VFM IEM (και όχι μόνο) - Φθηνά κρυμμένα διαμαντάκια

Μικρή παρουσίαση των ακουστικών μιας και τρέχουν προσφορές της Fiio και μπορεί κάποιοι να ενδιαφέρονται.
Τα ακουστικά στοίχησαν 62 τελική από Amazon.co.uk.
Όπως ίσως είναι γνωστό πρόκειται για τα ακουστικά Dunu Titan 1 τα οποία τα κατασκευάζει η Dunu για την Fiio
με μικρές αισθητικές αλλαγές , ο ήχος είναι ο ίδιος.
Κατασκευαστικά είναι πολύ καλά τα ακουστικά είναι από αλουμίνιο πολύ καλά φινιρισμένο , τα βύσματα είναι καλής
ποιότητας και καλά τερματισμένα.
Το καλώδιο είναι πολύ καλής ποιότητας και αντοχής , δεν είναι αποσπώμενο , φαίνεται ανθεκτικό στην χρήση,
μικροφωνίζει λίγο και δεν μπερδεύεται αλλά κάπως στριφογυρίζει με την χρήση και που και πού θέλει ξεδίπλωμα.
Γενικά το ακουστικό αποπνέει ποιότητα πολύ καλύτερη από την τιμή του.
Ο τύπος του είναι iem αλλά όχι βαθιάς προσαρμογής , είναι άνετο πανάλαφρο και δεν κουράζει τον ακουστικό πόρο ούτε μετά
από δύο ώρες χρήσης.
Όσοι όμως έχουν σοβαρό πρόβλημα με τα iem μάλλον θα έχουν και με αυτό , εμένα δεν με κούρασε όπως πχ με
κουράζουν τα soundmagic Ε10.
Η κατασκευή είναι iem semi-open έχει στο πίσω μέρος από το κέλυφος 12 μικρές τρύπες με αποτέλεσμα μια ''έκπτωση''
στην απομόνωση αλλά όχι κάτι τραγικό σε περιβάλλον με μέτριο θόρυβο δεν έχει θέμα.
Στην συσκευασία έχει τρία είδη από tips το καθένα σε τρία μεγέθη (s/m/l) με την διαφορά στο τελείωμα με μικρή , μεσαία
και μεγάλη τρύπα.
Η τελευταία αφήνει να φανεί όλη η διάμετρος της εξόδου του ακουστικού και για εμένα δίνει τον καλύτερο ήχο.
Ο ήχος λοιπόν με τρεις λέξεις είναι ισορροπημένος με αρκετό μπάσο , καθαρός και πολύ πολύ ανοιχτός για iem.
Λίγο πιο αναλυτικά λοιπόν έχουμε λόγω της semi open κατασκευής την καλύτερη σκηνή τόσο σε πλάτος όσο και ύψος - βάθος
που έχω ακούσει σε iem μέχρι 400 (πιο εξωτικά δεν έχω ακούσει) ο δε διαχωρισμός των οργάνων είναι ικανοποιητικός για iem.
Τολμώ να πω ότι το αποτέλεσμα είναι σαν να φοράς ear buds ή on ear ανοικτού τύπου , άριστα.
Το μπάσο είναι πολύ καλό τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα , περιγραφικό χωρίς μπουμάρισμα και χωρίς roll off.
Στην συνέχεια έχουμε ομαλή μετάβαση στο mid bass και στα mids έχουμε μια μικρή πτώση , όχι κάτι τραγικό ,
ακούγονται πολύ καλά καθαρά , όχι στεγνά, αλλά ίσως λιγότερο ζεστά από ότι ίσως θα ήταν το τέλειο (για εμένα).
Οι συνέχεια ακολουθεί την κλασσική v-shaped υλοποίηση αλλά πολύ διακριτικά , έχουμε καθαρές και ζωντανές υψηλές
περιγραφικές όσο χρειάζεται χωρίς να μπαίνει το ακουστικό στην περιοχή του αναλυτικού μόνιτορ.
Υπάρχει και ένα ελάχιστο peak αλλά καθόλου ενοχλητικό.
Με λίγα λόγια τέλειο , για εμένα αν είχε λίγο πιο forward mids και ένα κλικ μάζεμα στα 3-4 Khz θα ήταν το iem των ονείρων μου.
Τώρα απλά το θεωρώ άριστο έχει αντικαταστήσει ότι φορητό είχα.
Ακούγεται πολύ καλά από απλές πηγές και ανταποκρίνεται ανέλπιστα καλά σε καλύτερα συνοδά τολμώ να πω απογειώνεται.
Με το Dr.Dac 3 το άκουσμα είναι πάρα πολύ ποιοτικό ενώ με το DragonFly Black κελαηδάνε!
Φυσικά τα monk+ (άλλη τιμή βέβαια) δεν αντέχουν την παραμικρή σύγκριση.
Μπράβο στην Fiio-Dunu.
Είναι λοιπόν VFM?
Φυσικά στα 65 είναι κλοπή θα έδινα αφού τα έχω ακούσει άνετα καμιά 150 .
(οι ακροάσεις έγιναν μόνο με κλασσική μουσική όλα τα είδη και με πηγές το moto g 3rd , Fiio X3ii , Dr.Dac3 , cowon D2+ , cowon i8 , DragonFly Black)

