videocamera HD

Re: Απάντηση: Re: videocamera HD

Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες αυτές....
Μαρία, πόσο περίπου στοιχίζει ο FS 100;
Εννοείται οτι όταν έχεις κάποιες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την απόδοση της κάμερας, αφού τη δοκιμάζετε, κι αν έχεις χρόνο και διάθεση φυσικά, θα μας βοηθήσεις αρκετά.

μπαμπη ο FireStore 80 GB για την JVC ειχε κανα δυο χιλιαρικα πριν λιγο καιρο.
Αρα καπου εκει κοντα θα παιζει και ο 100.
περισσοτερες τεχνικες πληροφοριες εδω
http://www.focusinfo.com/solutions/catalog.asp?id=150

Εγώ πάντω επιμένω ότι το μέλλον είναι σε solid state λύσεις αποθήκευσης (όχι ντε και καλά P2) όχον αφορά τις κάμερες που καταγράφουν ρεπορτάζ. Έχει να κάνει και με το γεγονός ότι η έλλειψη μηχανικών μερών (κάτι που και οι σκληροί δίσκοι έχουν) αυξάνει πολύ την αξιοπιστία του μηχανήματος. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι σε πολύ ακριβά συστήματα HD για τον κινηματογράφο, το σασί του φιλμ έχει αντικατασταθεί από ένα "σασί" γεμάτο μνήμες. Νομίζω πως οι σκληροί δίσκοι θα χρησιμοποιούνται κυρίως μέσα στους τηλεοπτικούς σταθμούς, σε file servers που θα εξυπηρετούν όλα τα στάδια της τηλεοπτικής παραγωγής (λήψεις, μοντάζ, ροή προγράμματος, δελτία ειδήσεων κλπ.). Αυτό ήδη εφαρμόζεται με επιτυχία στον ΣΚΑΙ, και μάλλον εκεί θα πάνε όλοι. Οι solid state έχουν καλύτερη εφαρμογή σε κάμερες, όπου έχει σημασία το μέγεθος το βάρος και η αντοχή ενός συστήματος.

Ερώτηση προς Havoc:

Όταν γράφεις στον firestore μετά το υλικό που έχεις μέσα στο αναγνωρίζει κανονικά ο υπολογιστής και το NLE software που χρησιμοποιείς, ή πρέπει να κάνεις κάποιο είδους capture από τον firestore se ένα σκληρό του Η/Υ;

Ερώτηση προς Havoc:

Όταν γράφεις στον firestore μετά το υλικό που έχεις μέσα στο αναγνωρίζει κανονικά ο υπολογιστής και το NLE software που χρησιμοποιείς, ή πρέπει να κάνεις κάποιο είδους capture από τον firestore se ένα σκληρό του Η/Υ;

Μπορεις να κανεις αμεσως editing χωρις κανενα capture ακομα και πανω στον ιδιο τον firestore.Τρομερο κερδος χρονου.

κοιταξτε το λινκ που σας δινω.

http://www.focusinfo.com/solutions/video_production.asp

υπαρχει ενα μοντελο για canon FireStore FS-C ενα μοντελο για JVC FireStore DR-HD100 και ενα για μοντελο Panasonic FireStore FS-100

Η Σονυ μας τελειωσε.....ειναι πολυ εγωιστες για να αφησουνε αλλους να βγαλουν προιοντα που ειναι πιο χρησιμα απο τα δικα τους.
Δεν ξερω κι αν παιζει με τις αδειες κατι
Κι αυτα τα 3 ειναι για συγκεκριμενες καμερες των 3 κατασκευαστων ολες για HD καταστασεις.

H Sony έχει και μεγάλο bandwidth από όσο γνωρίζω στο κανονικό HD της (όχι το HDV). Σκέψου ότι το digital Beta φτάνει τα 170Mbps και είναι SD. Φαντάζομαι ότι με την JVC δουλεύεις σε Pro HD φορμάτ ή κανω λάθος; Αν ναι πόσο bandwidth έχει;

Εχεις δικιο Γιαννη η σειρα FS4 ειδικα τα μοντελα HD,HD PRO συνεργαζονται με 4 καμερες της σονυ.Τωρα το ζητημα ειναι ΠΟΙΟΣ και ΓΙΑΤΙ να παρει Sony HD camera αφου στην αγορα κυκλοφορουνε Καλυτερα και Τιμιοτερα κομματια.
Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα.

