Vibrapod και άλλα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Vibrapod και άλλα...

Εγω ολα αυτα δεν τα ακουω με 2.7 με πληρως αναβαθμισμενο cross over.

To ήξερα, αλλά το έγραψα για να φανερωθείς!

χεχε

Με γειές, κάνε μας μια περιγραφή του κρος και βγάλτα καμιά φωτό, δε θα στα ματιάξουμε! -bye-

Απάντηση: Re: Vibrapod και άλλα...

Στην αρχη δεν εγραψα στο McZab να μην ασχοληθει με αυτα. Απλα εγραψα οτι αποψη μου ειναι οτι πρωτα ασχολουμαστε με το rack, και μετα με τζιρτζιλα μιτζιλα. Ο χρονος και το χρημα που θα χρειαστει για αυτα τα μπεινιλικια μπορει να αποδωσει καλυτερα στο ψαξιμο rack αρχικα. Γιατι μπορει να ακους διαφορα οταν βαζεις ενα βιβλιο (διαφορα ακους και οταν αλλαζεις ενα πινακα στον τοιχο) αλλα καλο ειναι να υπαρχουν προτεραιοτητες. Εγραψα τις δικες μου.

Πολύ σωστή σκέψη!

Μη ξεχνάς όμως ότι πολλές φορές δεν υπάρχει η δυνατότητα να στήσει κανείς ένα καλό ρακ λόγω χώρου και αναγκαστικά στριμώχνει τα μηχανάκια σε κάποιο έπιπλο παρέα με ποτήρια κρασιού (όπως κάνω κι εγώ δηλαδή).

Επίσης, πολλές φορές θέλουμε μια διαφοροποίηση στον ήχο μας επειδή...βαρεθήκαμε, οπότε θεωρώ πιο υγιές να βάλουμε ένα βιβλίο επάνω στο player παρά να αλλάξουμε καλώδια ηχείων και να ξιδέψουμε ένα κάρο λεφτά.

Εννοείται ότι υπάρχουν πολλά πράγματα με τα οποία πρέπει κάποιος να ασχοληθεί πριν από όλα αυτά. Η στήριξη όμως σε ένα καλοστημένο σύστημα είναι ικανή να δημιουργήσει από ανεπαίσθητες εως πολύ μεγάλες διαφορές! :ears:

Είναι απίστευτη η διαφορά που κάνουν 4 λαστιχάκια στα (ήδη λαστιχένια) ποδαράκια του προενισχυτή μου!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Vibrapod και άλλα...

To ήξερα, αλλά το έγραψα για να φανερωθείς!

χεχε

Με γειές, κάνε μας μια περιγραφή του κρος και βγάλτα καμιά φωτό, δε θα στα ματιάξουμε! -bye-
Για αυτο σου κολλαγα, για να μου κανεις πασα να μη βφω απο το πουθενα τυπου πουλ μουρ:flipout: Θα ανεβασω φωτογραφιες συντομα...
Mc sorry για το off topic.

Re: Απάντηση: Re: Vibrapod και άλλα...

Πολύ σωστή σκέψη!

Μη ξεχνάς όμως ότι πολλές φορές δεν υπάρχει η δυνατότητα να στήσει κανείς ένα καλό ρακ λόγω χώρου και αναγκαστικά στριμώχνει τα μηχανάκια σε κάποιο έπιπλο παρέα με ποτήρια κρασιού (όπως κάνω κι εγώ δηλαδή).

Τα ποτήρια κρασιού, δεν τα στηρίζεις? :flipout:

Υπάρχει και το θέμα του συντονισμού αντικειμένων του χώρου μας... πχ σε εμένα ενίοτε παρουσιάζει συντονισμό η άκρη του ...σιδηροδρόμου της κουρτίνας, 6.50 μέτρα απέναντι από τα ηχεία. Δεν ξέρω εάν του προσέθετα με κάποιον τρόπο μάζα ώστε να αλλάξω την ιδιοσυχνότητά του...
Μεγάλη μπερδεψούρα αυτά τα πράγματα πάντως.

