Videoclips στα Goody 's

Δεν χρειάζεται να είμαστε υπερβολικοί αλλά κάποιοι τυπικοί κανόνες για την προστασία των ανηλίκων θα πρέπει να υφίστανται... Βέβαια, τα αρμόδια όργανα σε αυτή την χώρα νοιάζονται μόνο για την προβολή ενός δικού τους πουριτανικοσυντηρητικού μοντέλου και όχι για την ουσία, γιατί πως αλλιώς να ερμηνεύσω τις αποφάσεις του ΕΣΡ που έριξε πρόστιμα σε σειρά του Παπακαλιάτη και στον Οίκο της ηδονής, αμφώτερα προγράμματα απευθυνόμενα σε ενήλικες και με προχωρημένες ώρες προβολής, ενώ τον Φλεβάρη του 2007, όταν καθημερινή στις 20:00 στην κρατική τηλεόραση (ΕΤ1) προβλήθηκε σκηνή πεοληχείας σε ντοκυμαντέρ, δεν κουνήθηκε φύλλο...

Ε κι εμείς που μεγαλώνοντας όλο και κρυφοκοιτάξαμε σε καμιά τσόντα δεν πάθαμε και τίποτα...

Νομίζω ότι πρέπει να αντιληφθούμε πως αυτά που ξέρουν και καταλαβαίνουν τα παιδιά είναι πολύ περισσότερα από όσα νομίζουμε ή ελπίζουμε να ξερουν.
Ας μην αρχίσουμε τις αμερικάνικου τύπου αντιδράσεις.

Είναι "αμερικάνικου τύπου" αντίδραση να θεωρώ το θέαμα εντελώς ακατάλληλο για τα πιτσιρίκια μου, 7 και 3 ετών?

Αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να αρχίσουν "να καταλαβαίνουν περισσότερα"? Μέσα από φθηνή παρωδία πορνό 70s?

"Πορνογραφία είναι το υποκατάστατο της ερωτικής επικοινωνίας και σε προέκταση, το υποκατάστατο της κάθε ανθρώπινης επικοινωνίας. Το υποκατάστατο των λέξεων και των εννοιών. Το υποκατάστατο της αλήθειας.
... Πορνογραφία είναι ακόμη, η δολοφονία του αθώου βλέμματος χιλιάδων παιδιών της οικουμένης...
"
(Μάνος Χατζιδάκις, από το συνοδευτικό ένθετο της "Πορνογραφίας")

Φυσικά και ένα τέτοιο video clip δεν θα πρέπει να το δείχνουν σε χώρο
που ο μέσος όρος ηλικίας είναι κάτω από 15 χρονών.
Είναι ένα video clip με καθαρά σεξουαλικό περιεχόμενο που τα
παιδιά μπορεί κάλλιστα να προσπαθήσουν να το μιμηθούν
Θα έπρεπε να κάνεις παράπονα στον υπεύθυνο του καταστήματος.

υ.γ
αληθεια ομως πως θα δικαιολογιθει αυτο το Video στα παιδια σας ?
και το ρωτάω αυτό γιατί από όσο ξέρω πολλά παιδιά διαβάζουν το
site που ασχολείται αρκετές ώρες ο πατέρας τους.....

Από την μία είναι ένας χώρος συνάθροισης κοινού και θα έπρεπε π.χ. να υπάρχει σχετική προειδοποίηση για το τι μπορεί κανείς να δει εκεί.
Από την άλλη είναι ιδιωτικός χώρος και μπορεί να επικαλεστεί ότι "κύριε μην έλθεις αν δεν σ' αρέσει" κάποιος δικηγόρος μπορεί να μας διαφωτίσει για την νομική πλεύρα.
Το ζήτημα όμως δεν είναι αυτή η μεμονωμένη περίπτωση. Δεν ζούμε σε αποστειρωμένο περιβάλλον και πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε αυτό. Τα όρια που έχουμε σαν κοινωνία τα έχουμε θέσει όλοι (ή τα έχουμε απλώς αποδεχτεί όλοι). Πείτε μου που υπάρχει όριο στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, στο net, κ.τ.λ. Άρα δεν πρέπει να μας ξενίζουν τέτοια φαινόμενα. Γνώμη μου είναι πως έχουμε χάσει την μπάλα και πως τα ερεθίσματα που λαμβάνουν ή θα λάβουν τα παιδιά μας είναι λάθος και σαφώς σε λάθος χρονική στιγμή. Εγώ για παράδειγμα θα ήθελα να μάθω για την ερωτική πράξη από τον πατέρα μου με σωστό τρόπο και όχι από τους φίλους μου σχεδόν συνομωτικά. Όπως θα ήθελα να γνωρίζω καλύτερα και νωρίτερα για τον ιό του έιτζ, την σύφιλη, τα κονδυλώματα και τα χλαμύδια (ευτυχώς ήμουν τυχερός). Αυτό όμως προϋποθέτει παιδεία και ειλικρίνεια από όλους μας.
Συμφωνώ με τον kokar ότι θα μπορούσες να διαμαρτηρηθείς στην συγκεκριμένη περίπτωση στον υπεύθυνο του καταστήματος, στην τελική στο κατάστημα είσαι ως πελάτης που ενοχλήθηκες από κάτι, μία επισήμανση δεν είναι ντροπή, αυτή την απάθεια πρέπει να αποβάλλουμε οι Έλληνες.

