Vintage speakers restoration - Leak Sandwich

Θα το βάλεις το 8ωμο αρχικά θες δεν θές... και θα ακροαστείς.
Θα δεις κυρίως την ισσοροπία καναλίων αλλά και θα ακροαστείς μονοφωνικά το κάθε "διαφορετικό" ηχείο.
Μετά βλέπεις και βλέπουμε...

Μετά από αρκετό καιρό, βρέθηκε σήμερα ο απαραίτητος χρόνος.
Η νέα μονάδα πήρε τη θέση της παλιάς.
Μετρήθηκαν και βρέθηκε η 8άρα να λέει 7.5 και η 15άρα 11.8 ωμ.
Παρ όλα αυτά έγινε το σουάπ.
Παίζει μιά χαρά γιά την ώρα, περισσότερο ίσως από όσο θα ήλπιζα.
Αργότερα ίσως κοτσάρω ένα τουβλάκι λίγα ωμ ώστε να τα ματσάρω να δώ αν γίνεται τίποτα καλύτερο.

Ενα άλλο προβληματάκι είναι το εξής....

attachment.php

στην εικόνα βλέπετε την βίδα που πιάνει πίσω στην πλάτη του ηχείου και δένει την όλη κατασκευή.
Στην μονάδα που μου έστειλε ο εγγλέζος δεν υπάρχει η βίδα.
Σκεφτόμουν να βγάλω αυτήν από την παλιά μονάδα, αλλά θα ήθελα κάποια συμβουλή γιατί φαίνεται ...κομματάκι δύσκολο.

Last edited:
Μετά από αρκετό καιρό, βρέθηκε σήμερα ο απαραίτητος χρόνος.
Η νέα μονάδα πήρε τη θέση της παλιάς.
Μετρήθηκαν και βρέθηκε η 8άρα να λέει 7.5 και η 15άρα 11.8 ωμ.
Παρ όλα αυτά έγινε το σουάπ.
Παίζει μιά χαρά γιά την ώρα, περισσότερο ίσως από όσο θα ήλπιζα.
Αργότερα ίσως κοτσάρω ένα τουβλάκι λίγα ωμ ώστε να τα ματσάρω να δώ αν γίνεται τίποτα καλύτερο.

Ενα άλλο προβληματάκι είναι το εξής....

attachment.php

στην εικόνα βλέπετε την βίδα που πιάνει πίσω στην πλάτη του ηχείου και δένει την όλη κατασκευή.
Στην μονάδα που μου έστειλε ο εγγλέζος δεν υπάρχει η βίδα.
Σκεφτόμουν να βγάλω αυτήν από την παλιά μονάδα, αλλά θα ήθελα κάποια συμβουλή γιατί φαίνεται ...κομματάκι δύσκολο.
Αν αυτή η ντίζα είναι βιδωμένη στο ν μαγνήτη τότε θα της βιδώσεις δυό παξιμάδια (το ένα μετά το άλλο) στην πάνω μεριά της . θα τα σφίξεις ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ με δύο κλειδιά (σφίγγοντας το ένα και ξεσφίγγοντας το άλλο) .μετά θα ξεσφίγγεις το κάτω παξιμάδι κρατώντας ταυτόχρονα με το κλειδί το άλλο.Με λίγη προσπάθεια πιστεύω θα ξεσφίξεις την ντίζα από τον μαγνήτη. Ελπίζω να βοήθησα..

δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα.
1. πως βρίσκω τα παξιμάδια?
2. πως θα σφίξουν δυό παξιμάδια της ίδιας φοράς ?