Vintage : Εγγλεζικα η οχι ?

Status
Not open for further replies.
Διαβαζω σε περιδικο που κυκλοφορει τις μερες μας με βαρυ ονομα ,
διαβαζω για μηχανημα ενισχυτη επισης με βαρυ ονομα και προφανως αναλογη τιμη
Βλεπω φωτογραφιες ενος μηχανηματος οπου για ψυξη εχει τα τρανσιστορ
Βιδωμενα στον πατο .

Παρολα αυτα στις προδιαγραφες αναφερει 2Χ60 στα 8 και 2Χ90 στα 4

Κατα την δικη μου αποψη οποιδηποτε μηχανημα σε ταξη ΑΒ χρησιμοποιει τον πατο του σασσι
για ψυξη και αν αυτο χρειαστει να δουλεψει για παραπανω απο
2Χ25 βαττ για παραπανω απο μια ωρα και προφανως ακομα χειροτερα σε
Φορτιο 4Ωμ προφανως θα μεινει η θα καει απο θερμοκρασια .

Αλλα ας δουμε και κατι αλλο ..Για να παραγεις 2Χ60 βαττ σ ενα μηχανημα
με βαθμο αποδοσης 50% που εχουν οι ενισχυτες σε ταξη ΑΒ
θελεις 240βαττ μετασχηματιστη ( Στα 4Ωμ ουτε καν θα αναφερθω) Αντιστοιχα
ο μετασχηματιστης που ειναι μεσα στο μηχανημα δεν δειχνει να ειναι παραπανω
απο 150 .

Αποριας αξιον ειναι γιατι αυτος που εχει γραψει την αναφορα του
και την αποψη του για αυτο το μηχανημα δεν εχει αναφερθει σε αυτο το θεμα
και δεν το παρουσιαζει ως μειονεκτημα της συγκεκριμενης σχεδιασης.
Να προχωρησω την σκεψη μου στο γιατι ? Ας το αφησω καλυτερα ...

Σε οτι αφορα τον ηχο του μηχανηματος δεν εχω κατι να πω , ειμαι απολυτα
σιγουρος οτι σε αυτο το κομματι θα εχει γινει πολυ καλη δουλεια .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Το σκηνικο λειτουργησε για ενα Α χρονικο διαστημα και οι χροιες δινονταν στα μηχανηματα απο το προενισχυτικο σταδιο και την καμπυλη των ηχειων Μετα απο καποιο διαστημα ενεργοποιηθηκε η μουσικη κοινοτητα οπου απαιτησαν και πετυχαν να σταματησει η παραποιηση του μουσικου θεματος με αυτον τον τροπο .

πρώτη φορά μου το ακούω.
Υπάρχει πουθενά καταγεγραμμένο ιστορικό ή ειδησεογραφία?
για ποιά χρονιά μιλάμε πάνω κάτω...?

Απάντηση: Re: Vintage : Εγγλεζικα η οχι ?

Διαβαζω σε περιδικο που κυκλοφορει τις μερες μας με βαρυ ονομα ,
διαβαζω για μηχανημα ενισχυτη επισης με βαρυ ονομα και προφανως αναλογη τιμη
Βλεπω φωτογραφιες ενος μηχανηματος οπου για ψυξη εχει τα τρανσιστορ
Βιδωμενα στον πατο .

Παρολα αυτα στις προδιαγραφες αναφερει 2Χ60 στα 8 και 2Χ90 στα 4

Κατα την δικη μου αποψη οποιδηποτε μηχανημα σε ταξη ΑΒ χρησιμοποιει τον πατο του σασσι
για ψυξη και αν αυτο χρειαστει να δουλεψει για παραπανω απο
2Χ25 βαττ για παραπανω απο μια ωρα και προφανως ακομα χειροτερα σε
Φορτιο 4Ωμ προφανως θα μεινει η θα καει απο θερμοκρασια .

Αλλα ας δουμε και κατι αλλο ..Για να παραγεις 2Χ60 βαττ σ ενα μηχανημα
με βαθμο αποδοσης 50% που εχουν οι ενισχυτες σε ταξη ΑΒ
θελεις 240βαττ μετασχηματιστη ( Στα 4Ωμ ουτε καν θα αναφερθω) Αντιστοιχα
ο μετασχηματιστης που ειναι μεσα στο μηχανημα δεν δειχνει να ειναι παραπανω
απο 150 .

