VELODYNE CHT-Q Subwoofer (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

+1!!!
Και οτι ετοιμαζομουν να γραψω, ακουσε το πρωτα σε χρηση ταινιας και μετα μας λες τι παιζει. Στη μουσικη και ειδικα με τα ηχεια που εχεις ειναι πραγματικα περιττο. Αν θες να παιζει, τοτε ισα που θα πρεπει να ακουγετε και να ''βοηθαει'' τα κυριως.

Σιγουρα απλα πρέπει να βοηθά λίγο στην μουσικη.αλλα αφου ειναι δηλωμενα small αναγκαστικά θα δουλευει αρκετα.
Όσο για ταινια εννοείται εκει θα δειξει τα δόντια και την αξία του.σημερα ελπιζω να προλάβω να βάλω για να δώ πως θα δουλευει και εκει....!!!!!

Re: Βοήθεια για επιλογή subwoofer ( Velodyne CHT-10Q VS Sunfire SDS 10 )

Σιγουρα απλα πρέπει να βοηθά λίγο στην μουσικη.αλλα αφου ειναι δηλωμενα small αναγκαστικά θα δουλευει αρκετα.
Όσο για ταινια εννοείται εκει θα δειξει τα δόντια και την αξία του.σημερα ελπιζω να προλάβω να βάλω για να δώ πως θα δουλευει και εκει....!!!!!

Δηλωμένα small σε μουσική; :smash:

Κανένα subwoofer σε setup με AV δεν μπορεί να φτάσει το roll-off κανενός ηχείου. Είναι κουρδισμένα τα μεγάφωνα των ηχείων σου να συνεργάζονται μεταξύ τους καλύτερα από ότι το sub με αυτά, στις συχνότητες που μπορούν να αναπαράγουν. Τα σκοτώνεις αν τα έχεις δηλωμένα small σε μουσική. Σε ταινίες ΟΚ.

Από τη δική μου εμπειρία, το sub χρειάζεται στη μουσική σε τρεις περιπτώσεις.

1. Σε πολυκάναλες ηχογραφήσεις όπου υπάρχει ηχογραφημένο
2. Όταν κάνεις πάρτυ
3. Όταν τα ηχεία σου είναι ηχεία δορυφόροι.

EDIT: Άντε άλλη μία περίπτωση να μην μπορεί να τα σηκώσει ο ενισχυτής και θες βοήθεια από το sub.

Last edited:

+1

(εφόσον μιλάμε για hifi και όχι "έτσι μ'αρέσει να ου μ" ακροάσεις μουσικής).

Δηλωμένα small σε μουσική; :smash:

Κανένα subwoofer σε setup με AV δεν μπορεί να φτάσει το roll-off κανενός ηχείου. Είναι κουρδισμένα τα μεγάφωνα των ηχείων σου να συνεργάζονται μεταξύ τους καλύτερα από ότι το sub με αυτά, στις συχνότητες που μπορούν να αναπαράγουν. Τα σκοτώνεις αν τα έχεις δηλωμένα small σε μουσική. Σε ταινίες ΟΚ.

Από τη δική μου εμπειρία, το sub χρειάζεται στη μουσική σε τρεις περιπτώσεις.

1. Σε πολυκάναλες ηχογραφήσεις όπου υπάρχει ηχογραφημένο
2. Όταν κάνεις πάρτυ
3. Όταν τα ηχεία σου είναι ηχεία δορυφόροι.

EDIT: Άντε άλλη μία περίπτωση να μην μπορεί να τα σηκώσει ο ενισχυτής και θες βοήθεια από το sub.

Συμφωνω απόλυτα σε ολα...!!!
Απλα με τον 921 δεν κρατάει σε μνήμη μια απο τις 6 setup με large τα ηχεία και ειναι σπαστικο καθε φορα να μπαίνεις στο μενου να τα αλλάζεις συνέχεια....

