Re: Απάντηση: Vintage : Εγγλεζικα η οχι ?
Quote Originally Posted by Μιχάλης Κορ. View Post
γιατί πολλές φορές κάτι που μπορεί να μετριέται λάθος να ακούγεται ωραία...πως γίνεται αυτό ;"
Mηπως απλα επειδη ισως κρυβει αρκετες λεπτομερειες μιας κακιας εγραφης, που ενα ποιο γραμικο και σωστα μετρημενο μηχανημα , θα τις εβγαζε στην επιφανεια με οτι συνεπεια εχει αυτο?.. ΠΧ οταν ακουσα στο σπιτι του Τζωρτζακη το συνδιασμο Arcos X - Pro Opa627 - τελικο mosfet II σε εναν σχεδον τελεια φροντισμενο χωρο, κοντεψα να κατουρηθω απο αυτο που ακουσα απο καλες εγραφες.. οταν καποια στιγμη εβαλα Scorpions ενα παλιο αλμπουμ, ε δε ακουγοτανε ουτε για ενα λεπτο. Αρα?..
Μηπως λοιπον το ζητουμενο οντως ειναι το τι θελουμε να ακουμε?.. Αν το ζητουμενο ειναι απολυτα πιστη αναπαραγωγη , μηπως καποια μηχανηματα απλα μπαινουν στην παντα?. Αλλα αν το ζητουμενο ειναι καποια ειδη μουσικης, η αντε καποιο συγκεκριμενο ειδος, τοτε τα μηχανηματα που βαλαμε στην παντα πριν, να ειναι εκει οντως πραγματικα χρησημα?..
Και το λεω αυτο, γιατι δε μ αρεσει να αποδιδουμε το γεγονος οτι κατι δεν μετραει καλα, αλλα ακουγεται καλα, σε αγνωστα μη μετρησημα μεγεθη κτλ κτλ κτλ.. ειναι λιγο ετσι-γιουβετσι μου φαινεται αυτο.. και πραγμα που ισως προκαλει συγχηση σε καποιον που προσπαθει να μαθει 5 πραγματα...
Και η πλακα ειναι οτι και εγω ειμαι σ αυτη την κατηγορια.. χρονια διαβαζα εντυπο τυπο και εκει παντα διαβαζα "αποψεις" , εντυπωσεις, κτλ, και ειναι γεγονος οτι οταν αρχισα να ασχολουμαι λιγο ποιο σοβαρα με τον ηχο, ειδα οτι τα περισσοτερα ηταν μουφες. Μουφες επειδη αποδειχτηκαν οτι ηταν αποψεις καθαρα προσωπικες, με βαση συγκεκριμενες μουσικες κτλ κτλ του γραφωντος.. ΟΜΩΣ εμενα που προσπαθουσα να μαθω 10 πραματα μου εκανε κακο. με οδηγησε σε τελειως λαθος συμπερασματα (θεωρητικα παντα μιας και δεν ειχα καποιο σοβαρο μηχανακι), και τελικα θελω να πιστευω οτι εμαθα 5 πραγματακια, αλλα the hard way, δηλαδης αγοραζοντας και ακουγοντας...