Γεια σε όλους. Έχω την HVX200 από τον Δεκέμβριο. Στην αρχή έγραφα σε σκληρό Citidisk μόνο DVCPRO 25, τα άλλα format είχαν πρόβλημα. Τώρα γράφω στον FS100 όπου τα πάντα έγιναν μαγικά. Η εγγραφή γίνεται σε MFX files γεγονός που βλέπει αμέσως ο avid χωρίς να χρειάζεται import στο μοντάζ. Μοντάρω σε laptop πράγμα που μου δίνει τεράστιες δυνατότητες ελευθερίας στο δημοσιογραφικό ρεπορτάζ αφού μπορώ οπουδήποτε να δουλέψω. Η εικόνα της HVX200 σε DVCPRO50 δεν έχει καμία διαφορά από τις μεγάλες κάμερες και η επιλογή filmcam είναι εξαιρετική.

Απάντηση: Re: videocamera HD

Γεια σε όλους. Έχω την HVX200 από τον Δεκέμβριο. Στην αρχή έγραφα σε σκληρό Citidisk μόνο DVCPRO 25, τα άλλα format είχαν πρόβλημα. Τώρα γράφω στον FS100 όπου τα πάντα έγιναν μαγικά. Η εγγραφή γίνεται σε MFX files γεγονός που βλέπει αμέσως ο avid χωρίς να χρειάζεται import στο μοντάζ. Μοντάρω σε laptop πράγμα που μου δίνει τεράστιες δυνατότητες ελευθερίας στο δημοσιογραφικό ρεπορτάζ αφού μπορώ οπουδήποτε να δουλέψω. Η εικόνα της HVX200 σε DVCPRO50 δεν έχει καμία διαφορά από τις μεγάλες κάμερες και η επιλογή filmcam είναι εξαιρετική.

Μάξιμε σ´ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες.
Μια ερώτηση ήθελα να σου κάνω. Στα γρήγορα πάνινγκ της κάμερας τί γίνεται με την εικόνα; Θολώνει;

Καλώς ήρθες maxime, η επιλογή του fs 100 όντως δείχνει μονόδρομος.

Αν έχει βρει κανείς καλύτερη τιμή από 2000 + ΦΠΑ στην Ευρώπη, ας κάνει τον κόπο να με ενημερώσει.

Πράγματι στην αρχή διαπίστωσα μια θολούρα και κάποια drops αλλά έκανα αναβάθμιση μέσα από το site της Focus και τώρα είναι πολύ καλύτερα. Αυτό που θέλει προσοχή είναι το καλώδιο 1394. Δεν έχω βάση στήριξης του FS100 τον κρεμάω στη ζώνη και σε εξωτερικά "δύσκολα" γυρίσματα μπορεί να βγεί το καλώδιο από την κάμερα. Και μια λεπτομέρεια ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ οπωσδήποτε και δεύτερη μπαταρία του FS100 (140 ευρώ + ΦΠΑ) γεγονός που ανεβάζει γενικά την τιμή . Στην Ευρώπη βρήκα μόνο στην Αμβέρσα τιμή 1900 +ΦΠΑ αλλά είχε 6 μήνες παράδοση και τελικά τον αγόρασα 2200+ΦΠΑ Ελλάδα. Αλλά τελικά το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει και κυρίως ο χρόνος (για μένα πολύτιμος) στο μοντάζ. Δεν απαιτείται το παραδοσιακό "φόρτωμα" μετά από viewing στον AVID. !!!
Υλικό 5 ωρών (72 Giga) χρειάστηκε μερικά λεπτά αντιγραφής στον σκληρό. Και αμέσως μοντάρεις. Και ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι μπορείς να κάνεις Play του clip όπως στις P2 !!!