Re: Απάντηση: Videoclips στα Goody 's

Από την άλλη είναι ιδιωτικός χώρος και μπορεί να επικαλεστεί ότι "κύριε μην έλθεις αν δεν σ' αρέσει" κάποιος δικηγόρος μπορεί να μας διαφωτίσει για την νομική πλεύρα.

Δεν μιλάμε για έναν οποιδήποτε χώρο. Μιλάμε για έναν χώρο που έχει ώς ηλικιακή ομάδα "στόχο" τα παιδιά. Δεν μπορείς να απαιτείς απο ένα χώρο που απευθύνεται σε ενήλικες να μην δείχνει ακατάλληλα πράγματα. Απο το Platinum να μην έχει γυμνές. Αλλά απαιτείς απο έναν παιδικό σταθμό να μην έχει αφίσες απο πορνοστάρ. Έτσι και εδώ.

Και δεν είναι θέμα πουριτανισμού. Κοινής λογικής είναι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Videoclips στα Goody 's

Δεν μιλάμε για έναν οποιδήποτε χώρο. Μιλάμε για έναν χώρο που έχει ώς ηλικιακή ομάδα "στόχο" τα παιδιά. Δεν μπορείς να απαιτείς απο ένα χώρο που απευθύνεται σε ενήλικες να μην δείχνει ακατάλληλα πράγματα. Απο το Platinum να μην έχει γυμνές. Αλλά απαιτείς απο έναν παιδικό σταθμό να μην έχει αφίσες απο πορνοστάρ. Έτσι και εδώ.

Και δεν είναι θέμα πουριτανισμού. Κοινής λογικής είναι.
Ηθικά συμφωνώ μαζί σου, αλλά την κοινή λογική όταν πιάνεις την νομική πλεύρά άστη.
Ο νόμος δυστυχώς έχει "ξύλινη" γλώσσα.
Γι αυτό και ζήτησα την γνώμη ειδικού. Και όσον αφορά το συγκεκριμένο κατάστημα, είναι κοινώς φαγάδικο με, κατ' εμέ, πελατεία από ευρύ ηλικιακό πεδίο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Videoclips στα Goody 's

Ηθικά συμφωνώ μαζί σου, αλλά την κοινή λογική όταν πιάνεις την νομική πλεύρά άστη.
Ο νόμος δυστυχώς έχει "ξύλινη" γλώσσα.
Γι αυτό και ζήτησα την γνώμη ειδικού. Και όσον αφορά το συγκεκριμένο κατάστημα, είναι κοινώς φαγάδικο με, κατ' εμέ, πελατεία από ευρύ ηλικιακό πεδίο.

Νομίζω πως κάνει λάθος. Ο νόμος έχει, και πρέπει να έχει, "τεχνική" και επακριβή γλώσσα. Αλλά υπακούει σε μία λογική.

Το ότι το κατάστημα είναι ιδιωτικός χώρος δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ευθύνη προς τους πελάτες ή και τους υποψήφιους ακόμη πελάτες του. Όπως πχ ένα σουπερμάρκετ οφείλει να έχει ένα ασφαλές πάτωμα για να μην πέσουν οι πελάτες του και τσακιστούν. Έτσι και εδώ, εφόσον δέχεται και ανηλίκους και μάλιστα ακόμη και τρυφερότατες ηλικίες, θα πρέπει να μεριμνά ώστε να μην προσβάλλεται η ανηλικότητα.

Ακριβως. Ας έβαζε στην είδοδο ταμπέλα δεν σερβίρουμε σε ανήλικους και ας έδειχνε μέσα τσόντες...
Αλλά σερβίρει Goodys meal σε παιδότοπους δίνοντας δώρα αρκουδάκια (στο χαμόγελο του παιδιου) και παιχνίδια.
Απλά πιστεύω δεν τους πέρασε απο το μυαλό τους τύπους στο MAD οτι αυτά που δείχνουν δεν είναι κατάλληλα για παιδιά.

Απλά πιστεύω δεν τους πέρασε απο το μυαλό τους τύπους στο MAD οτι αυτά που δείχνουν δεν είναι κατάλληλα για παιδιά.

Προφανώς και όχι. Μία μοδάτη υπόκρουση είναι. Προσωπικώς δεν το θεωρώ και μεγάλο θέμα, αλλά ότι δεν είναι σωστό, δεν είναι, μια φορά.