Απάντηση: Βοήθεια για επιλογή subwoofer ( Velodyne CHT-10Q VS Sunfire SDS 10 )

Οταν ακους μουσικη βαζε τη λειτουργια full direct, και θα παιζουν μονο τα μπροστινα σου, χωρις το σαμπ.
Αυτος ειναι ενας απο τους κυριοτερους λογους που προσφατα απεριψα εναν πολυ καλο pioneer που πουλαγε φιλος, και εμεινα στον denon. Γιατι ο denon εχει ξεχωριστες ρυθμισεις για στερεο ακροαση.

Οταν ακους μουσικη βαζε τη λειτουργια full direct, και θα παιζουν μονο τα μπροστινα σου, χωρις το σαμπ.
Αυτος ειναι ενας απο τους κυριοτερους λογους που προσφατα απεριψα εναν πολυ καλο pioneer που πουλαγε φιλος, και εμεινα στον denon. Γιατι ο denon εχει ξεχωριστες ρυθμισεις για στερεο ακροαση.

Direct και pure direct εχει.
Ναι σωστα αλλα τα ηχεία παραμένουν δηλωμενα ως small οποτε το ιδιο δεν ειναι;

Direct και pure direct εχει.
Ναι σωστα αλλα τα ηχεία παραμένουν δηλωμενα ως small οποτε το ιδιο δεν ειναι;

Όχι. Εξαρτάται από τον AV.

Στον δικό μου Marantz SR8002 το direct και pure direct παίζει όπως έρχεται το σήμα από την πηγή και παρακάμπτει τις ρυθνίσεις small-large, crossover κλπ.
Σε έναν παλιότερο pioneer το direct έκανε το ίδιο με την πηγή αλλά αν τα ηχεία ήταν small δεν τα άλλαζε και εξακολουθύσε να παίζει το sub. Δηλαδή δεν είχες suround modes, αλλά το bass management εξακολουθύσε.

Όχι. Εξαρτάται από τον AV.

Στον δικό μου Marantz SR8002 το direct και pure direct παίζει όπως έρχεται το σήμα από την πηγή.
Σε έναν παλιότερο pioneer το direct έκανε το ίδιο αλλά αν τα ηχεία ήταν small δεν τα άλλαζε και εξακολουθύσε να παίζει το sub.

Μπορούμε να μάθουμε αν τα παίζει σαν small η large?γιατι αν τα παίζει σαν small χάνεις όλες τις χαμηλές και δεν λέει....

Μπορούμε να μάθουμε αν τα παίζει σαν small η large?γιατι αν τα παίζει σαν small χάνεις όλες τις χαμηλές και δεν λέει....

Αν όπως τα έχεις δηλωμένα small, πατήσεις direct και συνεχίζει να παίζει το sub, τότε ξέρεις.

Αν όπως τα έχεις δηλωμένα small, πατήσεις direct και συνεχίζει να παίζει το sub, τότε ξέρεις.

Οχι σταματάει το σαμπ και στις δυο περιπτώσεις...
Ωραια παει αυτο.
Τωρα όσο αφορα το βελο ξερουμε αν μπορούμε να καταργήσουμε τις προρυθμισεις που εχει ή πρέπει αναγκαστικα καθε φορα να επιλέγω απο εκει ανάλογα με το τι θέλω να ακούσω;

Εγώ στο manual διαβάζω αυτό:

Preset/ Subsonic Filter Frequency/ EQ Frequency/ EQ Level/ Volume Differential
Jazz - Classical (Reference) 15 Hz N/A N/A N/A

Δηλαδή το flat είναι το Jazz-Classical.
Για να επιστρέψεις στo default πρέπει να πατήσεις με συγκεκριμένη σειρά τα presets.

Εγώ στο manual διαβάζω αυτό:

Preset/ Subsonic Filter Frequency/ EQ Frequency/ EQ Level/ Volume Differential
Jazz - Classical (Reference) 15 Hz N/A N/A N/A

Δηλαδή το flat είναι το Jazz-Classical.
Για να επιστρέψεις στo default πρέπει να πατήσεις με συγκεκριμένη σειρά τα presets.

Η οποία σειρα ειναι;κανε ένα κόπο και πες μου αν το βλεπεις....