Αποριας αξιον ειναι γιατι αυτος που εχει γραψει την αναφορα του
και την αποψη του για αυτο το μηχανημα δεν εχει αναφερθει σε αυτο το θεμα
και δεν το παρουσιαζει ως μειονεκτημα της συγκεκριμενης σχεδιασης.
Να προχωρησω την σκεψη μου στο γιατι ? Ας το αφησω καλυτερα ...

Σε οτι αφορα τον ηχο του μηχανηματος δεν εχω κατι να πω , ειμαι απολυτα
σιγουρος οτι σε αυτο το κομματι θα εχει γινει πολυ καλη δουλεια .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Αν είναι αυτός που φαντάζομαι, μιά χαρά ενισχυτάκος είναι, ο Μ/Σ τροφοδοσίας του είναι 250W και
αναφέρεται ρητά ότι δεν είναι συνίσταται γιά ''πάρτυ'' ή γιά ζόρικα και αναίσθητα ηχεία.

Last edited:
Oποτε μια και το αναφερει ειμαστε ενταξει ... Το αναφερει ο κατασκευαστης η αυτος που εγραψε το αρθρο αγαπητε MAc mod ?

Εσυ ας πουμε αισθανεσαι καλα με μια τετοια περιγραφη ?

Αδιάφορο το τι αισθάνομαι! Ναι, θα προτιμούσα μιά πιό στιβαρή κατασκευή όσων αφορά τα στάδια εξόδου του, όμως
λάβε υπόψιν ότι ο ενισχυτής απευθύνεται σε συγκεκριμένο Target group (σίγουρα όχι ''γκαζάκιδες'' ή Party animals),
2ο έχει τις προστασίες του και 3ο, δεν γνωρίζουμε το σχηματικό του, ώστε να πούμε ότι είναι λάθος σαν σχεδίαση!!!

Τα εχουμε ξαναπει ...μην γυρναμε γυρω γυρω στο ιδιο θεμα ...Το τι λεω εγω και το τι αισθανεσαι εσυ προφανως και δεν εχει καμμια σημασια Σημασια εχει μονο εαν η αποτυπωση των προδιαγραφων αποικονιζουν την πραγματικοτητα ( απο πλευρας κατασκευαστη ) και εαν η οποια κριτικη η αρθογραφηση σε τεχνικο τυπο ειναι ειλικρινης και μιλαει και για τα θετικα και για τα αρνητικα του μηχανηματος ...

Σαφως οπως και σε διαφορες προδιαγραφες μηχανηματων το να μην κανουν αναφορα σε ενα θεμα δεν σημαινει οτι λενε ψεμματα για ολα τα υπολοιπα . Νομικα τουλαχιστον με αυτο ειναι ενταξει .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

πρώτη φορά μου το ακούω.
Υπάρχει πουθενά καταγεγραμμένο ιστορικό ή ειδησεογραφία?
για ποιά χρονιά μιλάμε πάνω κάτω...?

Λίγο πριν την Αλωση της Πόλης...Περίπου στο 1451...

Λίγο πριν την Αλωση της Πόλης...Περίπου στο 1451...

Στα 47 κανω αυτη την δουλεια με παθος (οι περισσοτεροι που με ξερουν εχουν καταλαβει οτι εκανα το hobby μου επαγγελμα ) αλλα ασχετα με το αν δουλευω απο τα 13 και μεσα στο αντικειμενο ειχα την τυχη νεοτερος να ζησω αρκετα διαστηματα σε χωρες του εξωτερικου οπου παραλληλα με ολες τις ασχολιες κατεγραφα ολα οσα ιστορικα στοιχεια μπορουσα και αλλα δεδομενα σε σχεση με τον ηχο , και στο βαθμο που μπορεσα προσπαθησα να αντλησω πληροφορια απο πολυ μεγαλο βαθος .

Αργοτερα Η προσωπικες μου σχεσεις με την Ιαπωνια και μαλιστα με ατομο του οποιου η ευρυτερη οικογενεια εργαζοταν στον χωρο με βοηθησε να συλλεξω ακομα περισσοτερες πληροφοριες για τα δεδομενα και του Iαπωνικου Audio και τις διαφορες ιντριγκες που παιζοταν και μαλιστα απο πρωτο χερι .

