Videoclips στα Goody 's

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Χθες Πέμπτη στις 20.17 μπήκα σε κάποιο κατάστημα Goody 's για να αγοράσώ έτοιμο φαγητό για τους πιτσιρικάδες που έμειναν στο αυτοκίνητο. καθώς περίμενα έπεσε το μάτι μου στην τηλεόραση που παίζει αυτό το ηλίθιο G-net. Εκείνη την ώρα έπαιζε το videoclip του Moby "oh yeah" , αυτό δηλ. http://www.youtube.com/watch?v=aTQzXJkV4Bs .

Και ρωτώ... 8 το βράδυ είναι η ώρα που οι γονείς με τους μπόμπιρες βγαίνουν έξω και πηγαίνουν και στα Goody 's . Αλήθεια πώς θα σας φαινόταν, εκεί που τρώτε να άρχισε ο 8άχρονος μπόμπιρας ή η 9χρονη χιονάτη σας να ρωτά τί κάνουν αυτοί εκεί; Και δεν είναι το μόνο βίντεο αυτής της αισθητικής και αυτού του περιεχομένου που παίζουν όλες τις ώρες της ημέρας τα G-net.

Μπορεί ένα τέτοιο κατάστημα που απευθύνεται σε νεολαία και σε μικρότερες ηλικίες να παίζει όλες τις ώρες τέτοια βίντεο; Με ενδιαφέρει τόσο η νομική πλευρά του θέματος, όσο κυρίως η ηθική πλευρά του θέματος. Διότι όταν πηγαίνεις με ένα μικρό για να αγοράσεις φαγητό, δεν φαντάζεσαι ότι θα δεις κάτι τέτοιο στις οθόνες.

Θα παρακαλούσα θερμά, αφού δείτε το βίντεο (το οποίο έχει ένα σαφές περιεχόμενο), να ακούσω τις απόψεις γονέων με μικρά παιδιά και νομικών.

Xρειάζεται και σχόλια Βλάσση;
Απαραδεκτο...και δε μπορώ να καταλάβω,οι υπευθυνοι του καταστήματος ενιωθαν εντάξει με την θέα αυτού του βιντεοκλίπ;
Τι να πεί κανεις.....

θα μπορούσες να ρωτήσεις τον υπεύθυνο του καταστήματος Βλάση.
Επίσης να συμπληρώσεις ένα δελτίο παραπόνων και να έβγαζες μιά φωτό του χώρου με το επίμαχο βιντεοκλιπ

Τώρα στα παιδιά.... μιά εύκολη απάντηση θα ήταν, ότι "αυτοί τρώνε πίτσα"

Πέρα από την πλάκα, είναι σχεδόν απαράδεκτο.
Διότι εκτός από τα 15χρονα στο goodys πάνε και 5χρονα με τους γονείς γιά να παρουν junior με δωράκια...

Πέραν απο την προσωπική άποψη του καθενός για το βιντεοκλίπ (εμένα μου αρέσει δλδ) συμφωνώ οτι είναι ατόπημα η προβολή του σε χώρο και ώρες που μπορεί να υπάρχουν παιδία κάτω των 15 ετών.
Μπορεί να μην είναι σοκαριστικό για έφηβους η ενήλικες αλλά για παιδία κάτω των 15 δεν είναι κατάλληλο θεωρώ.

Απο την στιγμή που διαθέτουν χώρους και ολόκληρη σειρά προϊώντων για τα παιδιά θα έπρεπε να είναι πιο πρωσεκτικοί στην επιλογή των βίντεοκλίπ που προβάλλονται μέχρι και τις 23.00. Να είναι μέσα στα όρια του κατάλληλο για όλους. Μετά τις 23.00 θεωρώ οτι δεν δικαιολογείται τέτοιος περιορισμός.

Πιστέυω επίσης οτι μία επιστολη συλλόγου γονέων η νομικού στο αρμόδιο τμήμα των Goodys και του MAD θα είχε αποτέλεσμα. Ο υπέυθυνος του καταστήματος δεν νομίζω οτι έχει ευθύνη άμεση αφού αυτά εχω την εντύπωση οτι είναι πρόγραμμα που εκπέμπεται στα κατα τόπους καταστήματα απο κάποιο κέντρο.

