Vintage αναλογικά...

Stergito

Μέλος Σωματείου
11 November 2006
14,530
Θεσσαλονίκη
(συνέχεια από το θέμα "αγορά καινούριου πικάπ")

Στο πρώτο ο βραχίονας πρέπει να είναι από αυτούς που έφτιαχνε η Jelco για λογαριασμό της Linn...

Aλήθεια (και σόρρυ για το σκίσιμο του θέματος), ποια η γνώμη σου για τους Ittok;

Last edited:
Re: Αγορά καινούριου πικάπ!

Άμα σου πω ότι το σκέφτομαι; Αν δεν είχα ήδη το Gyro, θα το είχα χτυπήσει κιόλας...

Και τα παει πολυ καλα με τον SME III.....

Εχω πολυ καιρο να ακουσω εναν Ittok αλλα θυμαμαι οτι μου φανηκε λιγο "επιθετικος" γι αυτο προτιμησα τον Alphason HR-100 στο δικο μου,ο οποιος εδωσε μια πιο ηρεμη εικονα της μουσικης.Πολυ καλος θα ελεγα,και καποιος που βρισκει τον HR-100 καπως laid back,μαλλον θα προτιμησει τον Ittok.
O βραχιωνας στο πρωτο ΤΤ-2 ναι,κατασκευαζοταν στην Ιαπωνια,πιθανον απο την JELCO

Αυτόν ακριβώς το συνδυασμό έχει κι ο supersonic, εδώ και χρόνια... (TD 160 - SME III)

Αλλά είπα αν πάρω κάτι σε vintage, να είναι τύπου idler wheel, να 'χω ν' ασχολούμαι... :D

Αυτο το βρηκα περυσι σε μια αποθηκη.Μολις καθαρισε η σκονη και διορθωθηκε ενα μικρο προβλημα,αποκαλυφθηκε αυτο που βλεπεις......η σκονη εκανε το θαυμα της :a0210:
Αν πετυχεις ενα πριν παρουν οι τιμες τον δρομο του 301

Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν, ή Thorens 124.

Βασικά, το 401 δεν είναι καλύτερο από το 301, θεωρητικά; Γιατί έχει ξεφύγει έτσι το άλλο;

Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν, ή Thorens 124.

Βασικά, το 401 δεν είναι καλύτερο από το 301, θεωρητικά; Γιατί έχει ξεφύγει έτσι το άλλο;

Nομιζω οτι και οι ιδιοι ειχαν δηλωσει προσφατα(οι νεοι ιδιοκτητες της Garrard) οτι θεωρουν το 401 καλυτερο σε ηχο,αλλα καπως καλυτερο σε κατασκευη το 301.Ναι ξεφυγε πολυ το 301,το δε TD124 ασε......
Αυριο οταν λιγοστεψουν και αυτα θα ξεφυγει και το 401.Προς το παρον καλα παει.....

Νομίζω υπάρχει κι ένα μοντέλο της Lenco, τελευταίο αποκούμπι...
Αν πάρεις ένα τέτοιο, λέει να πάρεις σκέτο το μηχανισμό και να παραγγείλεις ή να φτιάξεις το plinth...

Υ.Γ. Επειδή βλέπω ν' ανοίγουμε συζήτηση, θα μεταφέρω τα ποστ σε νέο θέμα.

Παρακολουθωντας την κουβεντα σας για το ποσο εχουν ξεφυγει οι τιμες και πιο πολυ απο περιεργεια εψαξα το 301 στο ebay κι επαθα πλακα...:speechless-smiley-0:blink:

Καλα ειμαστε σοβαροι τωρα??? Δε θα το πιστευα ποτε οτι υπαρχουν τετοιες τιμες γι αυτο το πλατο αν δεν το 'βλεπα με τα ματια μου...:captain:

Last edited:
Ειναι αληθεια οτι αυτα με το idler wheel ειχαν καποιο θεμα θορυβου???
Αυτο ειναι αναποφευκτο με τετοιου τυπου πικαπ,λογω της "αμεσης" επαφης της τροχαλιας (που οδηγειται απ ευθειας απο το τεραστιο μοτερ)με το εσωτερικο του πλατω.Βεβαια υπαρχει και το εξης "καλο",οτι δηλαδη η ιδια η τροχαλια λογω του υλικου της,"βοηθα" στην αποσβεση του κουδουνισματος του πλατω.Γι αυτους τους λογους συστηνεται και η τοποθετηση του πικαπ σε πολυ βαριες και ογκωδεις βασεις/πλινθς οι οποιες απορροφουν μερος των θορυβων αυτων σε καποιο βαθμο.Αξιοπεριεργο μεν,αλλα σχεδον σε ολα τα σχολια για idler driven πικαπ,μιλανε για αξιοσημειωτη μουσικοτητα και φυσικοτητα στον ηχο τους.

Ειναι αληθεια οτι αυτα με το idler wheel ειχαν καποιο θεμα θορυβου???

Γεια σας ,,παντως εγω με το 401 που εχω ,δεν εχω κανενα προβλημα θορυβου απο μοτερ κλπ,,απολυτως κανενα,,το Idle εχει αλλαχθει μια φορα μονο (και ειναι μοντελο παραγωγης 1970-2 αν θυμαμαι καλα) , εντελως αναισθητο στην ακουστικη αναδραση, και πολυ καλοηχο,,ισως το πιο καλο που ειχα ποτε ,και εχουν περασει ουκ ολιγα απο εδω τα τελευταια 20+ χρονια ,,με τον Audio Technica βραχιονα και ενα SME και DENON 304 παει περιφημα....:guitarist:

Attachments

• DSC01999.jpg
    DSC01999.jpg
    65.2 KB · Views: 39
Το μονο που λεγεται σε καποιες περιπτωσεις αφορα το rumble.Δεν ακουσα κανεναν ως τωρα να πει οτι δεν του αρεσε ενα 301,401,124,L75 κλπ για τετοιους λογους.

Όσον αφορά τα idler wheels, έχω πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου την αγορά ενός Garrard και την κατασκευή plinth γι' αυτό. Το ζήτημα είναι όμως, πώς φτιάχνεις το plinth...

Και φυσικά, το κάνεις έτσι ώστε να παίρνει τουλάχιστον δυο armboards, το ένα απαραιτήτως για 12ιντσο βραχίονα... ;)

Last edited:
παντως συμφωνα με τον σπινουλα ηχος νομιζω σεπτεμβριος 81.
η κινηση με τροχαλια ειναι περιπου απαρεδεκτη...
απλα τσεκαρετε τι ρινισματα γομας κατω απο το πλατω και θα καταλαβετε
μονον ενα bsr ειχα στην κατοχη μου για ενα εξαμηνο οταν ημουν 15
αμεσως μετα εκανα αλμα προς ενα sanyo Q25