RESTORING DEFAULTS
There is a feature that allows you to restore default settings for your CHT-Q subwoofer. By pressing presets in
EXACTLY the following order on the remote, the unit will restore its default settings.

Preset 1: movies
Preset 2: R&B – Rock
Preset 3: Jazz – Classical
Preset 4: Games

RESTORING DEFAULTS
There is a feature that allows you to restore default settings for your CHT-Q subwoofer. By pressing presets in
EXACTLY the following order on the remote, the unit will restore its default settings.

Ωραίος!!!!
Σε ευχαριστω.να κανω μια δοκιμή και ετσι να δώ....

Απάντηση: Re: Βοήθεια για επιλογή subwoofer ( Velodyne CHT-10Q VS Sunfire SDS 10 )

...'έτσι παίζω κι εγώ μουσική σε direct mode το οποιο κοβει το sub,αν και μερικες φορες μ'αρεσει να ακουγεται.
(sub).Stavroslam καλοριζικο και καλακουστο φιλε.Βαρα :drummer:αλύπητα.

...'έτσι παίζω κι εγώ μουσική σε direct mode το οποιο κοβει το sub,αν και μερικες φορες μ'αρεσει να ακουγεται.
(sub).Stavroslam καλοριζικο και καλακουστο φιλε.Βαρα :drummer:αλύπητα.

Σε ευχαριστω πολυ!!!
Μωρε και μένα μου αρέσει για μουσικη για αυτο το ψάχνω πολυ και το παλεύω ;)

Εγώ το έχω ενεργοποιημένο στη μουσική, όταν το κλείνω το καταλαβαίνεις ότι κάτι λείπει, όγκος και έκταση στο μπάσο που όταν το ξανανοίγω κάνει τη διαφορά.

Στον δικό μου Marantz SR8002 το direct και pure direct παίζει όπως έρχεται το σήμα από την πηγή και παρακάμπτει τις ρυθνίσεις small-large, crossover κλπ.

Το ίδιο κάνει και ο Yamaha Ζ7.

Σταύρο καλορίζικο και καλά μουσικά ταξίδια. Όταν τα πούμε από κοντά (ελπίζω Αύγουστο) θα σου φέρω μουσική 5.1 με πολλά μπάσα (enigma) για να κάνεις όσες δοκιμές θέλεις. Θα ήθελα πάντως να πω αν επιτρέπεις κάποια πραγματάκια.
Καταρχάς μη βιάζεσαι. Άσε τον pionner να κάνει την πρωταρχική δουλειά να καταλάβεις (ακουστικά εννοώ) αυτό που σου λέει και μετά προχώρα στις δικές σου ρυθμίσεις.
Για π.χ σε ευχαριστεί όλα small?? Η δικιά μου γνώμη πάντως είναι όταν υπάρχουν δαπέδου ηχεία τα βάζεις large στα 80hz.
Από αυτά που λένε οι ειδικοί το μπάσο κυρίως σε ταινίες δεν πρέπει να το καταλαβαίνεις από που έρχεται, και γενικά να μη καλύπτει με την παρουσία του τον χώρο αλλά να τον περιβάλλει ομοιόμορφα. Οι χαμηλές έτσι κι αλλιώς θα γεμίσουν τον χώρο από όπου και αν προέρχονται μέσα στο χώρο. Άρα λοιπόν η ένταση για αρχή στο 1/3. Βέβαια σε πολλούς δεν αρέσει αυτό και προτιμούν να το αισθάνονται περισσότερο. Είναι καθαρά θέμα γούστου που δεν με βρίσκουν βέβαια σύμφωνο.
Μπορείς ακόμα αν θέλεις να το βάλεις από την πλευρά του δεξιού σου ηχείου να δεις διαφορές και αν μπορείς δώσε λίγο (20 πόντους) ακόμα προς τα μπροστά. Σιγά - σιγά θα κάνεις τους δικού σου πειραματισμούς.
Τέλος πάντων, δεν θα επεκταθώ περισσότερο ελπίζω να τα πούμε και από κοντά.