Last edited:
Καταρχήν ο τίτλος του τραγουδιού "Oh yeah" είναι πρωτότυπος και ευρηματικός. :violent-smiley-030:
Η μουσική ανοίγει μια νέα σελίδα στα ακούσματά μας και δείχνει το δρόμο.:flipout:

Τί να πώ Βλάση;
Η αποθέωση του keech!
Δεν είναι μόνο απαράδεκτο να βλεπουν και να ακουν μικρά παιδιά, προσβάλλει τη νοημοσύνη μας, την αισθητική μας ....ή ότι τέλος πάντων έχει απομείνει απο αυτές!!

Σαν οικογενειάρχης επισημαίνω:

Απαράδεκτο το γεγονός ότι προβάλεται τέτοια ώρα αυτό το videoclip.

Μπορεί σε κάποιους που έχουν δει φθηνιάρικες τσόντες του 70 η του 80 να προκαλεί γέλιο, νοσταλγία ή οτιδήποτε, στη φαντασία όμως των μικρών παιδιών, μπορεί να ερμηνεύεται όπως θέλει.

Τι τα εμποδίζει να μιμηθούν τα "γλυψίματα;"

Παράπονο στον υπεύθυνο. (είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν το έχουν παρατηρήσει!)

Καρακιτσαριό, αλλά μου φαίνεται ότι αυτό θέλει να περάσει.Το keech.Ούτε το τραγουδάκι μου άρεσε.

Υποθέτω ότι δεν διαλέγουν αυτοί τα video clips που παίζουν στη τηλεόραση...
Δεν είμαι σίγουρος γιατί δεν συχνάζω σε goodys αλλά υποθέτω απλά ότι βάζουν ένα κανάλι του στυλ Mad ή MTV να παίζει;
Κανονικά δεν θα έπρεπε να βάλουν χέρι στο κανάλι αν συμβαίνει αυτό;
Αν πάλι παίζουν τα video clips από κάποιο DVD τότε βουρ για τον υπεύθυνο του καταστήματος!

Έλεος! Δεν είναι ανάγκη να είσαι μικρότερος των 15 για να αηδιάσεις από αυτή τη βλακεία! Αν μη τι άλλο καμία σχέση με αυτό που θα ήθελες να δεις την ώρα που τρώς!

Εχει γίνει πολύ της μόδας να προβάλουν στα στέκια των πιτσιρικάδων τα μουσικά κανάλια... MAD,MTV,GNET κλπ... Κι όχι μόνο εκεί, αλλά τα πιτσιρίκια αρέσκονται να τα παρακολουθούν και στο σπίτι...
Ουδέν μεπτόν... Αν δεν παρακολουθήσουν οι πιτσιρικάδες τα κανάλια αυτά τώρα σε αυτή την ηλικία, πότε θα τα παρακολουθήσουν ?

ΟΜΩΣ
Δυστυχώς δεν ελέγχονται τα κανάλια αυτά και μερικές φορές δεν μπορούν να ελέγξουν και τα ίδια (τα κανάλια) το περιεχόμενό τους... Καλώς ή κακώς παίζουν "επιτυχές" - αυτά που θέλουν οι πιτσιρικάδες δηλαδή - και πολλές φορές (όχι λίγες) το περιεχόμενο είναι σαν του παραπάνω βίντεο...

ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
ότι καλώς ή κακώς τα παιδιά την σημερινή εποχή ΗΔΗ καταλαβαίνουν περισσότερα απ'όσα νομίζουμε ότι καταλαβαίνουν και αιφνιδιάζονται λιγότερο απ'όσο πιστεύουμε... Από την άλλη δεν βλέπω τον τρόπο να τα αποτρέψουμε απο το να παρακολουθούν ανάλογα θεάματα χωρίς να θεωρηθούμε καταπιεστικοί, αυταρχικοί και αναχρονιστικοί στα δικά τους μάτια... Αντίθετα μια κατάσταση πανικού από μέρους μας μόλις αντιληφθούμε ότι η τηλεόραση παίζει κάποιαστιγμή ακατάλληλο περιεχόμενο, μάλλον θα τα πονηρέψει περισσότερο...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτήν την τηλεόραση και αυτά τα μαγαζιά έχουμε και αναλόγως πρέπει να πορευτούμε... Με προσεκτικές κινήσεις πάντα... Ούτε την τν μπορούμε να τους κόψουμε, ούτε τα φαστφουντάδικα αν τα έχουν μάθει (τα οποία κακώς τους μαθαίνουμε άλλωστε μιας και οι τροφές εκεί είναι ότι χειρότερο)

Το θέμα δεν είναι η καλιτεχνική αξία του τραγουδιού η του βιντεοκλίπ. Είναι εντελώς ανεξάρτητη απο την καταλληλότητα ή όχι για προβολή σε συγκεκριμένες ώρες στον συγκεκριμένο χώρο.
Πατσαβούρα η αριστουργημα είναι κάτι που κρίνεται μόνο υποκειμενικά άρα δεν μπορείς να απαιτήσεις απο κανέναν να μην το προβάλει και δεν έχει καμιά νομική υποχρέωση να το κάνει. Δεν ενδιαφέρει κανέναν αν συνάδει με την αισθητική σου (οχι εσένα Νικο και Βασίλη, γενικά) η όχι.

