Vga σε svideo ή scart

rij_gr

New member
30 April 2009
10
Πύργος
Χαιρετώ του Κύριους ιδικούς!

Εχω μόλις στίσει ενα ΗΤPC με μητρική Asus m3n78(ενσωματωμένη καρτα γραφικών nvidia 8300) με σκοπο την αναπαραγωγή hd υλικού. Προς το παρόν δεν εχω την ανάλογη τηλεόραση και θα ηθελα να συνδέσω στο μηχάνημα στην υπάρχων τηελεώραση η οποία έχει υποδοχες μονο svideo kai scart. δυστυχώς όμως η μητρική αυτη δεν βγαζει την ανάλογη έξοδο(μονο HDMI DVI VGA), υπάρχει τρόπος να πραγματοποιήσω την σύνδεση?

Αγόρασααυτο το καλώδιο:
VGAS-video3RCACable.jpg
http://www.easytechnology.gr/index....ducts_id=839&zenid=6tej7o71iirdi6k1s6gj48cbr3

αλλα δεν ειδα φώς!

Φυσικα ακομα δεν εχω κανει εγκατασταση λυτουργικου στο μηχάνημα. Η δοκιμή έγινε απλά ξεκινώντας το μηχάνημα( Στο παρελθόν σε παλιό pc με σύνδεση απευθείας svideo apo tv out έδειχνε οικόνα από το βοοταρισμα). Ελπίζω μονο, αφου κανώ εγκατασταση λυτουργικού, drivers κτλ να υπάρχει καποια ρυθμιση για αυτο.

Εχει καποιος την ιδια μιτρική? καμια λύση?

Ευχαριστο πολύ!

Πολύ δύσκολα θα δεις φως με αυτό το καλώδιο... Δεν είναι θέμα να συνδέσεις μόνο το καλώδιο, αλλά και να καταφέρεις να ρυθμίσεις την κάρτα γραφικών σου να βγάλει σήμα s-video/TV out από την θύρα VGA. Δεν γνωρίζω πολλές κάρτες γραφικών που να μπορούν να το κάνουν αυτό από τον οδηγό τους, επειδή δεν είναι τόσο διαδεδομένο...

Δυστυχώς δεν μπόρεσα να κατaφερω τίποτα με αυτο το καλώδιο. Επισεις λύσεις οπως pc to tv ανταπτορες δεν αξιζει, 50 ευρό που εχουν ειναι αρκετα λεφτα για την περίπτωση που το χρειάζομαι, άσε που θα ειναι τελείως αχρειστο αργότερα!

Η ποιο φτηνή λυση που τελικα κατέληξα είναι να αγοράσω μια φτηνή καρτα γραφικών ΠΧ την MSI RX1550 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.514250 για την προσωρινή σύνδεση με την υπάρχων τηλεόραση μέσω svideo. To πρόβλημά μου όμως είναι, θα είναι συμβατή με την μητρική αυτή (asus m3n78 em)? (μονο το tv out με ενδιαφέρει).

Ακόμα κατι άλλο που θα είθελα να ρωτήσω είναι Αν υπάρχει TV tuner που να βγάζει έξοδο av svideo κτλ και να κάνω αυτο που θέλω. Σίγουρα θα είναι ποιο ακριβή λύση αλλα τουλάχιστον θα μήνη και θα είναι χρήσιμο για το HTPC.