Video sender για χρήση με δέκτες NOVA και OTE TV

Μπορεις να βάλεις ενα hdmi switch σαν αυτον. Η αλλαγή στο output γινεται (και) αυτοματα όταν ενεργοποιηθεί κάποια είσοδος. Για παράδειγμα εχω το ps3 και τον solo2 στο switch και με το που αναβω το ps3 η αλλαγή γίνεται αυτόματα χωρις να αλλάξω source.

Και εγω το ίδιο έχω αλλα δεν γίνεται αυτόματα , πρέπει να πατησω το κουμπί για να αλλάξω source ...... Έχεις πειράξει τίποτα ;;

Όχι, η αλλαγή με αυτο που χρησιμοποιω (και με τις συσκευες που το χρησιμοποιω-solo2 κ ps3) γινεται αυτοματα.

Καλησπερα θα μπορουσαμε να εχουμε nova σε δευτερο δωματιο απο τον ιδιο δεκτη??? hd 831 και να εχουμε τη δυνατοτητα να αλλαζουμε καναλια μεσο αλλης συσκευης???αν ναι πως το κανουμε και τι χρειαζομαστε ευχαριστω.

Last edited by a moderator:
φιλε το ιδιο θελω να κανω και εγω, μιλησα με εναν τεχνικο και γινεται μια χαρα - εγω θελω ενσυρματη λυση επειδη εχω και 2 παιδια και δεν το θελω το ασυρματο - τα υλικα δεν θυμαμε πως τα λεμε υα παρω να παθω να σου πω αλλα απο τιμη μου ειπαν 70 ευρω (το modulator και remote και το υπερυθρο μαζι) και περναει μεσα απο ενα καλωδιο ολα τα παντα . Στα 70 ευρω εγω πρεπει να προσθεσω 25 μετρα καλωδιο που θελω και δεν ξερω για εγασια ποσο ακομα .. υποθετο κανα 20ρικο..

φιλε malakudi πως θα βαλουμε multiview εαν δεν υπαρχει η καλωδιωση μεσα στο σπιτι αλλα και απο την κεραια προς το σπιτι ? εγω εχω ενα και μοναδικο και μια πριζα στο σπιτι στο σαλονι μοναχα

Λοιπον επειδη και εγω wifi κτλ δεν θελω μιλησα με τεχνικο και μου ειπε τα εξης.καταρχας βαζει μικτες και στελνει το σημα της δορυφορικης ξανα επανω στο ταψι και απο εκει ενα καλωδιο προς το δωματιο που θελουμε.Στην συνεχεια μια συσκευη η οποια θα επιτρεπει την αλλαγη καναλιων απο τον αλλο χωρο με το δεκτη hd831.
Κοστος εργασιας υλικων συσκευης ολα μαζι 90 euros.

φιλε malakudi πως θα βαλουμε multiview εαν δεν υπαρχει η καλωδιωση μεσα στο σπιτι αλλα και απο την κεραια προς το σπιτι ? εγω εχω ενα και μοναδικο και μια πριζα στο σπιτι στο σαλονι μοναχα

Κατεβάζεις δεύτερο καλώδιο (και τρίτο αν θες σωστή λειτουργία του 865 σαν PVR).

καλησπερα, μπορει καποιος να μου προτείνει έναν καλό video transmitter? στα 5,8 Ghz δοκιμασμένο ότι δεν έχει παρεμβολές κλπ?

θα με ενδιέφερε 1 reciever αλλα και 3 να βάλω σε όλες τις tv..

ευχαριστω

Κατεβάζεις δεύτερο καλώδιο (και τρίτο αν θες σωστή λειτουργία του 865 σαν PVR).
αυτο λεω δεν μπορω να κατεβασω καλωδιο στην πολυκατοικια ! οποτε θα κανω την δουλεια να βλεπω ιδιο καναλι σαλονι/κρεβατοκαμαρα

καλησπερα, μπορει καποιος να μου προτείνει έναν καλό video transmitter? στα 5,8 Ghz δοκιμασμένο ότι δεν έχει παρεμβολές κλπ?

θα με ενδιέφερε 1 reciever αλλα και 3 να βάλω σε όλες τις tv..

ευχαριστω

http://tinyurl.com/opllj55

Δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά αλλά πιστεύω έχει τα χαρακτηριστικά που ψάχνεις.