Θεωρητικά συμφωνώ με τον Παναγιώτη, πρακτικά με τον Στέργιο...:ernaehrung004:

Διαθέτω ένα βαρύ έπιπλο το οποίο δεν φιλοξενεί ποτήρια κρασιού αλλά τα μηχανήματα ήχου και...την τηλεόραση. Τη στιγμή αυτή δεν υπάρχει δυνατότητα αγοράς ειδικού rack οπότε προσπαθώ εν γνώση μου να βάψω τα αυγά με τις γνωστές εκλύσεις αερίων...:idea:
Πειράματα, πειράματα, πειράματα...Δεν χάνουμε και τίποτα όμως.

Όλοι οι πειραματισμοί είναι καλοί, όταν όμως δεν απαιτούν υπερβολικά για το είδος τους και το τελικό αποτέλεσμα χρήματα. Τα ειδικά hi-end αντικραδασμικά / ακίδες κλπ. μπορεί δυστυχώς να αποδειχθούν και φιδόλαδα.

Κινήσεις όπως πχ. με το βιβλίο, είναι ανέξοδες και βοηθούν τον πειραματιζόμενο να κατανοήσει κάποια πράγματα (ύπαρξη ή όχι σημαντικών αλλαγών, προς ποιά κατεύθυνση, αν η συσκευή του είναι δεκτική και ευαίσθητη σε ανάλογους χειρισμούς, κλπ.... )

Πάντως πολλά χρήματα σε τέτοια πράγματα, όταν δεν έχουν ληθεί άλλα κεφαλαιώδη (πχ, χώρος, στήσιμο, κλπ. ) είναι λάθος.

Το ιταλικό ΤΝΤ ορκιζόταν στην αξία, ως αντικραδασμικών, των απλών συνθετικών ελαφρόπετρων, που βρίσκει κανείς στα σούπερ-μάρκετ έναντι ενός ευρώ. Είναι αυτά που οι κυρίες χρησιμοποιούν για να τρίβουν τις φτέρνες τους, τους αγκώνες και όλα αυτά τα ωραία.

Στο λινκ θα βρείτε εκατοντάδες φθηνά tweaks ανάλογου τύπου :
http://www.audiotweaks.com/

Πειραματισμοί, όρεξη νάχει κανείς ....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Vibrapod και άλλα...

Για αυτο σου κολλαγα, για να μου κανεις πασα να μη βφω απο το πουθενα τυπου πουλ μουρ:flipout: Θα ανεβασω φωτογραφιες συντομα...
Mc sorry για το off topic.
Μεγεια μεγεια και καλοάκουστα, οπωσδήποτε φωτο:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Vibrapod και άλλα...111

[121212QUOTE=Κακαλιός Στέργιος;201943]Πολύ σωστή σκέψη!

Επίσης, πολλές φορές θέλουμε μια διαφοροποίηση στον ήχο μας επειδή...βαρεθήκαμε, οπότε θεωρώ πιο υγιές να βάλουμε ένα βιβλίο επάνω στο player παρά να αλλάξουμε καλώδια ηχείων και να ξιδέψουμε ένα κάρο λεφτά.

Εννοείται ότι υπάρχουν πολλά πράγματα με τα οποία πρέπει κάποιος να ασχοληθεί πριν από όλα αυτά. Η στήριξη όμως σε ένα καλοστημένο σύστημα είναι ικανή να δημιουργήσει από ανεπαίσθητες εως πολύ μεγάλες διαφορές! :ears: φτηνος στα αλευρια και ακριβος στα πιτουρα δειχνεις ,απο τη μια μαγκνεπαν απο την αλλη βιβλια ,σαν να εχεις μερσεντες και αντι να την πηγαινεις για σερβις να πεφτεις εσυ κατω και να αλλαζεις λαδια μονος σου.Ν ατο ελεγε κανας αλλος οκ αλλα εσυ

Είναι απίστευτη η διαφορά που κάνουν 4 λαστιχάκια στα (ήδη λαστιχένια) ποδαράκια του προενισχυτή μου![/QUOTE]

Απάντηση: Re: Vibrapod και άλλα...111

[121212QUOTE=Κακαλιός Στέργιος;201943]Πολύ σωστή σκέψη!