Για την Ιστορια η οικογενεια της πρωην μου στην Ιαπωνια ( με την ευρυτερη εννοια της οικoγενειας και σε αριθμο που ξεπερνουσε τα 100 ατομα ) εργαζοταν ολη σε μια φαμπρικα που εφιαχνε σασσι για την JVC και την Luxman ( μεταλουργια +επιμεταλωση ) ενω σημερα που η ιστορια αυτη εχει τελειωσει εδω και χρονια η εταιρια υπαρχει ακομα με σαφως αλλες δομες και αλλο προσωπικο αλλα η βασικη αρχη ειναι ιδια ( παραγουν μεταλουργικα για την sharp για κλιματιστικα και οικιακα ψυγεια )

Το ουσιωδες ειναι οτι η φαμπρικα αυτη εχει ακομα σε στοκ υλικα απο τοτε και εχει ακομα εν ενεργεια δεσμευσεις απεναντι στους σημερινους δικαιουχους των εταιριων JVC /LUXMAN τα οποια δεν μπορει ακομα να πουλησει ως σκραπ η να διαθεσει σε καποια ιστοσελιδα ως ανταλλακτικα . Μερος της συμφωνιας ειναι να μην αναφερθει ποτε και πουθενα οτι ΠΧ ο ΜαστροΣακης εφιαχνε κουμπια η τριμερακια για την LUXMAN.

Το παραπανω ιστορημα/παραδειγμα ειναι για να εξηγησει αγαπητε Μαγγελανε το πως λειτουργει η βιομηχανια και τι σημαινει βιομηχανικο μυστικο και το ποσα μηχανηματα εχει σχεδιασει ο PASS και ο Carver αλλα εμεις οι κοινοι θνητοι θα το μαθουμε αν και οταν τελειωσουν οι συμβασεις που εχουν με τον πελατη τους .

Το συγκεκριμενο μυστικο εφτασε στα χερια μου κατα τυχη και δεν εψαξα για να το βρω απλα μου δωθηκε ...take it or leave it !

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Το παραπανω ιστορημα/παραδειγμα ειναι για να εξηγησει αγαπητε Μαγγελανε το πως λειτουργει η βιομηχανια και τι σημαινει βιομηχανικο μυστικο και το ποσα μηχανηματα εχει σχεδιασει ο PASS και ο Carver αλλα εμεις οι κοινοι θνητοι θα το μαθουμε αν και οταν τελειωσουν οι συμβασεις που εχουν με τον πελατη τους .

Αχ πόσα ξέρεις!....Πάει και η Lux.....

τι χαζομαρες ειναι αυτες? προαυλιο νηπιαγωγειου ειναι το νημα?

οντως το νημα δεν οδηγει πουθενα , ισως καταληξουμε να τρωμε με ξυλακια γιατι τα μαχαιροπιρουνα κατασκευαζονται και αυτα στην αγγλια.;)

θα σας αποκαλυψω και ενα μυστικο. το νημα σε λιγο θα κλειδωθει:D

Το νήμα δεν έχει λόγο ύπαρξης πλέον, όσοι το διάβασαν το έχουν εμπεδώσει: τα εγγλέζικα ενισχυτικά της παλιάς σχολής δεν έπαιζαν. Teno Banzai! 歓声日本!Kansei Nihon!

Υ.Γ. Ευτυχώς που τη γλίτωσα. Ο Densen μου δε βγήκε μούφα ακόμα. Αλλά παλιά είχα ένα Rotel...

Αληθεια βρε φιλαδακια.....τα Rotel τι εθνικοτητας ειναι????
Τρια απο δαυτα ειχα (τον προ rc1090 εχω ακομα ) αλλα ποτε δεν καταλαβα την προελευση τους!

Σόρρυ παιδιά, αλλά δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα τη στιγμή που δεν γράφονται ψέμματα ή τεχνικές ανακρίβειες.

Δεν είναι μυστικό ότι υπάρχουν (τεχνικά) κακά μηχανήματα. Πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι παίζουν και (ιδιαίτερα) άσχημα ή ότι ο ήχος τους δεν άρεσε / αρέσει.

Άλλο αν κάποιοι έχουμε συνδεθεί συναισθηματικά μαζί τους.. υπάρχει και η αντικειμενική άποψη.

Status
Not open for further replies.