Veria Link - Τα φώτα σας παιδιά πριν τα σπάσω όλα!

foxx

Established Member
14 December 2009
157
Γειά σας παλικάρια. Ελπίζω κάποιος σας να έχει ασχοληθεί περισσότερο από ότι εγώ με Panasonic TV, DVDR και Veria/Q Link μήπως και μπορέσει να βοηθήσει.

Για να αρχίσουμε, πριν λίγες ημέρες παρέλαβα την πρώτη μου Panasonic TV και συγκεκριμένα την 42V10E. Έχοντας ήδη από πέρισυ το επίσης Panasonic recorder DMR-EH58, είπα να το συνδέσω με την V10 χρησιμοποιώντας το Veria Link μια και είναι εξυπηρετικότατο ειδικά για το direct TV recording. Εν αρχή λοιπόν χρησιμοποίησα το καλύτερο fully-wired HDMI που είχα και αντίστοιχα ένα επίσης fully-wired Scart για την εγγραφή των DVB-S και DVB-T από το tuner της TV.

Έχοντας ήδη ρυθμίσει την TV για Veria Link από τα σχετικά menu, έβαλα HDMI cable μεταξύ HDMI1 (TV) και HDMI (DVDR) και το Scart μεταξύ AV1 (TV) και AV1 (DVDR). Αντίστοιχα ρύθμισα το Q-Link του μενού της TV σε AV1 και το AV1 out σε TV ώστε να εξαγάγει στο AV1 ότι εμφανίζει η τηλεόραση. Μέχρι εδώ φαντάζομαι πως έγινα κατανοητός αφού άλλωστε η συγκεκριμένη συνδεσμολογία και ρυθμίσεις είναι οι ενδεδειγμένες και λίγο πολύ συνήθεις. Εννοείται πως πριν οτιδήποτε και η TV και το DVDR μηδενίστηκαν στις εργοστασιακές ρυθμίσεις με πλήρες reset, αποφόρτιση και τα λοιπά γνωστά.

Στο πρόβλημα τώρα. Το recorder μια χαρά κατέβασε τα tuner settings και τα κανάλια από την TV, αναγνωρίζοντας άψογα το HDMI. Το HDAVI control λειτουργεί άψογα όπως και τα switches του τηλεκοντρολ, το ίδιο άψογα και τα power savings, το αυτόματο ανοιγοκλείσιμο και όλα τα υπόλοιπα. Το ίδιο καλά λειτουργεί και το ξύπνημα του DVDR και της TV όταν ενεργοποιηθεί η άλλη συσκευή. Το Direct TV Recording που είναι και το ζητούμενο, λειτούργησε άψογα στα αναλογικά κανάλια, αλλά τζίφος στο DVB-S και στο DVB-T. Σε αυτά αν και εμφανίζει το μήνυμα εγγραφής (στην TV) το recorder ούτε ξυπνά, ούτε αν είναι ήδη ενεργοποιημένο κάνει τίποτα απολύτως. Ούτε error ούτε τίποτα. Το αστείο είναι πως η χειροκίνητη εγγραφή ρυθμίζοντας το DVD σε AV1 input λειτουργεί άψογα, και το ακόμα πιό αστείο είναι πως χαρακτηριστικότερες αυτόματες λειτουργίες του Veria Link όπως το TV pause λειτουργούν άριστα (!!!!). Μόνο το direct TV recording δεν λειτουργεί, και μόνο σε DVB-S/T.

Εννοείται πως τα καλώδια είναι ελεγμένα, δεν υπάρχει καμμιά άλλη συσκευή συνδεδεμένη στο HDMI/Scart chain, μόνο το recorder και η TV, ενώ έχω μια μεγάλη συλλογή από επίσης fully wired καλώδια που δοκίμασα χωρίς διαφοροποίηση στο πρόβλημα. Ακόμα και γνωστά ή λιγότερο γνωστά tips για panasonic devices χρησιμοποίησα, όπως πλήρη reset, διακοπή τάσης και με τη σειρά ενεργοποίηση των δύο συσκευών ώστε να γίνει καλύτερο detection του connection, αλλά επίσης χωρίς αποτέλεσμα. Επίσης δοκίμασα χωρίς και με power saving (σε TV και DVDR), επαναφορά factory settings και επαναρυθμίσεις, δοκιμή στα AV2/3 (και στο DVD και στην TV), όπως και διαφορετικών ειδόδων/εξόδων HDMI. Ακόμα και με τη διαφορά φάσης μεταξύ των συσκευών ασχολήθηκα (ναι έχω δει και τέτοια να συμβαίνουν), καθώς και μόνο με Q-Link (Scart - only). ΤΙΠΟΤΑ.

Οπότε πριν τα πετάξω από το μπαλκόνι (καθώς θέλω το direct tv recording), είπα να ζητήσω τα φώτα σας, αν τυχόν κάποιος φίλος εδώ είτε χρησιμοποιεί παρόμοιο συνδυασμό είτε έχει εμπειρία από panasonic συσκευές και το Verial/Q link.

Κάθε ιδέα, πρόταση, συνδεσμολογία ή ρυθμίσεις δεκτή μπας και βρούμε άκρη.

Thanks και συγγνώμη για το μακροσκελές post. :itsme:

Last edited: