Viewsonic PRO7827HD

Κάτι με τις ρυθμίσεις του blue ray είναι, αν έχεις κάποια επιλογή auto βγάλτη και βάλτη στα 24hz. Το ίδιο μου έκανε εμένα το media player που το είχα στο auto, όταν του είπα όπως και να χει παίξε 24 κλειδώνει και τέλος.

Κάτι με τις ρυθμίσεις του blue ray είναι, αν έχεις κάποια επιλογή auto βγάλτη και βάλτη στα 24hz. Το ίδιο μου έκανε εμένα το media player που το είχα στο auto, όταν του είπα όπως και να χει παίξε 24 κλειδώνει και τέλος.

Νομιζω οτι μου το κανει και στα δυο δηλ και 24 και 50 θα το ξαναδοκιμασω ομως ευχαριστω.

Καλημερα για το θεμα του blu rey μηπως φταιει το καλωδιο hdmi δηλ χωρις να το γνωριζω αν τα blu rey θελουν ενα πιο ειδικο καλωδιο η ειναι πολλα τα μετρα 10 για την ακριβεια.
Εμενα με τρελαίνει να κλειδωνει με nova και dvd και να μην μπορει με το συγκεκριμενο blu rey και δεν εχω καποιο αλλο εστω να δανειστω για να δοκιμασω .....

Σχετικά με τα 24hz αν έχει firmware 1.02 θέλει αναβάθμιση σε 1.04.Σημερα τον είδα στην έκθεση και μου έκανε μεγάλη εντύπωση πόσο καλά έπαιζε και με τιμή 699 . Μάλλον θα είναι ο επόμενος προβολέας μου.

Re: Απάντηση: Viewsonic PRO7827HD

Σχετικά με τα 24hz αν έχει firmware 1.02 θέλει αναβάθμιση σε 1.04.Σημερα τον είδα στην έκθεση και μου έκανε μεγάλη εντύπωση πόσο καλά έπαιζε και με τιμή 699 . Μάλλον θα είναι ο επόμενος προβολέας μου.[/QUOTE]
Καλησπερα ειναι με το 1.04 και γω τοσο τον πηρα κατι αλλο συμβαινει με το blu rey θα το βρουμε που θα παει. Εχεις δικιο παιζει πολυ καλα και πολυ φως το βραδυ βαζω και ενα λαμπατερ στο χωρο και δεν καταλαβαινει τιποτα.

Λοιπον κλειδωσε στα 1080i και στα 24 και στα 50 hz οταν το βαζω 1080p το χανει δεν το αναγνωριζει σαν να εχω βγαλει το hdmi, τι ειναι αυτο φταιει το bly rey το καλωδιο η ο προβολεας?

Δεν φταίει ο προβολέας. Χρησιμοποίησε ένα μικρό καλώδιο για να το επιβεβαιώσεις. Τα προβλήματα κλειδώνει η μία συσκευή άλλα όχι η άλλη είναι συχνά όταν χρησιμοποιείς φθηνό καλώδιο μεγάλου μήκους.

Επιβεβαιώνω κι εγώ για το καλώδιο. Αν θυμάμαι καλά, είχα δοκιμάσει πριν ταβανιασω τον δικό μου optoma με πιο κοντό καλώδιο και ήταν Οκ.
Κι εγώ στα 1080i έχω κλειδώσει με 20μ καλώδιο μέσω splitter. Και στα 1080p κλειδώνει ,αλλά κάποιες φορές έχω spikes.

Μαλλον αυτο θα ειναι και τον εχω βαλει και γω ταβανι εχω βαλει και το προστατευτικο απο πισω και ειναι μην αγγιζεται γιατι τον εχω αλφαδιασει στο χιλιοστο χαχαχχα θα το δοκιμασω καποια στιγμη και θα σαε πω.

Εδώ και με καλό καλώδιο και έχω καθυστέρηση στο κλείδωμα, ενώ στην τηλεόραση με καλώδιο των 2 ευρώ το κλείδωμα είναι άμεσο.

Εδώ και με καλό καλώδιο και έχω καθυστέρηση στο κλείδωμα, ενώ στην τηλεόραση με καλώδιο των 2 ευρώ το κλείδωμα είναι άμεσο.
Ναι και σε μενα το ιδιο με την τηλεωραση αμεσως γιαυτο το ψαχνω δεν πειραζει παντος και στο 1080i αψογος ειναι ετσι και αλλιως πιο πολυ βλεπω απο nova .
Πιο πολυ με νοιαζει που εφτιαξα τον τοιχο μου ομορφα και με την συγκαταθεση των υπολοιπων γιατι δεν ειμαι μονος μου κσταλαβαινετε χαχαχαχα .
Παντος με τις ρυθμισης γινεται ενα μπερδεμα και τελικα εναι πολυ υποκειμενικη η θεαση. Εμενα ασπουμε δοκιμασα να παιξω με ρυθμισης εβαλα και τις ρυθμισεις που προτηνεται για την θερμοκρασια χρωματος και δεν μαρεσε μου τα κοκκινιζε και δεν μαρεσει γενικα το θερμο , οποτε αφησα τις δικες του με λιγο χαμηλομα στη φωτεινότητα στο standard που το εχω για αθλητικα μουσικα κπλ και επισης δυο μοναδες κατω η φωτινοτητα και λιγο τσιμπιμα στο contrast στο rec 709 για ταινιες.

Μετα απο πολλες ωρες διαβασμα και θεωρίες οτι τι φτηνο τι ακριβο καλωδιο HDMI δεν εχει σημασια οτι παιζει ρολο η μαρκα οτι ειναι θεμα τυχης οτι παιζει ρολο αν ειναι high speed οτι αλλες φορες παιζει και αλλες οχι οτι στην αρχη εβγαζε 1080p και μετα οχι κλπ θελω να ρωτησω εαν βαζωντας HDMI DONGLE θα δεχεται σημα 1080P σταθερα η και αυτο θα κανει κολπα? Αν ναι υπαρχει αντιστοιχος ανταπτορας που να μεταδιδει το σημα απο το blu rey η το nova?

Καλημερα εχθες αλλαξα το καλωδιο απο το blu rey μεχρι το hdmi switch με ενα με πρωτοκολλο 2.0 της equip 1m.
Κλειδωσε στα 1080p αλλα μου δειχνει στην οθονη κατι ασπρα στιγματα σαν μικρες λαμψεις σαν παράσιτα.
Τι κανω μενω ως εχει? αλλαζω και το υπολοιπο καλωδιο? μηπως ειναι καποια παρασιτα απο αλλα καλωδια η ζορισμα στο να βγαλει το 1080P μεσω του καλωδιου?

Πιθανολογώ πως είναι το καλώδιο. Πόσα μέτρα είναι? Δοκίμασες να κλειδώσεις με ένα κοντό καλώδιο? Δοκίμασε να κλειδώσεις στα 720 ή στα 1080i και δες αν συνεχίζει να στα κάνει.

Το ιδιο ακριβως συμπτωμα ειχε φιλος μου και λυθηκε με μικροτερο καλωδιο, για τηνπςριπτωαη σου ακριβοτερο αν δεν μπορεις μικροτερο.

Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πιθανολογώ πως είναι το καλώδιο. Πόσα μέτρα είναι? Δοκίμασες να κλειδώσεις με ένα κοντό καλώδιο? Δοκίμασε να κλειδώσεις στα 720 ή στα 1080i και δες αν συνεχίζει να στα κάνει.
Δεν το δοκιμασα με κοντο καλωδιο απλα αλλαξα το ενα μερος μεχρι το switch και ειδα διαφορα το υπολοιπο ειναι 10μ 1.4 high speed . Στα 720 και 1080i δεν το κανει.
Απολα αυτα μαζι και με αυτα που ρωτησα πιο πανω καταλαβα οτι το τελευταιο που ισως δοκιμασω ειναι ενα καλωδιο 10μ 2.0 μηπως στρωσει η αν βρω καποιο repeater που να κανει δουλεια και βοηθησει γιατι δεν μπορω να μικρύνω την αποσταση.

Μια ακομα ερεωτηση αν το γνωριζει καποιος για τις ρυθμισεις , τα χρωματα οπως εχω πει και πιο πανω δεν μαρεσαν συμφωνα με το review στο projectorjunkies και τα αφησα μαμισια, την φωτηνοτητα και το κοντραστ τα ρύθμισα με ενα pattern που εχω και στην θεση standart του ερειξα δυο μοναδες κατω την φωτηνοτητα και το κοντραστ μικρη διαφορα απο την εργοστασιακη.
Αυτο που δεν ξερω ειναι η ρυθμιση του gamma το οποιο μαμισια ειναι στο 3 αλλα εμενα μαρεσει στο 2 γιατι στα σκοτεινα σημεια μου καθαριζει καπως τα μαυρα δεν ξερω αν εισαι σωστο αυτο και απο το 3 στο 2 χαλαω κατι.
Επισης με ενα pattern γεωμετριας ειδα οτι στη ρυθμιση του over scan που ηταν στο 3 το εβαλα στο 1 και πηγε πιο κοντα στο ακρο της εικονας οσο δηλαδη ελεγε η ρυθμιση του pattern , μηπως ειναι λαθος να το αφηνα στο 3 ? ευχαριστω

Απάντηση: Re: Viewsonic PRO7827HD

Δεν το δοκιμασα με κοντο καλωδιο απλα αλλαξα το ενα μερος μεχρι το switch και ειδα διαφορα το υπολοιπο ειναι 10μ 1.4 high speed . Στα 720 και 1080i δεν το κανει.
Απολα αυτα μαζι και με αυτα που ρωτησα πιο πανω καταλαβα οτι το τελευταιο που ισως δοκιμασω ειναι ενα καλωδιο 10μ 2.0 μηπως στρωσει η αν βρω καποιο repeater που να κανει δουλεια και βοηθησει γιατι δεν μπορω να μικρύνω την αποσταση.

Αυτό σημαίνει ότι φταίει το καλώδιο, θέλει πιο καλό σε αυτά τα μέτρα. Δεν είναι θέμα πρωτοκόλλου. Χρειάζεσαι απλά ένα καλύτερο καλώδιο.

Μια ακομα ερεωτηση αν το γνωριζει καποιος για τις ρυθμισεις , τα χρωματα οπως εχω πει και πιο πανω δεν μαρεσαν συμφωνα με το review στο projectorjunkies και τα αφησα μαμισια, την φωτηνοτητα και το κοντραστ τα ρύθμισα με ενα pattern που εχω και στην θεση standart του ερειξα δυο μοναδες κατω την φωτηνοτητα και το κοντραστ μικρη διαφορα απο την εργοστασιακη.
Αυτο που δεν ξερω ειναι η ρυθμιση του gamma το οποιο μαμισια ειναι στο 3 αλλα εμενα μαρεσει στο 2 γιατι στα σκοτεινα σημεια μου καθαριζει καπως τα μαυρα δεν ξερω αν εισαι σωστο αυτο και απο το 3 στο 2 χαλαω κατι.
Επισης με ενα pattern γεωμετριας ειδα οτι στη ρυθμιση του over scan που ηταν στο 3 το εβαλα στο 1 και πηγε πιο κοντα στο ακρο της εικονας οσο δηλαδη ελεγε η ρυθμιση του pattern , μηπως ειναι λαθος να το αφηνα στο 3 ? ευχαριστω

Το overscan πρέπει να το βάλεις στο 0. Αν πείραξες το gamma, πρέπει να ξαναρυθμίσεις την φωτεινότητα (brightness). Το ποιο είναι το σωστό gamma για τον χώρο σου και το σετ απ σου, κανείς δεν ξέρει εάν δεν μετρηθεί το μηχάνημα. Πάντως, καλά έκανες και το χαμήλωσες αφού σου κράσαρε πληροφορία στα χαμηλά.

Ευχαριστω για τις απαντησεις, εαν εχετε να μου προτείνεται καποιο καλωδιο εχει καλως. Οσο για το gamma ετσι εκανα ξαναρυθμισα φωτηνοτητα και κοντραστ.