(ουφ , ωραία τώρα χρωστάω ve zen 2 , valhalla 2 , Fiio X3ii (που το έστειλα πίσω) και audioquest DragonFly Black)
Ρε συ Πέτρο, πώς τα φοράς αυτά χωρίς να σε πονάνε τα αυτιά? Έχουν κάνα κόλπο που δεν ξέρω?

Στάλθηκε από το SM-T210 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν κάνω κάτι ιδιαίτερο τα βάζω όπως όλα τα iem τα σπρώχνω λίγο και είναι εντάξει
χωρίς να τα πιέζω ιδιαίτερα στον ακουστικό πόρο.
Να και μία εικόνα ενός τύπου μήπως βοηθήσει.
http://cdn.head-fi.org/4/4a/300x300px-LL-4a6e17b2_FullSizeRender-10.jpeg
Στην δική μου περίπτωση είναι πιο άνετα γιατί έχω πιο μεγάλο άνοιγμα.
Φαντάζομαι η μόνη περίπτωση να σε ενοχλούν είναι αν έχεις πολύ μικρό άνοιγμα πριν τον ακουστικό πόρο.

20161115_214247.jpg

Ηρθαν και τα δικά μου

Συγχίζομαι που διαβάζω τέτοια σχόλια γιατί μου είναι αδύνατο να τα αντέξω για παραπάνω από μερικά λεπτά. Μάλλον θα τα δώσω στο γιο μου, ο οποίος δεν έχει πρόβλημα.

:4616:

Στο ebay είναι γύρω στα 65 ευρώ Μιχάλη.
Είναι στην κατηγορία των Meze.
Θα χε ενδιαφέρον μια κόντρα.

Και γενικά νομίζω ότι θα είχε ενδιαφέρον να τα ακούσεις και να μας πεις την γνώμη σου ιδιαίτερα από την στιγμή που είχαμε ανοίξει κουβέντα για την κατηγορία <100 ευρώ.

Πρώτες εντυπώσεις τώρα.
Σαν φιτ μου ταιριαξαν σχεδόν γάντι (άλλη μια απόδειξη ότι είμαι αυτιάγκουρας καθώς το κυκλικό σώμα τους έχει μεγαλούτσικη διάμετρο) και αφού κάτσουν δεν φεύγουν με τίποτα.
Σαν κατασκευή το μεταλλικό σώμα ωραίο, το καλώδιο όχι και τόσο. Κυρίως στις επαφές του καλωδίου με τα σώματα των ακουστικών. Δεν ξέρω δεν μου εμπνέει πολύ εμπιστοσύνη σε αυτό το σημείο. Και γενικά το καλώδιο κάπως λεπτό εκ πρώτης επαφής.
Για τον ήχο δεν θέλω να γράφω κάτι άλλο τώρα πέρα από ότι οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές (έχει βέβαια και τα μεινονεκτήματα του που έχει αναφέρει ο Πέτρος)

Εκ πρώτης όψεως πολύ solid επιλογή για την τιμή τους αλλά η εφαρμογή όπως και σε κάθε iem παίζει μεγάλο ρόλο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κώστα από ότι φαίνεται δεν ταιριάζουν στα αυτιά σου δυστυχώς :frown:
Είναι τέτοιο το design τους και η εφαρμογή τους (που όντως δεν το λες και πολύ universal για να ταιριάζει σε όλο τον κόσμο) που δεν πρόκειται να κάτσουν σε μικρότερα ανοίγματα αυτιών

Πάντως εγώ ρε παιδιά δεν μπορώ να πιστέψω που έχει φτάσει η τεχνολογία σε ποιότητα και μέγεθος.
Τώρα κάθομαι σε μία χαλαρή στιγμή στην δουλειά και με ένα κινητό και περί τα 160 σε εξοπλισμό ακούω μουσική σε ποιότητα που πριν λίγα δεν μπορούσα να φανταστώ! Και όλα αυτά μέσα στην τσέπη του μπουφάν μου!
Απίστευτο!

Στα 65 ευρώ δεν τα λες και φθηνά.
Το μεταλλικό σώμα είναι όμορφο μεν, η πολύωρη επαφή όμως μ' αυτό ενδέχεται (σε κάποιους) να προκαλέσει ερεθισμό. Εκτός εάν είναι σωστά επίχρυσωμένο.

