Vintage πικάπ Philips Stereo 907

Skounis

New member
5 January 2012
15
Χαίρετε!

https://www.google.gr/search?q=phil...ec4413424a5f2a&bpcl=37189454&biw=1920&bih=962

Πριν δύο μέρες περιήλθε στην κατοχή μου ένα παλιό πικάπ, μοντέλο 1974 αν δεν κάνω λάθος. Είναι σε καλή κατάσταση, μιας και έχει παίξει ελάχιστα, απ' ό,τι έμαθα. Όμως, έχει τα εξής θέματα:
α) Ο ιμάντας του ήταν, κυριολεκτικά, λιωμένος από την πολυκαιρία.
β) Η βελόνα του είναι σπασμένη.

Ήθελα, λοιπόν, να ρωτήσω τα εξής:
α) Αξίζει σαν πηγή ή έχει μόνο "αισθητική" αξία (είναι όμορφο το άτιμο); Να σημειώσω ότι δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις, είμαι νέος στο χώρο και δεν έχω τα χρήματα για κάτι αξιόλογο.
β) Ιμάντα και βελόνα πού μπορώ να βρω για αγορά; Υπάρχουν στην Ελλάδα ή πρέπει να παραγγείλω απ' έξω; Αξίζει να κρατήσω την κεφαλή που έχει ή να αλλάξω (και τι να βάλω - κάτι οικονομικό);
γ) Το πικάπ βγάζει ενισχυμένη έξοδο για ηχεία. Έχει δύο ηχεία δικά του τα οποία δεν ξέρω κατά πόσο είναι αξιοπρεπή. Έχω ένα σύστημα 5.1 αυτοενισχυόμενο που παίρνει είσοδο RCA. Γίνεται να το συνδέσω με το πικάπ ή θα κάψω τα ηχεία;

Ευχαριστώ όποιον ασχοληθεί!

Στην Κάνιγγος υπάρχουν μαγαζιά όπου μπορείς να βρείς ιμάντα και βελόνα.
Πρέπει να πάρεις και το πικάπ μαζί σου για να μετρήσουν τον ιμάντα!
Για να συνδέσεις το πικάπ πρέπει να διαθέτει έξοδο rca ή κάτι ανάλογο

Μην κουβαλίσεις βρε συ όλο το πλατό στο χέρι για τον ιμάντα , πάρε σπάγκο και μέτρα ακριβώς την διαδρομή του ιμάντα , τον κόβεις εκει που πρέπει και πάς με τον σπάγκο στην τσέπη και θα σου βρούν το νούμερο

Μην κουβαλίσεις βρε συ όλο το πλατό στο χέρι για τον ιμάντα , πάρε σπάγκο και μέτρα ακριβώς την διαδρομή του ιμάντα , τον κόβεις εκει που πρέπει και πάς με τον σπάγκο στην τσέπη και θα σου βρούν το νούμερο

Eίναι μία λύση,αλλά παίζει ρόλο και το ύψος του ιμάντα!