χώρου σου το υποστηρίζει. Και άλλωστε μόνο η κάτω πλευρά του αφήνει υποψίες λάσπης. Αλλά το γραφείο σίγουρα θα ήταν καλύτερο αν δεν είχε τα ενιαία ξύλινα πλαινά να μπουκώνουν τη γωνία.

Σωστα και σε ευχαριστω για τις συμβουλές.
Το γραφείο δύσκολα μετακινείται γιατι πάνω στον υπολογιστη τα εχω ολα συνδεμενα και τηλεόραση και home cinema για ταινίες μουσικη και gaming ολα απο υπολογιστη.τωρα να αλλάξω το τραπεζάκι να μην ειναι σαν Π γίνεται.τα ηχεία τα τραβάω λίγο μπρος 50 πόντους πίσω και πλάγια θελουν;πάνω απο καναπε εχω μεγάλο πίνακα να βάλω.θα μέτρηση σε λίγο απόσταση δεξιά αριστερά και μπρος πίσω να σας πω.ευχαριστω και παλι.
Καινουριος ειμαι και τωρα τρεις μήνες φτιαχνω το χόρο μου και ξεκιναω να ασχολούμαι δεν εχω εμπειρία.για προτζεκτορα δεν με παίρνει οικονομικα και δεν το σκέφτομαι καθόλου

Εδω κάθομαι στο καναπε και ειναι η θέση θέασης ακρόασης οποτε δύσκολα τα πραγματα για να παίξω με τις θέσεις του υπογουφερ.το εστριψα να με κοιτάει όπως οι κολωνες....

View attachment 81509

Κάνε μία δοκιμή τοποθετώντας το υπογούφερ ακριβώς μπροστά απ' το καλοριφέρ να κοιτάζει προς το γραφείο......

Παίζει βάσει προδιαγραφών να θέλουν 50cm από πίσω και 1 μέτρο από κάθε πλευρά αλλά τα σπίτια μας δεν είναι Βερσαλίες οπότε νομίζω 50 πλάγια και 50 πίσω (ρεαλιστικότατο στο χώρο σου) είναι η χρυσή τομή. Και όπως λέει ο pleo δήλωσε τα large και βάλε το sub να παίζει μαζί τους από τον avr και φέρε το από τη ρύθμιση έντασης εκεί που μόοοοοολις και θα ακούς τις κοινές τους συχνότητες (περί των 80) να ακούγονται ελάαααχιστα παραπάνω από τα ηχεία και όχι από το sub. Είμαι πεπεισμένος πως αν βάλεις τον πίνακα πίσω θα έχεις αρκετή βελτίωση για home cinema αλλά με μια καρέκλα όπως προείπα στο κέντρο περίπου του χώρου η οποία θα γυρίζει προς τα ηχεία όταν ακούς μουσική ή προς το τραπεζάκι στη φάση παρέα θα έχεις καλύτερες στερεοφωνικές ακροάσεις.

Να πάρω το μπαουλο και να το βάλω στην θέση του μπαουλου να κοιτα το γραφείο;

Ασε το μπαούλο όπως είναι, και κάνε πρώτα την δοκιμή που σου είπα. Μπροστά απ' το καλοριφέρ να κοιτά τον απέναντι τοίχο (εκεί που είναι το γραφείο).

Παίζει βάσει προδιαγραφών να θέλουν 50cm από πίσω και 1 μέτρο από κάθε πλευρά αλλά τα σπίτια μας δεν είναι Βερσαλίες οπότε νομίζω 50 πλάγια και 50 πίσω (ρεαλιστικότατο στο χώρο σου) είναι η χρυσή τομή. Και όπως λέει ο pleo δήλωσε τα large και βάλε το sub να παίζει μαζί τους από τον avr και φέρε το από τη ρύθμιση έντασης εκεί που μόοοοοολις και θα ακούς τις κοινές τους συχνότητες (περί των 80) να ακούγονται ελάαααχιστα παραπάνω από τα ηχεία και όχι από το sub. Είμαι πεπεισμένος πως αν βάλεις τον πίνακα πίσω θα έχεις αρκετή βελτίωση για home cinema αλλά με μια καρέκλα όπως προείπα στο κέντρο περίπου του χώρου η οποία θα γυρίζει προς τα ηχεία όταν ακούς μουσική ή προς το τραπεζάκι στη φάση παρέα θα έχεις καλύτερες στερεοφωνικές ακροάσεις.

Και για ταινίες και για ολα.θα προσπαθήσω να τα κανω ετσι και θα σας πω αύριο.σας χιλιοευχαριστω όλους....