Η κατηγορία των 100 ευρώ πάλι, για την οποία συζητάμε, είναι αξιόλογη κατηγορία. Και ίσως φανεί υπερβολικό αυτό που θα πω, αλλά εκεί καταλήγω με την ως τώρα εμπειρία μου.
Καλοφτιαγμένα IEM's αυτής της κατηγορίας μπορούν να ξεπεράσουν άνετα σε ήχο μεγάλα ακουστικά διπλάσιας και παραπάνω αξίας!

@Manoss
Σίγουρα θα μ' ενδιέφερε να τα ακούσω τα χρυσούλια! :laugh:

@peter_kalymnos
Αυτός ακριβώς δεν είναι ο σκοπός; Να ακούμε εξαιρετικά με ελάχιστο κόστος; Και εδώ που τα λέμε είναι λίγες οι περιπτώσεις που χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω... -bye-

Αγαπητοί μανιακοί των φθηνών ακουστικών

Τα sony πάλιωσαν

Ακλουθώντας τις προτάσεις σας πριν αρκετό καιρό παρήγγειλα δύο φθηνά ζευγάρια

Knowledge Zenith Ate
Rock Zircon

Έφτασαν στις 45 μέρες ας πούμε
Κατευθείαν από το ταχυδρομείο τα πήρα μαζί μου και πέρασα μαζί τους μια όμορφη μέρα στην δουλειά και στην συνέχεια
Γενικά εντυπωσιασμένος δηλώνω και από τα δύο
Προσωπικά είχα μια προτίμηση στα Zenith ηχητικά
Και τα δύο είχαν καλό μπάσο – κάτι που σίγουρα απασχολεί την χαμηλή κατηγορία τιμής πολύ κόσμο
Αλλά μου άρεσε περισσότερο ο τρόπος που σέρβιραν την ηλεκτρική κιθάρα τα Zenith
Το μεγαλύτερο αρνητικό των Zenith ήταν ότι τα καλώδια μπλέκουν και γίνονται γόρδιος δεσμός

Μετά από μια υπέροχη μέρα – και τα δύο ακουστικά έγιναν δωράκι σε καλούς φίλους – που ακόμα και σήμερα μου λένε για τον υπέροχο ήχο τους
Δε σταματάμε να μου λένε το πόσο καλά ακουστικά είναι – δε σταματάν να μου λένε πόσο τα απολαμβάνουν – έχουν μείνει έκπληκτοι!

Εγώ από την άλλη έμεινα με τη γλύκα

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις προτάσεις

Και επανέρχομαι
Να ζητήσω την βοήθεια σας

Θέλω να αγοράσω άλλα δύο – ας πούμε διαφορετικά – για την εμπειρία
Πάλι στην κατώτερη δυνατή τιμή ας πούμε μέχρι 15 ευρώ
Να τα δοκιμάσω
Και πιθανότατα και αυτά να χαριστούν

Έχω δει τα Monk από την πρώτη σελίδα αλλά έλεγα πάλι για in ear
Άντε κι αυτά παίζουν για την εμπειρία
Τι θα μου προτείνατε για αγορά ?
Όχι τίποτε άλλο, μπας και προλάβουν να έρθουν κατά τις γιορτές (δε φαντάζομαι :D)

Αγαπητοί μανιακοί των φθηνών ακουστικών

Τα sony πάλιωσαν

Ακλουθώντας τις προτάσεις σας πριν αρκετό καιρό παρήγγειλα δύο φθηνά ζευγάρια

Knowledge Zenith Ate
Rock Zircon

Έφτασαν στις 45 μέρες ας πούμε
Κατευθείαν από το ταχυδρομείο τα πήρα μαζί μου και πέρασα μαζί τους μια όμορφη μέρα στην δουλειά και στην συνέχεια
Γενικά εντυπωσιασμένος δηλώνω και από τα δύο
Προσωπικά είχα μια προτίμηση στα Zenith ηχητικά
Και τα δύο είχαν καλό μπάσο – κάτι που σίγουρα απασχολεί την χαμηλή κατηγορία τιμής πολύ κόσμο
Αλλά μου άρεσε περισσότερο ο τρόπος που σέρβιραν την ηλεκτρική κιθάρα τα Zenith
Το μεγαλύτερο αρνητικό των Zenith ήταν ότι τα καλώδια μπλέκουν και γίνονται γόρδιος δεσμός

Μετά από μια υπέροχη μέρα – και τα δύο ακουστικά έγιναν δωράκι σε καλούς φίλους – που ακόμα και σήμερα μου λένε για τον υπέροχο ήχο τους
Δε σταματάμε να μου λένε το πόσο καλά ακουστικά είναι – δε σταματάν να μου λένε πόσο τα απολαμβάνουν – έχουν μείνει έκπληκτοι!