EDIT:
Τώρα πρόσεξα οτι (μάλλον) δεν έχει IR sender.
Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω

http://tinyurl.com/oe6cq6x

Last edited:
Καλησπέρα, αγόρασα αυτό το σέτ remote extender για να μπορώ να αλλάζω τα κανάλια του ΟΤΕtv απο το υπνοδωμάτιο μου (διαμοιράζω το σημα με rf modulator σε όλες τις τηλεοράσεις του σπιτιού).
Το εγκατέστησα αλλα δεν έπαιξε! Σημειωτέον οτι στο σπίτι η μόνη ασύρματη εκπομπή που υπάρχει είναι ενός ασύρματου τηλεφώνου. Επίσης έγινε έλεγχος με την κάμερα του κινητού και η rf ακτινοβολία εκπέμπεται κανονικά.
Το δοκίμασα και για την τηλεόραση αλλά τίποτα....Το πήγα στο κατάστημα που το πήρα και εκεί έπαιξε (σε μια tv).
Οι τύποι μου είπαν οτι γενικά κάποιοι δέκτες ΟΤΕtv δεν επιδέχονται τηλεχειρισμό μέσω τέτοιων extender και κόντεψα να ξεχάσω και αυτά που ξέρω.
Έχει κάποιος να προτείνει λύση ή έστω κάποιο δοκιμασμένο σετάκι μπας και κάνω την δουλειά μου?
Ευχαριστώ....

http://tinyurl.com/opllj55

Δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά αλλά πιστεύω έχει τα χαρακτηριστικά που ψάχνεις.

EDIT:
Τώρα πρόσεξα οτι (μάλλον) δεν έχει IR sender.
Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω

http://tinyurl.com/oe6cq6x

ναι αυτα τα είχα δει ελεγα μηπως τα εχει δοκιμασει καποιος και εχει καλη εικόνα..

Επίσης στο 1ο Link με 3 reciever θα ήθελα αλλα να μπορώ να αλλάξω και κανάλια..

το 2ο Link οκ φαίνετε αλλά έχει 2 reciever

Edit: το εχει δοκιμασει καποιος στο ote tv / nova Με τους τρεχων reciever??

Last edited:
Παιδια εχω αρκετες αποριες πανω στο θεμα, καθως για μενα ειναι φρεσκια η ιδεα.

-Γιατι ειναι τοσα ακριβα αυτα?
-Σε τι διαφερουν και μερικα ξεφευγουν και κανουν 300-400 ευρω?
-Η ποιοτητα εικονας ποια ειναι? Γινεται ρταnscode να φανταστω, δεν ειναι ασυμπιεστη η μεταδοση του φορματ, σωστα?
-Επιτρεπουν ολα αυτα να αλλαζεις και καναλια?
-Ειναι μονο για μια συσκευη? Δηλαδη αν θελω και nova και ote tv να το κανω αυτο, θα πρεπει να παρω και δευτερη μοναδα?

Καλησπέρα, αγόρασα αυτό το σέτ remote extender για να μπορώ να αλλάζω τα κανάλια του ΟΤΕtv απο το υπνοδωμάτιο μου (διαμοιράζω το σημα με rf modulator σε όλες τις τηλεοράσεις του σπιτιού).
Το εγκατέστησα αλλα δεν έπαιξε! Σημειωτέον οτι στο σπίτι η μόνη ασύρματη εκπομπή που υπάρχει είναι ενός ασύρματου τηλεφώνου. Επίσης έγινε έλεγχος με την κάμερα του κινητού και η rf ακτινοβολία εκπέμπεται κανονικά.
Το δοκίμασα και για την τηλεόραση αλλά τίποτα....Το πήγα στο κατάστημα που το πήρα και εκεί έπαιξε (σε μια tv).
Οι τύποι μου είπαν οτι γενικά κάποιοι δέκτες ΟΤΕtv δεν επιδέχονται τηλεχειρισμό μέσω τέτοιων extender και κόντεψα να ξεχάσω και αυτά που ξέρω.
Έχει κάποιος να προτείνει λύση ή έστω κάποιο δοκιμασμένο σετάκι μπας και κάνω την δουλειά μου?
Ευχαριστώ....

Δοκιμασμενη λυση σε δεκτη του οτε που ειχαμε το θεμα ηταν να μπει ο δεκτης ir φατσα καρτα στον δεκτη χωρις το καλωδιο επεκτασης.μονο ετσι παιζει απροβληματιστα πλεον!δοκιμασε το!παντως τα συγκεκριμενα τα δουλευω χρονια και οντως μονο στον δεκτη του οτε ειχα ενα θεμα που απο οτι εχω διαγνωσει εμφανιζετε πιο εντονα οταν ο δεκτης ειναι λιγο μακρια απτον πομπο...

Xμμ και εγω για δεκτη του ΟΤΕ τα θελω,εντωμεταξυ θετικο ειναι οτι εχω αγορασει και εχω δοκιμασει ενα τετοιο και λειτουργει http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=141132443358 αλλο αν δεν με εξυπηρετει λογω του οτι δεν φτανει το καλωδιο στο διπλα δωματιο που το θελω,οποτε το θετικο που ελεγα ειναι οτι ο δεκτης του ΟΤΕ δεχεται κατι τετοια.
Το αρνητικο ειναι οτι φοβαμαι παρεμβολες μιας και εχω και wifi και video sender και αν βαλω και τα συγκεκριμενα φοβαμαι μην γινουν μπαχαλο τα σηματα,οπως γραφει και ο φιλος στο quote και καποιοι αλλοι.