Εννοείται ότι υπάρχουν πολλά πράγματα με τα οποία πρέπει κάποιος να ασχοληθεί πριν από όλα αυτά. Η στήριξη όμως σε ένα καλοστημένο σύστημα είναι ικανή να δημιουργήσει από ανεπαίσθητες εως πολύ μεγάλες διαφορές! :ears: φτηνος στα αλευρια και ακριβος στα πιτουρα δειχνεις ,απο τη μια μαγκνεπαν απο την αλλη βιβλια ,σαν να εχεις μερσεντες και αντι να την πηγαινεις για σερβις να πεφτεις εσυ κατω και να αλλαζεις λαδια μονος σου.Ν ατο ελεγε κανας αλλος οκ αλλα εσυ

Είναι απίστευτη η διαφορά που κάνουν 4 λαστιχάκια στα (ήδη λαστιχένια) ποδαράκια του προενισχυτή μου!
[/QUOTE]

Φιλαράκ, αμα μπορούσα να φτιάξω μάγκνεπαν μόνος μου θα'φτιαχνα.
Να είσαι σίγουρος.
Ξέρεις τι σπάσιμο είναι να πληρώνεις για ένα στραβοκαρφωμένο τελάρο, μια μεμβράνη φαγητού και μερικά μέτρα κάκιστης ποιότητας σύρμα 2,5 χιλιάρικα?

Τι R&D μου λες μετά?

Σε ότι αφορά τη στήριξη με homemade υλικά, σε πληροφορώ ότι με την έρευνα έχω φτάσει σε τέτοιο σημείο που έχω καταφέρει καλύτερα αποτελέσματα από κάποια επώνυμα και ακριβά υλικά, όπως πχ κάποιες σορμποθάνες.

Δεν είναι θέμα κόστους αγαπητέ μου... είναι θέμα έρευνας.
Κάθε περίπτωση πρέπει να εξετάζεται διαφορετικά, οπότε....

Τα vibrapods με συνδυασμό δύο διαφορετικών μοντέλων (1 καί 2) ,τα χρησιμοποίησα στους τελικούς μου (crimson 640e) χωρίς ιδιαίτερες διαφορές.Εκεί όμως που απέδωσαν με σαφή βελτίωση του ήχου ήταν στον προ Τσακιρίδη Αλέξανδρο.Επ'ευκαιρία ,ψάχνω για αποσβεστικά redheko ,πουλά κανείς ,ιδίως τα γενικής χρήσεως ή των ενισχυτών;

Re: Απάντηση: Re: Vibrapod και άλλα...111

[121212QUOTE=Κακαλιός Στέργιος;201943]Η στήριξη όμως σε ένα καλοστημένο σύστημα είναι ικανή να δημιουργήσει από ανεπαίσθητες εως πολύ μεγάλες διαφορές! :ears: φτηνος στα αλευρια και ακριβος στα πιτουρα δειχνεις ,απο τη μια μαγκνεπαν απο την αλλη βιβλια
[/QUOTE]

Δηλαδη τα ηχεια ειναι τα πιτουρα και τα αντικραδασμικα τα αλευρα. Δε το νομιζω. Φτηνος στα αλευρα και ακριβος στα πιτουρα εισαι οταν εχεις αντικραδασμικα των 500 ευρω σε ενισχυτη των 1000.

Οχι αλλα οσο πιο "αποκαλυπτικο" ειναι ενα ηχειο (και γενικως ενα συστημα) τοσο πιο πολυ η παραμικρη αλλαγη κανει διαφορα...(και οχι το αντιθετο βεβαια που ισχυριζονται πολυ)....