Εγώ από την άλλη έμεινα με τη γλύκα

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις προτάσεις

Και επανέρχομαι
Να ζητήσω την βοήθεια σας

Θέλω να αγοράσω άλλα δύο – ας πούμε διαφορετικά – για την εμπειρία
Πάλι στην κατώτερη δυνατή τιμή ας πούμε μέχρι 15 ευρώ
Να τα δοκιμάσω
Και πιθανότατα και αυτά να χαριστούν

Έχω δει τα Monk από την πρώτη σελίδα αλλά έλεγα πάλι για in ear
Άντε κι αυτά παίζουν για την εμπειρία
Τι θα μου προτείνατε για αγορά ?
Όχι τίποτε άλλο, μπας και προλάβουν να έρθουν κατά τις γιορτές (δε φαντάζομαι :D)

Αγοράζεις το πακέτο FiioX1-Εξ1 για 90 euro. Πουλάς το X1 για 80 euro και σου μένουν τα ΕΞ1 για 10. Αν ταιριάζουν στα αφτιά σου σώθηκες

Αγοράζεις το πακέτο FiioX1-Εξ1 για 90 euro. Πουλάς το X1 για 80 euro και σου μένουν τα ΕΞ1 για 10. Αν ταιριάζουν στα αφτιά σου σώθηκες

και αν δεν ταιριάζουν, τουλάχιστον θα χαίρεται ο Ζαγγ που δεν θα είναι μόνος του στο βρίσιμο ....:hahaha:

Χαχα εδώ ο κίνδυνος είναι υπαρκτός – θα μου το φάει καμία ανιψιά το fiio για δώρο (κανείς δε μπορεί να αντισταθεί στα πιτσιρίκια) και θα μου κοστίσει :D

Οπότε αναμένω για καλύτερο business case :D Κάνα ακουστικό που να τα σπάει και στην τιμή των Zenith / Zircon που η αλήθεια είναι ότι εύκολα τα ξανα αγόραζα – αλλά είμαι και της ποικιλίας

Συνεχίζεται και η δική μου αναζήτηση. Μέχρι τώρα έχω τα εξής:

- KZ-ATE --> δε με βολεύουν καθόλου στ αυτια και επίσης δε θέλω να πρέπει να βάζω το καλώδιο από πίσω
- Rock Zircon --> Tα βρήκα μέτρια και τα έκανα hands-free/ακουστικά τρεξίματος
- VE Monk --> τα χρησιμοποιώ καθημερινά, γενικά μου αρέσουν αλλα συνολικά κάτι μου λείπει για να τα θεωρήσω βασικά ακουστικά.

Επιπρόσθετα έχω τα Hifiman RH-400 με τα οποία κάθε μέρα που περνάει απογοητεύομαι όλο και περισσότερο. Εκτός του ότι δεν έχουν μπάσο (και ΔΕΝ είμαι basshead), υπάρχουν ηγογραφήσεις που δεν ακούγονται με αυτά. Υπάρχει η περίπτωση τα ακουστικά να είναι σωστά monitor και να ακούω την αλήθεια, αλλά αν συμβαίνει αυτό, τότε ΔΕΝ θέλω να ακούω την αλήθεια :D

Εν ολίγοις είμαι έτοιμος για μια ακόμη αγορά και το ένστικτο με οδηγεί στα DZAT DF-10. Για να δούμε..

Σήμερα μου ήρθε και μένα το πακέτο fiio x1 και ex-1,πρώτες εντυπώσεις πολύ θετικές τα ακουστικά για κανά μισάωρο δεν με ενόχλησαν στα αυτιά,,μια ερώτηση μάξιμουμ ένταση κλειδώνει στα 88 από τα 100.Επανέφερα τις εργοστασιακές ρυθμίσεις αλλά παραμένει.
Μάλλον καμία ρύθμιση είναι, τα φώτα σας λοιπόν δώστε.

Έχει στο μενού επιλογή με την οποία καθορίζεις το max της έντασης για λόγους ασφαλείας.
Ψάξε το λίγο δεν θυμάμαι απ'έξω.

Πάντως για όσους ψάχνονται τα Fiio EX1 μπορεί να ξεφεύγουν στην τιμή αλλά να είστε σίγουροι
ότι ξεφεύγουν και στην απόδοση , αλλάζουμε κατηγορία και κλάση.
Αν νομίζετε ότι δεν θα έχετε πρόβλημα με την εφαρμογή , αξίζουν και με το παραπάνω.

Last edited:
Δεν είχε σχέση η ρύθμιση αυτή αλλά οταν πειράζεις το equalizer εκτός από off μπαίνει κόφτης 88/100 στο volume.
Οσο για τα ακουστικά πραγματικά χαίρεσαι να ακούς.