Απο την άλλη, η καταλληλότητα είναι κάτι που μπορεί να κριθεί με αντικειμενικά κριτήρια. Κριτήρια που έχουν προσδιοριστεί απο παιδοψυχίατρους, είναι αδιαμφισβήτητα και νομικά κατωχυρωμένα. Με βάση αυτά δεν μπορείς να προβάλεις τσόντες μέρα μεσημέρι στην ελεύθερη τηλεόραση και άλλα. και με βάση αυτά το βιντεοκλίπ αυτό δεν θα έπρεπε να προβάλλεται στις 20.00 στα goodys.

Νίκο το παράπονο στον υπέυθυνο δεν νομίζω οτι θα βοηθήσει. Δεν κάνει αυτός την επιλογή της playlist.
Και τα Goodys και το MAD δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην δημόσια εικόνα τους και ειδικά τα goodys που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στο παιδικό μενου, θεωρώ οτι θα άξιζε μία προσπάθεια προσέγγισης τους (εκ μέρους κάποιου συλόγγου γονέων όχι ώς φυσικά προσωπα) προκυμένου να κάνουν ένα διαχωρισμό των playlist σε πρίν και μετά τις 23.00.

Από ότι έχω δει, αυτό που παίζουν είναι το Mad με λογότυπο Goοdys, λογικά ούτε αυτοί θα ξέρουν τι δείχνει το κανάλι...

Μου συνέβη σε ταινία 9 η ώρα το βράδυ, την ώρα που παρακολουθούσε όλη η οικογένειά μου, να υπάρχει τέτοιο περιεχόμενο... Με το που αρχίζει η σκηνή τρώω μια τσιμπιά από την γυναίκα μου μιας και είχα το τηλεκοντρόλ... Τελευταία στιγμή συγκρατήθηκε και αν και σε πανικό δεν άλλαξα κανάλι μην σημάνω συναγερμό στα πιτσιρίκια... Ρίχνω γρήγορη ματιά στον γιό μου... ψύχραιμος, δεν τρεμόπαιξε ούτε το βλέφαρό του... Πέταξα μια χαλαρή άτάκα γελώντας και δείχνοντας άνετος του στύλ "Κοίτα τους χαζούς δεν μπορούσαν να περιμένουν να πάνε σπίτι τους" ή κάτι τέτοιο, δεν θυμάμαι... Τα πιτσιρίκια γύρισαν προς τα μένα γελώντας και άνετα και σχολίασαν με γέλιο κάποια άλλη - πιό αποδεκτή - σκηνή της ταινίας που έδειξε λίγο πιό πριν... Παρατήρησα ότι δεν βιάζονταν να γυρίσουν να δουν την σκηνή που εξελισσόταν εν τω μεταξύ στην οθόνη, αλλά ούτε κρατούσαν τα μάτια τους σκόπιμα μακριά από αυτήν... Κοιτούσαν πότε την οθόνη, πότε εμένα, και χαλαρά σχολίαζαν μιά άλλη άσχετη σκηνή... Δεν ήξερα αν τα δούλευα εγώ ή με δούλευαν αυτά...

Απάντηση: Re: Videoclips στα Goody 's

Εχει γίνει πολύ της μόδας να προβάλουν στα στέκια των πιτσιρικάδων τα μουσικά κανάλια... MAD,MTV,GNET κλπ... Κι όχι μόνο εκεί, αλλά τα πιτσιρίκια αρέσκονται να τα παρακολουθούν και στο σπίτι...
Ουδέν μεπτόν... Αν δεν παρακολουθήσουν οι πιτσιρικάδες τα κανάλια αυτά τώρα σε αυτή την ηλικία, πότε θα τα παρακολουθήσουν ?

ΟΜΩΣ
Δυστυχώς δεν ελέγχονται τα κανάλια αυτά και μερικές φορές δεν μπορούν να ελέγξουν και τα ίδια (τα κανάλια) το περιεχόμενό τους... Καλώς ή κακώς παίζουν "επιτυχές" - αυτά που θέλουν οι πιτσιρικάδες δηλαδή - και πολλές φορές (όχι λίγες) το περιεχόμενο είναι σαν του παραπάνω βίντεο...

ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
ότι καλώς ή κακώς τα παιδιά την σημερινή εποχή ΗΔΗ καταλαβαίνουν περισσότερα απ'όσα νομίζουμε ότι καταλαβαίνουν και αιφνιδιάζονται λιγότερο απ'όσο πιστεύουμε... Από την άλλη δεν βλέπω τον τρόπο να τα αποτρέψουμε απο το να παρακολουθούν ανάλογα θεάματα χωρίς να θεωρηθούμε καταπιεστικοί, αυταρχικοί και αναχρονιστικοί στα δικά τους μάτια... Αντίθετα μια κατάσταση πανικού από μέρους μας μόλις αντιληφθούμε ότι η τηλεόραση παίζει κάποιαστιγμή ακατάλληλο περιεχόμενο, μάλλον θα τα πονηρέψει περισσότερο...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτήν την τηλεόραση και αυτά τα μαγαζιά έχουμε και αναλόγως πρέπει να πορευτούμε... Με προσεκτικές κινήσεις πάντα... Ούτε την τν μπορούμε να τους κόψουμε, ούτε τα φαστφουντάδικα αν τα έχουν μάθει (τα οποία κακώς τους μαθαίνουμε άλλωστε μιας και οι τροφές εκεί είναι ότι χειρότερο)

Εξαιρετική τοποθέτηση.
Συμφωνώ απολύτως.

Ε κι εμείς που μεγαλώνοντας όλο και κρυφοκοιτάξαμε σε καμιά τσόντα δεν πάθαμε και τίποτα...

Νομίζω ότι πρέπει να αντιληφθούμε πως αυτά που ξέρουν και καταλαβαίνουν τα παιδιά είναι πολύ περισσότερα από όσα νομίζουμε ή ελπίζουμε να ξερουν.
Ας μην αρχίσουμε τις αμερικάνικου τύπου αντιδράσεις.

Ωραία το σκεφτήκανε!
Για τους γονείς σοφτκιτσάτοπορνό και για τα παιδιά αρgoodάκια!
Ξεφτίλες!

Ε κι εμείς που μεγαλώνοντας όλο και κρυφοκοιτάξαμε σε καμιά τσόντα δεν πάθαμε και τίποτα...

Εχει διαφορά να κρυφοκοιτάς από το να είναι προσφερόμενο αφειδώς
σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και οπουδήποτε.

Δεν ειναι μονο αυτα
Τα παιδικα που προβαλονται τι σκοπο εχουν?
Σαταναδες κοψιματα κεφαλιων τερατα κλπ
Ωραιο θεαμα για 5 χρονα
Οι Ελληνικες σειρες που παιζουν απο τα μεσημερι ?
Βρισιες σεξουαλικα υπονοουμενα γκει που παρουσιαζονται σαν προτυπα σαν να μην τρεχει τιποτα κλπ

Ας λυπηθει καποιος τα παιδακια

Επισης οποιος εχει δει video clip στο δορυφορικο Trace TV Παρασκευη βραδυ θα καταλαβει που παει το πραγμα

Μιλαμε για κανονικη τσοντα

Last edited:
Παιδία το τί παίζει στην τηλεόραση δεν είναι δικαιολογία. Στην τηλεόραση έχεις το τηλεκοντρόλ και διαλέγεις εσύ τι θα δείς. Δεν υποχρέωσε κανένας κανέναν να δεί Super Star το μεσημέρι. Ας δεί την Μπήλιω, κανά ντοκυμαντερ στο ΣΚΑΙ η καλύτερα ας μην δεί τίποτα απολύτως και να κάνει κάτι πιό εποικοδομητικό.

Είναι διαφορετικό πράμα η προβολή σε οθόνες σε έναν χώρο, που δεν έχεις επιλογή να το δείς η όχι. Και που ο χώρος αυτός είναι όχι μόνο προσβάσιμος σε παιδιά (γιατί αυτό απο μόνο του δεν λεει τπτ, αν θέλουν να μην πάνε) αλλα τα παιδία αποτελούν επιθυμητούς πελάτες. Αρα θα έπρεπε να έχουν πρόγραμμα κατάλληλα διαμορφωμένο για παιδιά.

Βεβαιως και θα δουν πολλά στο σπίτι. Αλλά θα είναι επιλογή των γονέων τους και όχι των Goody's.